David Popovici s-a calificat la JO Paris 

Cel mai rapid înotător al planetei la 100 m liber, David Popovici a reușit să își câștige biletul pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 în proba regină de 100 m liber, cea în care deține titlul mondial și recordul lumii, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
.
La Campionatele Naționale 2023, de la Otopeni, David a fost cronometrat la 100 m liber cu 47.61 secunde, sub baremul de calificare olimpic (48.34).

Pe locul doi s-a clasat Constantin Stoica (49.98), iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (50.13).

David este al doilea sportiv al Team Romania care îndeplinește baremul de calificare pentru JO Paris 2024, după atleta Delvine Relin Meringor (maraton). Este a doua ediție de Jocuri Olimpice pentru David Popovici, după JO Tokyo 2020.

Popovici a câştigat, duminică, a şasea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori, el impunându-se în proba de 100 m fluture.

A parcurs distanţa în 52.30 secunde.

Pe locul doi s-a clasat Daniel Martin (53.19), iar pe trei a terminat Denis Laureaan Popescu (54.04).

“Cine spune că nu e obosit în ultima zi de concurs minte. Sunt obosit. Vreau să văd de ce sunt în stare. Vreau să fiu un înotător cât mai complet. Pentru JO va trebui s- îmi calculez şi mai bine prigramul. Voi merge la Jo şi sunt destul de sigur că am şi baremul B şi pentruu celelalte probe. Mai am o ştaafetă. O să fie greu. Nimăni nu-i place să piardă, însă nuu detest asta. Din fiecare loc ai ceva de învăţat”, a declarat campionul la finalul probei.

David Popovici a mai câştigat la CN probele de 50 m liber, 100 m liber, 100 m spate, 50 m fluture şi 400 m liber.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. Cel mai rapid înotător al planetei la 100 m liber
    e delfinu sau unu dintre sturioni.

  2. Ce e al lui e al lui, dar trebuie reamintit că este total nesportiv ca atletii și înotătorii să se califice la Jocurile Olimpice prin realizarea unui nivel A la un moment dat, 3 pentru atleți și 2 pentru înotători, și chiar dacă nu există un sportív de nivel A în țară, un nivel B este suficient în acea probă!
    În toate celelalte sporturi trebuie să obții o cotă! În mai multe competiții din ultimul an înainte de Jocurile Olimpice. Singurele excepții sunt sportivii din țara gazdă!

    Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.