Davos: guvern mondial, club de socializare sau escrocherie?

Forumul Economic Mondial se reunește la Davos, între 22 si 26 mai, pentru prima dată după izbucnirea pandemiei și tot pentru prima dată în timpul unui război în Europa în cei 50 de ani de la crearea sa. Astfel încep mai toate articolele publicate de presa internațională despre reuniunea din acest an, la care participă o mulțime de politicieni occidentali, oameni de afaceri influenți, iar din partea Romaniei – ministrul de Externe Bogdan Aurescu. Nu va lipsi discursul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

În octombrie 2019, cu câteva săptămâni înaintea izbucnirii epidemiei de covid din China, sub egida Forumului Economic Mondial, al Fundației Bill si Melinda Gates și a Universității John Hopkins (care urma să devină ”contabilul” deceselor din cauza covid în întreaga lume), a fost organizat exercițiul Event 201, care pleca de la scenariul apariției unui nou coronaviruis care urma să cauzeze 65 de milioane de decese în primele 18 luni. Acum, la prima reuniune a FEM după apogeul pandemiei, presa lumii scrie despre apariția cazurilor îngrijorătoare de variola a maimuței și despre cum, în martie 2021, organizația Nuclear Threat Initiative, în colaborare cu Conferința de Securitate de la Munchen au organizat un exercițiu pentru reducerea consecințelor unor amenințări biologice, plecând, din nou coincidență, de la scenariul unei pandemiei de variolă a maimuței.

 

Însă nu variola îi preocupă cel mai mult pe participanții la FEM. Agenda oficială include următoarele teme: ”Viitorul cooperării – Noul sat al colaborării globale”, ”Acțiunea pentru natură”, ”Accelerarea revoluției recalificării”, ”Politica Zero Net” (emisii de carbon), ”Viitorul globalizării”, ”Relansarea piețelor de emisii de carbon”, amintitul discurs al președintelui Zelenski.

Într-un articol publicat de Bloomberg, Mohamed El-Erian, președinte la Queens College și unul dintre oamenii importanți ai companiei Allianz, scrie că foarte multe realități dureroase nu și-au găsit locul pe agenda Forumului Economic Mondial. Printre acestea se numără inflația, care a ajuns la cele mai mari cote din ultimii 40 de ani în țările avansate, care duce la scăderea nivelului de trai, la griparea motoarelor creșterii economice, care îi lovește cel mai rău pe cei săraci, care alimentează mișcările politice extremiste, erodează încrederea în instituțiile statului și reduce eficiența politicii economice și fiscale. Lipsește și subiectul transformării finanțelor în armă a Occidentului, fără însă a fi definit un cadru și standardele de folosire a acestei arme. Nu sunt pe agendă crizele energetică și alimentară care lovesc, pentru moment, în țările sărace și care sunt doar o parte din multele fenomene care reduc drastic nivelul de trai în multe părți ale lumii.

Pe hârtie, întâlnirea de la Davos ar fi cadrul perfect pentru rezolvarea acestor probleme, însă istoria ne arată că nu trebuie să fim optimiști. De fiecare dată, Davos a fost victima lipsei de concentrare pe un anumit subiect și a lipsei unei viziuni unitare. Interesele individuale nu au putut fi împăcate cu cele colective. În cel mai fericit caz, rezultatul a fost mereu un pas înapoi. Dacă nu va veni cu soluții reale, Davos va deveni un simplu club social rupt de realitățile și provocările cu care se confruntă marea majoritate a oamenilor”, scrie El-Erian.

 

Pentru cei foarte puțini care nu au auzit de Klausie baby, el este președintele Forumului Economic Mondial, o titulatură grandioasă și binemeritată, odată ce FEM a publicat la un moment dat un articol care spunea ”nu veți mai deține nimic și veți fi fericiți”. FEM este locul unde visurile tehnocraților se întâlnesc cu lumea afacerilor și cu mai marii politicii, undeva sus în Alpii elvețieni. Personal, cred că este o escrocherie, iar presa a ascuns mult timp publicului scopurile acestei organizații. Poate cu excepția Forbes, în 2016, când a scris despre cum FEM le spune oamenilor că nu vor mai avea nimic și vor fi fericiți”, scrie pentru Takimag jurnalistul Panagiotis Theodoracopulos, unul dintre fondatorii revistei The American Conservative.

Pe mine nu mă sperie Forumul Economic Mondial, ci globalizarea, care este o mișcare inteligentă a celor foarte bogați pentru a deveni și mai bogați, în timp ce oamenii obișnuiți din orașele obișnuite primesc mult mai puțin. (…) Sunt americani care, după trei generații în care au lucrat în oțelării, își pierd locurile de muncă, însă politicienii se așteaptă ca ei să voteze cu progresiștii. Poate că americanii sunt priviți ca niște scursuri de elitele din presă și din Silicon Valley, însă mai au încă dreptul să voteze. Și așa vor face. Iar americanii din clasa de mijloc care au fost dezmoșteniți din cauza globalizării vor vota împotriva elitelor care au prădat țara”.

”Un clovn precum Parag Khanna este chintesența omului de la Davos. El și Klaus gândesc la fel, pentru că vorbesc cu aceeași limbă despicată de șarpe. Parag vrea ca tinerii din Sudul Global să vină în Nordul decrepit. Asta se numește „marea resetare”. Lipsit total de sentimente umane, acest individ spune că Nordul are 300 de milioane de oameni în vârstă și o infrastructură tot mai slabă, în timp ce în Sudul Global sunt 2 miliarde de tineri fără ocupație, în Orientul Mijlociu, în America de Sud. Să-i primim pe toți, spune acest saltimbanc. În timp ce la Davos se vorbește despre viitor folosind concepte precum „identitate fizică, digitală și biologică”, mie îmi vin în minte deportările făcute de Stalin în lagărele de muncă, care nu au adus altceva decât suferință.  Ca și cum nu am avea destule probleme în lumea aceasta.

Ceea ce ar trebui să ne îngrijoreze nu sunt însă cei ca Parag sau Klaus, care caută doar  publicitate, ci neoconservatorii războinici și lobbyștii industriei militare, care încearcă să-l implice pe Uncle Sam într-o dispută cu Putin care poate deveni nucleară. Acești fanatici înnebuniți după bani sunt nechibzuiți și nu cunosc istoria, în special cum a început Primul Război Mondial. Să te lauzi în presa despre cum ucrainenii ghidați de americani îi ucid pe generalii ruși și scufundă navele ruse este o mare prostie. Un război neintenționat cu Rusia ar putea însemna sfârșitul lumii. Lui Zelenski ar trebui să i se spună să tacă din gură și să se bucure de miliardul de dolari pus deoparte din ajutorul oferit de China pentru reconstrucția țării sale, care acum este demolată de Rusia. Ucraina nu este un protectorat american și nu este apropiată nici de teritoriul și nici de interesele americane. Dacă Boris Johnson vrea să se implice, atunci să se ducă voluntar la operațiunile de deminare. Între timp, eu vreau să mă bucur în pace de nepoții mei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 41

58 de Comentarii

 1. „Viitorul cooperării – Noul satan al colaborării globale”…
  Ăștia trebuie spînzurați toți! Vine ziua…

 2. O asociație de indivizi care promovează uniunea om-mașină obligatorie, controlul total asupra populației, dispariția proprietății, familiei, a statului și creștinismului, adoptarea valorilor leghetebe ca normă de viață, legalizarea uciderii pruncilor inclusiv după naștere și a eutanasierii, nu poate fi decât o grupare satanistă și antiumană. Nu găsesc altă încadrare a acestor indivizi care se cred dumnezei și împotriva lui Dumnezeu.

 3. Poate trimite rusul o rachetă în Davos!…ar face cel mai mare bine omenirii!!..

 4. Lumea este atât de mare încât este imposibil ca un singur om să o poată cunoaște într-o viață și așa mare cum este, se cunoaște pe sine în aceeași măsură ca și individul. Adică, foarte puțin, spre deloc. Cu toate acestea, ambele entități, înrudite prin alianțe, pretind că pot, vor și trebuie să se schimbe. Probabil de haine, precum lupul de blană, căci de năravuri… nici cât un bob de muștar…

 5. Rammstein, ce zici tu, ar fi păcat… dar n-ar fi bai. Dacă ăștia de la Davos ar putea doar o secundă să vadă cui slujesc de fapt, ar muri de frică de o mie de ori!!!

 6. toti acesti …ginditori…de la davos, sint legati cu cauza israelului…in timp ce incearca spalatul creierelor celor slabi si prosti cum ca fara nimic vor fi fericiti, israelul prin terorism si crime furind pamintul palestnienilor se extinde…jidanii de la davos se erijeaza in conducatori ai lumii…..

 7. Sa nu creada cineva ca la aceasta intilnire de la Davos ,se vor lua masuri pt. binele tarilor si al oamenilor.Acolo se vor discuta cum sa stapaneasca mai tare tarile europene si cum sa limiteze mai mult drepturile si libertatuile oamenilor.

 8. BEZOS …i-a zis lui Robinette … ca daca se ia de avearea lui de super-multi-milirdar castigata legal , ca de nu era lega il legau pana acum … si pune o taxa de REDISTRIBUTIE cum REDISTRIBUIRE de la ce-i ce-au adunat la ce-i ce n-au castigat …voiau

  atunci imreuna cu ARISTOCRATIA BANULUI americana … absoult toti cei 1% ai USA …vor distruge ACTIV partidul democrat !

  ‘S curios daca mishteaux stie ce spune despre MIDTERMS si impeachemntul la Biden (via HUNTER fiul sau, si cei 60 de mincinosi CIA) 😀 !

  PS: „FEM le spune oamenilor că nu vor mai avea nimic și vor fi fericiți” …se refera la dreptatea de FABULA a dulailor care nu-i pentru catei …si doar cei care acum n-au nimic vor fi fericiti si dupa …
  CHIABURII n-au fost fericiti cand au fost obligati la REDISTRIBUTIE COMUNISTOIDA
  la fel BEZOS si ai lui „ARISTOCRATIA BANULUI” nu va da nimic ramanand la fel de fericita ca acum !#
  Inca nu s-a asturat lumea de comunismul practic-pus-in-practica, precum saturatu-sa de crestinism dupa realitatea la fel de practic-pusa-n-practica a INCHIZITIEI care la nascut ideologic pe …LUTER ?

  🙁

 9. DAVOS AR TREBUI SA MILITEZE PENTRU INCETAREA RAZBOIULUI IN UCRAINA ! CA DUPA ACEEA TREBUIESC MILIARDE DE EURO , PENTRU RECONSTRUCTIA UCRAINEI .

 10. Nea Calin nu reuseste sa-si depaseasca sindromul citatelor din altii prin care crede ca-si poate strecura crezul neobservat! Spre satisfactia clonelor precum Lupul bavarez naparlit Edmond zis Rammstein ce dejecteaza doar la acest articol azi…La Davos au loc schimburile de rapoarte si ordine ale ILEGALILOR Comintern si de aceea Rasputin nu o sa trimita vreo racheta ca sa-si nimiceasca propriii agenti care si-au demonstrat eficienta din plin in DESTABILIZAREA Planetei…Rammstein e in acelasi timp gelu, cruzimea lui fiind de bolsevic turbat! Sa-ti doresti stergerea de pe fatza Pamantului a unei localitati doar pentru a anihila indivizi a caror sorginte nu o cunosti arata monstruozitatea humoroizilor Securitatii de pe forum…De ce, oare, nea Calin nu a gasit necesar sa intervina personal demontand mistificarile ILEGALILOR citati generos referitoare la „globalizare”? Ce a mascat/mascheaza globalizarea? Mascheaza dirijarea tehnologiilor din Vestul civilizat catre cele doua Directorate Comintern, Moscova si Pekin! Mascheaza TRADAREA ILEGALILOR bolsevici
  legendati in fruntea statelor occidentale sa le submineze si sa subventioneze cele doua state bolsevice, URSS
  si China, prima rebotezata! A facut cineva o lista cu concernele, corporatiile ce s-au ingesuit sa investeasca in cele doua tari bolsevice?

 11. In fine un rasist si antisemit notoriu din SUA care este,care se afla Panagiotis ‘Taki’ Theodoracopulos,pui de sarpe armator din epoca Onasis , arata care e politica strutului”Între timp, eu vreau să mă bucur în pace de nepoții mei”,in timp ce eroica Ucraina lupta pentru civilizatie
  Mai „Taki”Grecoteiule,cand or invada rusii SUA unde te mai ascunzi,scarba batrana de 85 de ani?Sau atunci esti mort deja
  Timeo Danaos et dona ferentes

 12. Pentru mine, DAVOS, FMI, BM, UE, NATO, MERCOSUR, ASEAN precum si alte pseudo institutii inventate, zic, pentru a studia si a rezolva problemele omenirii, nu sint de fapt decit prostibule de lux. Intrarea in aceste prostibule este facuta dinadins extrem de scumpa, in asa fel incit sa fie imposibil sa intre saracii.
  Aceste adunaturi de felatisti ai FMI si Reservei Federale se ocupa de tot felul de timpeni, mai putin de treburi intradevar esentiale. De exemplu, nu se vorbeste macar de faptul ca in USA, in China si Rusia, si cu Zelenski in Ucraina, sindicatii sint declarate ilegale si sindicalistii persecutati batuti si bagati in puscarie cind reclama in favorea drepturile muncitorilor.

 13. @Charlie
  Te invit respectuos să nu te mai legi de comentariile care nu-ți sunt adresate și să nu-mi mai pocești numele. Mă reprezintă doar pe mine, nu pe alții. Nimeni nu este obligat să aibă aceeași opinie cu a ta și nici nu ne aflăm într-un laborator de evaluare a inteligenței. De asta există spațiu pentru comentarii.

 14. o iluzie impachetata intr-o alta iluzie… chestiunile acestea nu exista de fapt. este o frauda produsa de o imaginatie bolnava. este perpetuarea unei paradigme criminale care si-a dovedit de foarte multi ani inutilitatea. minicuni si frici… cum ar fi daca cei adunati acolo vor fi disparut ca prin farmec?

 15. Clona securistoida lobby-ata de HAITA humoroida prin botul balos al lui rene, nicu olahus, dejecteaza de mult mai mult decat cu doi ani in urma cand a aparut poietul ratat…
  Clona securistoida „mistocaru” e un la fel de fanatic bolsevicoid,in mintea lui incetzosata cica comunistoizii
  ar fi redistribuit pamanturile „chiaburilor”!? Cand stim cu totii ca pamanturile TARANILOR HARNICI au fost in marea majoritate a regiunilor Romaniei…COLECTIVIZATE!!! Unde e clona securistoida core/Cuvinte sa-mi scoata ochii ca „deviez” de la subiect?

 16. @ „CoREKTor”, 23 mai 2022 la 16:58
  LEGEA MARȚIALĂ este „eroica Ucraina” ce luptă – CU ARMAMENT AMERLOC ȘI ALĂTURI DE MERCENARII STRĂINI PLĂTĂȚI DE $$OROȘ DIN BANII FURAȚI la burse prin DELICT DE INIȚIERE – împotriva armatei ruse!
  Cînd măscăriciul criminal Jale’nsky va cădea (de-aia invetează Kievul „tentative de asasinat împotriva lui Putin”, pentru că Jale’nsky a fost vizat de așa ceva, și C.I.A. le-a ordonat să arunce un văl propagandistic de știriceli ce să acopere realitatea!), atunci se va manifesta populația ukraineană în mod real! UKRAINENII au vrut să-l linșeze pe măgarul ăla care a fost capturat la Mariupol, l-a protejat armata rusă, da’ presa amerlocă șterge știrile „interesante”… CENZUREAZĂ, adică!
  Sper să ajungi și tu să fii pe un front caconsecință a unei Legi Marțiale! …ca să-ți vină mintea la cap!

 17. Hrănirea cu lapte praf fură creierului în curs de dezvoltare acei nutrienți biochimici esențiali, în special aminoacizii esențiali triptofan și tirozină, care sunt necesari pentru dezvoltarea normală a neurotransmițătorilor creierului serotonina și dopamina, care mediază comportamentele emoționale de pace sau violență, de fericire sau de fericire, depresie și sinucidere. Aceștia sunt doar doi dintre mulții neurotransmițători cerebrali implicați în dezvoltarea comportamentelor noastre emoționale. Impunerea durerii asupra copilului, ca formă de pedeapsă pentru greșeli, este legendară de-a lungul istoriei omenirii. Pedepsirea copiilor și adolescenților este un prim exemplu al modului în care plăcerea este descurajată, iar durerea este accentuată, în dezvoltarea morală a copilului. Durerea este morală, iar plăcerea este imorală. Durerea (fizică și emoțională) este fundația războiului și a relațiilor autoritare; plăcerea este fundamentul relațiilor pașnice și egalitare. Aceste experiențe biologice influențează nu numai creierul emoțional-social-sexual subcortical, cunoscut sub numele de sistemul limbic, primul care se formează în evoluție și dezvoltare, ci și creierul neocortical, care vine mai târziu în evoluție și dezvoltare, unde valorile a ceea ce este bine și rău se formează. Asta este una din cauzele pentru care ajungem idioții utili celor care trasează liniile directoare ale evoluției umane, ca acest forum Davos.

 18. As vrea sa le vedeti mecla live cand apar, ies de la ‘adunare’ sau pleaca, dar in Romania se da exact ce se doreste aflat. Eu o sa ii vad live(citesc printre vorbele lor) poate ca sunt plini de „lapte si miere=venin” pentru motive personale. Totusi, increderea la nivel global lasa de dorit.

 19. Lupule bavarez, te alint asa de peste OPT ani cand erai un basoid la fel de fanatic cum esti acum rasputinist
  si anticapitalist/anti-SUA…Dupa naparlire ai disparut in hatisurile din Padure pana cu vreo doua luni in urma cand ai fost trimis din nou la…stana!

 20. Pana la urma, toata reuniunea asta mult trambitata de la Davos a fost o sueta intre niste mafioti, care n-au rezolvat absolut nimic. S-au dus acolo ca sa aiba de unde se-ntoarce.

 21. @wOLF, SERIOS, NICI NU MERITA SA IL BAGI IN SEAMA PE ACEST INDIVID Charlie, debiteaza aceleasi tampenii de cand citesc eu postari pe forumurile Cotidianului. Este obsedat de Comintern si bolsevism. Atat stie la atat i se limiteaza vocabularul. Eu nu il mai citesc. Cu prostii nu imi bat capul.

  In ceea ce priveste FEM, am senzatia ca este un Club de socializare, care discuta aiurea, ignorand problemele reale ale planetei, incremeniti in niste proiecte pe care ei le cred revolutionare, dar de cand le tot vantura in fata omenirii au devenit reactionare si redundante.

  Incercarea de a aplica teoriile emanate de la Davos au dus la criza energetica si alimentara,

  Daca mie imi spune cineva ca e Rusia de vina ii rad in nas.
  Aceste probleme existau inainte de Pandemie, iar pandemia si modul cum s-a procedat pentru eradicarea ei a accentuat atat criza energetica, cat si cea alimentara.

  Cand rupi lanturile de aprovizionare sau introduci politci Greean Deal, fara a avea tehnologii „verzi” eficiente care sa duca la inlocuirea vechilor surse de energie, si asta pe termen scurt, nici macar mediu sau lung, sigur ca intri in criza.

  Ca am dreptate o dovedeste chiar situatia SUA, care nu e conditionata de petrolul si gazul rusesc, care este a cincea tara producatoare de cereale, si totusi exista criza combustibilior si se vorbeste de criza alimentara si in aceasta tara. Inflatia nu se datoreaza razboiului din Ukraina, ci deficitului bugetar urias al SUA. Ganditi-va ca la o datorie de 125% din PIB cati dolari neacoperiti de nimic, aur sau economie, trebuie sa tipareasca FED.

  Forumul de la Davos a devenit un loc de palavrageala „verde” fara solutii viabile.

 22. Wolf Edmond Cretinule-crestin. Religiile dispar de la sine .Apar mereu altele.Crestinismul a fost o inventie a omului sa te poata prosti pe fata. Voi vorbiti despre crestinism, exact cei care nu stiti nimic cum si de ce a aparut acest flagel criminal fata de umanitate. Spui de crestinism si faci referire cu siguranta la ortodoxie. Cea mai noua secta. Si ce te faci cu islamistii, cu budistii,cu brahmanistii? Ei de ce nu se plang ca-si pierd religiile? Pentru ca nu se tem. Voua Rusia va baga in cap toate tampeniile astea. Da trolule, ortohotia vine de la rusi.

 23. Probabil ca acest club dubios urmareste sa creeze probleme mai curand decat sa le rezolve pe cele existente.Ar putea sa priveasca catre Africa calduroasa din peisajele aerisite elvetiene dar ceea ce ii trebuie umanitatii nu se produce in forumuri.Poate stabilirea unei sincronizari privind perspectiva unui razboi generalizat sa fie o tema discutata prin pauze.A ramane mereu la stadiul de inventariere a problemelor fara sa fii implicat in nici o rezolvare ,si asta de zeci de ani,duce spre ideea unei potlogarii .Curios e ca tari importante ii acorda atentie ba chiar cotizeaza fara sa-si puna intrebari privind utilitatea acestui ONG fara capatai.Multi probabil ca isi inchipuie ca „Esti la Davos ,deci existi”.Neamtul le papa banii si le vinde iluzii de „lumea buna”.Cel putin Iohanis a venit cu o sapca de cateva miliarde de dolari de la Trump.A intrat in lumea buna.Asta da exemplu de consideratie ,pe cand de la Davos ce sa iei?Nimic ,sunt saraci elvetienii.

 24. @DAVOS – BRAVOS ! spurca ti lor, voi ati distrus UKRAINA ca sa vindeti(obligati sa cumpere) arme in toata europa ,din banii luati pe arme sa reconstriti ucraina;nesimţiţilor

 25. Nu poate EXISTA un GUVERN de tip MONDIAL, decât în „VARIANTA” de DEMOCRATIE de tip ANTIC a ATENEI !
  Ceea ce contravine actualiei AUTOCRATII de tip ANTIC a SPARTEI, cea a ultras-imperialistilor de la ” davos” !!!
  DIXIT !!!

 26. mai @putina, nu ai vrea sa inveti un pic de istorie? Biserica ortodoxa roamna nu are nici o legatura cu Rusia, Biserica Ortodoxă Română a luat ființă în anul 1872 prin desprinderea Mitropoliei Ungrovlahiei și Mitropoliei Moldovei de sub ascultarea canonică a Patriarhiei de Constantinopol și ridicarea mitropolitului Ungrovlahiei, totodată, arhiepiscop de București, în rangul de mitropolit-primat al României. Titlul de mitropolit-primat fusese acordat pentru prima dată de autoritățile laice mitropolitului Nifon Rusailă în 11 ianuarie 1865. Până la constituirea Sfântului Sinod românesc, în anul 1872, bisericile ortodoxe din Țările Române au fost parte integrantă a Patriarhiei de Constantinopol, iar ierarhii ortodocși din Țările Române se găseau sub ascultarea canonică a patriarhului de Constantinopol.

  Este treaba ta sa fii anticrestin, dar macar nu debita MINCIUNI!!!

 27. SALVAMAR Serios? Noi cand am devint ortodocsi? Stefan cel Maret era crestin,dar nu ortodox. Eram crestini dupa greci,pentru ca sub ibluienta lor am fost o perioada, apoi sub cea a rusilor.

 28. Si apropo, daca nu pot accepta o minciuna nu inseamna ca as fi anticrestin. Nu exista pro si contra. Ci doar crestini practicanti,crestini doar cu numele cum sunt unii aici vajnici aparatori si altii. Care pot fi din alte culte sau retinuti. Si de cand crestinismul este adevarul absolut,regina religiilor ? Si cum se intampla ca numai aici, in aceasta parte de lume, pe unde rusii au trecut,traiti atat de inchistati la minte? Ori crestin, ori dusman?

 29. DAVOS: cumva inseamna DA-VOS, Voi Dati sau Dati Voi tot ce cerem si impunem noi. Toate au un inteles.

 30. Davos? Echivalentul „statului paralel” existent în România. Problemă este că au spectatori, aplaudaci cum e și Bogdan Aurescu, care cred că FEM va aduce „pace și prosperitate” în lume. Ce va aduce globalizarea? Sclavie, mizerie, boală și moarte. Dacă scelerații ăștia ajung să conducă lumea atunci vor pieri 7 miliarde de oameni și toată civilizația umană va dispărea. Ne vom întoarce la epoca de piatră.

 31. Schwab: Forțele perturbatoare au deraiat noua ordine mondială!

 32. Pai sa înceapă acum ce dorește d-nul Parag Khanna,la Davos,începând cu participanții de acest forum.
  Concret:dacă ai peste șaptezeci de ani si ești din zona îmbătrânită a globului,trebuie sa dispari repede de tot,câteva secunde,minute,ore..
  Si uite așa începe pe bune marea resetare a lumii.

 33. @Putina, eu respect orice religie. Nu sunt o persoana care crede ca religiasa este superioara alyei religii. Ce ma deranjeaza este faptul ca am observat in ultimul timp o recrudescenta a atacurilor la crestinism si mai ales la biserica ortodoxa. Sigur ca Stefan cel mare era ortodox, dar pe vremea aceea ortodoxia tinea de Bizant, de Constantinopol si nu are nici o legatura cu Rusia cum ai sugerat tu.

 34. Sa nu subapreciem varsatul de maimuta care este foarte periculos si impune vaccinarea obligatorie.

 35. SALVAMAR Omule, bizantul nu a fost ortodox. A fost crestin de rasarit. De unde va luati voi informatiile. Si hai sa-ti raspund la intrebarea ta:de ce ai observat tu un atac la ortodoxie. Cine ataca ortodoxia? Oare nu cumva BOR ataca orice ? Ataca prin politicieni, ataca prin asa zisii profesori de religie. Au atacat medicii in pandemie,prin Sosoaca,Simion-auritul. Au atacat prin IPs Teodosie. Ortodoxia a incurajat antisemitismul. A incurajat pe legionari. Unii facand parte din biserica.Si cine ii ataca,cine? Tu mergi prin tara, prin sate sau comune sa vezi ce anume fac popii ortodocsi? Cum vorbesc cu enoriasii? Cum iti cer bani cu nesimtire. Cum iti induc ideea ca a pupa moaste inseamna mantuirea de pacate. Cum din Arsene Boca a facut marketing de scos bani? De ciobanul de la Maglavit ai auzit,la fel,popii l-au folosit pentru excrocat bani. Crestinismul a ingenuncheat sute de ani omenirea. Ortodoxia a devenit in timpul comunismului o secta de securisti. Credinta este o filosofie de viata, nu o obligatie si nu o dogma. Asta trebuie sa intelegi. Si daca este atacata ortodoxia,gandeste-te ca s-a saturat omul simplu sa mai fie mintit. S-a saturat sa-ti spuna un popa ce sa mananci si cand,ce sa faci sau cum sau cand cu nevasta. Si cum ca e natural si normal sa-ti bati copiii si nevasta. Cine ataca umanul,nu cumva tocmai religia adusa la nivel de dogma ? Nu ti se pare ca si islamul e criticat exact pentru extremismul lui?

 36. … daca Marele Satan (nume de familie : Sarmat) a fost invitat, pe calea aerului, sa soseasca la Davos ? … Oooppsss ! pardon, am uitat ca Elvetia este pusculita smecherilor Lumii ! (ma rog, una din ele)

 37. A apărut și Mihnea. O dă cu monkey pox. E sarcină? Cheamă-l și pe Jurma și pe dentistă, cheamă-i pe toți.
  Nemernicilor!

 38. Daca printro minune, cineva le-ar lua averile astora de la Davos, sa vezi cum le-ar trece toti gargaunii dupa opt ore de tras la saiba!

 39. Cred că nu de multe ori am fost de acord cu Rammstein,ba chiar dimpotrivă, dar acum subscriu întrutotul la dorința lui de la 15:55 !
  Chiar ar fi o soluție ! Sper că nu singura……

 40. Asteptam aparatia fiarei..se aseaza in Templu adulat de so lui e…vrei. traim vremurile cand fiara creaza panica,molime, dobanzi mari, foamete inchipuita. Vine acest nemernic sa ne „salveze”. voi va dati seama ca avem de toate pe acest pamant sa traim in liniste si pace. Este doar acest rau ce ne spune .ca nu mai e gaz sa ne incalzim ca vine de la rusi, ca numai e curent ca nu putem arde carbune nu vrea nu stiu cine. Un lucru stiu singur…ca mincinosul va intra in Templul e.vreilor , se va aseza pe scaunul din Templu si va spune ca va rezolva problemele intregii lumii Pana atunci creaza panica,.razboaie,inflatie,dobanzi mari, pierderi de proprietati.

 41. Dupa experientzele de toate felurile, de manipulare la nivel microsocietate de la Austerlitz, precum medical, transplant de inima, pshihologice , genetic ex.cu copii gemeni, imbogatzire pentru crearea Boului de Aur, ex.extragerea dintzilor de aur de la aia care nu erau khazari, samd , concluzia a fost ca nu trebuiesc investitzii pentru asemenea scopuri contra umanitatzii, acum numitul HO, shi s-a ajuns la concluzia, mai ales datorita progresului tehnic accelerat , ca umanitate poate fi prelucrata cu un Austerlitz cu iz de libertate (nu HO), dar fara investitziile facute ca in trecut, rezultatul fiind un Ghishet gras+Globalizare. Deci cu toate promisiunile ideologice de libertate, etc…omenirea balteshte in aceiashi mlashtina cu apa statuta, deoarece peste tot este lipsa de transparentza, le este frica sa publice istoria adevarata ca lumea sa nu cunoasca ce pacate se fac shi acum, shi cine sunt autorii. Daca unii in inocentza lor ridica un pic valul ce ascunde pe criminali, apoi cei care sunt pe la conducerea unor comunitatzi shi cad in aceasta ispita, atunci sund rapid pedepsitzi shi inlaturatzi. Acest Davos, stabileshte de fapt ce popoare shi cine mai trebuieshte belit, spre profitul celor ce mai prelungesc agonia Boului de Aur, cu rol de a nu se devaloriza sau subevalua pradaciunile lor. Acolo este ca la Mafia Siciliana, care initzial tot inventzia lor a fost. Acum omenirea este bulversata prin revolutzii, razboi creshtin Ruso-Ukraina, condus la ambele capete de ei, shi mai ales prin Covid=Cyclonel reinventat cu multiple variante, bola Maimutzei, etc…Ca Putin va da cu Atomica, cred ce este la piciorul broashtei cu ce vor da aceiashi spuma, produsul bolshevismului Mondial la Davos.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Experientza lor cu 9/11 unde in blocurile alea au lipsit de la serviciu exact cei Alles Bulla ehi lor, este de data asta Planetara, asha cum blocurile din Ukraina cad unul dupa altul.

 42. Si escrocii astia se mira cateodata cat de repede pune prostimea botul la vrajeala lor ! Sigur ca au avut grija ca scolarizarea gratuita, care este gratis peste tot, sa fie proasta. „Sa nu punem presiune pe copii” e zicala pe care o arunca , dar despre ce presiune e vorba, greu de explicat nu !? Rezultatele isi arata coltii in intreaga lume !

 43. davos = inselaciune diavoleasva/excrocherie evreiasca = guverm mondial antihristic, antinational antiuman….

 44. JOS NAZIȘTII ȘI FASCIȘTII DE UCRAINENI CARE NE-AU LUAT BUCOVINA DE NORD ȘI CEA MAI MARE PARTE A MARAMUREȘULUI. JOS SATANISTUL MASON EVREU ZELENSKI. JOS AMERICA ȘI NATO ȘI UE ȘI SUA DICTATURII SATANICE ANTICRESTINE MASONICE.

 45. aha, deci neoconservatori aia cu statele nationale sunt periculorsi, nu neomarxisti aia cu lagarle de exterminare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 46. o adunatura de degenerati-cretini-analfabeti

 47. Astia vor sa resusciteze mortul de la groapa, adica nu prea au ce „resesta”, au ramas blocati in proiect. Din paradicma neoliberala astia nu pot iesi. Imperiul (nato), e in situatia URSS-ului de la jumatatea anilor 80′, au puso de o perestrica, poate , poate o mai lungesc inca cinci deceni, oricum corporatile conduc si decid de facto in imperiu, democratia ne find altceva decat o interfata compromisa la care vor renunta cat de curand.

 48. @SALVAMAR
  Ai dreptate. Nu merită să strici orzul pe gâște.

 49. Aceste persoane hidoase, sadice, octagenare de care nu se mai prinde nici o boala,nici o comorbiditate,se intalnesc sa grabeasca marea resetare ,intrucat avand o varsta,vor sa vada cu ochii lor,ceea ce au planificat,ca se realizeaza.Vor sa moara fericiti, multumiti,ca populatia globului sufera,ca au instaurat o dictatura mondiala si ca totul este sub controlul lor.Daca privesti fata lor toti au acelasi ranjet diabolic. O alta parte din invitati,sunt marionetele de pe tabla de sah,care dupa ce vor fi folosite,platite cu bani grei,apreciate,vor fi aruncate ca o masea stricata.Asta nu realizeaza aceste marionete ca timpul lor este limitat ,in functie de interese.Marionetele se bucura ca sunt bagate in seama de globalistii lumii,daca vor simtii ulterior pe pielea lor, ca cestia nu dau doi bani pe ei.

 50. Klaus schwab e fondatorul Forumului economic mondial. 24 ianuarie 1971. Mafia khazariana in traducere. De 51 de ani au facut cu participarea bancilor si a corporatiilor front comun impotriva celor care nu sint khazari. In fine ce vrea fem? Sa ne transforme in sclavi docili cu creierele spalate. Ciinii lui Pavlov au fost traumatizati cu inundatia. Dupa aceea s a descoperit ca acei ciini uitasera ceea ce stiau inainte. Si pentru khazari cei ce nu sint din tribul lor salbatic sint goimi sau animale. Astept masuri de la fem care nu apartine de nici un guvern da fac legea. Criminalii acestia nu au scrupule.

 51. ” excrocherie evreiasca = guverm mondial antihristic ”

  Asta-i o aberatia, iisus = Itzic, primul comunist ebbbreu !

 52. Azovistii tatuati cu zvastici, cu portrerul lui Hitler, imagini si simboluri sataniste, etc.
  Cred ca asta spune tot despre cei care fac parte din batalionul nazist Azov si despre cei care i-au sustinut, ii sustin si ii lauda…

  https://www.youtube.com/watch?v=eGg07FpmcKc

 53. Davos … un CLAN de tip MAFIOT … ce se vrea si MONDIAL !!!

 54. Stimate domnule Wolf Edmond, nici nu exista alta incadrare a indivizilor respectiv decit cea expusa de dumneata! Si cind te gindesti ca toti, absolut toti au virste matusalemice si in loc sa isi vada de sumele imense acumulate prin diferite metode, in unele cazuri prin speculatii gen Soros, ei se ocupa de ” resetarea umanitatii ” pe care, in caz ca Doamne fereste va fi transpusa in viata, ei oricum nu o vor prinde !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.