David Popovici duce România în finală!

România, în componenţa David Popovici, George-Alexandru Stoica-Constantin, Mihai Gergely, Patrick-Sebastian Dinu, s-a calificat în finala probei masculine de ştafetă 4×50 m liber, marţi dimineaţa, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri) de la Otopeni.

Tricolorii au fost cronometraţi cu al şaselea timp, 1 min 26 sec 45/100, cel mai rapid dintre ei fiind Dinu (21 sec 30/100), urmat de Popovici (21 sec 54/100).

Finala va avea loc marţi seara, de la ora 19:04.

În proba similară feminină, România (Aissia-Claudia Prisecariu, Maysa Raţiu, Ioana-Maria Ştirbu, Anastasia-Maria Bako) a fost înregistrată cu al nouălea timp, 1 min 41 sec 90/100, şi va fi rezervă în finala de marţi (ora 19:00).

Românca Diana-Gabriela Stiger s-a calificat în finala de la 800 m liber feminin cu al şaptelea timp din serii, 8 min 35 sec 70/100. Finala e programată miercuri, de la ora 18:49.

La 100 m fluture, Vlad-Ştefan Mihalache a fost cronometrat cu al 19-lea timp, 52 sec 53/100, şi va fi prima rezervă în semifinale (marţi, 18:41, respectiv 18:45).

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate. La Mondialele în bazin scurt din 2022 de la Melbourne, Popovici a cucerit argintul la 200 m liber.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. @Rammstein, Goldenstein: e unul in closet. Nu vrei sa participi? Trag eu apa. Tu si cei ca tine, murdariti tot ce are Romania mai bun.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.