Demersul Romgaz care vizează conductele

Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz alocă, din surse proprii, suma de 13,74 milioane lei, fără TVA, pentru evaluarea stării tehnice a conductelor de gaz, urmând să fie încheiat un acord cadru pentru o perioadă de 4 ani.

Potrivit unui anunţ publicat pe Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), achiziţia implică încheierea unui acord-cadru, iar valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este 3,436 milioane lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 februarie 2024, ora 15:00.

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, pe criteriul celui mai bun raport calitate – preţ.

Grupul Romgaz a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2023 un profit net de 2,168 miliarde lei, mai mic cu 3,09% comparativ cu perioada similară a anului anterior.

Romgaz a produs, în primele 9 luni ale anului 2023, un volum de 3,52 miliarde mc gaze naturale, cu 172 milioane mc (-4,67%) mai puţin decât în aceeaşi perioadă din anul 2022. Cantitatea de gaze valorificată de Romgaz în intervalul menţionat, reprezentând livrări către clienţi, fără consumul CTE Iernut, a înregistrat o scădere de 4% faţă de 9 luni 2022.

Foto: Arhivă 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.