Demisie în bloc la un serviciu DNA. Reacția ministrului

Situație inedită în România. Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce procurorul-șef Marius Voineag l-a delegat la conducerea serviciului teritorial pe procurorul Mihai Stanciu, fostul șef al Parchetului Judecătoriei Constanța. Procurorii au solicitat încetarea activității în cadrul DNA începând cu 7 mai 2024.

Demisionari doreau ca la conducerea structurii teritoriale a DNA să rămână procurorul Andrei Bodean.

 

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a aflat și ea de demisiile de la Constanța și spune că nu are emoții legate de activitatea de la acest serviciu. Ea a ținut însă să-i admonesteze pe procurori.

 

“Domnul Voineag m-a asigurat că are soluții pentru ca activitatea să se desfășoare curent, că va găsi resurse umane pe care să le trimită la Constanța, iar în cazul în care va fi necesar, există procedura de preluare a dosarelor până când se vom identifica resursa necesară acolo. Până una alta, încetarea activității procurorilor este o decizie pe care o va lua secția de procurori a CSM , nu încetează imediat prin hârtia pe care au depus-o”.

Ea a precizat că loialitatea unui procuror nu trebuie să fie faţă de şefi, ci faţă de instituţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Astia erau cei care lucrau dupa protocolul lui Koldea cu Keovesy.Parazitii trebuiau de mult dati afara cu sef cu tot si inlocuiti cu tineri infinit mai pregatiti profesional decat portocalele imbatranite in rele. Important este ca noii veniti sa nu fie oamenii securitatii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.