Descoperire revoluționară pe care cercetătorii nu au putut-o explica până acum

Cea mai mare pată întunecată de pe Lună, un crater masiv de circa 3,000 de kilometri, cunoscut sub numele de ”Oceanul furtunilor”, ar putea fi o cicatrice de la un impact cosmic gigant, cred cercetătorii, scrie Daily Mail, preluat de Antena3.ro.

O echipă japoneză spune că impactul cosmic uriaș a creat o gaură de mai mult de o mie de mile lățime și câteva sute de mile adâncime.

Aceste descoperiri ar putea explica de ce părți ale Lunii sunt atât de diferite una de alta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.