De ce sună unii la 112? O șoferiță din Arad, ”abuzată” de poliție

O şoferiţă din Arad a sunat la 112 să îl reclame pe poliţistul de la circulaţie care i-a cerut să se legitimeze pentru că parcase pe trecerea de pietoni din faţa unui liceu din oraş, iar în cele din urmă a fost amendată şi a rămas fără dreptul de a conduce autovehicule timp de o lună.

Incidentul a avut loc în zona centrală a oraşului, în faţa unui liceu, unde aglomeraţia este foarte mare şi locurile de parcare sunt insuficiente.

„O femeie de 33 de ani, din Arad, a fost sancţionată de poliţiştii Biroului Rutier pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor şi refuz de legitimare.

Femeia ar fi parcat pe trecerea pentru pietoni din faţa unei unităţi şcolare din municipiu şi ar fi refuzat să se pună în mişcare, la solicitarea echipajului de poliţie care se deplasa pe bulevardul General Dragalina. Totodată, femeia ar fi refuzat în repetate rânduri să prezinte poliţiştilor documentele de identitate”, a declarat, joi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Mădălin Herbei.

Surse din cadrul IPJ au adăugat că femeia a sunat la 112 în timp ce echipajul încerca să o convingă să se legitimeze.

Ea a reclamat că poliţiştii urmau să îi ia permisul şi să o amendeze. În urma apelului, alte echipaje aflate în zonă s-au deplasat la locul incidentului, ceea ce a atras atenţia mai multor trecători, care s-au oprit pentru a asista la disputa dintre şoferiţă şi agenţi.

În cele din urmă, poliţiştii i-au dat o amendă de 2.490 de lei, pentru nerespectarea indicaţiilor poliţiştilor şi refuz de legitimare.

Totodată, i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

2 Comentarii

  1. Exista telefon pentru poze și înregistrări video, de ce nu trimite mail și preferă să riște o amendă? Garantez că prin mail și dovezi clare, se rezolva totul de nu îți vine să crezi. Deh, colega cu colegii=răfuială între clanurile din poliție😉.

  2. Abuz în serviciu, încălcarea drepturilor constituționale. Trist este că nu este judecător, majoritatea-s judecătorizde, care să-i facă dreptate; toți sînt ai lor sau sînt strînși cu ușa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.