De trei zile, blocați în TIR spre Portul Constanța. ”Turcu` plătește!”

Timp de mai bine de trei zile, tiruri încărcate cu cereale și floarea-soarelui sunt blocate pe drumul spre Portul Constanța, informează agrointel.ro.

Cozi infernale spre Portul Constanța. Potrivit fermierul Vasile Balcan, membru al Senatului Asociației Forța Fermierilor și administrator al Marsat SA Roman, zeci de tiruri încărcate sunt blocate de marți.

„De marți stau tirurile blocate și nu știu când vor ajunge înapoi pentru că pe partea cealaltă trebuie să se întoarcă cu îngrășământ și probabil o să fie altă coadă. Dar nu s-au mișcat! Șoferii m-au anunțat că de azi-dimineață nu au avansat deloc.

Trebuie aspectele economice luate în calcul, vă dați seama câtă motorină consumă aiurea, salarii. Nu mai zic valorificarea că durează cât durează și când trebuia făcută”, a declarat acesta.

Fermierul a ținut să mai menționeze că digitizarea, care trebuia să fluidizeze traficul, nu ajutat la rezolvarea acestor blocaje. Cu toate că tirurile sunt deja înregistrate, ele nu pot depăsi camioanele aflate deja în față.

„Eu am 10 tiruri de câte 25  de tone fiecare, deci 250 de tone blocate. Nu mai zic de costurile pe care le suportăm pentru că eu am grâu care trebuia livrat din luna august și e în siloz.

Și suportăm cheltuieli din buzunar pentru că pot apărea între timp infestări, trebuie să îi facem condiționare, să aerăm etc. Toate acestea înseamnă bani în plus din buzunarul nostru”, a mai susținut Vasile Balcan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. De ce va plangeti?Stiti ce fac polonezi la granita?Voi momailor numa va plangeti si nu blocati vamile .O meritati.

  2. „Potrivit fermierului…, cauza principală a blocajului sunt camioanele cu cereale venite în număr mare din Ucraina.
    ”Sunt camioane din Ucraina la greu…”
    Hai Slavă, măRog !🤮

  3. aiurea, am trecut pe acolo si am vazut cozi de multi km, toate camioanele cu cereale au numar de romania si majoritatea apartin marilor traderi din agricultura, se castiga bine din transportul celrealelor din ukraina!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.