Declarația care încinge scandalul SUA – China

Statele Unite se află într-un război economic cu China, a declarat joi Steve Bannon, strategul-șef al președintelui Donald Trump, care a avertizat că Washingtonul va sancționa China pentru practicile comerciale neloiale, relatează Reuters.

„Suntem într-un război economic cu China. Nu au nicio reținere să spună ce practici au, este în firea lor. Unul dintre aceste stat va avea hegemonia în 25 sau 30 de ani … și o să fie ei dacă vom continua pe acest drum. Dacă vom continua să pierdem această luptă, suntem la cinci sau cel mult zece ani de atingerea unui punct de inflexiune din care nu ne vom putea reveni niciodată”, a declarat Bannon.

Oficialul a spus că SUA vor folosi articolul 301 din Legea Comerțului din 1974 împotriva coerciției chineze asupra transferurilor de tehnologie de la societăți americane care desfășoară activități în China și vor continua să depună plângeri împotriva politicii de dumping a Beijingului privind exporturile de oțel și aluminiu.
„Vom încerca să ne impunem în fața acestor oameni. Am ajuns la concluzia că au pornit un război economic și că ne strivesc”, a mai spus Bannon.

Steve Bannon consideră că nu există niciun motiv de a avea o abordare temperată în raport cu China pentru a obține sprijinul Beijingului în privința situației din Coreea de Nord, întrucât apreciază că regimul chinez vrea să-și mențină influența la Phenian.
Strategul-șef al Casei Albe a mai spus că SUA ar putea lua în considerare o înțelegere în care China obligă Coreea de Nord să-și înghețe activitățile nucleare și să fie desfășurate inspecții periodice, apoi Statele Unite și-ar retrage trupele din Peninsula Coreeană, dar că o asemenea înțelegere pare îndepărtată.
În contrast cu amenințarea lui Donald Trump de „foc și furie” împotriva Coreei de Nord, Steve Bannon consideră că nu există o soluție militară, întrucât intervenția s-ar solda cu moartea a milioane de sud-coreeni.

Recomanda
Author