De ce spune ministrul de externe că s-a îmbunătățit comunicarea cu Austria

Şefa diplomaţiei române face parte din delegaţia premierului Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru în Statele Unite ale Americii.

„Comunicarea cu Austria s-a îmbunătăţit în ultima perioadă. Există un dialog nu numai la nivelul Ministerului de Externe, dar şi la nivelul Ministerului de Interne şi continuăm toate aceste demersuri diplomatice împreună cu colegii mei de Externe. De fapt, aceste demersuri diplomatice au loc la cel mai înalt nivel”, a arătat ea.

Odobescu a adăugat că demersurile continuă, „ca să vedem care sunt exact paşii următori şi la ce soluţie ajungem de comun acord cu partea austriacă şi cu celelalte state membre”.

Aderarea la Schengen a României şi Bulgariei nu este subiect de vot în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne ce are loc pe 4 şi 5 decembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Nu se plictisesc sa tot vorbeasca de ceva care nu are nicio valoare?

 2. La naiba, austriecii spun ce gandesc romanii dar nu ce gandesc si ce planuri au cu Romania.

 3. NU-mi place sa ma bag in thema AUSTRIEI , unii stiu de ce ! 😉 😀
  insa subterna l ei se pune de-o dethronare a partidului … NEGRILOR ! 😐 [mai bine le era daca primeau RO in Schengen 🙁 ]
  CE va spun e putin dar … punctual sigur ! (PS: … ati vazut ce-a patit OLANDA, 🙁 , asta urmeaza premeditat(!) si-n Austria …)
  ❤️❤️❤️
  🤐

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.