Desertul special al marilor cofetari

Încercați brownies cu budincă de banane. Este un desert special, o reinterpretare reușită cu banane, din care  obținem o prăjitură cu o textură mai untoasă, extrem de apreciată de marii cofetari.

Amestecul de banane creează echilibrul perfect al aromelor, fără acea aromă artificială de banană,  potrivit Southernliving

Ingrediente 

  • 1 cană de zahăr brun
  • 1 1/2 căni plus o lingură unt nesarat, topit
  • 1/4 cană piure de banane coapte
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 5 ouă mari, la temperatura camerei
  • 3 căni de făină
  • 1 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 pachete budincă instant de banane si umplutură de plăcinte
  • 3/4 linguriță sare
  • 100 grame cremă de brânză de vaci
  • 3/4 cană de napolitane de vanilie mărunțite grosier (aprox. 14 napolitane de vanilie)

 

Mod de preparar

 

Se încălzește cuptorul, se unge o tavă și se amestecă zahărul cu o cană și jumătate de unt topit.

Treptat  se  adaugă banana, vanilia și două ouă.

Se pun făina, bicarbonatul de sodiu, un pachet de budincă și umplutura de plăcintă și  sarea.

Se adaugă la amestecul de zahăr, se omogenizează bine, aluatul obținut va fi foarte gros.

Întindeți  jumătate din aluat într-un strat uniform, atingând toate marginile tăvii de copt.

Crema de brânză se mixează cu 3 ouă, adăugate pe rând. Se pun restul pachetului de budincă și umplutură de plăcintă, se adaugă sare și se mai mixează 2 minute.

Amestecul de cremă de brânză se așază peste aluatul din tavă, într-un strat uniform.

Acoperim stratul de cremă de brânză cu aluatul rămas, peste care se presară amestecul de napolitane cu o lingură de unt.

Coaceți  timp de 35 până la 40 de minute. Prăjitura trebuie lăsați să se răcească complet, aproximativ două ore.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Bananele care ajung in RO sint toate cu chimicale la greu ,faceti plac international si desert ursi cu fructe organice de padure si fructe de la producatorii romani

  2. Dar de ce să imporți banane, când tu însăți eşti o țară bananieră?

  3. O rețetă tembelă cu o prăjitură la fel! Adică în toată „prăjitura” de banane pui un sfert de cana de piure de banane, restul chimie pură! Probabil d-aia nu este apreciată de consumatorii obișnuiți cu numai de „marii cofetari” !!!
    Câtă prostie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.