Cotroceniul – Iohannis nu s-a aflat niciodată în concediu de odihnă

După ce a dispărut din spațiul public circa o lună de zile și a fost ”dat dispărut” într-un demers AUR,  Administrația Prezidențială lămurește situația.

Dintr-un răspuns oferit pentru Libertatea  înțelegem că nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii. 

Mai aflăm, de asemenea,  că președintele României nu a încetat, pe parcursul întregului mandat, să își exercite atribuțiile constituționale.

„Având în vedere obligațiile și atribuțiile sale constituționale, președintele României se află în permanență în exercitarea mandatului. Astfel, începând de la depunerea  jurământului în funcție, președintele Klaus Iohannis nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii.

Precizăm că președintele României nu a încetat, pe parcursul întregului mandat, să își exercite atribuțiile constituționale, dovada în acest sens fiind decretele semnate și publicate în Monitorul Oficial al României, precum și alte acțiuni derivate din prerogativele pe care le deține”, a declarat Administrația Prezidențială într-un răspuns pentru sursa citată.

Răspunsul vine în contextul în care opoziția a reclamat absența lui Klaus Iohannis, iar un deputat AUR l-a dat dispărut la Poliție.

„Astăzi suntem la Secția 17 de Poliție, suntem cu o cerere de declarare a dispariției privind pe Klaus Werner Iohannis, născut pe 13 iunie 1959, domiciliat în Sibiu. Motivele acestei acțiuni, în fapt, acest cetățean, Klaus Iohannis, nu s-a mai prezentat la locul de muncă din data de 18 decembrie 2023, neîndeplinindu-și obligațiile legale care îi vin, conform fișei postului, stabilită de Constituția României”, declara deputatul AUR.

În perioada 18 decembrie 2023 – 22 ianuarie 2024, președintele Klaus Iohannis a lipsit din spațiul public, după cum arată inclusiv agenda publicată de Administrația Prezidențială.

În acest timp a semnat zeci de decrete, a atacat două legi la Curtea Constituțională și a discutat la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Șeful statului nu a participat în această iarnă nici la tradiționala depunere de flori în memoria eroilor Revoluției Române.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

37 de Comentarii

 1. „alte acțiuni derivate” e sumarul la toți cei 10 ani de cruda impotență politică a sifonierului supranumit „dulapul sas”.
  Mai adăugăm 10 ani cu petrov și Romania inca bate la usi straine si cutreieră bezmetică o lume care ne batjocorește.
  Senchiu.

 2. unii spun care are unde sta la plaje in Florida, asa ca nu va faceti griji decat daca ploua si nu poate merge la plaja.

 3. Sa nu Cheltuiti Voucerele Sociale de 250 de lei din luna Februarie 2024 si din luna Aprilie 2024 ca sa Aveti Voucer Social de 500 de lei pentru Perioada 1-17 Mai 2024 ! Ca in luna Mai 2024 o sa fie Greu ! Ca de la 1 Mai 2024 pana pe 6 Mai Sunt Zile Libere si nu or sa fie Nici Bani nici Pensii ! Probabil ca Prima Zi d Pensie va fi pe 8 Mai 2024 ! Iar asha cu Voucerul de 500 de lei Măcar Mâncarea sa fie Asigurata pe 14 Zile ! De la Începutul lui Mai 2024 !

 4. sintem de-a dreptul onorati sa aflam ca practic si cind doarme ,johansky presedintele romaniei vegheaza la bunastarea romaniei si pe linga daca nu chiar mai mult la bunastarea ucrainei…asteapta cu nerabdare terminarea mandatului sa se duca sa-si ia restul de bani de la …vinzarea cartii lui in sua…pas cu pas…si george bush dupa terminarea mandatului si-a scris o carte cu biografia lui si cine a trebuit a cumparat tiruri intregi de biografii ca el primeasca bani curati sub forma de ….royalties…drepturi de autor…mita legala pe romaneste..

 5. Mai Clownule Aur S(editat) lasa circul ești discreditat nimeni nu se uita la tine, ați ACAPARAT cu Sosoaica NEMULTUMITII DIN PANDEMIE SI ACUM A.TI VRUT SA ACAPARATI SI PROTESTUL AGRICULTOTILOR SI TRANSPORTATORILOR FALIMENTATI DE POLITICILE SEKURISTILOR COMUNISTI KA COMANDA CAROR RASPUNZI CA UN NESIMȚIT.(editat) IN ISRAEL LA FRATII TAI ,AU NEVOIE DE UCIGASI IN FÂȘIE.

 6. …de unde a dedus autorul articolului ca s-ar teme de ceva(editat)?…

 7. Cata nerusinare!
  Parca noi nu vedem cat trudeste pentru bunastarea noastra Puturosul national!

 8. O fi incercat bre,. dar nu i-a reușit de loc.. Deci e cazul să se teamă,.și nu neapărat de cine,.. ci de ce ..

 9. O fo’ bol-nav, nu ș-o injectat încă al țâșpelea bustăr ș-o făcut o formă mai ușoară, totuș, de Covițăl…

 10. Pentru luna Mai 2024 cu Voucerul Social de 500 de lei din economie la voucerul social pe luna februarie si aprilie in Luna Mai se poate face si Economie de Bani de 500 de lei si este si Mâncarea Asigurata pe 17 zile dupa 1 Mai 2024 !

 11. Iar in Luna Iunie 2024 se încarcă din nou Voucerul Social de 250 de lei si din nou o Economie de Bani de 250 de lei ! In total o economie de Bani de 750 de lei !

 12. Nici în Republicile Bananiere nu dispare președintele timp 33 de zile . România singura țară Africană din Europa. (editat)

 13. @ Neagu Mircea
  Mută-te, buey, la țară, crește o găină, un porc, o legumă, pleacă de la bloc !
  Că mai vine și cutremurul lu’ Mărmureanu, măRog…😜
  [● RăuBouRaG-UrKaK PribeaG-RăuBouRaG ●]

 14. Nu te poti Muta la Tzara când esti înconjurat in Bucuresti numai de Supermarketuri din 50 in 50 de metrii ! Este Bine in Bucuresti dar este Rau cu Banii ! Nu sunt Bani !

 15. Dacă nu stiati: in perioada cât a lipsit din spațiul public, navetistul a fost convocat la lotul național de somn unde a urmat un program intens de pregătire cu antrenamente cuprinse între 18 și 20 de ore pe zi. Dupa ce a părăsit cantonamentu, a fost inclus în echipa de sărituri cu schiurile de la trambulina elastica de 0.5m. Se zvonește din cauza unei aterizări nereușite si-a fracturat singurul neuron funcțional, neuron care momentan este pus în atele intr-o zona întunecată a cutiei de viteza craniene.
  PS. Cei care afirma ca navetisul va fi pus cu șuruburi și infiltrat cu piulițe de 12 la președinția CE le atragem atenția ca numitul în funcție de către STS și Americani, in urma unei audiții avute pentru a interpreta rolul din ” Securistii și Extraterestrul” a fost depistat cu cutia craniana goala, sunând a tabla galvanizata de 0.5 mm, ceea ce confirma faptul ca nu aparține acestei planete si nici acestei tari. Carmen, la aflarea vestii ca distinsa cutie e goala, i-a solicitat soțului ca sa i-o împrumute pentru a le trimite socrilor, în Germania, câteva borcane de zacusca și de murături. Momentan la Cotroceni avem un președinte fără cap. Important e ca are picioare și mâini ca sa și le ducă la inima când asculta Imnul Național. Abia aștept sa-l vad jucând în „călărețul fara cap Aurora”. Suntem convinși ca prestația sa va fi recompensata cu un Osckar și un leu de argint sau unul de hârtie plastica. Îl așteptăm sa joace și în filmul ” Actorul și lgbtiqistii vaccinati”.

 16. Apropoo concediu..Nu știu cum ar arăta in concediu, față de cum se distrează astăzi.. Mai iese in public și automat se controlează de portofel, sau iși vinde geaca roșie,.probabil vre-unui fraier romîn din SPP,. se mai plimbă cu țoagla protejînd mediul,.Mai face pe statuia la vre0un miting european de făcut bani lui șoroș.. Deci are servici ca un concediu..Il mai deranjează in turnee de hakuna matatta probabil prezența doamnei, căci altfel s-ar dezlănțui,. Așa că stă posac și acru,.gîndindu-se la viața lui de pensionar,.De mai apucă..

 17. Daca Iese Germania din UE si din Zona Euro este Posibil sa Scada Euro de la 5 lei la 3,5-4 lei ! Si vor scade Pretzurile la Locuintze dar de fapt Vinzatorii de Locuintze vor Creshte Pretzurile la Locuintze cu 20 la suta daca Pretzurile la Locuintze vor fi Exprimate in Dolari ! Si Firmele se vor Orienta pentru Moneda cea mai Favorabila Dolarul dar vor Creste Pretzurile cu circa 20 la Suta !

 18. CORECT.EXCELENT.IN CONCEDII..NICI-ODATA.IN DEPLASARI,CU DIU
  RNA SI CAZARI,MEREU DE 12 ANI,PE BANII ECONOMIEI SOCIALIS
  TE,CE-A MAI RAMAS. GALIGANUL-MAIMUTA MUTA-,SE TERFELESTE CU STRAINII BOGATI,DIN HOTII-vezi zat-azmerica,si ingliejiia,cu 75 colonii in lumea saraca si furata,tot de ei. adica,**imperialismul anglo azme
  rican,..citat din discursurile marelui cizmar patriot si ctitor de romania din
  1990.ASTA,BALBAITUL SI SASAITUL,MAI ARE CATEVA ORE PANA SE
  DUCE IN..PALILULA DE AFRICA.DRUM RAU,CAMARADE DE ZMECHERE
  LI CU CASE SI COPII.FINAL,DE TOT. TE VOM JUDECA,CU FLEGME DEMOCRATICE CAPITALISTE HOATE-CA,TINE-APOI,TE VOM TRIMIT
  E..AHA,AHA DEPATTE IN COSMOSUL INFINIT,CU MULTE BARACI SI
  MINGII DE PE-NIS,ALBE. HAI,DUTE,TU,DAR,DU..TEEE..DUTEEE.

 19. Joha traieste in spatiul ilaro-cuantic, si cred ca a inversat sensurile fizicii imobiliare, de si-a dat seama, ma mir, ca nu si-a luat concediul de odihna neuronilor nefolositi.

 20. Asta-i cea mai mare nerusinare porceasca si de un tupeu desantat, ceea ce „declara Cotroceniul” !! Pina si un tembel stie ca Prostovannis, de aproape zece ani, a fost TOT TIMPUL, zi de zi si minut de minut, in concediu de odihna ! (e adevarat ca a mai lucrat si „de acasa”, dar doar pentru a face rau Romaniei !) Concediu perpetuu, alaturi de prima doamna (sau primadona) judetului Sibiu, madame „Voyage, Voyage”, cum cu umor o botezase un „simpatizant” pe aici …

 21. Mda Coco , ce nu-i adevarat cu Plavanul din ce am scris ieri si a fost cenzurat ? Vezi ca nici nu avea un an de cind s-a instalat in ” fotelul” de presh si si-a facut concediu la Miami. Iar urmatorul in Baleare . Nu fi vorba lui Eminescu ” Minte scurta ,poale lungi” .Daca nu am dreptate doamnelor MCD, IR , LV -spuneti-mi si nu mai postez pe forum. ” Cine nu are tinere de minte risca sa retraiasca istoria ” !Si cind se plictisea de lene , mai semna cite ceva , sau era intr-o continua plimbare. Si apropos – Dumneavoastra cum puteti fi 7 zile din 7 la Cotidianul si Ficusul de vineri de la prinz pina luni la prinz nu-i la trei Coceni ?Nu mai bine luam o statuie de ceara de la madame Tussauds si-o proptim acolo pe tronul cotrocenean pe post de presedinte ?

 22. Asa o fi, „că nu s-a aflat în concediu de odihnă, în sensul noțiunii definite de legislația muncii.”, dar ce a FACUT el in tot timpul asta la Cotroceni, ca eu pot spune fara rezerve: NIMIC!
  E absent total din viata Romaniei, e plimbaret inegalabil prin tari exotice, cu duamna de manuta si atat.
  ATAT.
  Deci: ce FACE dl presedinte la Cotroceni, in timp ce „isi exercita mandatul” egal cu ZERO realizari?!!!
  ZERO lasa in urma lui, un ZERO cat el de mare, rusine mare!!!

 23. El a fost intr-un vesnic concediu. De aceea l-au pus stapanii. Ei sa conduca, el sa se plimbe.

 24. Oameni buni, atâta timp cât pleacă însoțit de partenera, oriunde ar pleca, e in vacanta! Un președinte de țară e un om care e obligat prin Constitutia țării să rezolve toate problemele țării și nu partenera care îl însoțește(câinele cu cățeaua după el, se tine că scaiul de câine sa nu piardă ocaziile prin vizitare a orice locație unde merge trantorul de lux). Viața lui a fost o vacanta continua, se vede din ceea ce este și ce practica el ca individ! Reforma Cotroceni e minciuna, manipularea, ură și escrocheria, toate pas cu pas, crede că e crezut pe cuvânt, ciuciu.

 25. Nu înțeleg de ce ar avea individul nevoie de concediu, când el se află tot timpul în repaus. Este personajul care seamănă perfect cu musca la arat, din fabula cu același nume. Ba, aici greșesc puțin, a mai făcut câte ceva, vreo declarație care să agite lucrurile, cum a fost atitudinea față de PeSeDe, să avem ce „dezbate”, ca apoi să se retragă liniștit în cele multe case, dublate de Palatul Cotroceni și Vila Lac, unde hiberneze liniștit. Când obosea , după atâta trândăveală juca, ba golf, sau schi, ceva plajă și cel mai reconfortant, excursii prin locurile exotice ale mapamondului. I se potrivește perfect rolul trântorului dintr-un stup. Numai că trântorul dispare, după ce îți face „datoria”, ăsta vrea să migreze și pe la alți stupi, cu miere mai dulce și mai multă.

 26. Cel mai inutil individ din Romania. Dar care costa tara milioane, duse pe apa sambetei.

 27. Mă, recunosc. Prima dată l-am votat și eu.. Am zis că e minoritar ca și mine, deci va avea in vizor situația minoritarilor, măcar ca și fost profesor..Am zis că la Sibiu totuși nemții au făcut lucruri bune, datorită saului din primărie. Insă in scurt timp a venit dezamăgirea.. Nu doar prin declarația cum că el ar fi romîn, ceea ce e o minciună și negare a strămoșior săi, ci prin imediata colaborre cu serviciile și demonstrația de slugă la licurici..Deci deziluzia a fost rapidă..Mai ales cînd la interpelări legale a maghiarilor a uitat mereu să dea un răspuns.. A tratat mereu cu muțenie..Deci ce fel de om e un astfel de biped rebut ??

 28. Confirm total aceasta stire si chiar informatie, Sotul meu nu a avut concediu in ultimii 90 de ani, am fost prezenta si chiar martora.

 29. Asa e, Joianis si cind doarme,ceea ce face mai tot timpul cind nu joaca golf sau skiaza,el lucreaza nonstop pentru tata(sa o bage in rahat tot mai adinc)

 30. Pai imbecilul asta tradator al intereselor romanilor a fost tot timpul in concediu, ca pentru romani nu a facut nimic. S-a comportat de parca ar fi fost presedintele Ucrainei.

 31. Tara are nevoie de el la latrina publica din Piata Romana, deci va transpira in continuare, doar in folosul poporului

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.