Delirul lui Putin: „Vor să dezmembreze şi să jefuiască Rusia”

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat marţi Occidentul că doreşte să dezmembreze şi să jefuiască Rusia, într-un mesaj prin videoconferinţă adresat participanţilor la cel de-al XXV-lea Consiliu Mondial al Poporului Rus, care se desfăşoară la Moscova, informează agenţia EFE.

„Ce vor de fapt (occidentalii) ? Ce vor ei de fapt este să dezmembreze şi să jefuiască Rusia. Dacă nu reuşesc prin forţă, atunci seamănă haosul”, a indicat liderul de la Kremlin.

„Diversitatea noastră şi unitatea de culturi, tradiţii, limbi, grupuri etnice nu intră în logica rasiştilor şi colonizatorilor occidentali, în sistemul lor crud de dezumanizare totală, de diviziune, oprimare şi exploatare”, a adăugat el.

„Rusofobia şi alte forme de rasism şi neonazism sunt astăzi practic ideologia oficială a elitelor guvernante occidentale”, a acuzat preşedintele rus mai departe. Ca atare, a avertizat Putin, „vom considera orice ingerinţă externă, orice provocare care urmăreşte să provoace conflicte interetnice şi religioase, cum ar fi acţiunile agresive împotriva ţării noastre, ca pe o încercare de a lansa încă o dată terorismul şi extremismul împotriva Rusiei, ca un instrument de luptă împotriva noastră”, iar Rusia va reacţiona „în consecinţă”.

„Lumea rusă înseamnă toate generaţiile strămoşilor noştri. Lumea rusă este Rusia Kieveană, Cnezatul Moscovei, Imperiul rus, Uniunea Sovietică şi Rusia de astăzi, care îşi recapătă, îşi consolidează şi multiplică suveranitatea ca putere mondială”, a mai afirmat Putin.

La începutul intervenţiei sale, el a cerut păstrarea unui minut de reculegere în memoria soldaţilor căzuţi în campania militară din Ucraina. „Ei au luptat pentru noi, pentru patria noastră. Glorie lor eternă!”, a spus preşedintele rus.

Unul din motivele invocate de Kremlin pentru lansarea campaniei militare în Ucraina este apărarea a ceea ce descrie a fi „lumea rusă”, adică spaţiul geografic post-sovietic unde locuiesc etnici ruşi şi unde se vorbeşte limba rusă.

Vorbind în ziua precedentă la forumul de dezbateri Primakov Readings, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a asigurat că Rusia nu are planuri agresive şi nici „expansioniste” în Europa şi a acuzat Occidentul că încearcă să-şi perpetueze dominaţia şi să prospere pe seama altora. „Occidentul încearcă din greu să-şi perpetueze ce i-a mai rămas din dominaţia sa, folosind metode vădit neocoloniale pe care majoritatea ţărilor le resping. Obiectivul colegilor noştri occidentali este simplu şi cinic în acelaşi timp: să ia în continuare caimacul politicii globale, economiei şi comerţului, să-şi asigure propria prosperitate pe seama altora”, a spus şeful diplomaţiei ruse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

63 de Comentarii

 1. Eheiii, taica … ce vremuri cu Eltsin … ajunsese pretul la juma’ de Siberie cit zece sticle cu votca ! Mais ou sont les neiges d’antan ? …

 2. bla bla bla … Rusia are rubla digitala din 2023, deci asta suna a cantec de sirena pentru mioarele care asteapta un lup in blana de oaie sa le conduca spre paradisul fiscal promis. Acolo-i asteapta o duzina de minore inviolabile si linii directoare pe jos din coca de la cartelul din Mena. intox we trust

 3. Cred că deliranți voi de la ziar,Putin are perfectă dreptate. Occidentalii sunt numai pentru jaf la drumul mare așa trăiesc de câteva sute de ani.

 4. Daca nu ar fi fost interesul asta al occidentului,nu se bagau in problemele intre doua popoare rusesti,Ukraina si Rusia.Chiar asa fara nici-un motiv io fi apucat pe occidentali mila pt. Ukraina ? Daca sint atit de milosi occidentalii ,de ce nu intervin si acum intre Israel si Palestina ?

 5. Nu-i niciun delir la Putin, ci o crasă incultura la autorul articolului.

  Dezmembrarea Rusiei e visul occidental încă din vremea lui Napoleon, apoi Franz Joseph, apoi Hitler și până în zilele noastre la Zelensky ca marionetă a aceleiași mafii patronate de clanul Rothschild.

 6. Dar nu mor caii cind vor ciinii, ce s-a intimplat in 1917 cind le-a reusit nemernicilor NU SE VA MAI INTIMPLA A DOUA OARA.

  A TREIA ROMA ULTIMA OAZA DE NORMALIATE INTR-o lume guvernata de SATANE. NU VA FI INFRINTA

  UN ROMAN CARE NU II IUBESTE PE RUSI DAR CARE SPUNE ADEVARUL ASA CUM ESTE EL.

 7. PERFECT ADEVARAT TOTUL! Atit in ceea ce a declarat PUTIN cit si in declaratia lui LAVROV!
  Dominatia mondiala a Americii a apus demult , de la asasinarea lui Kennedy! Nu au facut nimic pt bunastarea popoarelor! Numai razboaie si nenorociri! Europa zace umila la picioarele lor! A sosit vremea unor noi poli de putere mondiala! Insa globalistii mai bine fac un macel mondial decit sa lase puterea pe umerii altora! Asta este adevarul!

 8. De ce soro e delir ? Pai nu sunt doi ani de cand Occidentul impartea Rusia in 16 regiuni ! Pai cand ,, civilizatii si democratii ” euroatlantici se aproprie , si se tot aproprie an de an , de mai bine de 30 de ani , de gardul tau , ce sa crezi ? A , ca nu e nicio problema , vin ca sa iti aduca raiul democratiei occidentale ? Am vazut ce inseamna asta : distrugerea economiei nationale , talharirea resurselor naturale si zeci de milioane de cetateni sclavizati in ,, raiul ” libertatii !

 9. vor sa o violeze pe Maica Russia
  toti de la vest,de la est sau de la sud -China!-
  slava bogu pt. armamentul termonuclear!

 10. Delir pe dracul. Când un conducător îşi apăra ţara şi poporul lui aceasta este delir. Cred că e delir în capul ziaristului. Şi ce voia domnul autor, să lese Rusia să fie împrţită precum Africa, de Sua, Anglia,Germania, Franţa şi cine o mai râvni la bogăţiile ei. SUA nu acceptă să se apropie de teritoriile ei nicio navă înarmată cu rachete, iar ei vor să şi le întaleze chiar sub zidurile Kremlinului. Unde e justeţea, unde e delirul?

 11. Consiliul mondial al rușilor?; Ăștia s-au întins ca râia. Cea mai interesantă în discursul ăsta mi se pare referirea la conflictele interetnice. Poate dă Dumnezeu și se trezesc popoarele alea de care rușii își bat joc. Să vedeți atunci delir la Putin.

 12. Putin spune lucrurilor pe nume. Delirul e la noi ca ne-am imbata cu visul american si european de nu mai stim sa discernem adevarul.

 13. Cică Hamas sunt teroriști ( dupe A3) că au omorât 1.200 de civili iar iudeii care au omorât 15.000 de palestinieni sunt îngeri! Putin are dreptate! Ce caută NATO în Ucraina când vestul nu a respectat înțelegerea la retragerea din RDG?

 14. Voi sunteti luati cu pluta sa scrieti „delirul lui Putin” (fara a spune ca-i vorba de Presedintele primei puteri militare mondiale, Federatia rusa), voi sunteti luati cu pluta sa scrieti „delirul lui Putin”, @Cotidianul, când tipul spune PURUL ADEVAR?!!! nu sunteti la curent cu ce declarau raposatul senator Mc Cain si Nuland Victoria în Piata Maidan (nume predestinat)? cu ce-ar fi trebuit sa faca Navalnîi, agent american, în Rusia? Navalnâi, „opozantul” (?) „lui Putin”? a dezmembra o tara pentru a-i pune mâna pe patrimonii se cheama „opozitie politica” la tine, @B.C.? asa-ti onorezi legitimatia de ziarist (dac-o ai)?!

 15. Daca era vorba de Basila in articol, mai ziceam si eu … delirium tremens … da’ asa …

 16. BC: o apreciem pe Ana, dar nu și pe Liza domniei voastre. Ca orice Bloc Cominternist va asigurați ca iluminatul pe scara sa fie în stare optima ca reprezentanții Occidentului putred și parsiv sa va poată zări de la etajul 8 cum urcati treapta cu treapta pentru a fi alături de ei. Va recomand ” Delirul” de Marin Preda, ca sa nu mai delicați. Nu de alta dar Arafat are o mulțime de izolete nefolosite și ar vrea sa le vândă la preț redus, asa cum sunt și unele articole de presa de ulei din măsline și samburi de floare soarelui. Despre cele din sâmburi de bostan și de struguri întrebați un expert în samburi si fructe de adevăr.
  PS. Domnul Putin are dreptate. Și de aceea suntem convinși ca dreptatea va învinge minciuna, ca de fiecare data. Kazari nu delireaza niciodată, nu-i asa? Fiinca ei sunt fiii și fiicele adevărului suprem nu pot greși. Greșesc doar cei care nu sunt trup și suflet alături de ei. Uite, președintele Argentinei, nou ales, se convertește la iudaism. Un om înțelept care nu poate rămâne dator celor care l-au promovat și susținut ca să ajungă sus. Acum, ce sa mai zicem? Argentina va evita BRICS-ul. Poate și Brazilia. Și uite asa America va face încet dar sigur, iarăși cărțile în aceasta zona. Da-dar America nu delireaza nici ea. E în extaz și când ești în extaz te simți demn de puterea care face și desface culoarele morții de pretutindeni. Acum e cazul sa nu ne mai miram ca orice ar face poporul ales e bine primit în tara lui Bideu Răsare. Chiar și dacă acel orice aduce a genocid și terorism de stat.

 17. Putin e mic copil cu delirul lui în comparație cu traumele psihiatrice ale lui Netanahui bleadi ,criminal psihopat cu delir mistic Biblic accentuat.

 18. Au desecretizat rusii frumusete de arhiva de la Kim Philby din care rezulta, in clar, ca scopul WW2 a fost dezmembrarea Rusiei.

  UK + Franta au avut 2 planuri:
  – planul A: invadarea Rusiei prin Suedia – plan esuat;
  – planul B: Hitler.

  Tot Kim Philby le-a dat documente din care rezulta ca planul de atacare a Kursk, Stalingrad si Leningrad au fost elaborate de Churchill si date lui Hitler spre implementare.

  Tot de la Kim Philby au rusii acordul (desecretizat) dintre Hitler si rabini prin care, sub pretextul prigonirii evreilor, de fapt ii ducea in lagare ca sa-i protejeze sa nu-i duca pe front.

  Mai cititi si voi documentele pe care le desecretizeaza rusii si pe care le publica, in facsimil, ministerul lor de externe sau serviciul de securitate externa, prin Serghei Nariskin (descendent direct din Petru cel Mare). Vedeti ca-s usor de citit ca-s in engleza pe care tot prostul o stie.

 19. Delir? marsh ma urnalistu’ lu’ peste… o gramada de ONG-uri si ThinkTankuri finantate de CIA-MI6-Mossad-Soros-Schwab au publicat planuri de disolutie si fragmentare a Federatiei Ruse inca din 2010-2012, chiar si harti. Aceleasi care au planuit si dezmembrarea Yugoslaviei si conflictele din Balcani, si distrugerea statelor suverane din Africa si Orientul Mijlociu, Siria, Libia, Sudan, Yemen, Irak, Iran, etc.

 20. Faptul că Europa e condusă de căzături nufac din Rusia vreun pol de libertate și prosperitate.Cât despre tratamentul „altor popoare” lucrurile stau puțin altfel.Majoritatea celor aruncați în mașina de tocat carne a războiului purtat de incompetenții și escrocii praporcici ruși, vin de dincolo de Urali, până in Vladivostok.Acum o stm au plecat trei băieți amărâți din Kamceatka spre Alaska cu o barcă deschisă(!) pe oceanul cu furtuni violente și apă sub 0 Celsius ca să evite recrutarea.Gheroii nu sunt niciodată feciori de nacealnici, praporcici și ferească Kirilul, oligarhi, ci exclusiv amărășteni și telectuali…Cât despre tratamentul țărilor”surori” e de menționat revolta de astă vară a populației Kazahstanului cel pe petrol plutitor după ce”frații” din firmele de profil rusești cărora li s-a concesionat exploatarea au dublat prețul combustibililor pentru populație.Dar, cel puțin la capitolul escrocheriilor euro-amerincane, putin are perfectă dreptate.

 21. @marius : toate bune si frumoase, numai ca Brazilia deja e-n BRICS, si de ani buni. Dilma Russeff, economista si fosta presedinta a tarii, fiind chiar shefa Bancii BRICS. Tipul din Argentina (care nu face dovada c-ar avea minte) : o s-ajunga unde-i e locul. Argentinienii si-au gresit cast-ingul. Tara, extrem de-ndatorata, numai de-un bufon pe spezele publice n-are nevoie. Asa ca n-ar fi exclus ca militarii sa preia, înca o data, initiativa.

 22. are dreptate, i-au furat Germania, Polonia, Tarile baltice, Cehoslovacia, Hungaria, România, Bulgaria, eheiii!…

 23. surpriză pt cei care vor să fugă de vest în brațele lui Putin – și acolo tot de diversitate și multiculturalism dau.

 24. Pai vechiturile nefunctionale se dezmemebreaza. La fel cum a facut si rusia cu germania si partial cu polonia romania si finlanda ca pe baltici i-a inghitit cu totul

 25. De un cinism fenomenal. Sa acuzi tarile occidentale de colonialism cand imperiul tarist si apoi URSS s-au format prin cucerirea si subjugarea altor popoare este de noaptea mintii. Poate sa ne spuna, de exemplu Ileana Rollason cum s-a format imperiul tarist? Pentru ca este atat de documentata sa spuna cand i-au chemat pe rusi tatarii din Crimea, kazahii, uzbecii, azerii, georgienii locuitorii din tarile baltice si altii, sa fie eliberati (de cine) sa fie parte a „maretului” imperiu pravoslavnic rus?
  Dar nu conteaza, Putin nu spune aceste lucruri pentru noi. Cunoastem foarte bine ce ii poate capul si care ii sunt nazuintele. Cuvantarea este pentru mujici ca sa ii sperie ca vin occidentalii si le fura titeiul si gazul de sub picioare. Desi ala este furat de mult de oligarhi.
  @Documente desecrizate: daca documentele tale provin din arhiva KGB-ului sectia dezinformare nu ma mira nimic. Dar tu esti de plans daca pui botul la asa ceva.
  In timp ce bombele cadeau asupra Londrei Churchil ii dadea planuri de atac lui Hitler!!!
  Tot asa, lagarele de la Auschwitz, Matthausen si celelelate erau tabere de vacanta!!!
  Tu ai toate tiglele pe casa ca sa spui ineptiile astea?

 26. Elena Popa spune:
  28 nov. 2023 la 19:23 ———-Dumneata din nastere esti atit de inteligenta ,sau acum la batrinete t-ai defectat la cap ?

 27. Aceia care stiu cum a trecut Siberia la Rusia inteleg cine vrea sa dezmembreze Rusia. Punem un pariu ca peste vreo 30 de ani vedem pe acolo niste „evenimente”?

 28. Delirul planetar este sa vezi cum palestinienii din 48 încoace au fost măcelăriți îndepărtați din propriile case și teritorii și sa nu spui nimic că se supără Netanahui bleadi și v.a cheamă antismintiți.

 29. Intodeauna marile puteri au vrut sa slabeasca Rusia. O recunosc chiar ele cu mandrie in multiple ocazii inclusiv acum in razboiul proxy din Ucraina. Pai nu se lauda Brezinsky consilerul lui Carter ce idee minunata a avut starnind pe mujahedinii afgani sa-i hartuie pe rusi la granita si sa provoace razboiul URSS-Afganistan? Nu spunea liderul republicanilor lui Zelensky acum jumate de an ca investitia in a omori rusi e cea mai buna? Si multe alte exemple despre obsesia anumitor cercuri de a zgandari pe rusi.

 30. Delirul este de fapt nu a lui Putin ci al autorului, ascuns sub initiale, care delira cand ii sugea scula lui Putin.
  Un idiot platit sa scrie contra si nu are nici macar inteligenta necesara de a lega 2 vorbe, d’apoi doua idei sau un titlu de continut. Ziaristii de azi niste deseuri imputite.
  Daca chiar vrei sa-l injuri pe Putin fii in stare sa vorbesti macar coerent si apoi sa te apuci sa scrii.

 31. Nu faci decât sa confirmi afirmația mea, ești absolvent al Academiei de Economie de Științe. Vin și cu o completare: clasa prof. univ. dr. “dragă Stolo”…

 32. Planurile de a dezmembra shi jefui Rusia au fost recent confirmate de Erdogan care a spus ca ministrul apararii Rus: Seghei Shoigu ar fi … Turc shi regiunea din Siberia unde este nascut ar trebui anexata de Turcia. Shoigu a raspuns ca este Rus, nu cunoashte limba Turca, shi chiar regiunea din Siberia unde el este nascut este azi 100% Rusofona shi in trecut cand regiunea era parte a Chinei nu se stie ce limba vorbeau atunci locuitorii foarte probabil Mongola nu Turca.

 33. pentru noi romani cu 44 la suta analfabetism functional si restul pupatorti de mpoaste credem cA avem prieteni…in occident nu exista prietenie …orice relatie e bazata pe interes …daca esti o nulitatea fara sa prezinti nimic interesant esti ignorat…n-are nimeni nevboie de tiine…milogii nostri crted ca sint apreciati de occidentali ca sint valori…adrian nastase a fost la casa alba mare prim ministru cu nato cu afganiostan si irak, e nimeni azi …cind jidanii l-au convocat pe simion la ambasada israelului au sarit in sus useristii ca cica e simion antisemit …le-a fost frica ca isi pierd atentia jidaniolor prin concurenta lui simion si aur…prostii nu inteleg ca sint doar folositi ca-s prosti…cit despre putin …e conducatorul rusiei…si face ce crede ca e in interesul rusiei…al nostru johansky a dat sprijin ue sa suprime dreptul de vot al romaniei…sa-si urmareasca interesele ei…

 34. Putin e paranoic cu certificat medical. De când s-a desființat Tratatul de la Varșovia, americanii se luptă din răsputeri ca Russia să revină la vechea ei sferă de influență dinainte de 1989 în care sunt incluse țările foste comuniste iar Russia refuză cu tupeu. Refuză să pună baze militare rusești în Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, fosta Cehoslovacie deși este rugată insistent de americani. Iar acum se plânge că americanii și englejii vor să dezmembreze Russia. Păi nu-ți vine să-l mai decedezi încă o dată pe Putin, de cancer, de gâlci, de orice? Apropo, am auzit că iar a murit.

 35. Dacă a spune adevărul înseamnă delir, atunci trebuie să schimbăm semnificația multor cuvinte. Mai curând avem de a face cu marea supărare, pentru unii, provocată de afirmare adevărului, pe care-i bagă în fibrilație sau sevraj. Cum s-ar zice, ca să-i împac pe unii, gura păcătosului adevăr grăiește. Această politică de izolare și mai ales a dezmembrării Rusiei, apoi a URSS, urmată iar de Rusia, este veche. Mă mulțumesc să încep de la sfârșitul RAW II. De altfel chiar și în timpul războiului au fost multe acțiuni care, dacă nu puteau să favorizeze dezmembrarea din motive pragmatice, au fost alte acţiuni care aveau ca scop să diminueze, să frâneze creșterea puterii URSS, campion fiind Churchill. De altfel Hitler tocmai pe acest fapt își întemeia speranța că până la urmă va izbucni mari divergențe între aliați și astfel să-i poată învinge. Apoi imediat dup război sau intensificat acţiunile de izolare și mai apoi de distrugere a blocului răsăritean, apoi a URSS și până la urmă a Rusiei. Acesta este motivul real și puternic a înființării NATO, care de la început , sub masca unor lozinci mincinoase, a avut acest obiectiv. Dacă primele etape au fost realizate, distrugerea blocului estic, apoi a URSS s-a realizat, s- ajuns la limita suportabilă, care a determinat atacul Ucrainei, pentru a demonstra hotărârea Rusiei de a nu permite mai mult. Cum s-ar zice, pe aici nu se trece. Iar istoria a dovedit de atâtea ori valabilitatea acestei hotărâri.

 36. Rusii puteau ramane in RDG , chiar si americani n-au vrut unirea Germaniilor
  insa rusii au zis NOI face pace si plecam lasandu-va cu adevarat liberi NEMTILOR c sa vedeti ca n-avem ceva cu voi …facem afaceri
  Va VINDEM MARFA, MATERII PRIME RUSESTI, IEFTINA VOUA si din surplus traim LEGAL-PROFITUAL pe spainarea restului statelor UE … va dam si ENERGIE/GAZ la pret de dumping !

  Facerea de bine e f-t-re de mama ! Uite ce le fac nemtii UNITI din voia rusilor …rusilor azi ! Si
  evident si orbilor americanii ii inca tin sub PAPUC , ba el mai si distrug ca „aliati” tara si economia !
  NASOL !
  NATO se va dizolva si USA va iesi din EUROPA ar ANGLIA va ramane o insula 🙁 !
  Cu tristete spun ca … GERMANIA va trada USA … vad clar viitorul 🙁 !
  NATO s-ai deja demonstran in Ukraina …incapacitatea fata de ruso-chino-iranieni …acum si-n BRICS+ si-n OPEC+

  VESTUL e cel care pierde si toti din cauza … NULANDIERILOR talambi si desi tactici super-inteligenti …STRATEGIC prosti de bubuie !
  Daca cei din partidul DEMOCRAT aveau unul doar a 10-a parte de inteligenta stranie a lui mishteaux ( multe erau altfel azi in lume! )

  NERABDAREA celor care INCA aduc jertfe …”VITELLULUI DE AUR” … a adus mereu 🙁 razbunarea … DUMNEZEULUI lor
  care NU E DELOC UN DUMNEZEU AL PACII !
  YAHWEH, JEHOVA, ELOHIM , ADONAI … nu-s altul decat DUMNEZEUL RAZBOAIELOR (in BIBLIE „dumenzeul ostirilor”)

  SAVAOT ! -> https://dexonline.ro/definitie/Savaot

  IQ=?
  😉

 37. PUTIN are DREPTATE in Cestia Dezmembrarii Rusiei.

  Si RUSIA, daca ar fi in Locul OCCIDENTULUI, ar face lA FEL. Punct.

  Problema NOASTRA, a Romanilor a fost, este si va fi CUM sa NU ne inghita MAREA Slava din Jur, adunata POATE vreodata de PanSlavim.

  De aceea trnbuie sa ramanem in NATO, dar spunand CLAR si FERM ca NU trebuie sa iasa Razboi din Faptul ca exista Doua Forte OPUSE aici, in Zona.

  STIU ca suntem mereu si mereu santajati cu Transilvania,
  DAR trebuie sa :

  – afirmam mereu ca ESTE A Noastra fara Dubii Istorice si Istoriicii NOSTRI sa NU se mai certe pe DACISM si sa spuna cu Curaj Adevarul InDUBITABIL

  – sa cerem cu Curaj Aliatului Stapan al Inelelor de AICI sa NE lase sa NE construim Tara.

  Cata Vreme voi citi Elucrubaratii de Tip AXONian AICI, imi voi da Seama ca Visul lui Piotr Bolsai NU a decedat in Mintile Rusilor.

  ESTE o Mare Prostie Istorica, da’ ESTE !

  Ocazia ASTRALA de a FACE Pace in Europa a fost in 1990, cand terebuia sa se construiasca un Brau de State NEUTRE Tampon intre NATO si RUSIA :

  Grecia, Bulgaria, Polonia Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda.

  Neutralitate GARASNTATA Scsis de NATO si RUSIA.

  Aceasta ar fi fost CeaMaiBuna GARANTIE a Pacii AICI.
  NU s-a vrut !
  De catre CINE ?

  Daca STIE Careva Stiutor pe Bune, sa iasa la Intervalul Forumului …

 38. 1.rusia nu stie ce poate 2.ar putea crea ea probleme vestului,revolutii 3.brics….,rusia poate da tehnologie militara coreei,iranului si sa vezi cum alearha vesticii si stau ore lungi la coada doar doar sint bagati in seama 4.arme cu impuls electromagnetic,ca niste cutii de bere,rusia le poate face scapate sau ii poate ajuta pe iran,coreea n,etc 5.arma tip haarp,rusii pot activa san madrid si san andreas,eventual superbulcanul piatra galbena din sua 6.rusia ii poate lasa fara urilutati pe ukr si atumci ukr vor face schimbari politice 7.boca stia ce spune:pe unde vor intra rusii in ro?ce distractie va fi 8.ro iar schimba taberele,de data asta ii pacalesc pe nato?haha 9.decit sa fiti luati in armata care a facut crime in dec 89 si a eliberat teroristii dusi catre armata,facwti ce a facut ssful,plecati in Africa luati I frunza ca e cald,laptopul si…urmariti cum prostii se bat.haha 10.
  china,in 20ani a furat tehnologie de la vestici de 6000mrd usd,se gaseste pe net.niste hoti ordinari,o chinezarie de hotie 11.reyrageti va fabricile,investitiile din china,nu i ajutati sa se dezvolte,ajutindu i,au bani de expansiune 12.taiwan e fratele chinei,ambele provin din imperiul chinez.comu.istii sa stea in banca lor.si 3gorges poate fi dat jos de taiwan la o adica 13.sua,ne pare rau pentru tine,din calauza lumii,cu asa conducatori ai ajuns jalnica.

 39. pe ideea lu @GHIA
  norvegia e cea care alimenteaza cu gaz UK
  poate trebuie sa aiba o problema,
  „accident idustrial”.

 40. Al dracului Putin asta,Occidentul e bun si bland ,pe unde se duce planteaza panselute ,iarba verde si plante medicinale la fel ca in Africa,India,Vietnam ,Irak,Libia,Siria,Afganistan si peste tot.Faptul ca milioane de negri au fost adusi in Americi ca sclavi este doar o plasmuire a trolilor ,ei au fost dusi acolo ca sa traiasca bine.Occidentului nu ii trebuie petrolul si resursele lumii sarace ,este doar plasmuirea trolilor.

 41. Delirul lui Putin este provocat, totusi, de miscarile interioare. Nu i-a iesit defilarea cu rablele sovietice pe strazile Kievului pe 24 februarie 2022. Atunci i-am vazut pe chip ura. O ura atavica a slbaticului sterilizat de sentimente omenesti la scoala KGB-ista care nu intelegea de ce urainienilor nu le este frica. Si atunci a procedat precum inaintasul sau, Hitler. Am pornit „operatiunea de jaf si cotropire” pentru ca era amenintata tara de oblomovisti tocmai de civilizatia muncii si a constructiei. Si asa cupola de ucigasi o tin otova de vreo doi ani. Acum le este frica de rusii din interior. S-ar putea sa nu le mai placa aventura Mendebilului si sa se rascoale. Trolii lui din Romania nu sunt cu nimic mai buni decat seful lor, Prigojin, „achitat” cum stie el de stapanul sau cand a incetat sa-i linga mainile si sa-i inghita propaganda. Mai ales ca s-a oprit ca un prost la mijlocul drumului. Calea ii fusese deschisa. Dar poate se rascoala si altii. Mai viteji si mai bravi. Cam aici bate delirul Mendebilului sangeros si decrepit. Da Doamne! Biata omenire mai are nevoie si de liniste si pace.

 42. @@aAdrian ,dupa cum se vede noul copil minune al manelelor politice ,compune asiduu contra Rusiei !
  pe cand o manea genialule despre ,,imperiul britanic in care soarele nu apunea niciodata,,? dar despre cele spaniole,portugheze,olandeze,belgiene,germane ,etc ? nimic ? lipsa de inspiratie !
  Aceste imperii au exploatat crunt tarile ocupate si majoritatea s-au eliberat prin lupta !
  Rusii au anexat teritorii slab populate ca Siberia si le-au dat drepturi egale locuitorilor,nu i-au facut sclavi sa-i vanda pe plantatii !

 43. Federatia Rusa. Nu Rusia. Rusia nu se poate dezmembra. Federatia Rusa se va dezmembra singura, nu are nevoie de niciun Occident. Razboiul doar a grabit istoria.

 44. Eu nu inteleg de ce mai sunt preluate declaratiile acestui bolnav? Fiecare cuvant pe care l scoate e pur si simplu o jignire asupra bunului simt

 45. Te duci ca Sadam, tataie…. te-a facut Zelenski ! O sa ajungeti mai rau ca africanii…Inca 2-3 ani de razboi si muta Ucraina capitala de la Kiev la moscova

 46. Hai că și-a revenit Putler, uitase să mai halucineze în halul ăsta de câteva luni. Auzi la el lumea rusă, imperiul rus etc. Aviz rusoamatorilor din specia idioților inutili, unul a dispărut, au mai rămas puțini.

 47. Daca nu-l mai baga nimeni in seama ca pe vremea lui Hitlerica+Stalin, a inceput sa delireze, ca ditamai imperiu daca nu se integreaza cu adevarat pe Mapamond, devine toxic=deliru, liru, liru shi pentru marele carmaciu. Amnezie tipic bolshevica, care face shi apoi desface, ca fata mare Rusia, gata ca fata mare la maritat, nu este vruta, dar (f….a de totzi, mai ales de muslimii din tatarstan, samd) abandonata, ca nu are utilitate in epoca moderna. Poate kgb-ul nu l-a invatzat ca tov.lui Stalin a atacat o tzara Neutra ca Romania, tocmai sa o dezmembreze, dar mai ales sa cucereasca Balkanii. Noroc ca fratziorul lui Hitlerica i-a arunncat o ciorsvarta de Bukovina de Nord, ca sa-l opreasca shi sa-i stea inn gat. Deci Putin=nesimtzit total!!!
  Ar trebui sa-shi spele pacatele shi sa vorbasca politically correct shi despre foshtii vecini. Dupa raz belitul cu Zelea alt khazar=Legionar Verde, unde, unde va pleca tov.Putin=America ka Hitler, CHina, Cuba, samd., ca sigur nu-l mai alege nimeni…
  O zi buna.
  Con

 48. Eu cred ca tu prizezi de aceea ți se pare delir afirmațiile lui Putin.

 49. Delirul este ca ne pierdem timpul cu UE cu SUA sau cu Rusia…Sa fie sanatosi! Stati cu ochii pe Romania si incercati zilnic sa reduceti cu 5 minute contributia voastra personala la societatea si la statul mafiot roman. Sa nu mai acceptati medici spagari, profesori care nu-si tin lectia si mutileaza copiii in scoli, primari hoti, sau ridicati de pe jos un gunoi care nu va apartine, sau puneti o floare la drum in fata casei, respectati vecinii, etc. Ce rost are o diploma de la o facultate de doi lei? Mai bine o inchideti prin boicot! Va nenorociti copii cu prostiile astea in loc sa-i invatati masura lucrurilor mai putine si de calitate, sa economiseasca si sa fie bogati facand o meserie banoasa!! Cat despre alegerile din 2024, si eu ma intreb : „Eu cu cine votez?”

 50. @Adrian- despre formarea imperiului rus,putinistii depeaicea sa citeasca „Istoria descoperirilor geografice” de I.P.Maghidovici (Moskva1955, Bucuresti 1957). Sa vedeti cu ce nonsalanta si mandrie povesteste despre cucerirea Siberiei, cu lichidarea populatiilor bastinase.Sau mai incoace,intre razboaie, cucerirea oceanului arctic-numai crime si jafuri. Putin si predecesorii lui le-au bagat in cap rusilor ca sunt buricul pamantului, dar sunt vai de capul lor,daca nu era masivul ajutor american astazi vorbeau nemteste…

 51. @orwell ,cred ca esti bolnav mintal.am cartea si nu am gasit bazaconiile debitate de tine ,dementule !
  da pasaje din carte si pagina ,bolandule !
  despre crimele colonistilor occidentali nimic ??? sunt cele mai monstruoase din istoria omenirii !

 52. @08.04: Si daca englezii, francezii, spanilii si care altii care au avut colonii au facut crime, inseamna ca Rusia a fost mai prejos?
  Holodomor iti spune ceva? Rusii au anexat teritorii slab populate? Lituania, Letonia, Estonia, Basarabia, Ucraina, Kazahstan, Georgia, Armenia, Azerbaidjan etc erau teritorii slab populate? Iar cei care se impotriveau erau trimis rapid in gulag sau inchisi/executati.
  @ 17:09 : daca tot zici ca ai cartea, vezi ca s-ar putea sa-ti lipseasca capitolele de la 36 (EXPEDIŢIA LUI ERMAK TIMOFEEVICI ŞI MOARTEA SA) si pana la 41 (RUŞII DESCOPERĂ BAZINUL FLUVIULUI AMUR) Sunt foarte bine aratate metodele prin care ati cucerit Siberia. Care nu era in nici un caz teritoriu pustiu.

 53. Băi voi, cei cu delirul..
  Or fi rușii barbari dar nici prosti nu sunt.. Pentru ei foamea și lipsa e la normal, fiind un fel de viață, iar cei,care casca gura la Siberia, mor dacă nu-si i-au la dejun cafeaua.. Putin știe ce spune. Occidentul credea că rușii nu vor putea exista fără tehnologiile lor! Vise umede. Mai luați și în calcul ca chinezii dacă li se comanda, pot supraviețui consumând numai vlăstari de bambus murat.. Delir e în capul comisarilor bruxelezi..

 54. Minciuni shi prostii despre pretinsa exterminare a Siberienilor. Serghei Shoigu si Serghei Lavrov sunt din Siberia shi nu sunt de loc exterminatzi. Alexander Nevski s-a casatorit cu fiica lui Ginghis Han shi multzi altzi Rushi provin din familii mixte. Putin a spus: Mohicanii au venit in America din Siberia. Cei care au Ramas in Siberia sunt azi cetatzeni Rushi egali cu restul Rushilor. Cei care au plecat in America au fost de mult exterminatzi acolo de Blestematzii Anglo-Saxoni care acum incearca sa ucida shi restul Rushilor.

 55. @Adrian zis si Orwell ,ca sa dea mai multa greutate, prostiilor debitate !
  biet manelist in ale politichiei ,crezi ca esti mai ,,dastept,, dak semnezi cu mai multe nick-uri ,pe care le furi ,de la forumisti inteligenti ? no loaza ! cu atat ramai ! oameni culti nu-ti iau in seama parangheliile tale !
  spre ,,cinstea,, ta se vede ca dak ai o carte nu stii s-o citesti si debitezi de pe alaturea !
  holodomorul ,ciumete s-a produs cand bogatasii ukraineni au refuzat sa predea granele pentru populatie,si le-au ars ,lasandu-i muritori de foame pe tarani ! restul sunt baliverne scornite de haholii nazisti !
  Prostovane,tarile pe care le amintesti au format URSS ,si au avut posibilitatea de autodeterminare ,pe care au folosit-o in timpul lui LENIN si acum !
  Spre deosebire de colonistii europeni care au exterminat pieile rosii din America nord,aztecii,maiasii si incasii din America sud,toate popoarele siberiene traiesc bine merci pe picior de egalitate in toata Federatia RUSA !!!si asta va deranjeaza !!!
  Dar politica antirusa trebuie dusa la paroxism de sclavetii care se afla sub bocanc amerloc ! Ca da bine la stapani !!!
  Deranjeaza ! Ca rusii n-au stapanii decat pe DUMNEZEU !

 56. Nu am nici o treaba cu Orwell, intamplarea face sa avem aceeasi opinie.
  Cat despre Holodomor te sfatuiesc sa folosesti si alte surse nu numai Pravda si Izvestia.
  Ce posibilitate de autodeterminare a avut Ucraina? dar tarile baltice? Dar Basarabia? Azerii? Kazahii? Armenii? Numai disolutia URSS a permis acestor popoare sa isi declare independenta intr-un moment in care Rusia era neputincioasa. Voi nu vedeti ca nici macar Belarusul nu vrea sa se uneasca cu voi?
  Este adevarat ca rusii nu au decat un stapan. Dar nu se cheama Dumnezeu ci Putin.
  Dupa atrocitatile pe care le-ati comis si le comiteti in Ucraina nu prea pare ca aveti treaba cu Dumnezeu pe care il invocati in desert.
  daca tot te dai cult, spune-mi ce este aia o paranghelie?

 57. Blestematul Anglo-Saxon George Orwel a numit Romanii „animale” in cartea lui „Ferma animalelor”. De altfel tot „animale” sunt numitzi shi azi bashtinashii Australieni. Legea care ii considera asha e veche shi recent un guvern de stanga din Australia a vrut sa abroge legea shi sa ii considere pe Aborigeni „fiintze umane” e drept „inferioare” Blestematzilor Anglo-Saxoni. Guvernul insa a cazut shi dreapta re-venita la putere a supus legea la referendum. Australienii au respins „democratic” legea shi Aborigenii au ramas cum erau „animale” bune doar de „abatorizat”.

 58. @Adrian zis si Orwell
  biet hahol durnoi ,te dai singur de gol !
  Stii cea spus cel mai mare politician roman al anilor 90,evreul SILVIU BRUCAN ? -,,Cu rusul se poate vorbi si te intelegi,cu ukraineanul NICIODATA !,,
  Si se vede banderistilor nazisti cum o tineti langa cu minciunile. Cu respectul fata de romanii minoritari din teritoriile ocupate de voi ,dupa ww2. Teritoriile furate de la toti vecinii din jur nu va stau in gat ?
  ,,Onoarea si cuvantul lui zulinski,, iti spun ceva.

 59. Nu va e rusine,ba slugilor,sa comparati ocuparea ,jefuirea si exterminarea populatiei de pe 4 continente cu ocuparea de catre rusi a unei jumatati de continent aproape nelocuita?Tot nu le-au ajuns acele continente acum sug si Romania pana la os poate chiar si oasele unei populatii idiotizate si cretinoide care nu intelege ce i se intampla.Pentru banii murdari pe care ii primiti v-ati vandut poporul ,credinta,onoarea si bunul simt ,ati ajuns niste drone .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.