Declarată furată. Deputatul Şlincu. ”Am luat maşina de la Poliţia de Frontieră”

Deputatul social-democrat Dan Şlincu, a cărui maşină a fost indisponibilizată de poliţiştii de frontieră, ca urmare a faptului că era declarată furată din Belgia, şi-a primit autoturismul înapoi.

Parlamentarul de Botoşani a reintrat în posesia autoturismului Audi A6, în baza unei ordonanţe emise de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„În data de 19 decembrie am depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi copia contractului de vânzare-cumpărare şi o cerere de restituire a autoturismului pentru că eu sunt un cumpărător de bună credinţă. În urma verificărilor preliminare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a emis o ordonanţă prin care mi s-a restituit autoturismul cu obligaţia mea, ca proprietar, să-l păstrez până la pronunţarea unei soluţii definitive. Astăzi am luat maşina de la Poliţia de Frontieră Iaşi”, a afirmat Şlincu.

Maşina deputatului social-democrat Dan Şlincu a fost indisponibilizată, sâmbăta trecută, de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, în momentul în care parlamentarul revenea în ţară de la un eveniment politic desfăşurat la Chişinău.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF), autoturismul Audi A6 ar fi fost declarat furat în Belgia.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Belgia la data de 5 ianuarie 2016. În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire”, au precizat duminică reprezentanţii ITPF.

Deputatul PSD, care se afla în maşină alături de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, spune că autoturismul său a fost cumpărat în 2015 de la un bărbat din judeţul Galaţi şi se află la a doua înmatriculare în România.

În plus, parlamentarul de Botoşani menţionează că a ieşit cu maşina respectivă în fiecare an din România, însă niciodată nu a avut probleme la frontieră, precizând că este prima deplasare cu ea în Republica Moldova.

„La ieşirea din ţară, vineri, nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe data de 16 decembrie, mi s-a reţinut maşina. Această maşină a fost cumpărată în 2015 şi era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări maşini. Am înmatriculat-o pe numele meu şi totul a fost în regulă”, a precizat pentru Agerpres  Dan Şlincu.

Acesta arată că se va îndrepta împotriva persoanei care i-a vândut maşina, pe care o suspectează de rea-credinţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. patrioti sociali democratii. Isi cumpara Audi, ca Dacia este pentru capitalistii prosti.
  Geme Occidentul de Duster insa militia noastra se chinuie cu, BMW!

 2. Vezi-ti de patriotismul tau. Nu dai tu omului banii ca sa-i impui de la cine sa cumpere sau esti urmasa Anei Pauker sau asa te-au invatat in Coreea de Nord? Vrei Dacia i-ati. Vreau X3 sau vei obliga femeile sa umble nud pt ca nu se gasesc produse romanesti. Chiar daca ar exista cu ce drept judeci gustul si modul cum isi cheltuie omul banii. Da sfaturi copiiilor/nepotilor tai si lasa-i in pace pe copiii altora sa faca ce vor cu munca lor nici Ceausescu n-a impus cumpararea de Dacii au fost mai multe marci disponibile.

 3. Justitia rroma,staborul din Iasi, aparatoarea hotilor
  siktir ,pungasilor

 4. Ds, se stie ca masinile furate in vest erau trecute in R. MOLDOVA, de o retea bine organizata.Galati e pe traseu asa ca prima inmatriculare poate fi cea dubioasa. PS: Hardul calculatoatelor nu uita detot, nici dupa 7 ani !!!

 5. Culmea e ca oameni ca Şlincu si Budai fac legi in Parlament. Astia n-ar trebui lasati nici sa intre acolo.

 6. Dacă autoturismul a fost cumpărat în România în 2015 și declarat furat în Belgia în 2016, este foarte probabil că a fost o „afacere” pentru a încasa și prima de asigurare.

 7. Masina aia a trecut fara probleme pe la RAR si pe la Politie de doua ori. Cum vii dupa 14 ani sa constati ca a fost furata?

 8. ca sa nu intelegi nimic din intamplare, trebuie sa ai creierasul mai mic decat chestia de la furnica ! ori sa te cheme Mari, Omul simplu de pe stradda ori Roman satul de ei. Iar pentru ca s-au descalcit putin itele, se vede cum geme de prostime tosts Romania…..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.