Depozit de aur „supergigant“, în China

Cel mai mare zăcământ de aur din lume a fost descoperit în provincia centrală Hunan din China. Geologii cred că acesta ar putea deține 1.000 de tone de metal prețios.

La prețurile actuale, acest „depozit de aur supergigant” ar putea valora mai mult de 80 de miliarde de dolari, ceea ce îl face cea mai bogată sursă de aur de pe planetă.

Oamenii de știință de la Biroul Geologic al provinciei Hunan (GBHP) spun că au descoperit peste 40 de filoane sub câmpul de aur Wangu din ținutul Pingjiang.

Folosind tehnici de prospectare a minereurilor și modelare geologică 3D, geologii au cartografiat structura vastelor filoane minerale de sub câmpul de aur Wangu.

Descoperirea depășește chiar și cele 900 de tone din mina South Deep, la 3.000 m adâncime (6.500 ft) din Africa de Sud, care era anterior cea mai mare rezervă din lume.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

  1. anual pe Planeta se extrag 3’000 de tone de aur:
    -de peste 15 ani India cumpara anual 1’500 de tone aur
    si China cumpara anual 1’500 de tone de aur,
    aproximativ restul Planetei NU CONTEAZA!

  2. mai mare depozit de aur din Europa este în România, în Patrulaterul Aurifer.
    Bine, nu este al romanilor..

  3. Umbla vorba ca si americanii ar fi descoperit cantitati uriase de lingouri de aur prin subteranele Vaticanului.Si-au luat partea lor cu 650 de avioane cargo. Oare cate avioane s-ar umple cu aurul dacic?

  4. Oricum BRICSUL se pregateste pentru viitoarea moneda care va avea acoperire totala in aur. Noua moneda va domina lumea. Euro va fi hartie igienica in afara uniunii europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.