Debut cu dreptul pentru Gâlcă la Craiova

 Universitatea Craiova a repetat duminică la Sfântu Gheorghe succesul din sezonul regulat în fața lui Sepsi, până și scorul fiind identic, 3-1 pentru olteni.

 

A fost primul meci al leilor albaștri sub comanda lui Costel Gâlcă, antrenorul care l-a înlocuit după numai 150 de zile pe bulgarul Ivailo Petev. Deși are numai câteva zile de când a preluat echipa, s-a văzut clar o schimbare în bine în jocul oltenilor, mult mai bine așezați pe teren și extrem de periculoși în atac, unde, în afara celor trei goluri, au mai irosit alte trei-patru ocazii imense, singuri cu portarul. Patronul covăsnenilor, Laszlo Dioszegi, a recunoscut faptul că Universitatea Craiova a fost clar echipa mai bună, care a controlat meciul din primul până în ultimul minut.

Și patronul echipei învingătoare a fost încântat de modul în care a evoluat echipa, care astfel a urcat pe locul 2, dar tot nu s-a putut abține, conform felului său, de a găsi și un motiv de critică, chiar și după această victorie, acela al faptului că s-au irosit aproape copilărește alte situații clare de gol, care nu ai voie să nu le materializezi, pentru că nu se știe dacă în alt meci îți poți permite acest lux.

„Debut bun, echipa a arătat bine. S-a văzut că au fost compacți ce spunea și Costel Gâlcă. Chiar îmi pare rău că nu am dat mai multe goluri. Costel Gâlcă trebuie să-și tragă semnale de alarmă. Nu e normal să plecăm doar cu 3 goluri date la câte ocazii am avut.

Am avut foarte multe ocazii. Mă bucur, pentru că înainte sufeream în zona aceasta. Maldonado foarte bine, Badelj. A dat gol, a creat faza spectaculoasă a lui Vlădoiu, care mi-a plăcut foarte mult.

Per total felicitări și sunt convins că vom arăta din ce în ce mai bine. Pe termen scurt să câștigăm și pe termen mediu să devenim o echipă la care să te uiți cu plăcere.

Exceptând primele două meciuri în care Maldonado a venit nepregătit, nu jucase din septembrie 2023, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai noștri. Nu doar astăzi a jucat bine. Mi se pare un transfer reușit. De când am făcut transferul mi-am dat seama că este ceea ce ne trebuie.

Au fost foarte multe ocazii și asta ne bucură. Fotbalul este pentru spectacol. Bineînțeles că am avut emoții. E un meci de fotbal, noi suntem implicați emoțional. Dacă nu ai, înseamnă că ai o problemă. E un nou început.

Ne bucurăm că a înscris Ivan. Costel Gâlcă l-a vrut la Espanyol. Lucrase cu el la U17. Se vede că a contat venirea lui Gâlcă. Spaniolii au făcut o ofertă prin 2015, 1,5 milioane de euro împrumutul și 3 milioane de euro clauză de activare. A căzut transferul pentru că noi am refuzat împrumutul. Gâlcă a avut cuvinte de laudă la adresa lui Ivan.

Andrei are niște calități extraordinare. El a fost într-o scădere, după care a avut două sezoane foarte, foarte bune. Toată lumea se întreba de ce nu este la echipa națională. A avut o cădere și sperăm ca el să-și revină cât mai repede.

Podiumul este obiectivul nostru. Houri este un jucător bun, mă bucur că a înscris. A fost totul ok și chiar am avut emoții pentru Costel Gâlcă. Au primă bineînțeles, primă contractuală, cele normale” – s-a confesat Mihai Rotaru la emisiunea FANATK SUPER LIGA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.