Deputatul Daniel Ghiță despre cămătăria din justiție

Există magistrați care dau bani cu împrumut, la dobânzi foarte mari, unor oameni de afaceri și chiar interlopi implicați în afaceri imobiliare. Cu alte cuvinte, cămătarie. Este dezvălirea făcută de deputatul Daniel Ghiță de la PSD într-o interpelare adresată ministrei Justiției, Alina Gorghiu, și intitulată „Practicile oneroase și nelegale ale unor magistrați”.

Politicianul susține că are informații din interiorul sistemului judiciar:

Iata interpelarea la care deputatul solicită răspuns scris și oral:

INTERPELARE:
​În mod constant, când se pun în discuție salariile și pensiile speciale ale magistrațiilor, reprezentanții acestora invocă că, spre deosebire de ceilalți cetățeni ai României, ei trebuie să suporte, conform Statutului procurorilor și judecătorilor, o serie de privațiuni și de interdicții, printre care și aceea de a avea afaceri proprii.
​Potrivit unei sesizări primite de la un grup de magistrați, mulți colegi de-ai acestora încalcă aceste prevederi mai mult sau mai puțin fățiș, sub diferite forme. Astfel, unii dintre magistrații activi sau pensionari acordă împrumuturi , cu dobânzi mari, unor oameni de afaceri și chiar unor interlopi, implicați îndeosebi în afaceri imobiliare.
Alții se implică în afaceri imobiliare, prin luarea de credite bancare, profitând de salariile sau pensiile substanțiale care le oferă bonitate bancare, prin construirea de imobile ( case și chiar blocuri), îndeosebi în orașele unde acestea pot valorificate la prețurile cele mai mari, prin vânzare sau prin închirirere, cu predilecție în centrele universitare sau în zonele economice emergente. Iar alții împrumută credite bancare cu care cumpără apartamente în astfel de localități, pe care le închiriază ulterior cu sume substanțiale unor agenți economici, studenți, cupluri tinere, etc.
Având în vedere realitatea și multiplicarea acestor practici, vă solicit să-mi comunicați dacă aveți știință de ele și ce măsuri preconizați pentru stoparea sau măcar diminuarea lor. Totodată, vă solicit să-mi comunicați care este poziția dumneavoastră referitoare la salariile și pensiile speciale ale magistraților, respectiv cu privire la diminuarea sau impozitarea lor.
​​ Nihil Sine Deo

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

 1. Asta nu moare acasa. Sau moare „subit”in pat. A zgindarit mafia robelor si „gulerelor albe”…..

 2. Prostul asta de Gita gandeste ca porcul Ghita.La cati pumni a luat in cap i-au fugit neuronii. S-ar potrivi la haur mai bine.

 3. un choi Bai, tu ai luat bani cu camata de la jude.. Nu mai nene, stai linistit ca glumesc.. stiu ca esti doar un tembel pavlovian.

 4. Ghita ii altoieste pe mafiotii securitatii pripasiti in justitie exact cum facea cu adversarii sai din ring. KO! Este o acuzatie de o gravitate extrema care ii obliga pe cei in drept sa inceapa imediat o ancheta. Ciolacu ca premier trebuie sa sprijine personal aceasta ancheta nedorita de marii mafioti care stapanesc Romania.

 5. Foarte interesanta interpelarea deputatului DANIEL GHITA . Asemenea lucruri s-au auzit si cu alte ocazii . Ar fi bine ca COTIDIANUL . RO , sa urmareasca reactia ministrului GORGHIU ! Acesti magistrati , nu au firme pe numele lor , dar au multiple imobile pe care le inchiriaza pe sume importante – asta nu este o afacere , o activitate economica ? Respect , DANIEL GHITA !

 6. E banii magistratilor, asa ca pot sa faca ce vor cu ei. Pot sa faca si camata, ca nu-i pedepseste nimeni. Chiar si daca-i spala cu Alba Menaj, nu patzeste nimic.
  Magistratii e legea in Rromanistanul democratic……[Rumburak]

 7. @ „ioan”, 20 sept. 2023 la 10:32
  „Respect , DANIEL GHITA !”?
  Bă, tu ești mai prost decît prevede legea! Textu-i scris la Secretariatu’ Partidului. Tu crezi că Ghiță ăla-i în stare să scrie o propozițîie? …”dăcît” cînd îl felicită pă tiliphon pă fostu’ lui patron, Mr. Beee, dă zîua dă „Sfîntu’ Gh(i)orghiu”… :)))
  „Ar fi bine ca COTIDIANUL . RO , sa urmareasca reactia ministrului GORGHIU !”?
  Reacția cu apa, cu ‘la, sau cu CE?
  Tu ai auzit de INDEPENDENȚA MAGISTRAȚILOR, bă? Că procurorii-s considerați aiurea în Prostituțîia lu’ Iorgovan și Ilici „magistrați”, da’-s subordonați menestrelei Salteluța e una, iar că judecătorii NU-S subordonați nicicui, aia e altă mîncare dă pește! Pricepiși? Dă la bețiva $$oroșizdă Makovei cetire! …sub duomniia lu’ Băse’-vodă!

 8. Există gardieni de penitenciar care dau bani cu împrumut, în penitenciare, la dobînzi foarte mari, deținuților. Care deținuți sunt în situația de a lua bani cu împrumut de la gardieni, pentru că gardieni (ei, direct, sau prin intermediul altor deținuți pe care-i conduc din umbră) iau bani ca „taxă de protecție”, fiindcă alți gardieni îi șantajează (ei, direct, prin violență proprie, sau prin intermediul violenței altor deținuți pe care-i conduc din umbră) pe acei deținuți. Deci e un cerc închis, la gardieni, prin șantaj, bani circulați cu dobîndă pentru a scăpa de violență, în interiorul penitenciarelor. Cu alte cuvinte, CĂMĂTĂRIE PRIN ȘANTAJ ȘI VIOLENȚĂ. Nu este o dezvăluire, ci sunt fapte cunoscute
  https://adevarul.ro/stiri-locale/bacau/marturiile-colegilor-gardianului-camatar-care-s-a-1979927.html
  https://www.mediafax.ro/social/gardian-sef-din-penitenciarul-bacau-condamnat-la-inchisoare-barbatul-cerea-detinutilor-200-de-euro-pentru-o-zi-de-permisie-si-1-000-de-euro-pentru-un-telefon-18505028
  de mulți ani……[Rumburak]

 9. @ Tataie , nu ti-ai facut de mult analizele ! Fugi repede la spital ca esti in pericol … bilbiiala ta este un semn rau prevestitor !

 10. Camata este infractiune – art. 351 , noul cod penal ! Deci raspund in fata legii ca orice cetatean .Era usor sa deschizi codul .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.