Depunerea declarațiilor fiscale ar putea fi prorogată

Depunerea declarațiilor fiscale ar putea fi prorogată dacă solicitarea făcută în acest sens de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) va fi acceptată. 
Având în vedere disfuncționalitățile sistemului informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din ultima perioadă, ce conduc la imposibilitatea respectării termenelor de depunere a declarațiilor fiscale și a situațiilor financiare anuale, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a solicitat autorității fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023 pentru depunerea acestora.

De asemenea, CECCAR, ca reprezentant al celor peste 35.000 de liber-profesioniști contabili, a solicitat să nu li se aplice contribuabililor sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea termenelor legale de depunere a declarațiilor corespunzătoare.

Având în vedere faptul că nerespectarea termenelor amintite are la bază motive independente de voința profesioniștilor contabili, a contribuabililor, ne exprimăm încrederea că ANAF va identifica și implementa soluția legală potrivită, în interes public. Considerăm că această situație se încadrează în prevederile art. 78 alin. (1) din Codul de procedură fiscală, susține CECCAR printr-un comunicat remis cotidianul.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

1 Comentariu

  1. birocratie dusa la extrem. acum este onlain. adica este sapata temeinic rapa care desparte militianul abuziv asupra omului care este sufocat de legislatie anti-munca. sa-ti iasa pe nas ca muncesti tovarashe. munca individuala si proprietate sunt doua drepturi care deranjeaza „statul”, pentru ca inseaman INDE[ENDENTA SI SUVERANITATE. ei se inmultesc, in timp ce noi saracim si suntem ucisi cu bestialitate de sistem. absolut tot ce se intampla ESTE IMPOTRIVA LIBERTATII SI VIETII. parazitii bugetari au nevoie de prosti si sclavi pentru a functiona. cine gandeste este un pericol pentru sistem. sper inca sa va treziti, draaagi romani…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.