Descalificarea actualei clase politice

Clasa politică se pregătește de startul electoral pe un fond al lipsei de credibilitate totală. Guvernul, care reprezintă mai mult de jumătate din opțiunile electoratului, pare a reuși o teribilă implozie mai mult decât previzibilă.

Pentru salvatorii României cuvintele și deplasările printre pensionarii din piețele comerciale nu mai pot fi decât certe induceri în eroare.

Cei care promit acum verzi și uscate nu au reușit să deblocheze fluxul legislativ, să armonizeze legislația și să creeze un mediu prietenos pentru dezvoltare durabilă a vieții publice a românilor.

Iluzia fraudantă că marile rezultate vin de la Bruxelles nu este decât rutina abandonului absolut al unor mandate, din motive care țin de corupția endemică instituționalizată.

Cu un premier care se deplasează în zone de război, ocupând locul unui posibil repatriat, și care poartă discuții de restaurant cu lideri europeni România devine o pradă sigură forțelor interesate de ”sifonarea” bugetului.

Chestiuni esențiale precum reducerea numărului de parlamentari, eficiența legislativă, relațiile externe derivate din analiza balanței comerciale, cheltuielile publice rămân în zona unui orizont de neatins.

Este limpede ce urmăresc acești eterni câștigători electorali de care se leagă impasul cronic al României.

Actuala clasă politică s-a dovedit a fi incapabilă să se sincronizeze cu obligațiile legale pe care le presupune mandatul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15
Ioan Vieru 1315 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Digitalizare macar la cheltuieli sa le putem vedea si noi ! Iar pentru cele majore referendum la nivel local si national in functie de cine plateste !

 2. zarzavagii,personalitati marcante,pe gustul lui Arghezi(„rahatii scriu in loc sa puta”..cum contemporanii lui straluceau in creatii asa si astia au falimentat cu politica o tara inapoiata).
  ce daca ai ceas de 30000 si pantofi de 1000 euro si costum(in schenghen doar cioclii ,chelnerii ,politicienii si alte tipuri de zarzavagii le mai poarta=pleaba marcanta a societatii,acum dependenta de jointuri „medicale”=au modificat legea ptr ei „saracutii” si cand sunt luati tare se victimizeaza si pozeaza in muribunzi…saaaaraaaaacuuuutiiiii! 😀 ).
  pai UDMR,USR,PSD,PNL ati distrus ograda iobageasca ,ati falimentat-o si cersiti imprumuturi si ne ingropati si mai tare si acum vreti sa va mai alegem?doar ptr ca sunteti zarzavagii marcanti?a dat nasol la tv batalia ptr ciolan, in timp ce altii se bat ptr friptura intreaga! Ne umiliti si terfeliti imaginea in lume si obisnuiti pe toti ceilalti sa ne vada ca Romania inapoiata,tara bananiera..
  romanii nu sunt atat de prosti si vor scapa de o cloaca de zarzavagii ,guralivi,barbutisti si „guradei”!

 3. Poporul roman este capturat de o clasa politica toxica ! Oricum ar vota poporul , dupa alegeri , psd-pnl vin la putere incirduidu-se . Adevaratul program politic , pe care il respecta fara sovaiala la virgula , este FURAM IMPREUNA , SCAPAM IMPREUNA , NE DAM LEGILE NOASTRE PT. A NU FI JUDECATI SI CONDAMNATI !!! Ce-i de facut ?

 4. AR FI CU „ADEVĂRAT-ADEVĂRAȚI” DACĂ AR AVEA PE „PEPTURILE GRASE” INSCRIPȚIA-DATORIA EXTERNĂ A ȚĂRII- IAR PE SPATE -INFLAȚIA ȘI PE GEANTĂ -REALIZĂRILE —

 5. Degeaba latram la acesti hoti care ne-au dus unde ne-au dus ptr ca nu-i putem scoate de la ciolan. Au prins radacini la propaganda la televiziuni si ziare, la fel de fel de ONGuri meschine carora le platesc legal biruri ca la poarta Otomana ca tot felul de slefuiti politic gen aia de la escrementul zilei, romaniaciolache cu bogdaneii,juvetii si jidaneii,mereu aceeasi parvulesti si cirstiest, abonati la sticla sa minta boborul, digimoghioros, etc. etc. Sunt lingaii care actioneaza pentru arginti la comanda acestor derbedei care, de 30 de ani ne-au dus la ruina si tot mai vor. Toti care nu sunt cu ei sunt putinisti, legionari, fascisti, rasisti, comunisti, anti nato si UE, etc. Au sarcini de partid sa le fabrice minciuni murdare sa creada pulimea ca tot raul din aceasta tara de la astia vine, nu de la hotii care ne guverneaza. Profita de bunatatea si naivitatea omului simplu din piata ca nu-i umple de bulion, suturi in fund si oua clocite, asa cum de fapt o merita. Gunoaie care provoaca ura si scarba.Asa era si pe vremea lui Caragiale.Daca nu erau comunistii cu astia traiam la corturi,la opinca si bordeie.

 6. „Esențiale: reducerea numărului de parlamentari, eficiența legislativă, relațiile externe derivate din analiza balanței comerciale, cheltuielile publice” ! HOOPA….domnul Vieru devine interesant. Ar trebui sa detalieze en large cele 4 chestiuni esentiale! Ar fi util (si interesant de citit).

 7. ACTUALA CLASA POLITICA ESTE ALCATUITA DIN MURAURI EXPIRATE SI SI BURUIENI USCATE…….ORI EXPIRATE…

 8. INTERZICEREA A MAI MULT DE 2 MANDATE DE PARLAMENTAR.

  ACESTI IMPOSTORI, FUNCȚIONARI ANALFABETI TRAESC DIN MINCIUNI FARA NR, AROGANȚĂ, IMPOSTURA, PSRVENIRE, CORUPTIE , MULTI FARA CARTI DE MUNCĂ, COCOTATI PRIN SPONZORIZARE, PROSTITUTIE, LĂTRAT CU SCANDAL, AROGANȚĂ CU MROS DE PĂTRUNJEL ȘI CEAS DE-TI STĂ CEASUȘL. LA PUSCARIE CU HOTII, DEMENȚII ȘI LIPITOAREE.

 9. Nu voi i-ati votat pe astia ? Pe Joha l-ati votat de 2x, iar pe ceausescu l-ati „votat” 25 de ani, pana v-a impuscat copiii.

 10. @Popa,
  Ia, controleaza-ti limbajul, ce nu mai are voie nimeni sa citeasca un ziar ca vii tu, cu prostiile tale!
  Du-te la Lidl la Chitila, mai clateste-ti ochii, si lasa-ne in pace cu invectivele tale!
  Ce, nu te-ai prins ? Poti scrie paina maine, altii vegheaza! Scenariul continua pentru ca caracatita are brate mari, multe si vanjoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.