De câtă popularitate se mai bucură Premiile Grammy

Gala premiilor Grammy de duminică seară, marcată de recordul stabilit de Taylor Swift după ce a câştigat pentru a patra oară categoria ”Albumul Anului”, a atras cea mai mare audienţă înregistrată de cele mai importante trofee ale industriei muzicale americane după ediţia organizată înainte de pandemia de COVID-19, în 2020, a anunţat luni postul de televiziune CBS, care a transmis evenimentul, informează Reuters.

Gala Grammy Awards 2024, care a durat mai bine de trei ore şi a fost transmisă live din Los Angeles, a fost urmărită în medie de 16,9 milioane de telespectatori, potrivit datelor furnizate de compania de măsurare a audienţelor Nielsen şi publicate de CBS.

Cifrele de audienţă au crescut cu 34% faţă de ediţia de anul trecut.

Taylor Swift a stabilit un record istoric la gala de duminică, unde a câştigat pentru a patra oară categoria ”Albumul Anului” graţie materialului discografic ”Midnights”, în cadrul unei ceremonii dominate de femei. Taylor Swift s-a folosit de acest prilej pentru a anunţa că va lansa în curând un nou album.

Audienţa producţiilor televiziunii tradiţionale şi mai ales a galelor de premiere din domeniul divertismentului a fost în declin în ultimii ani după ce privitorii s-au orientat către platformele de streaming. Audienţele s-au diminuat şi mai mult în perioada ceremoniilor organizate în formate limitate din timpul pandemiei de COVID-19.

Audienţa Grammy Awards de duminică seară este apropiată de audienţa înregistrată anul trecut de gala premiilor Oscar, care a atras circa 18,7 milioane de spectatori.

Evenimentul anual cu cea mai mare audienţă TV din Statele Unite este finala campionatului de fotbal american, Super Bowl, care atrage de obicei circa 100 de milioane de privitori.

Potrivit CBS, transmisiunea live în streaming a galei Grammy din 2024 a atins un record de privitori pe platforma Paramount+, în creştere cu 173% faţă de anul trecut, dar postul de televiziune nu a anunţa o cifră exactă de audienţă. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.