Demisia baronului de Prahova, doar de formă

Iulian Dumitrescu este preşedintele PNL Prahova, fără să fi fost formulată şi înregistrată vreo demisie din această funcţie de conducere, se arată într-o decizie a Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Prahova publicată pe site-ul oficial al Prefecturii Prahova, la secţiunea dedicată alegerilor din 9 iunie.

Potrivit sursei citate, BEJ a respins o contestaţie formulată de PSD Prahova împotriva numirii reprezentanţilor PNL în birourile electorale de circumscripţie comunale, orăşeneşti sau municipale din judeţ, social-democraţii cerând să se constate nulitatea adreselor prin care au fost desemnaţi reprezentanţii liberali în cadrul acelor birouri „întrucât respectivele adrese sunt semnate de o persoană fără calitate în respectiva formaţiune politică”.

Social-democraţii au arătat că adresele respective sunt semnate de către Iulian Dumitrescu, cel care, în declaraţia publică din data de 1 februarie, a precizat că demisionează din toate funcţiile de conducere din partid, aspect care rezultă şi din declaraţiile preşedintelui PNL, Nicolae Ciucă.

În urma analizei, contestaţia PSD a fost respinsă pe motiv că Iulian Dumitrescu este preşedinte al PNL Prahova, fără să fi existat vreo demisie din această funcţie.

„Din această perspectivă, se reţine că Partidul Naţional Liberal a transmis, prin email, către toate birourile electorale de circumscripţie comunale, orăşeneşti sau municipale din judeţul Prahova adresa nr. 136/18.04.2024, înaintată şi Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană prin care a învederat că adresele privind reprezentanţii desemnaţi în aceste birouri sunt semnate, în mod valabil, de domnul Iulian Dumitrescu, care este preşedintele Partidului Naţional Liberal – Filiala Prahova, fără să fi fost formulată şi înregistrată vreo demisie din această funcţie de conducere”, se precizează în documentul menţionat.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, în februarie, că demisionează din toate funcţiile deţinute în PNL, în urma anchetei DNA care îl vizează.

La acel moment, el era prim-vicepreşedinte PNL şi preşedinte al PNL Prahova.

”Având în vedere existenţa dosarului în care DNA mi-a adus acuzaţiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speţă”, a scris atunci pe Facebook Iulian Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals în declaraţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. Ilan Șor pe Telegram, 21 aprilie, în urma unei întâlniri în capitala Rusiei:

  „ La Moscova a avut loc un eveniment cu adevărat istoric: a fost creat blocul Victoriei. Oferim o nouă cale pentru Moldova ”, a scris el. „ Ideea UE este o fantomă, este distructivă pentru țară. Sarcina noastră este să le arătăm oamenilor alternative eficiente și dovedite: Rusia, Comunitatea Economică Eurasiatică, CSI. Vom acționa în această direcție ”, a continuat el.

  Pe 21 aprilie a avut loc în capitala Rusiei un congres al oponenților și activiștilor moldoveni. Liderii partidelor „Shor”, „Șansa”, „Victoria”, „Renașterea” și „Puterea Alternativă și Acordurile Moldovei” au semnat un acord privind crearea blocului electoral „Victoria”, înaintea alegerilor prezidențiale din Moldova, care urmează să aibă loc în toamna anului viitor.

  Ilan Șor a propus alegerea Evgheniei Guțul, guvernatorul Găgăuziei, în funcția de secretar executiv al consiliului național al acestei noi forțe politice, a lui (Ilan Șor) și a parlamentarului Marina Tauber, respectiv, președinte și secretar al comitetului executiv.

  Blocul își propune să militeze împotriva aderării Moldovei la UE și pentru integrarea Republicii Moldova în Comunitatea Statelor Independente (CSI).

 2. Fix ca în filmele cu proști, în regia prețiosului, dar a nimic știutorului carcalac, pardon ciolac, și a ghinărarului Ciucă, deținătorul titlului de cel mai lung emițător de „ă”-uri pe metru pătrat. Doi inculți conduc România, asistați de suplinitorul Pământului. Mai grav de așa ceva se poate,? Aș…

 3. La Iași nici nu se pune problema, peneleu are doi penali cu zeci de dosare penale, Chirica și tabla

 4. Ba da se poate. V-or fi din nou votati ,alesi in aplauze. Trebue sa vezi nu mediocritatea lor ci a celer ce-i voteaza. L-i s-a bagat idea ” stabilitate” deci slugi mai departe.

 5. judetzul pH e
  patria preshedintilor de preshedinti de consilii judetzene,
  patrie de hotzi si banditi.

 6. Nu cred că există un act oficial pentru demisie scris și semnat de acest vizibil infractor. Da, cred că sunt doar minciuni aruncate în spațiul public. La fel cu dosarul Revoluției, trimis în instanță pentru rejudecare doar partea care nu putea fi clasată!

 7. Model de lichea penelea, aparata in unanimitate de intreaga penelea, toti lichele,unu si unu care-si apara hotii.Daca tara asta n-ar mai avea si ceva jurnale si ceva televiziuni cum era pe vremuri,care sa apere adevarul unde ar ajunge cu acesti ticalosi, partid istoric cu traditie cum le place sa se laude si sa se mandreasca ei,a la rares bogdan , in realitate hoti,lichele si spagari ,spunem noi.Au traditie,intre razboaie si dupa 89,la ciordit si jefuit tara si poporul la concurenta mare cu pesedeaua, usereaua si peneteaua. Cu nostalgie pe hotie si furat i-au dus comunistii la stuf si canal.Acum, au invatat lectia,s-au pus la adapost ptr ca si-au tras justitie,politie,structuri ,sa-i apere .Priviti la acest hot pe care nu-l vor dovedit ,e in libertate si aparat de gasca.E un model ptr ei. L-au pus presedinte la penelea fara prejudecati. Nu fura coceni sau gaini,fura milioane de euroi si e liber! Care-s mai spurcati,te intrebi,astia sau comunistii? Orice le-ai zice,nu-i doare la basca,prostimea furata ii voteaza!

 8. Jegul asta va fi pus din nou la butoane ca sa poata fura din nou. Cine mai are dubii de ce a fost impuscat Ceausescu e bolnav Maintal.

 9. Javra la javra nu-si scoate ochii, ci se sprijina la furat. Niste banditi la conducerea Romaniei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.