Decesul unei paciente întrunește Comisia de etică a spitalului

Comisia de etică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu se va reuni pentru a analiza decesul unei femei de 32 de ani, în urma unei operaţii, la 24 de ore după ce fusese externată din unitatea spitalicească, informează un comunicat de presă trimis AGERPRES.

Femeia a murit vineri noaptea, după ce s-a internat vineri seara „în stare extrem de gravă”. Aceasta mai fusese internată şi joi în SCJU Sibiu, însă i s-a dat drumul acasă.

„În legătură cu pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, care a decedat în noaptea de 5 spre 6 aprilie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, transmitem următoarele: Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi.

I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate. Pacienta s-a prezentat la SCJU Sibiu încă odată, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă – cu fenomene clinice de şoc toxico-septic şi insuficienţă multiplă de organe şi sisteme. I s-au făcut investigaţii şi s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se şi chirurgical. Pe cursul nopţii, evoluţia a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc şi a insuficienţei multiple de organe şi sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul”, se arată în comunicatul de presă al SCJU Sibiu.

Potrivit sursei citate, „Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. AUTOPSIE!!! sa se vada ce fel de sange (VACS-INAT) S-A FOLOSIT, DACA S-A FOLOSIT!! DACA APCIENTA ERA VACS-IANTA! ROMANII TREBUIE SA SE TREZEASCA! NU ACCEPTATI TRANSFUZII DE SANGE, DACA SANGELE NU ESTE VERIFICAT!!

  2. Covrigarul de Ciolacu ne spune că, suntem cel mai bolnav popor din lume! Nu tovarășe premier,suntem cel mai hot popor din lume! Trăiască înfrățirea intre popoare!

  3. Suntem bolnavi, dar in primul rand cu sufletul. De aici ni se trag celelalte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.