De ce vrea Germania să sacrifice natura

Autorităţile germane vor să accelereze dezvoltarea de parcuri eoliene offshore prin eliminarea studiilor de impact asupra mediului, studii care uneori întârzie proiectele eoliene, transmite Bloomberg.

Exceptând cazurile în care statele vecine sunt afectate în mod semnificativ, astfel de studii de impact asupra mediului nu vor mai fi cerute pentru autorizarea şi operarea de turbine eoliene în mare, prevede un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Economiei de la Berlin şi consultat de Bloomberg.

Deşi Guvernul de la Berlin este presat să accelereze avansul energiei eoliene offshore, acest plan este posibil să declanşeze critici în rândul organizaţiilor pentru protecţia mediului.

În plus, şi unii jucători din industria eoliană şi-au exprimat rezerve faţă de intenţia de a renunţa la studii de impact asupra mediului.

Cea mai mare economie a Europei, şi totodată cel mai mare poluator, şi-a propus ca în 2030 să ajungă în situaţia în care 85% din producţia de electricitate să provină din surse regenerabile, faţă de 50% în prezent.

Asta ar însemna că Germania trebuie să tripleze capacităţile de producţie de energie eoliană offshore până la 30 de Gigavaţi.

În plus, până în 2045, Germania ar urma să ajungă la 70 de Gigavaţi de capacităţi de producţie de energie eoliană offshore.

Uniunea pentru Conservarea Naturii şi Biodiversităţii, cel mai mare grup de mediu din Germania cu aproape un milion de membri, s-a declarat „foarte preocupat” de proiectul de act normativ. „Accelerarea nu poarte fi atinsă prin coborârea standardelor de mediu”, a spus Dominik Auch, responsabil cu protejarea zonelor maritime.

Proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Economiei de la Berlin trebuie să fie revizuit şi de alte ministere şi să fie trecut prin Parlament, ceea ce înseamnă că mai pot să apară modificări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. Lasati s-o faca, apoi luam popcoarne si ne uitam cum se chinuie sa le dea jos. „Carte multa nu se cere, prost sa fii, sa ai putere” ! Priviti Elvetia, viitorul este nuclear si puteti incalzi trotuarele iarna.

 2. Directorul concernului militar german Rheinmetall, Armin Papperger, consideră că până la sfârșitul anului 2024 concernul va putea produce aproximativ 700 de mii de muniții de calibru 155 mm la diferite instalații.

  Publicația germană Der Spiegel scrie că cancelarul german Olaf Scholz intenționează să extindă capacitatea de producție a industriei germane de apărare, în special, pentru a crește producția internă de muniție. Pe 12 februarie, Scholz, împreună cu ministrul apărării Boris Pistorius și șeful Rheinmetall, vor lua parte la punerea bazei unei fabrici de muniție în Unterlüs (Saxonia Inferioară).

 3. ptr $$$ !
  de ce crezi ca pun la raft cu pret direct pe produse romanesti si pe raft indicatiile ..cat costa fara card de fidelitate /kg =exact gramaj plus pret /g ,conform indicatiilor de la raft , la LIDL?
  exact ptr $$$ : ciordeala unor angajati lidl care iti adauga la misto sume suplimentare si te intreaba la misto aca ai card de fidelitate..
  nu ii controleaza nimeni ptr delapidari,inserire de produse cu compusi E otravitori-pe termen lung- ptr ca avem guverne IMPOTENTE

 4. E presat pentru că au luat hotărâri și semnat acte, nu că sunt obligați de alții! Această corvoada se extinde în Europa de Est ca iarba rea numita pir in grădini, cu ajutorul politicienilor care au aprobat manevră.

 5. Dusmanul de moarte al agricultorului si al transportatorului este actvistul de mediu,un retardat din nastere

 6. Uăi, iegzemplu-l avem ici-șa, lângă noi! Pi săsălăi totdeauna i-o durut un’i nu-i bate sorili di restu’ oaminiluor…

 7. credeam ca nemti sînt mai destepti….dar sa distrugi industria ca morile de vînt o sa-ti dea curent….cînd nu bate vîntul i-au pauza de masa….

 8. DE CE vrea Germania sa sacrifice Natura?
  De NAROADA! Ar fi Raspunsul la Prima REACTIE normala, da’ GRABITA!
  NU! NU! NU!

  Germania NU este NAROADA!
  Ihre POLITISCHE Klasse IST, Ja, Ja!
  Ca SI la NOI, este PUSA de Altii, SI – ca SI la NOI – POPORUL German a fost transformat in BOBOR!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.