De ce a refuzat-o Hellvig pe Anca Alexandrescu

Anca Alexandrescu a fost refuzată de Eduard Hellvig când a dorit să-l invite la interviurile din cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel. Jurnalista Realitatea Plus a dezvăluit faptul că fostul șef al SRI a declinat invitația pe motiv că nu dorește să influențeze „în niciun fel dezbaterea politică”. Potrivit mesajului, prezentat de Realitatea Plus,  Hellvig afirmă că se concentrează pe o „atitudine civică activă, exclusiv în nume personal„

„Vă mulțumesc pentru invitația în formatul pe care îl lansați. În mod cert, va deveni un reper al dezbaterii care va anima scena publică românească în acest an plin. Este din păcate și motivul pentru care sunt nevoit să declin solicitarea.

De când am renunțat la rolul de director al SRI, numele meu a fost atribuit mai multor construcții și funcții, lucru care contrastează cu planurile mele actuale.

În realitate, nu doresc să influențez în niciun fel dezbaterea politică, așa cum cred că ar fi potrivit pentru cineva care a deținut timp de opt ani o astfel de funcție. Mă concentrez în schimb pe o atitudine civică activă, exclusiv în nume personal, în care să mă refer pe rețelele de socializare la pericole și oportunități pentru societatea noastră în context larg.

Este un privilegiu pe care nu l-am avut de mult timp, dar pe care intenționez să îl conserv pentru perioada următoare.

Vă doresc succes în noua emisiune, sunt convins că va înregistra audiențe semnificative.

Cu prietenie, Eduard Hellvig”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. Dl. Hellvig sa ne spuna intai si intai de ce a demisionat ? Ce i-a cerut Iohanis si nu a vrut sa faca ? In targ circula afirmatia ca Iohanis i-ar fi cerut ceva nasol, el a refuzat si si-a prezentat demisia…..

 2. Femeia pe buze cu măsura bărbăției cu degetele. Pe finalul refuzului Eduard-Raul i-a dat de înțeles: -Fă-ți audiența prin tine nu cu mine.

 3. ne-an dat dracu…
  „…in care să mă refer pe rețelele de socializare la pericole și oportunități pentru societatea noastră în context larg.”…

  Din nou Mihai Eminescu! Asta e ghinonul vostru hell vig, si al acelora ca tine, a existat si exista un Eminescu! Si va exista ca va place sau nu!

  Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

 4. Vraja marii! Așa mica cum era, mi-am făcut treaba cu ea! Mica și jucăușă! Interogatoriul cu lanterna in ochi nu-i jurnalism, e Sighet!

 5. …sa rezumam:de prost si las ce este!…punctum!…nu stiu de ce dar in mentalul colectiv, tacutii sunt considerati destepti, profunzi, inteligenti!…ma intreb, cat ii va tre poporului roman sa inteleaga un lucru simplu, si anume acela ca unul care nu vbeste cand trebuie, ori e mut-si avem exemplu-ori e prost-acelasi exemplu-…ca o parere personala, si-au batut generalii berbunca de alogenul sef la maxim…acum face pe pretiosul, mare mandatar al unor mari secrete, ce sa-ti spun!…se intreaba multa lume de ce si-a dat demisia…a fost silit, convins!…marele inteligent a fost depasit net de nivelul jocurilor care se intampla la nivel de servicii…a plecat si el cu cateva dosare de-acolo si, ca si petrov, se crede stapanul universului…greseste fundamental!…sa spuna mersi daca informatiile pe care le-a sustrasii asigura pensia linistita…

 6. nu poate sa minta (cum facea deunazi) in direct….mai ales ca unii stiu iar altii intuiesc cu ce se ocupa ‘mnealui….si la urma urmei dupa 2 „gherle” in presa cu care vroia sa se lanseze in domeniul politic ( unde ar trebui sa aibe interzis vreo 10 ani) e mai greu….si apoi sa explice cine era dragonul (… de lemn din 2024) ,etc. Cu toate astea sint multi (politicieni , jurnalisti, profileri, etc) care il pupa-n dos pe piticul ochelarist-sorosist-etc.

 7. Moamă, ce „dăștept” ești! Mai ai frați pe-acasă. O fi Alexandreasca hibele ei, dar tu ești la fel de „bărbat” că Hellvig, adică, o muiercea!!

 8. O femeie are trei cumpene in viata :
  1. cand primeste bani ca sa se…
  2. cand da bani ca sa se …
  3. cand da bani ca sa se… si e refuzata…
  in aceasta ultima etapa a ajuns AA, refuzata de fostul ei sef pe linie SRI

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.