Decesul fetei moarte la Botoșani, în atenția procurorilor

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au preluat ancheta în cazul tinerei moarte pe 18 august în Maternitatea din Botoşani, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la desfăşurarea anchetei penale.

„Decizia a fost luată de parchetul ierarhic superior. A fost o decizie de comun acord cu cei de la Parchetul Curţii, iar cercetările care se fac acum sunt dispuse de procurorul de caz de la Parchetul Curţii”, a afirmat Chihaia.

Iniţial, cercetările în cazul morţii Alexandrei Ivanov au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, ele desfăşurându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Dimineaţa, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu „sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare”. Diagnosticul stabilit la internare a fost de „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire” pentru tânăra respectivă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

7 Comentarii

  1. După părerea mea cei din tura a 3-a de la secția respectivă ar trebui să fie deja în arest la ora aceasta.

  2. Articolul 192 din Codul penal stabilește la alineatul (2) că uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Când încălcarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

    Cine nu a înțeles după 12 ani de pregătire medicală, facultate și rezidențiat, că scopul profesiei de medic este de a salva vieți și de a trata boli, este ori nebun, ori criminal. Poate nu ar fi o idee rea să îi verifice puțin și Direcția Națională Anticorupție. Cine are tupeul de a lăsa un om să moară pentru că nu a dat șpagă, are tupeul de a șantaja și alți pacienți pentru șpăgi.

  3. Spitalul este loculunde te duci sa mori,sperand ca te vei face bine.

    • Fix cum spuseși; în cazul cazul matale, comparație 1 la 1: forumul este locul în care te duci să te faci de râs, sperând că te ia careva în serios.

  4. Nu vreau sa scuz atitudinea personalului medical, dar „sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară”. Nu cumva femeia si-a intrerupt sarcina si, cand n-a mai rezistat, s-a dus la spital?

  5. Finalul va fi exact ca la spitalele covid unde au ars bolnavi pe banda rulanta si nu se mai aude nimic, exact ca la aziluri, si batuti si infometati, si cu bunurile furate si cu cardurile golite! Fratilor romani, nu se schimba nimic in bine in Romania lucrului bine facut pas cu pas definitiv si iremediabil.

  6. Daca au luat cazul parchetarii e clar.Nesimtita aia isterica de doctorita nu va pati absolut nimic si isi va continua atitudinea de Mengelee pana la pensie.Ba va mai participa si la grevele de marire de salarii.Aveti grija ca dobitocii de la parchetarie sa nu mai ucida pe careva la….RECONSTITUIRE.Ca asa sunt ei scrofalosi,pardon scrupulosi.Va mai aduceti aminte ca derbedeii au trimis victima unui viol sa o mai violeze ala odata dar data cu pudra de talc,sa-i faca -FRANGRANTUL-.Au denumit operatiunea CAPCANARE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.