Demisii în PNL și acuzații de ilegalități

Consilierii locali PNL Sector 1 Dan Podaru şi Adrian Oianu îşi anunţă demisia de onoare din CL şi din poziţia de membri ai Partidului Naţional Liberal.

Ei îşi motivează gestul prin faptul că preşedintele interimar al PNL Sector 1, George Tuţă, numit în această funcţie în decembrie 2023, „a impus o politică de partid inacceptabilă, punând o presiune nejustificată” asupra consilierilor locali.

Cei doi menţionează că rămân angajaţi în susţinerea intereselor comunităţii şi că alături de alţi profesionişti „integri şi independenţi” vor lansa o nouă platformă politică locală, „adaptată nevoilor reale” ale Sectorului 1, în perspectiva alegerilor din acest an.

Printre „multiplele manifestări abuzive” ale noului lider PNL Sector 1, cei doi invocă obligaţia de a vota „un proiect ilegal, lipsit de toate avizele necesare”, care prevedea reconstruirea Pieţei Matache.

„Deşi am avertizat, împreună cu Adrian Oianu, conducerea partidului asupra acestei nelegalităţi, preşedintele interimar al PNL Sector 1 a ignorat semnalele noastre”, arată cei doi, într-o postare comună pe Facebook.

Ei menţionează că li s-a interzis să reacţioneze în vreun fel la „acuzaţiile nefondate” lansate în spaţiul public de Clotilde Armand, potrivit căreia consilierii locali ar vota doar proiecte de Consiliu „exclusiv în interes personal”.

„Prin poziţia sa, Tuţă ne-a obligat să acceptăm tacit alegaţiile lui Clotile Armand şi a generat un grav atentat la imaginea PNL şi a consilierilor locali. Efectele acţiunilor sale se vor cuantifica în rezultatul alegerilor viitoare. Aceeaşi conducere interimară ne-a interzis să informăm în legătură cu plângerile penale sau alte tipuri de demersuri legale îndreptate împotriva primarului Sectorului 1, demersuri pe care, în calitatea noastră de consilieri locali, suntem îndreptăţiţi să le transmitem instituţiilor statului. Această formă de cenzură şi de non-combat politic reprezintă o îngrădire a dreptului la libera exprimare a consilierilor şi a obligaţiei de a informa în mod transparent cetăţenii în legătură cu acţiunile şi neregulile care au loc la nivelul primăriei”, se arată în postare.

Dan Podaru şi Adrian Oianu adaugă că actualul preşedinte interimar PNL Sector 1, George Tuţă, ajuns în această funcţie „printr-un joc politic”, „a impus o manieră de lucru nedemocratică, prin care a încercat să-şi impună punctul de vedere nesocotind experienţa şi poziţiile” consilierilor locali cu privire la realităţile existente la nivelul primăriei.

Aceştia mai susţin că, de la venirea sa la conducerea PNL Sector 1, George Tuţă i-a somat în repetate rânduri să nu mai vorbească în apariţiile publice despre „activitatea dezastruoasă” a primăriţei Clotilde Armand.

„Am candidat din partea PNL pe lista de consilieri locali, punându-mi experienţa şi imaginea personală în slujba acestei formaţiuni politice, deoarece am considerat că PNL este un partid al dialogului şi libertăţii de exprimare. Realitatea prezentă arată însă că PNL Sector 1 a renunţat la toate aceste principii şi consider că noua abordare este total inacceptabilă. Personal, refuz orice strategie, înţelegere politică sau troc politic care urmăreşte protejarea actualului primar, Clotilde Armand. (…) Acest demers urmăreşte să transforme consilierii locali în nişte marionete mute la neregulile orchestrate de Clotilde Armand şi blochează orice posibilitate a noastră de a informa cetăţenii cu privire la ceea ce se întâmplă în primărie”, se mai arată în postare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Incet, incet, perechea de patinatori (pe nervii bcurestenilor), „Nicky si Clotilda” va incepe sa aiba probleme cu consilierii PNL.

  2. mai statornici sunt pesedistii. Ei nu pleaca de loc. Pe ei nu ii primeste nimeni.

  3. Consilierii așa-ziși anti scrotilde sunt de cea mai joasă speță, la fel partidele din care provin. Când încă erau proaspete imaginile de pe camere cu voturile furate cu rucsacul, am văzut daciada cu pesedisti și liberali. Care, ce să vezi, se băteau cu cărămida în piept, cea mai mare, că vor strânge voturi pentru referendum și demiterea infractoarei. Dar, de atunci, doar tăcere, adică, blatu-i blat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.