De ce îl apreciază aproape 60% dintre români pe Viktor Orban?

Acum zece zile, mai exact pe 30 iulie a.c., Institutul Nézőpont din Budapesta a dat publicității rezultatele unui sondaj de opinie despre percepția premierului Ungariei, Viktor Orban, în rîndul românilor. Sondajul ne prezintă comparativ situația din lunile mai-iunie din anii 2020, 2021 și 2022:

Graficul arată o creștere constantă a popularității lui Viktor Orban, astfel că dacă în mai-iunie 2020 doar 17% dintre români aveau o percepție pozitivă și 62% una negativă, în mai-iunie 2021 percepția pozitivă aproape s-a dublat, ajungînd la 27%, iar anul acesta, în lunile mai-iunie, cînd s-a realizat sondajul, a atins cota de 57%, de trei ori mai mare decît în 2020!
Institutul Nézőpont are și o explicație pentru această creștere spectaculoasă a popularității lui Viktor Orban în rîndul românilor:

„În ultimul an, imaginea lui Viktor Orbán în România s-a îmbunătățit semnificativ, iar el a devenit clar un politician popular de când a izbucnit războiul și criza energetică”.

Unui coleg care lasă impresia că vrea să mănînce unguri pe pîine i se pare că „procentul vehiculat este cu siguranță mult umflat” și nu se dă în lături de la un limbaj care anunță un diagnostic sever:

„Personal, îmi este imposibil să cred că șase din zece români pot să aibă o părere bună despre un politician străin, unde mai pui că e și maghiar!, care are printre țelurile supreme realipirea Transilvaniei la Ungaria. Cum să admiri pe cineva care vrea să îți sfâșie țara, și unde mai pui, declarându-te și patriot!? Cel puțin din punct de vedere moral, această atitudine ține de trădare”.

Nimeni nu poate să polemizeze cu astfel de idei deșănțate, spuse de cineva care nu are niciodată îndoieli, ci doar certitudini. Pe cei care au alte opinii, colegul îi taxează ca fiind „proști”, căci așa i-a spus lui un colonel de securitate!
De fapt, nici nu este nevoie de polemică pentru că un om cu toți neuronii funcționali își pune întrebări în fața unui sondaj de opinie cu date atît de neașteptate.
Cînd vezi că aproape 60% dintre români au o părere pozitivă despre Premierul Ungariei (mai mult decît orice politician român) n-ai cum să nu te întrebi pe ce se bazează o astfel de opinie, iar răspunsul este unul cît se poate de clar: COMPARAȚIA DINTRE VICTOR ORBAN ȘI ORICARE POLITICIAN ROMÂN ESTE DEVASTATOARE pentru al nostru! După părerea mea, motivul este unul simplu: din ce în ce mai mulți români cred că președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă sau liderul PSD Marcel Ciolacu ascultă în primul rînd de ordinele venite de la Bruxelles sau de la Washington, în timp ce Viktor Orban s-a remarcat în acești ani prin punerea cu prioritate în programul său a intereselor poporului maghiar și ale Ungariei, chiar dacă această poziția i-a adus critici dure din partea UE sau a administrației SUA! Chestiuni cu care a și cîștigat recentele alegeri din Ungaria cu aproape 70% din voturi.
Nu sînt un admirator al lui Orban sau al partidului său, Fidesz, dar nu pot să ignor legitimitatea lor dată de electoratul maghiar și nici părerea de rău a 60% dintre români că politicienii noștri de la vîrful Puterii nu sînt în stare să aibă o atitudine asemănătoare atunci cînd dau din cap la orice directivă UE, fără a-și manifesta un punct de vedere sincronizat cu opinia românilor.
Oricît de „proști” i-ar crede „colegul”, românii n-au rămas indiferenți cînd au văzut că șapca pe care Trump i-a dat-o lui Iohannis ne-a costat 2% din PIB. Sau că am cumpărat 60 de milioane de vaccinuri pentru a-i face pe plac doamnei Ursula von der Leyen. Sau că am cumpărat alte avioane uzate din BJATM-ul norvegian ca să-i facă plecarea mai ușoară din funcția de Secretar general NATO lui Jens Stoltenberg.
Acei 60% dintre români chiar cred că s-au înmulțit după discursul de la Tușnad al lui Viktor Orban. Nu pentru așa-zisul rasism, ci pentru că au văzut că Orban are un proiect de dezvoltare al Ungariei pînă în 2030 sau că firma Mercedes a deschis o nouă fabrică în Ungaria, în timp ce la noi americanii de la Ford au plecat și ne-au lăsat pe mîna diviziei din Turcia.
Și, nu în ultimul rînd, un rol important, poate chiar decisiv în cifrele sondajului, îl are atitudinea lui Viktor Orban față de războiul din Ucraina. Practic, Orban a urmărit interesul Ungariei și al poporului său, refuzînd să se alinieze necondiționat la directivele lui Biden, cum am făcut-o noi! Drept urmare, nouă ni se impune restricționarea gazelor și a curentului, în timp ce Ungaria, care nu are gaze naturale în subsolul ei, primește cote preferențiale de la Putin.
Nu știu dacă e bine cum am făcut noi sau cum au făcut ungurii, dar cert este că românii au tras concluziile lor, nelăsîndu-se influențați de Radu Tudor, finul lui Mircea Geoană, care și el ar mînca ruși pe pîine dacă primește ordin.
Iar bomboana pe colivă care ar putea explica de ce 60% dintre români au o părere bună despre Viktor Orban o reprezintă atitudinea sa față de miliardarul George Soros! N-a contat pentru Orban că Soros este un cetățean evreu de origine maghiară sau că în anii ’90 a beneficiat de o bursă din partea „Open Society Foundation” a lui Soros. Cînd a ajuns premier, văzînd proiectele neomarxiste ale lui Soros, n-a ezitat să-l interzică în Ungaria și să-i desființeze universitatea politică. Totul în interesul populației maghiare!
Toate acestea, pe care le-am putea rezuma cu sloganul americănesc „Ungaria mai presus de orice”, îi fac pe români să privească invidioși spre unguri că au un conducător care ține cont de opinia lor și își sacrifică propriile interese în favoarea interesului general al societății.
Cei de la Institutul Nézőpont mai adaugă un element care ar explica votul românilor: „În plus, nu poate fi neglijat nici faptul că patriarhul rus Kirill a fost eliminat de pe lista sancțiunilor UE doar din cauza poziției intransigente a lui Viktor Orbán. Probabil că susținerea liderului Bisericii Ortodoxe a fost populară printre români, deoarece, conform recensământului din 2011, 86 la sută din populația României sunt creștini ortodocși”.
De-asta spun românii că au o părere bună despre Viktor Orban, ceea ce înseamnă, de fapt, că au o părere proastă despre politicienii români! Nu pentru că le-ar fi drag de Orban sau ar fi „trădători”, cum crede „colegul”, ci pentru că se simt trădați de cei pe care i-au ales să-i conducă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 50
Ion Spânu 1818 Articole
Author

91 de Comentarii

 1. Cum? Citez”…șase din zece români pot să aibă o părere bună despre un politician străin…”? E opinii de monent si NU incredere permanent! Inca mai tin manipularile pe vorbe la cei care nu au asigurat necesarul zilnic si sunt destui dar e de moment, apoi, trece valul in Romania. E bulibaseala urata in opiniile cetatenilor la ora actuala dar se va limpezi si creierul, apoi vedem rezultatele.

 2. pentru ca nimeni nu-i profet in TARA lui….

  (se pare ca trebuie sa ne ducem in SUA sa le explicam ca
  in Afganistan au comis o crima,
  ca in Irak au comis o crima,
  ca „eroul” din Nassiriah nu e chiar erou,etc,et,etc)

 3. musulmani in Lidl
  cumparau bere:
  -poate erau bronzati dar nu musulmani,
  poate era bere fara alcool,
  poate nu erau infractori!
  (culmea:
  pentru o bere sa-l pui sa-si dea jos chilotii….)

 4. Păi il compară cu semianalfabetul nostru care nu are nicio idee si abia citeste câteva rânduri de pe prompter. Orban nu este apreciat neapărat pentru ideile lui, ci pentru că dacă are ceva de spus, ii spune în față oricui, este un tip viu, activ, vorbește pe înțelesul tuturor, simplu si la obiect, nu ca momâia noastră gângavă.

 5. Despotul Luminat Orban – Viktor Orban Nu numai ca este Ungur, dar este totalmente Lipsit de Moralitate si Integritate folosind Cicciolinele UDMR pentru a Perverti si Discredita Governul Mieu de Prostituate Levantine.
  Tiranul Kapitalist Donald J Trump rezoneaza cu Despotul Luminat oferindu-i Cazare, Masa si Microfon in Statul Islamic Texas pentru a-l Rani Mortal – daca mai este posibil – pe Zombie Joe TaliBiden.
  Cimpanzeul cu 4(patru) Stele, tovarasul Gheneral Dr. Docent Nikulaie dela Dolj a Kapitulat in fata atacului frontal al Cicciolinelor UDMR fiind Depistat Luptind la Baionata in Izmene, dupa ora prinzului, pe Holurile Akademiei pentru cel de-al III-lea Doctorat ” Critica Ratiunii Pure in Infanteria Governamentala a Regimului Fanariot”
  Parazitul Navetist Iohannis – Klaus Iohannis este Ocupat pina peste Capul Sek cu probleme de Real Estate si Inaugurarea Palatului Presidential din America.
  INTREBARI ?!?

 6. Raspunsul e simplu. Ptr ca V. Orban cu reusite si greseli, pune pe primul plan interesele cetatenilor unguri. Iar asta se vede si in Ungaria si in afara Ungariei.
  Orban a spus clar si explicit: „Bruxellul nu este seful nostru”. Ati auzit asta din gura vreunui slugarnic politician roman, credeti ca veti auzi vreodata asta? Nu, din gura lor auzi doar de ce si cum trebuie noi ca la ordinele Bruxellului sau a Washingtonului sa facem sacrificii ba ptr ajutorarea Ucrainei, ba ptr interesele SUA, ba ptr deciziile aberante ale birocratilor bruxelezi.
  Orban a spus clar, nu va da niciun pic de gaz RUSESC cumparat de Ungaria alora care refuza sa cumpere de unde pot cumpara DACA VOR SI NU ALEG SANCTIUNILE. ciuca-maciuca al „nostru” spune ca vom avea gaz suficient dar in acelasi timp spune si cui i se va taia gazul (de ce daca e suficient???) daca nu va fi si vorbeste de solidaritate cu napastuitii Europei, ca Germania care refuza sa cumpere gaz pe contract pe termen lung de la rusi.

 7. Cu ocazia discursului sau ce avusese loc imediat dupa alegerile din primavara anului 2022, a afirmat ca are mare incredete in scutul ortodox prezent la est, format impotriva migratiei si impotriva celor care vor caderea crestinismului. Este clar ca vorbea despre Romania, Rusia, Grecia. Ne place sau nu, este singurul om politic in Europa care mai crede in Dumnezeu si nu vrea ca sa fie partas la o noua cadere a crestinismului. Am vazut ce s-a intamplat dupa caderea Constantinopolului.
  Aseara fusese aplaudat la Dallas, Texas la scara larga, cand a spus ca “tatal este barbat, mama este femeie si lasati-ne copii in pace”. De ce nu l-a luat klaus iohannis la 11 metri pe republicani care l-au aplaudat? Va mai spun ca nu doreste alipirea Transilvaniei de Ungaria. Asta pentru cei care isi castiga painea din sovinism.

 8. Atita vreme cit V. Orban nu aduce vorba despre Trianon sau despre Ardeal, focusindu-se pe critici si reactii la adresa mafiei criminale de la Bruxelles si a la fel de criminalei globalizari „progresiste”, cred sincer ca va „exploda” orice sondaj asupra popularitatii in rindul romanilor, depasindu-l in procente pina si pe Bokassa sau Mobutu ! De data aceasta pe bune, cu cifre reale !

 9. @parere…
  cica Fitzl de la timisoara vb. romaneste
  -sa-l auzi pe orban:
  ” – Dragi Români!”

  (cica papagalii se pot invatza intre ei sa vorbeasca,
  de obicei CA SA SE RADA)

 10. Uite de asta are nevoie si Romania sa iasa din impas,de un dictator ca Orban

 11. Din grafic reiese ca romanii au nevoie de un lider asemanator lui Viktor Orban,nu neaparat el.

 12. … Klausz adormisze, dorme ca un copilas, leganat de hisze ! … Nu numai ca V. Orban (care, vai ! dupa ce ca este ungur mai e si maghiar ! … dar nimeni nu e perfect !) e cu zece clase peste maresalul Nicu von Dabuleni und Caracal, dar pina si presedintele Ungariei, pe care lumea il vede cam de doua ori pe an cu roluri pur decorative, e cu mult peste Trintorul National !

 13. Daca sondajul este corect si adevarat inseamna ca mai putem trage oarece nadejde de la un popor somnambul!

 14. Viktor Orban este lider
  Iohannis, Cîțu, Sică, Ciolacu etc figurantii in coproducții cu producătiri și autori necunoscuți

 15. @Doina Oltului spune:
  5 august 2022 la 19:59

  „Uite de asta are nevoie si Romania sa iasa din impas,de un dictator ca Orban”
  Orban nu e dictator. Tocmai au fost alegeri confirmate de UE ca libere si corecte. Castigate cu 2/3. Din nou.
  Orban lucreaza in interesul Ungariei. Iar ungurii simt asta. Orban nu poate fi convins sa cumpere fier vechi pe post de arme, nici sa-si umple tara cu migranti daca cetatenii unguri nu vor. Stii ca Timisoara e un fel de „Fasia Gaza”?! Ii pasa cuiva, ne explica cineva cand si cu complicitatea cui am ajuns la asa ceva?
  P.S. Orban in Ungaria spune pe limba lui materna „anyaorszag”. Unu’ de pe aci din Romania pe limba lui materna spune „Vaterland”. Orban cand se duce la mama acasa merge la Székesfehérvár, Ungaria. Unu p’aci merge in Würzburg, Deutschland.
  Diferentele dintre Orban si altu’ sunt mari, foarte mari. Dar stii cum e, fiecare cu ce conducatori si-a ales cu manuta lui. Au si ungurii cozile lor de topor, doar ca nu i-au ales sa conduca Ungaria.

 16. Romanii il apreciaza pe b0szg0r de prosti ce sunt. Uita ca derbedeul acesta vrea sa ne ia Transilvania si ca latra incontinuu, ca o potaie schizofrenica, ca Trianonul a nedreptatit Ungaria luandu-i teritorii in care ungurii erau minoritari si in care au comis cele mai mari atrocitati de-a lungful istoriei.
  Auzi tu ce indrazneala!

 17. Și știți care e culmea, culmilor? Că și în Ungaria aria cercului se calculează la fel.
  Dar intelectualii unguri folosesc formula pentru a calcula… chiar aria cercului.

 18. Orban a reusit in Ungaria ce n-a reusit Trump sa aduca sau determine producatorii americani sa aduca inapoi fabricile acasa sau producatorii straini sa investeasca in productia industriala in America.
  La iliberalii Orban/Erdogan vin pe banda rulanta la anticoruptie acasa la Iohannnis vin dar nu se lasa asteptatzi.

 19. Am avut si noi un lider care , atunci când a fost presedinte interimar prin suspendarea lui Basescu le-a transmis americanilor si bruxellezilor același mesaj. A fost rapid eliminat din politică. Prin retragere. Culmea ipocriziei jurnaliștilor , se întreabă în continuare care a fost motivul.

 20. Excelentă analiză. Şi eu aş vota pentru Victor Orban pentru modul cum se opune opresiunii Apusului asupra estului. Chiar trebuie să ne dăm şi sufletul din noi pentru acel „Apus”. Americani au devenit stîpânii noştri, ei dictează cine să intre la puşcărie şi cine să fie absolvit de acuze. De aceea procurorii primesc premii, medalii, diplome, de la toate Ambasadele străine, pentru că le execută ordinele. Altefel, pentru ce, că doar ei nu sunt în slujba ţărilor pe care le reprezită? Ori sun?

 21. Mi-ar plăcea să-mi pun la telefon sonerie cu „Deșteaptă-te, române” cântat de Orban. Sau măcar un „România, trezește-te”

 22. Pentru ca are sange in instalatie,nu ca plavanul nostru care doarme in picioare,ce sa mai spun de adormitul de generalul facut general de 23 august.Un premier trebuie sa fie tot timpul tupeist si sa nu plece capul.

 23. Eu cred ca mai mult de 60% dintre romani il apreciaza pe Orban. De ce il apreciaza? Pentru ca lor, romanilor, le lipseste un lider care sa se bata pentru poporul sau, nu sa faca sluji in fata maharilor americano-europeni, in detrimentul propriului popor. Si, vazandu-l pe Orban, au inteles ca EXISTA UN ASTFEL DE LIDER, nu este o himera. Am mai zis-o, daca ar putea fi cumparat, sunt sigur ca romanii ar pune mana de la mana sa-l aduca in Romania. Desi, s-ar putea ca multi romani sa nu mai plece la dracu-n praznic, ci sa se mute in Ungaria.
  Marele si durerosul adevar pentru romani este ca FIECARE POPOR ARE LIDERUL PE CARE SI-L ALEGE, dupa chipul si asemanarea sa.

 24. Orban sta la masa cu baietii mari, ai nostri aduc cafelele, umplu paharele, schimba gheata in frapiere si debaraseaza scrumierele. Fiecare are un rol bine stabilit in lumea asta.

 25. Kovesi la parchetul europran, Iohannis la NATO. Dupa ce-au facut praf Romania stapanii si i-au retras in posturi bine sus puse. Orban este inca in Ungaria nu-l cauta Brucselul sa-l mituiasca cu functii de conducere nici nu pare interesat.

  In Romania sute de mii de rezisti milioane sustin orice de la Brucsel dau mandate pe banda la Bassescu, Iohannis.

  Ungaria se va alege in mod cert cu o bucata mare din investitiile energii verzi si constructia de masini electrice. Iohannis ce se lauda dupa 8 ani de stat la Cotroceni? Ca Orban are cu ce.

 26. De ce? Pentru ca li se spune ceea ce vor sa auda. Si pentru ca nu au personalitate,demintate si un dram de incredere in ei. De asta.Asculta pe cineva care mereu da vina pe altii pentru nerealizari si frustrari din viata acelor aplaudaci romani.Iar acest Orban stie sa umble la emotia colectiva. Este mai inteligent decat Dragnea. Dar populismul nu dureaza mult. A gasit o nisa si o foloseste acest limbric folosit de Putin.

 27. Un diagnostic sever este al celor care cred intr-un sondaj propagandistic al ungurilor si ca situatia Romaniei este asemanatoare cu a Ungariei.Pai Orban poate sa indruge liber orice ii trece prin neuronul uscat si crapat pentru ca stie ca Putina ii face cadouri pentru ca se foloseste de ura lui contra Ocidentului fiindca occidentalii nu au pus botul la tendinta lui de Ungaria Mare cotra popoarelor din jur si care spera ca au sa vina rusnacii sa-i rrezolve lui si moghiorilor intoarcerea la um nou maretz imperiu hunguresc,ca rusnacii or fi prosti sa nu-i incalece si pe ei ca pe toti altii.Apoi Orbeanu este in shucar ca nu ii dau occidentalii banii ca sa faca in continuare opinie separata si latraturi separatiste in UE,scandal care lui Putina ii convine de minune si de aceea il premiaza pe ciuaua lui ,Victoras Orbeanu,spre interesul si incantarea ungurului de rand pentru care nu conteaza daca poate sa ajunga curand inapoi in lagarul rusnac,dar care,oricum,ce i se pare ca ia pe mere,va da pe pere cu mult mai mult.

 28. vasile In aceasta democratie traiesti bine fraiere. Tu te-ai intrebat cum se traieste in dictatura? Voi traiti un paradox. Aveti tot ce poate oferi lumea moderna, aveti drepturi, aveti libertati. Dar va doriti o dictatura. Este prostie amestecata cu ignoranta si nestiinta.

 29. romanilor nu le place de orban, le place discursul sau si faptul ca nu se lasa calcat in picioare de UE. daca in Romania s-ar ridica un lider care sa tina cont de preferintele romanilor, in primul rand, s-ar putea ca orban sa dispara din preferinte. din pacate avem numai papuse la conducere, papusarii sunt in alta parte.

 30. Viktor Orban e singurul lider din UE care nu e o marioneta a lui Sorosh si asta se vede in abordarea unor teme de care tot romanul e ingrijorat: emigratia necontrolata pentru a distruge statul national, politica in domeniul energiei (rusesti), inflatie, crestinism vs ateism si propaganda lgbtq samd. Romanul vede ca Orban urmareste interesul tarii sale si nu sa se puna bine cu sefu strain. El este votat de cetatenii lui nu de ambasade, servicii, sts-uri si sacii de la sector1. Astea sunt calitati pe care nu ai cum sa nu le vezi chit ca la o adica Orban poate fi dusmanul Romaniei. Dar a nega aceste calitati doar pentru ca Orban nu e chiar prietenul nostru inseamna a nega o realitate.

 31. Planul de tara al lui Iohanis and co este sa trimita romanii la cules de sparanghel in Germania si sa isi declare nonstop adeziunea la UE si Nato. Pe cand Orban vede exact interesul poporului maghiar si nu ezita sa se opuna UEului Natoului cand interesele maghiare o cer si nu-l da nimeni afara nici din NATO nici din UE. In acest fel economia maghiara merge investitorii straini deschid fabrici in Ungaria cu locuri de munca pentru maghiari, recent au batut palma cu sud coreeni pentru o fabrica de baterii pentru masini electrice. Deci asta e motivul pt care Victor Orban e apreciat si la el in tara (l-au ales cu 60%) si la noi. Pentru ca face lucruri pentru poporul sau si nu e o marioneta a UEului sorosist asa cum sunt ai nostri.

 32. In guvernul roman majoritatea nu fac nimic cu exceptia lui Daea,
  Virgil Popescu lucreaza pentru ce interese el stie. Citu la fel era cu vaccinurile. Ludovic Orban la fel ca Popescu. Cei mai slabi din cati au existat cu dezatrul Iohannis si guvernele lui care s-au imbogatit in pandemie. L-au bagat pe Ciuca cu PSD sa ascunda dezastrul produs de PNL+USR. USR a inchis mine termocrntrale a sabotat economia nationala. Pein Ghinea ruinat si ultima sansa cu PNRR. 4 mandate de anticoruptie si Ghinion. Daca Viktor Orban ar candida impotriva oricarui politician roman si Brucselul n-ar putea sa masluiasca voturile ca pana acum, ar fi un dezastru pentru toate haimanalele brucseleze gen Rares Bogdan cu celebru „Cîțu Președinte”

 33. „… unde mai pui că e și maghiar!, care are printre țelurile supreme realipirea Transilvaniei la Ungaria.” …. Dle autor, transmiteti colegului Dvs. care a declarat cele citate ca e un tâmp in toata regula, un rasist si sovin veritabil. Nu Orban, ci el. Cea ce nu vreti sa vedeti este faptul ca Orban vorbeste in asentimentul majoritatii romanilor. Nu uitati de prostia statului national, unitar si indivizibil, adica de proiectul national al fauririi statului roman etnic omogen. Proiect care a inceput cu alipirea Dobrogei in 1878, si care a culminat cu exterminarea evreilor, alungarea germanilor si marginalizarea celorlalte etnii. Unde este statul roman in care ponderea nationalitatilor in perioada interbelica era de 35%? Si colegul dvs mai are obraz sa-l critice pe Orban pentru ceva ce nici nu a declarat?

 34. pentru ca e normal la cap si nu crede in bullshitul progresisto globalist…
  are grija de neamul sau

 35. Avem nevoie de cat mai multi Orbani, doar pentru ai goni pe negri din Europa. De fapt pe cei care nu sunt albi. In rest Orban este un dusman al Romaniei. Dar pentru a ne redobandi continentul nostru, al populatiei de culoare alba sunt buni Orbanii. Pe urma…la gunoi si cu ei. Pentru o Europa alba , pentru o Europa ca o fortareata.

 36. Dacă, prin absurd, apare la noi unul de talia lui Orban, sigur înfundă pușcăria! Noi îi avem pe impotenții Oha, Ciucă, Batistuță etc. Aștia suntem!

 37. VOrban plafoneaza preturi la produsele de baza ,combustibili etc.
  Besteleste multinationals si transnationals la desert musca din dujmani.
  Cum sa nu fie popular chiar si pe aici?
  Bun articol

 38. Nu știu dacă-l apreciază neapărat pe Orban, mai repede apreciază omul vertical comparativ cu omul râmă!

 39. Puritatea rasiala a domnului Orban consta in mandria de factura epidermica fata de apartenenta la originile asiatice ale dumnealui si ale celor ce-l inconjoara. Desigur, cu totii se considera, acum, europeni. Raspund, astfel, unor anomalii ale istoriei. Au venit in Europa cu dezastrele (vezi istoria lui Attila,biciul lui Dumnezeu),mai apoi au luat in stapanire populatiile bastinase sub coroana lui Stefan… Ce vrea domnul Orban? O mica propaganda ariana (care-i este straina!) si fortarea unei recunoasteri din partea Europei cum ca ungurii chiar ar face parte din această comunitate. Eroare! Domnul Viktor Orban isi ascunde originile istorice, pentru a-si aroga legitimitatea pentru tara liliuput pe care o are in stapanire, dar cu ecouri in regiunile pe care le-au stapanit temporar. Acum ca a pierdut increderea Europei, se alipeste de rusii razvratiti pe civilizatie,in speranta ca vor fi luati in consideratie ca inamici incurabili de strainatate. Iar daca sunt romani care il admira (ceea ce cred ca este un fals gtrosolan) ii deplang pentru ratacirea lor. Dar sa nu uitam: Orice pasare, pre limba ei piere..

 40. Mă bucur că suntem atât de mulți care apreciem atitudini curajoase ale unui lider politic de talie mondială. Chiar dacă nu-i de-al nostru, dar gândește ca noi, unde mai pui că are curajul să-și expună ideile în fața mai marilor Lumii , care ce-i drept sunt cam toți de joasă factură , nu doar politică, ci și intelectuală.
  P.S.
  Că adevărata lui intenție este aceea de a-și face Patria Mare, cu orice preț, trebuie să ne dea de gândit, pentru că tipul o spune franc, nu pe ocolite.
  Ce putem face noi ? Să căutăm și la noi un astfel de patriot. Să nu așteptăm să ne pice totul din cer, că s-ar putea să ne trezim , ca de obicei prea târziu, după ce Orbanul nostru este omorât, arestat, denigrat și scos din cărțile de Istorie …

 41. Si cum ziceam,spre deosebire de Ungaria,de unde nimeni nu are de luat nimic decat fiind tara lor necesara ca loc de trecere pe care Orbeanu in foloseste ca santaj atat pentru noi romanii si bulgarii,cat si pentru occidentali,dar si ca interes pentru rusnaci ca element de discordie in Europa si daca aia vor sa treaca cu trupele intr-o zi mai repede in Serbia,dar poate si peste Austria,care nu este in NATO,daca poate vor sa jefuiasca si Elvetia intr-un viitor rusnac ferice,insa Romania este o tinta de interes pentru rusnaci din toate timpurile si,mai ales acum,cand nu s-ar da in laturi sa incalece macar Dobrogea,cu platforma ei marina plina de petrol si gaze.Si pe noi atunci cine ne apara,bai fatalailor,atunci cand se vor strange rusnacii la granita ca in Ucraina cu tot felul de provocari si pretexte? Ne apara cumva Orbeanu,idolul vostru de carton cu gura mare? Speram ca pe noi sa ne apere altii ca noi nu am dat bani pentru inzestrarea armatei ci numai pentru salarii cat mai grase,si ne-am suparat ca dam 2% pe ceva la mana a doua,ca poate alea le meritam,vazand altii ce lasa-ma sa te las a fost atunci cand era cazul sa punem piciorul in prag si nu acum cand purceaua noastra este cam moarta in cotetz si rusnacul pandeste dupa closetul nostru din fundul curtii.

 42. Și știți ce mă mai întreb? Oare câte lucrări științifice s-au scris în închisorile din Ungaria?
  La noi s-au scris. Iar intelectualii români le-au girat. Iar studenții români au fost la cursurile ținute de acești intelectuali. Și încă le mai frecventează. Curios, nu?
  Așa că… nu doar politicienii.

 43. Domnul Spânu, ca întotdeauna, o spune p’aia dreaptă. Sigur, trebuie să fim atenți și la derapajele lui Orban în relația cu noi, dar ce e a lui e a lui: e o binefacere și pentru noi, pentru că exprimă exact ceea ce simțim și noi , românii, cu siguranță o mare majoritate, față de tot felul de licurici și mai ale față de șandramalele capitaliste: NATO și UE. Brvos, nene, susțin, sunt fan!
  .

 44. O cunoscatoare in ale politicii europene, dna Alina Mungiu Pippidi a dat un raspuns scurt gazdei care dorea ca ea sa comenteze noile actiuni ale lui Orban: Orban face de 20 de ani acelasi lucru.

 45. domne …filozofic vorbind daca nu putem avea un lider roman ca orban ,adica destept si cu stofa de lider…atunci prefer unul prost dar sa fie roman ca nicusor nu neamt ca johannis si ala de la timisoara sau frantuzoaica de la sectoru 1

 46. Faceti un sondaj si aveti ora exacta cati romani si NU unguri vor autonamia Ardealului.
  UE va fi o Federatie si Romania un stat federativ.
  Ardealul va fi o provincie federala intr-o UE federativa. Asta-i viitorul iar conducatorii Romaniei au stiut asta la aderarea in UE.

 47. Daca sondajul de opinie a fost facut in randul cetatenilor romani din HarCov este foarte posibil sa fie adevarat.

 48. Orban Viktor lucreaza pentru unguri, nu pentru miliardarii satanisti occientali

 49. Articol scurt, documentat si la obiect: Bravo domnule Ion Spânu”

 50. „Probabil că susținerea liderului Bisericii Ortodoxe a fost populară printre români, deoarece, conform recensământului din 2011, 86 la sută din populația României sunt creștini ortodocși”

  Eu zic sa stabilim prin referendum ce a facut Cioaca intre Bran si Rucar. 86% va spune ca pipilica. La operatiunea de impartire a „apei sfiintite” din 2022, in CT, au participat aprox. 30.000 de persoane, adica 10% din populatia CT ! „Si se jura ca nu fura si l-am prins cu rata-n gura”.

 51. Il respect pe liderul maghiar,omul isi apara interesele, dar intre Orban si Sosoaca o prefer pe Sosoaca! Sper ca atit poporul roman cit si serviciile secrete romanesti sa dea dovada de rationament si sa o sustina sa ia puterea .

 52. Este o observatie f.exacta.Doar „de dragul”de a blama ungurii nu trebuie sa omitem niste realitati.De multe ori imi pun o intrebare grava:Noi ce mai avem din patria suverana candva?Cred ca doar mandria.Tara are datorii de10ori cat Ceausescu.Suntem slugi.

 53. @maxtor: i-am auzit si m-am umplut de „bucurie insufletita”! Apropo de acest tablou cu sondajul manipulator, chiar nu v-ati prins ca e ori in zona ungureasca, ori e laude la adresa acestui latrator ocazional care sponsorizeaza orice pentru imaginea proprie?! Acest sondaj nu este valabil pentru cetatenii romani din tara numita Romania, este doar pentru comunitatea maghiara!

 54. ha ha ha ha

  asa de usor sinteti de plimbat pe la mormint strain?
  …Institutul Nézőpont din Budapesta a dat publicității rezultatele unui sondaj de opinie despre percepția premierului Ungariei, Viktor Orban, în rîndul românilor…

  de curiozitate: stiau mai mult de 1% dintre romani despre asta?
  citez:”Cei de la Institutul Nézőpont mai adaugă un element care ar explica votul românilor: „În plus, nu poate fi neglijat nici faptul că patriarhul rus Kirill a fost eliminat de pe lista sancțiunilor UE doar din cauza poziției intransigente a lui Viktor Orbán. Probabil că susținerea liderului Bisericii Ortodoxe a fost populară printre români, deoarece, conform recensământului din 2011, 86 la sută din populația României sunt creștini ortodocși”.

  cum in ortodoxie nu exista papa, bisericile nationale fiind autocefale, ce treaba are sula cu prefectura?

 55. @Zmeul: nici Hitler nu era un dictator,castigase alegerile parlamentare in ’32-33 cu Partidului Muncitoresc German Național-Socialist,exact ca Fidesz si Orban astazi
  Institutul Nézőpont care au aruncat sondajul pe piata este finantat de partidul lui Orban,deci ne incaieram pe copite de cai morti si baliverne jurnalistice

 56. Viktor Orban este un bun maghiar care apara si face eforturi pt consolidarea politica si economica a tarii sale, noi nu avem decat niste pseudopersonalitati, nu avem diplomati, nu avem oameni cu viziune, nu avem cetateni romani interesati de prosperitatea si pozitia Romaniei in lume… e plin de ghiocei pe care oricine ii poate culege si vinde in piata cu 1 leu…Programul european de redresare a fost facut pt altii beneficiari, pt ”consultanta” nu pt a ajuta Romania…nici n-ati obesrvat ca Romania isi privatiseaza SAREA ca sa se scufunde in gaurile/golurile ramase dupa exploatarea salbatica? Au planificat dublarea cantitatii de sare. Aurul si Sarea trebuie sa zaca in adancuri, daca vrem ca Romania sa dainuie.

 57. De ce nu are si Romania un Victor Orban ,un prim ministru cunoscut in toata lumea si respectat de oameni adevarati impotriva lui Victor Orban sint drogatii ,poponarii ,cocalari ,infractorii si emigrantii necivilizati

 58. Il admiram pe Viktor Orban. NU ca si „conducator”. ci ca adevarat POLITICIAN CARE TINE CU POPORUL in primul rand. cu poporul lui si cu Ungaria. asta NU inseamna ca acceptam ca a venit aici ca si cand ar fi conducatorul nostru. NU ESTE. Problema este POZITIA DE SLUGA A „ALESILOR” SECURIMII TRADATOARE, ACEST EVENIMENT NU TREBUIA SA SE INTAMPLE. CUM A INTRAT IN TARA? IN CE CALITATE? aici este problema. degeaba latra toti politrucii dupa ce URSUL A PLECAT. PROBBAIL CA VOR MAI LATRA INCA MULT TIMP, pentru ca INERESUL ESTE SEGREGAREA INTER-ETNICA! AU DONAT, POATE PE TAVA SECURICII TRANSILVANIA, IAR ACESTE ACTIUNI MANIPULATOARE SUNT PENTRU DECLANSAREA UNUI CONFLICT, PRIN CARE TRANSILVANIA SA FIE DATA UNGARIEI? aceasta trebuie sa fie in atentia noastra. DACA AM FI AVUT MACAR UN SINGUR POLITICIAN ASEMENEA LUI VIKTOR ORBANM, acesta NU ar fi INTRAT IN ROMANIA FARA CALITATEA CU CARE PUTEA SA INTRE: ACEEA DE PRESEDINTE IN VIZITA OFICIALA. SITUATIE IN CARE DISCURSURILE TREBUIA ORGANIZATE IMPREUNA CU PRESEDINTELE ROMANIEI! in rest este „decat” apa pe sub pod…

 59. Pai, Sondajele cu Ciolacu si Ciuca ??? Sau alea sunt pentru dimnensiunea prostiei ?

 60. NU. VO a venit in Romania. Si a plecat din Romania. Fara a „realiza” ceva „oficial”. Doar vorbe … vorbe … vorbe …
  Vorbe … vorbe … vorbe de la vest de ROMANIA. Si pe care le stim de peste 100 de ani. Si chiar de peste 1000 de ani.
  Vorbe … vorbe … vorbe despre migratori si calatori, despre cei desartici si desertici din EUropa si din lume.
  Vorbe care pe noi ROMANII, cei majoritari din TOTDEAUNA in Romania, NU NE prea INTERESEAZA si chiar NE PLICTISESC.
  Doar vorbe … vorbe … vorbe …

 61. Simplu bre,. Pentru că luptă și pentru drepturile tale, la care patrioți tăi au renunțat. pentru că zice adevăruri de necontestat. Pentru că poți avea incredere in el. Nu se laudă cu ce va face, ci cu ceea ce deja e funcțional. Ungaria e in plină dezvoltare in ciuda crizelor..și piericilor de la un UE, care distruge europa..Ceea ce zice el, prmierul către popor, e adevărul incontestabil de ințeles și de aste e urmat de cel puțin 2/3 dintre maghiari. Orban are foarte mulți simpatizani in multe țări europene. Acum are cu siguranță și in america..Deci,..ia notițe române, de poți..

 62. poate sunt 65% din pesedisti.
  Poate din aia de ii ademeniti anual la Balta Cacana, cu un mic si un pahar cu bere. Ai intrebat pe „sociologul” Pieleeanu, nuu?

 63. Spre deosebire de comentatorii progresisti care inca mai sustin, in necunostinta de cauza (voit sau doar din p.ro.stie), ca in centrul discursului lui V. Orban se afla interdictia amestecului dintre rase pe considerentul pigmentilor epidermici, din capul locului trebuie precizat ca V. Orban s-a referit la nedorita aparitie a societatilor paralele ale imigrantilor, tipice deja societatilor occidentale, unde cultura lor se raspandeste agresiv, iar cu ajutorul localnicilor inconstienti, cumparati sau spalati pe creier, incet-incet elimina culturile autohtone (europene), mixte la randul lor (!!!!) – spune Orban, impunand cu forta valori, obiceiuri straine de Europa. Ei, acest discurs, rasplatit cu ropote de aplauze si la CPAC Dallas, este in asentimentul romanilor, acesta fiind si motivul pentru care este atat de popular in Romania. Doar ca…, exista o mica nuanta, de perceptie, si asta atorita felului cum majoritatea romanilor interpreteaza cele spuse de Orban. In mintea romanului, axioma nationala cu care este alaptat din primelelui zile si pe care o considera suprema, de urmat: faurirea statului national etnic omogen, unitar, indivizibil, bla, bla.

 64. Spre deosebire de comentatorii progresisti care inca mai sustin, in necunostinta de cauza (voit sau doar din p.ro.stie), ca in centrul discursului lui V. Orban se afla interdictia amestecului dintre rase pe considerentul pigmentilor epidermici, din capul locului trebuie precizat ca V. Orban s-a referit la nedorita aparitie a societatilor paralele ale imigrantilor, tipice deja societatilor occidentale, unde cultura lor se raspandeste agresiv, iar cu ajutorul localnicilor inconstienti, cumparati sau spalati pe creier, incet-incet elimina culturile autohtone (europene), mixte la randul lor (!!!!) – spune Orban, impunand cu forta valori, obiceiuri straine de Europa. Ei, acest discurs, rasplatit cu ropote de aplauze si la CPAC Dallas, este, la prima vedere, in asentimentul romanilor, acesta fiind si motivul pentru care este popular in Romania. Doar ca…, exista o mica nuanta, de perceptie, si asta atorita felului cum majoritatea romanilor interpreteaza cele spuse de Orban. In mintea romanului, axioma nationala cu care este alaptat din primele lui zile si pe care o considera suprema: faurirea statului national etnic omogen si unitar, indivizibil, bla, bla…

 65. Acest proiect national agresiv, rupt de realitatile istorice si de cele din teren, etc. a inceput din 1878 cu romanizarea Dobrogei, a continuat in perioada interbelica, comunista si post-comunista, continua si astazi, cu metode mai discrete dar la fel de eficiente. In perioada interbelica spre exemplu, ponderea minoritatilor a fost de 35%, fapt inacceptabil pentru autoritati, cea ce a culminat ulterior la exterminarea si alungarea evreilor, vanzarea pe capete germanilor, la asimilarea fortata a majoritatii etniilor mai mici in asa fel incat ponderea lor in general a ajuns sub 10%. Asta intr-o tara renumita pentru democratia ei originala, euroconforma 110%, Gradina Maicii Domnului pentru toate etniile care se bucura zilnic de cel mai bun tratament posibil, tara model pentru toata lumea. Doar ca romanii au cazut in capcana propriei gandiri: in realitate Orban gandeste si vorbeste foarte diferit, chiar diametral opus fata de ei. Romanii, in general, abordeaza subiectul in termeni etnici, promovand zi de zi exclusivismul etnic cu care au fost invatati. V. Orban abordeaza exclusiv dpdv cultural (!) fenomenul/politicile care pune in pericol viitorul continentului. Ergo, nu el este rasistul. Daca s-a inteles diferenta dintre cea ce spune el si gandeste cetateanul de rand, tot mai ramane intrebarea: afara cu el din tara?

 66. Pe un dusman cu coloana vertebrala,onoare,demnitate si patriotism il respecti si il stimezi pe cand ai nostri ghiocei tot blamati si injurati vor fi si peste o suta de ani.

 67. Propaganda ungurilor pe tărâmul romanesc. Ce păcat ca după atâția ani, unii încă se mai lasă manipulați de politicienii populisti( care spun ce vor sa audă unii) și de mass-media. Aceasta din urma în loc sa fie „cainele” de paza, roade „oasele” din mana iredentistului. Mai vrem ca România să fie bine. Asa politicieni, asa susținători.
  P.S Orban „cea mai pura” rasa europeana?? Minte de îngheață apa mării vara, iar simpatizanții aplauda. Parca eram peste 80% creștini ortodocși și rasa nu ar fi trebuit adusa în discuție, pentru ca toți suntem fiii Lui!

 68. Orban este singurul dintre lider politic est-european care ştie să dea beste bot instituţiilor europene ce nu-şi văd lungul-nasului. Spre deosebire de el, ploşniţa noastră prezidenţială nu are nici în clin nici în mânecă cu interesul românilor. D-aia 90% din populaţia României îşi doresc un astfel de lider. Sau cine ştie, 80%! Căci nimeni nu areuşit până acum să determine cu exactitate numărul curcubiştilor din România.

 69. Pe mine ma bucura aceasta perceptie a romanilor.inseamna ca o majoritatea de 60% cunosc si pretuiesc notiunile de SUVERANITATE NATIONALA si DEMNITATE.daca dulaul unguresc ar renunta la discursul iredentist procentul ar urca probabil spre 95%.5% sunt neomarxisto-regresisti care tin pârțurile in ei,ca sa nu incalzeasca planeta.astia clar nu-l suporta pe ungur.
  Oricum,sondajul nu este despre Orban,e despre prestatia ghioarlelor maidaneze din fruntea tarii noastre.este despre slugarnicia lor fata de stapanii externi,este despre statutul nostru de colonie,este despre bataia de joc cu care suntem tratati zilnic.daca am avea si noi orbani victor,care sa ne apere interesul,ungurul nu ar mai fi admirat de romani.m-am inselat crezand ca ne meritam conducatorii.meritam si noi un victor.acest procent de 60% imi spune clar ca m-am inselat.

 70. Pai,daca ne luam dupa sondaje,si Csoly al nostru creste precum Fat-Frumos din poveste ,romanii „il iubeste” de nu mai pot;cu vara asta fierbinte,cresc si „fierbintelile”,iar ungurii sunt o rasa pura si cu sange fierbinte,se stie doar s-a sugerat si la Tusnad,recent-de ce ar fi altfel cei care muncesc la aceste institute de sondare?”fierbinteala”e o a doua natura,exprimata mereu admirativ pe aici prin „au sange in …”etc.

 71. Apropo,din ce zona a Romaniei au fost selectati cei care au raspuns sondajului?

 72. mitiro Ai spus exact: romanilor le place gargara. Sa le-o zica alora, ce mama lor de occidentali. Asta inseamna sa fii om mic, sa aplauzi vorbe. Sa te lasi sedus de populisme depasite ca secol. Nu ne mai miram de ce suntem in coada Europei,pentru ca inca traim cu 100 de ani in urma ca mentalitati.

 73. Cuțu de la Brucsel Chiar asa ? Ha ha ha ha ha. Umbla ca bezmeticul cu lanterna pe camp noaptea si asta inseamna ca a facut ceva? Pai lepra,sistemele de irigatii de anii 70 nu mai sunt sustenabile. El bate campii. Tu la fel.Romania nu se intoarce in trecut ca asa vor unii fosti cretini de partid. Ai inteles miticule? Romania nu este a voastra fostilor.

 74. Absolut corect comentariul lui „deeper” 23:10, „Romania este o tinta de interes pentru rusnaci din toate timpurile si,mai ales acum,cand nu s-ar da in laturi sa incalece macar Dobrogea,cu platforma ei marina plina de petrol si gaze.Si pe noi atunci cine ne apara,bai fatalailor,atunci cand se vor strange rusnacii la granita ca in Ucraina cu tot felul de provocari si pretexte? Ne apara cumva Orbeanu,idolul vostru de carton cu gura mare? Speram ca pe noi sa ne apere altii ca noi nu am dat bani pentru inzestrarea armatei ci numai pentru salarii cat mai grase,si ne-am suparat ca dam 2% pe ceva la mana a doua,ca poate alea le meritam,vazand altii ce lasa-ma sa te las a fost atunci cand era cazul sa punem piciorul in prag si nu acum cand purceaua noastra este cam moarta in cotetz si rusnacul pandeste dupa closetul nostru din fundul curtii.”

  In 1919, cand marii aliati, se codeau, generalii romani au gandit o strategie prin care au dejucat planurile rusilor si ungurilor, intrand in 4 august 1919 in Budapesta. Acum, ce sanse am avea noi sa ne aparam singuri? Dupa ce ca suntem putini, mai suntem si dezbinati.

 75. Nemulțumiți că Transilvania se unise cu Țara-mamă la 1 decembrie 1918, maghiarii nu se împăcaseră cu gândul că Ardealul nu le mai aparține.
  populația românească din zonele care nu fuseseră incluse în linia de demar­cație era intens persecutată, numeroși intelectuali – avocați, preoți, învă­țători, căzând victime unor acte de brutalitate și de represiune ale autorităților maghiare.
  Pentru că și la Viena comunismul își arăta colții, încercând să de­clan­șeze revoluția, iar pericolul bolșevizării se extindea amenin­țător spre Occident, aliații au început să ia în calcul o campanie contra Ungariei. La discuții au participat Italia, Franța, Serbia, România, Cehia.
  Armata română reușise în doar șase zile să reziste inamicului și să-l respingă. În această bătălie, comandanții militari fuseseră generalii Mărdărescu, Holban, Mo­șoiu, Papp, Lecca.

  Generalul Mărdărescu avea să propună generalului Prezan ca Armata română să urmărească inamicul și să-l nimicească, iar acesta a fost de acord.

  În zilele de 30 și 31 iulie au loc lupte grele purtate de grupul generalului Moșoiu cu bolșevicii maghiari.

  Generalul Mărdărescu afirmă că în zilele de 30, 31 iulie și 1 august trecerea trupelor române peste Tisa s-a făcut în prezența regelui Ferdinand și a reginei Maria, fapt care i-a îmbărbătat pe soldați și le-a ridicat moralul. În seara zilei de 3 august, trupele armatei bolșe­vice maghiare intraseră deja în colaps. Pe 4 august, fapt de neimaginat cu câțiva ani în urmă, trupele generalului Holban intrau în Budapesta. Pentru acest merit, generalul Holban avea să devină guvernator al Budapestei.

 76. Rezultatul sondajului da sperante romanilor : ei inca apreciaza demnitatea si urasc slugarnicia. Demnitatea a ramas o valoare pe care se poate construi .

 77. @ Pentru unii obtuzi, patrioți..Evident romania e intr-o fundătură și a dat de fundul sacului. Comite prostii in loc să treacă la reformele promise, dar care le slăbesc ”centralismul” mafiot deșămțat.. Deci clar nu e de mers pe această cale. Acu măresc lefurile bugetarilor.. De ce ?? De unde ?? Prețurile energiei nu pot fi achitate de majoritatea cetățenilor. De ce nu se urmează logica practică. Degeaba bagi apă in ciur, oricâtă, căci nu rămâi cu numic. Ai de astupat găurile, la care dobitocul patriot nici nu se gândește, doar iși pierde susținătorii. UDMR de peste un deceniu a dat rețeta de urmat.. UE de asemenea a recomandat absorbia mai rapidă și consistentă de fonduri a REGIUNILOR AUTONOME,.S-au și apucat ciumații la un moment dat de treabă, la modificarea constituției și la reforma administrativă, dar după ceva chinuri de loaze, au abandonat..Ce urmează ?? Păi urmează falimentul statului eșuat. Deci se așteaptă un AMIN ortodox la mormântul romaniei.

 78. „Marele Urs”, nu este optional, este o problema de cunostinte elementare; in orice limba, numele de tari se scriu cu majuscule. Daca scrii cu litera mica, nu jignesti pe cineva ci demonstrezi ca-ti lipseste o cultura elementara. Faptul ca scrii România cu litera mica, vorbeste despre nivelul tau intelectual. Nu te poti certa cu o tara. Scrii Romania cu litera mica pentru a demonstra ca nu o recunosti ca tara?…

 79. „Nu sînt un admirator al lui Orban sau al partidului său, Fidesz, dar…………….” Asta pentru ca nu ai stat de vorba cu un colonel de securitate !? Ia stai de vorba sa vezi cum iti schimbi opinia !!!!

 80. Atata timp cat ROMANII sunt cei MAJORITARI (ca limba si spiritualitate straveche) pe acest TARAM, Romania NU MOARE NICIODATA. (Sic !)
  Nu a murit nici pe vremea lui Darius, Alexandru, Lisimah, Traian, a migratorilor, a otomanilor, a austro-ungarilor, a rusilor, a germanilor, a naziștilor, a sovieticilor, a EU si NATO, a americanilor …
  Romania NU MOARE NICIODATA. (Sic !)… celorlalte neamuri (cam 35 ca numar) care au încercat in VAN (timp de peste 2500 de ani) ca sa NE OCUPE si sa NE SUPUNA !!!

 81. Atata timp cat ROMANII sunt cei MAJORITARI (ca limba si spiritualitate straveche) pe acest TARAM, Romania NU MOARE NICIODATA. (Sic !)
  Nu a murit nici pe vremea lui Darius, Alexandru, Lisimah, Traian, a migratorilor, a otomanilor, a austro-ungarilor, a rusilor, a germanilor, a naziștilor, a sovieticilor, a EU si NATO, a americanilor …
  Romania NU MOARE NICIODATA. (Sic !)… celorlaltor neamuri (cam 35 ca numar) care au încercat in VAN (timp de peste 2500 de ani) ca sa NE OCUPE si sa NE SUPUNA !!!

 82. Atata timp cat ROMANII sunt cei MAJORITARI (ca limba si spiritualitate straveche) pe acest TARAM, Romania NU MOARE NICIODATA. (Sic !)
  Nu a murit nici pe vremea lui Darius, Alexandru, Lisimah, Traian, a migratorilor, a otomanilor, a austro-ungarilor, a rusilor, a germanilor, a naziștilor, a sovieticilor …
  Romania NU MOARE NICIODATA. (Sic !)… celorlaltor neamuri (cam 35 ca numar) care au încercat in VAN (timp de peste 2500 de ani) ca sa NE OCUPE si sa NE SUPUNA !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.