De la o casă de pariuri, la o firmă de RCA

Eazy Asigurări, compania înființată de Sacha Dragic, fondatorul uneia dintre cele mai cunoscute case de pariuri, își începe oficial activitatea după obținerea ultimului aviz necesar de la ASF și aprobarea unei majorări de capital de 2 milioane de lei.

 

Va fi prima firmă de asigurări din România care va comercializa exclusiv online și va încerca să gestioneze și partea de despăgubiri în mod digital, fiind astfel primul insurtech autentic din țară.

Eazy Asigurări devine astfel al 9-lea jucător prezent pe acest segment de piață, care în anul precedent a generat venituri din prime de aproximativ 9,3 miliarde lei, în creștere cu 16% față de 2022.

Sacha Dragic a înființat compania de asigurări generale, inclusiv pe segmentul polițelor obligatorii RCA, prin intermediul vehiculului său de investiții, D Craig Holding. Polițele emise de Eazy Asigurări vor fi comercializate prin intermediul brokerilor care operează platforme de comparație a prețurilor, precum pago.roolx.roeconomo.ropint.rorcalatineacasa.ro  sau  emag.ro.

Mai târziu, asigurătorul va lansa și o platformă online prin care va vinde direct clienților. Recent, compania a înregistrat mărcile EAZY.INSURE, E EAZY și THE EAZY WAY la OSIM. ASF a acordat Eazy Asigurări autorizația de funcționare și a avizat acționarii semnificativi și conducerea companiei în toamna anului 2023, conform informațiilor prezentate de Profit.ro. De asemenea, instituția a acordat companiei autorizația de practicare a asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA).

Cristian Ionescu, fost CEO Asirom, conduce compania. Eazy Asigurări este controlată de DCF Ventures 1 SRL în proporție de 99,99% și de Augusta Valeria Dragic în proporție de 0,01%, conform termene.ro. Acționarii DCF Ventures 1 sunt D Craig Finance – 99% și Augusta Valeria Dragic – 1%. În ultimii trei ani, piața RCA din România a fost marcată de două falimente notabile, City Insurance și Euroins.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4692 Articole
Author

3 Comentarii

  1. AUGUSTA parioare , prezicătoare , ghicitoare era cea mai competentă la RCA ( ar mai fi Minerva de la BNR ,Norvegia de la SPOI TINGIR și Sidonia de la „Adio mamă ) . Păi voi cănd o luați pe „arătura numită pe Goagăl ”șușea , nu faceți un pariu cu viața ? Acuma trebuie să scoți Rovinetă , să faci RCA și „asigurare de viață și pt. potecile montane.

  2. Investiți cu încredere! 😉

    Dormi liniştit când Păcănele lucrează pentru tine! 👍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.