De ce nu este Liviu Dragnea „foarte fericit”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că i-a solicitat premierului Mihai Tudose, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, să analizeze „foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF”, precizând că nu este „foarte fericit”.

„Eu i-am cerut prim-ministrului să analizeze foarte atent și cu maximă rigoare activitatea ANAF și m-a asigurat și pe mine, și pe colegii din coaliție că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare. (…) L-am rugat, nu am vrut să intru în detalii, doar să facă o analiză foarte serioasă a activității ANAF și să ia măsurile de cuviință”, a declarat Dragnea la Parlament.

Potrivit acestuia, „România nu stă rău” la capitolul încasări, respectiv la gradul de colectare.

„România nu stă rău, România trebuie să stea mult mai bine. Unul din motivele principale pentru care Guvernul celălalt a fost schimbat au fost o serie de întârzieri cu efecte în demararea unor investiții publice așteptate și foarte necesare. Și al doilea — o creștere a gradului de colectare și o luptă serioasă cu evaziunea fiscală. Cred că astea trebuie să fie principalele ținte ale ANAF și, implicit, ale Direcției de Antifraudă. Și premierul s-a angajat că în câteva zile va face această analiză și eu i-am spus să ia orice măsură crede de cuviință pentru a îmbunătăți activitatea ANAF”, a spus președintele PSD.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea șefului ANAF, Liviu Dragnea a afirmat că nu este „foarte fericit”, dar nu dorește să spună ce părere are despre un membru al Guvernului sau despre un șef de instituție.

„Dar faptul că i-am cerut premierului să facă această analiză… probabil că nu sunt foarte-foarte fericit”, a completat liderul PSD.

Recomanda