Decizie inedită a Dumei de Stat, după înfrângerile de pe front

Duma de Stat a Rusiei ia în calcul convocarea ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, pentru o audiere cu uşile închise, a declarat Serghei Mironov, liderul facţiunii parlamentare a partidului ‘Rusia Justă’, citat joi de publicaţia rusă Kommersant, potrivit Reuters.

Este un fapt inedit ca Duma (camera inferioară a parlamentului federal) să-l convoace la raport pe ministrul apărării. Forţele ruse au fost criticate deschis de către experţi militari săptămâna aceasta după ce au pierdut controlul asupra celei mai mari părţi a regiunii Harkov (nord-estul Ucrainei) în faţa unei contraofensive fulger a armatei ucrainene.

Mironov, un susţinător înflăcărat al invaziei Rusiei în Ucraina, lider al micului partid pro-Kremlin ‘Rusia Justă’, ar fi spus că Consiliul Dumei de Stat – care se ocupă de afacerile camerei inferioare – ar putea dezbate această problemă luni.

Într-un mesaj pe Twitter miercuri, Mironov afirmase că partidul său a propus o şedinţă cu Şoigu ‘pentru ca deputaţii să poată vorbi cu el în spatele uşilor închise şi să-i pună toate întrebările care ne interesează pe noi şi pe cetăţeni’.

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov reprezintă cel mai important eşec al său după retragerea din împrejurimile Kievului în martie, până unde avansase în primele săptămâni ale invaziei sale declanşate în 24 februarie.

Moscova susţine că ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială” a fost necesară pentru a preveni ca Ucraina să servească drept platformă pentru o agresiune din partea Occidentului şi pentru a-i proteja pe vorbitorii de limbă rusă. Kievul şi aliaţii săi occidentali resping aceste argumente ca fiind pretexte fără temei pentru un război de agresiune de tip colonial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

  1. Retragerea rusilor din inprejurimile Kievului a fost doar o tactica ,inteleasa gresit de sustinatorii lui Zelenski care au luato ca mare victorie a lor.Acum la fel totul este doar miscari exact ca intr-o partida de sah la care nu toti pot vedea substratul si urmarile in viitor.Sa gindit cineva de ce rusii nu au atacat toate convoaiele venite cu armament de la NATO si EU pt. ca era foarte simplu ?

  2. Război de tip colonial ?!
    Pai de Afghanistan, Irak, Siria ce sa mai zicem ??

  3. … o țineți langa cu „înfrângerea rușilor” și „contraofensiva fulger” a „eroicei” armate, când de fapt pur și simplu, „rușii au plecat” din acea zonă … au plecat pur și simplu, au părăsit acele orașe înainte de apariția eroice. Motivele le știu generalii ruși, dar toată zona aia recucerită de „gheroii” lui Zelenski era fără vreun militar rus cu mult înainte de apariția primului militar ucraienian. O fi o capcană, o fi o prostie a rușilor, vom descoperi în timp dar miile de km 2 nu au fost recucerite prin luptă, pur și simplu rușii au plecat … „speriați desigur” de amenințările „apărătorului valorilor democratice”!!!

  4. Rusii pierd ca pierd nu e nicio strategie. Razboiul mai dureaza. Intre Stalingrad si Berlin au trecut 3 ani, acum va trece mai putin dar va mai dura. E nevoie de razboi sa mascheze criza banilor – lecturarea discursului Ursulei seamana cu cele de acasa: vom aloca fonduri care vor rezolva problemele, inclusiv cele legate de resurse. Suntem in plina utopie a puterii capitalului si ne credem invincibili.

  5. Un general in rezerva foarte vorbaret pe tv a scapat pe gura adevarul cu privire la „infrangerea” rusilor: au plecat cu alte mijloace, ca la o comanda, lasand armamentul si echipamentele intacte, cu cheile in contact. Un fel de: nu mai aveti arme, luati d’aci, din vena ! Toti expertii care au facut facultatea de expertii vorbesc toata ziua despre razboiul hibrid, dar nu realizeaza ce-i cu pretul energiei pe bursa, cu inflatia generata de tiparirea banilor pentru armamentul donat gratuit, deocamdata, ukranilor pe o promisiune de reconstruire. Deocamdata rusii le curata terenurile, s-o ia de la verde-maroniu.

  6. Paulian,ești prea deștept sa crezi ce spui.Nu e vorba de nici o manevră a rușilor,e vorba de prostie .Nu te îmbată cu apă chioară.Asteapta până mâine.Sa fii iubit.

  7. De cand a inceput razboiul rusii pierd si tot pierd. In fiecare zi pierd. In fiecare saptamana Putin e bolnav de o boala incurabila. Ministrul apararii ba are infarct ba dispare misterios pentru a aparea cateva zile nai tarziu. Plus coada la loviturile de stat. Asta e sistemul in care am ajuns sa traim in care ascultam minciuni zilnice in timp ce ne pregatim sa stam in frig si cu lumina chioara! Si suntem in 2022 nu 1950! Cum au reusit unii sa preia un sistem capitalist viabil si sa-l faca praf plus sa se certe cu toata lumea pe glob.

  8. De fapt, chemarea ministrului apărării al Rusiei Soigu în Duma de stat a Rusiei,confirma scenariul pus în aplicare de politicienii ruși(peste80),de a-l numi în funcția de președinte al Rusiei în regim de urgenta și ulterior reținerea lui Putin pentru a fi judecat de o instanță internațională pentru crime de război și genocid împotriva ukrainenilor care lupta pentru libertate.Politicienii realizează că numai ministrul Soigu poate să-l învingă pe Putin,având în subordine toată armata Rusiei inclusiv paza președintelui. Pe data de 4 Octombrie Soigu va depune jurământul pentru funcția de președinte al Rusiei și anunțul trist că Vladimir Putin nu-si mai poate continua mandatul din cauza înrăutățirii bruste a stării de sănătate.

  9. Si ei au amatori care se cred atotstiutori. Nu cred ca gasesti tara fara prosti.

  10. Sa nu ne grabim in a da verdicte. Analistii militari seriosi nu s-au inflamat deloc in zilele trecute si au ramas rezervati. Practic Rusia si-a retras trupele aflate in minoritate pe frontul din Harcov pentru a nu le transforma in victime. Razboiul va dura cat crede Rusia de cuviinta.

  11. Paulian: ai dreptate. Chestia este ca au „uitat” sa ia cu ei si tancurile, obuzierele, alte echipamente (in perfecta stare de functionare) si munitia aferenta. Parca si Hitler se replia nu se retragea.
    De ce nu au atacat convoaiele cu armament? Simplu, mon cher! Pentru ca nu stiau unde sunt. Cu 2 sateliti spioni care fac o trecere la fiecare 16 ore este cam greu sa afli unde este inamicul IN TIMP REAL.

  12. Hai ca sunteți în vrie. Rușii rad Europa și SUA. Este exact ce a spus un artist mai sus. Le.a dat niște sânge la eroii ucraineni. Și ăstia o sa tot elibereze pana rămân în curul gol. Ei și noi. Vorbim la primăvară. Congelatilor.

  13. Situatia la Moscova e maro si pute. Deja un inceput sa caute țap ispasitor. Cred ca Șoigu o sa bea un ceai mai dulce.

  14. Europa este proasta Globului cum a fost in toate razboiale Mondiale ….. fără armată este vai de capul ei latră cum o pun șmecherii…. latră la lună sau face pariuri după margine joacă Brăila …… jocurile sunt făcute de cei puternici

  15. Deja pute a c acat improscat pe ziduri de la Shoigu, si de altii ce vor veni dupa el

  16. Si a furat o precum, in WW II, cavaleria poloneza cu Panzerele germane.Sau e pr0st, sau tradator/ blatist, ca Gorbi.Pacat.Lumea cat de cat”mai” liberă de satanism si ne zombie -zata isi pusese sperante in el.Si , cu voia dvs., ultimul pe lista, sub semnatul anonim.

  17. Din semnalele publice date (gen boicot inmormantare Gorbi sau sanctificare familia tarului executata de martieni) inclin catre prima varianta.Inca un Don Quijote rapus.

  18. Dar, vorba luiMc.Murphy din ” Z bor desupra unui cuib de cuci”:”măcar a incercat” sa se lupte cu Partea Rea a Forței/spitalul psihiatric/ siatemul/mlaștina…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.