Despre comasarea în care noi nu contăm!

Toată aiureala cu comasarea alegerilor mi-a mîncat destule ore de zăbovit în fața televizorului. Nu deznodămîntul mă țintuia în scaun cît defilarea de fețe strîmbe și prefăcute, partiturile jucate stîngaci, limbajul  sumar, îmbrăcămintea scumpă, de concurs țopesc al celor ajunși, niște gîndaci parfumați  care se luptă să ne conducă țara și orașele.

Mai  captivantă decît gîgîiala lui Mihai Tudose sau decît frazele neterminate ale lui Marcel Ciolacu mi s-a părut fața transpirată a lui Nicolae Ciucă. Actor modest, cu limbă scurtă, speriat de lucrături. Știe că pe  front te lovește glonțul și că, în politică, te doboară cuvintele.

În toată această foșgăială nebună, în fapt, tot o luptă animalică pentru putere, am înțeles mai adînc politica  românească și halul în care a ajuns. Mi-au fost de ajuns imaginile cu Rareș Bogdan mergînd țanțoș  ca un cățel pomădat în spatele lui Nicolae Ciucă. El de-a dreapta lui Ciucă, Gheorghe Flutur, scriitorul cu oi pe o pajiște, de-a stînga.

Spilcuiți, pavoazați, ca bandiții la nuntă, cu aerul că trebuie să ne arate cît de importanți sunt, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur erau expresia întregii liote care ne conduce țara. De la jurnalistul chelălăind pe la toate curțile cu stare, de la culegătorul de scame de pe reverele potentaților, la toate trucurile de făcut bani din gazetărie (învățate de la Roșca Stănescu), pînă la proprietăți, petreceri cu risipă și dezmățuri prin locurile în care se tăvăleau boierii de altădată și continuă parveniții de acum, pînă la discursurile cu tupeu de om responsabil, Rareș Bogdan a  parcurs același drum cu mai toți confrații săi liberali.

Nici Iulian Dumitrescu, nici Sighiartău, nici Hubert Thuma, nici Cristian Bușoi nu sunt diferiți. Toți arată ca o ceată de bani gata, născută din implicarea în politică. Și, ca să fiu drept, întorcînd capul  spre tabăra cealaltă, ca și Alfred Simonis și Sorin Grindeanu, și ei un fel de Radu Mazăre mai mici sau mai mari, mai creativi sau mai săraci cu duhul și la fel de vulnerabili ca și acesta.

Dacă îi luăm la inventar, vedem că toți au școală mai puțină sau pe sponci, că se  apără cu o  diplomă pe care  n-au probat-o prin mai nimic, au transpirat pe la Colegiul Național de Apărare și toți au legături cu SRI-ul sau cu celelalte Servicii, toți  au măcar un unchi colonel sau o mamă cu lipici și toți se bucură de moșteniri babane. Sau pretind că au, toți alcătuind un adevărat  bestiariu politic românesc, un fel de baltă în care se scurg toate canalele  mizeriei și din care scot perlele norocului.

Atît de prefăcut ascultători călcau în spatele șefilor încît sugerau imaginea unei  diorame a sălbăticiunilor la patru ace, cu bursucul la costum în fir de diamant, cu  șobolanul la papion, cu nevăstuica în voal de mătase, cu lupul parfumat și încălțat cu cipici de caiman, cu vulpea cîntînd la marginea mării, cu ursul scărpinîndu-și blazat nevasta și bălăngănind un ceas de aur, cu boul ținînd lecții de devoțiune, oh, Doamne, și cu noi șoriceii chițăind neputincioși  la acest spectacol al prefăcătoriei orchestrate pe seama viitorului și a interesului național.

Toți se luptă pentru locurile lor pe scena puterii, dar nu mișcă nimic ca să iasă din front. Toți sunt supuși și mieroși în fața mahărilor și toți calcă în picioare cu o cruzime de dinozaur cînd prind unul mai mic și neajutorat. Toți mușcă și atacă, toți se apără cu legea și tremură cînd sunt amenințați cu cătușele.

Convingere mea  este că tot acest calendar politic aiuritor  s-a născut mai mult din frica liberalilor și a pesediștilor din actualele conduceri de a fi șterși de pe liste sau arestați.

Cu un „Vezi, poate scoatem…” i-au liniștit  pe toți și pot obține pe mai departe sprijin pentru orice lege, proiect, împrumut, achiziție, măsură, aiureală, reformă sau proiect.

Am urmărit tot acest spectacol al combinațiilor politice și mi s-a făcut silă. Totul pentru ei. Noi nu contăm!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 53

92 de Comentarii

 1. Domnule Nistorescu, de ce vor acoperiții din presă, să credem că voturile românilor nu conteaza? Pe cine avantajează, absenteismul la vot?.

 2. STS-ul va avea 2 mari probleme și la cât de „dăștepți” sunt…:
  1. Va avea de măsluit foarte multe voturi;
  2. După măsluire va avea mari probleme cu redistribuirea lor la hoți:psd-pnl.
  PS Sper ca după asa-zisele alegeri sa înceapă sa se certe prama.tiile între ele, cine a furat mai mult și pe cine a favorizat ineptul de la TreiCoceni.

 3. Domnule Nistorescu, de ce vor acoperiții din presă să credem că voturile românilor nu conteaza? Pe cine avantajează, absenteismul la vot?.

 4. O fotografie a momentului politic, din care lipsesc profesoriiuniversitari -doctori in diverse si neprevazute si academicienii suveranisti de la AUR si ciocoimea lgbitista de la USR
  ‘Unora nu le mai place democratia’,dar si reciproca e valabila, ‘nici democratia nu i-a placut vreodata’
  Comasare,ce rau le-ai facut?

 5. Pai spuneti-o pana la capat…..CIA vegheaza ! Fara CIA nu se face nimic. Daca vreun politician de top nu s-a lasat recrutat acela in doua -trei zile dispare de pe ecranele tv. si instantaneu incep sa-i apara bube-n cap ! Oricum PNL-isti sunt cei mai mari lingai iar studiile lor se inalta la nivelul labei gastei, poate doar Predoiu sa fi trecut de nota 8 la incheierea facultatii ceilalti se scalda in baltoaca nivelului notelor 5-7 ! Si se considera aristocrati, deh….urmasi ai Bratienilor. Clovni. Cel putin aia de la PSD nu au pretentii ei sunt partidul clasei muncitoare…..

 6. Asa patesti cand faci propaganda ceausismului orto-dos inTarziat, numit pe scurt legionarism.

 7. Daca as fi scris eu,Bursucul nemultumit astea,sigur nu apaream la comentarii.Chiar nu inteleg de ce ma cenzurati,doar ca sunt impotriva acestui razboi imbecil al rusilor cu rusii.Totul este perfect exprimat dar din pacate natia romana nu mai exista.Pun pariu pe primele vertrebe de la gat ca se vor gasi milioane de fomisti ce ii vor vota pe acesti guzgani.

 8. „Totul pentru ei. Noi nu contăm!” – MAGISTRAL SPUS! Pe mine mă scârbește cel mai mult ipocrizia de a mai discuta de pluripartidism, când absolut toate partidele sunt populate de aceiași securiști mafioți și aceleași beizadele de securiști mafioți. Dacă tot suntem la faza pe Partidul Unic – ar trebui să își facă și ei un slogan. Le recomand încheierea articolului, un pic adaptată:

  TOTUL PENTRU NOI!

  Nu degeaba l-au botezat pe Robot ION – ION, dacă citești invers, ION devine NOI. Robotul ION este de fapt Robotul NOI.

  TOTUL PENTRU NOI!

  NOI suntem prea importanți să ne preocupăm și de voi. NOI suntem supraoamenii cu pensii speciale și cu clanurile angajate numai la stat sau cu firme care lucrează numai cu statul. NOI suntem supraoamenii care o să vă trimitem pe voi pe front să muriți pentru ca să ne putem trăi NOI viețile frumoase și minunate prin piscinele de la Monte Carlo și cluburile din Dubai. Comentați ceva? Nu sunteți de acord? – Înseamnă că sunteți dușmanii poporului! Mergeți la muncă, trageți la jug și plătiți taxele! Ce atâtea discuții? Voi nu vedeți că e război în Ucraina? Pandemie? Pericolul extremist? NOI aici ne iubim țara, bă! – Voi stați la locurile voastre și trageți la jug, sclavilor!

  TOTUL PENTRU NOI!

 9. Cum, voua nu va dau suptventii de la buget, de la noi toti, la patroni asa de bogati ?

 10. Ciuca și batistuta rujat e precum casa cu chilerul, purecele cu elefantul sau, Plavanul cu liberalul Bușoi când îl plimba ca pe câine după el, lanțul mai lipsea. Îmi amintesc de o zicătoare permanent valabilă în orice perioadă „un petic urat ascunde o inima de aur, un petic luminos ascunde un caracter infect”, sau, „degeaba tata a fost om si eu sunt un bou”! Știți cum vor ajunge acești luxoși infecți cu partid cu tot? Exact cum e copacul după bruma, fara frunze, se usca de atâta minciuna, aroganta și înșelătorii! Așa și cu ăștia, doar siglă spre amintire🙏🙏🙏

 11. @ Drag de Romania

  De ce nu contează votul? – Simplu! Pentru că orice ai alege, iese exact același sistem militarist-corporatist-colonialist, în care specialii de viță nobilă au numai drepturi și marea masă de șerbi are numai obligații. Simplu! De aia nu contează votul!

  SCHIMBĂRILE REALE NU SE FAC NICIODATĂ PRIN VOT! Mark Twain “If voting made any difference they wouldn’t let us do it.” În traducere, dacă votul ar conta cu ceva, ar fi ilegal.

  De 35 de ani tot votați și de 35 de ani se văd rezultatele: 6 milioane de emigrați, sănătatea și educația la pământ, dacă nu sub pământ, justiție mafiotizată și militarizată, presă vândută, industrie vândută la fier vechi, tunuri de tip Banca Religiilor, Caritas, Roșia Montană, pensii speciale, lagăre de exterminare ale bătrânilor, prostituție, infecție, nesimțire, neamprostie și foarte multă șmecherie proastă cu BMW-uri la mâna a treia.

  Credeți că votul contează? – Vă invit din tot sufletul să votați și discutăm peste 10 ani cum a schimbat votul ceva!

 12. Excepțional, magistral, neuman, bestial editorial, e ca explozia unei supernove, unei stele pitice, unei stele neutronice în farfuria cu ciolan afumat și cu fasole sleita a balbaitului național, Căprioară de 96 de kile[ poate în visele lui], erou la Kandahar! Extraordinar de bun Editorialul, suferința unui om plecat de jos, foarte de jos, ajuns prin biblioteci citite ca să fie citit până și de America în 9/11! Chapeau maestre! Deci? Covrigarul râde de se bate pe burtă, Manole de la BNR a extirpat orice ” urmă” de investitor privat român în colonia condusă cu mână de fier de Complexul Militar Industrial American, departamentul de Stat al Statelor Unite! Până și George Simion s-a dus la Monumentul Holocaustului de la Washington DC, la pupat puala popii cu Sortulet și Echer! Lumina nu vine de la Arsenie Boca, de la Mănăstirile Ortodoxe, de la sângele ostașilor morți cu țărâna în gură la Oarba de Mureș! Lumina vine de la Bărboșii de la Davos, Comisia Trilaterala, Clubul de la Roma! Covigarul Analfabet Obez, Simion George, Ciucă, toți o plamada infecta, purulenta pe trupul poporului român ortodox! La fiecare 19 minute moare un bolnav de cancer în România! Și ce? Manole de la BNR nu mai bea șampanie Franțuzească de 3500 de Euro sticla? Nabab peste o țară amărâtă, tâmpită, populată de Analfabeti Funcționali, idioți pe românește, cam 80%! Speranța celor învinși? Nici o speranță!!! C’asai în tenis! Nu toți la birou, trebuie ca și alți să iasă cu vaca la păscut!

 13. Mama lui tomlin a supt de la tomlin, sau invers? De fapt, cred că mama lui tomlin a supt și de la Tică, charlie, radu humor, cs tare le place să scrie „supt”, in loc de „sub”. QED

 14. Scârbă, dar și neputință, nici o rază de speranță că se mai poate îndrepta ceva în capătul ăsta de Lume și-i spun capăt pentru că am ajuns nu doar la capătul puterilor, dar și la cel al răbdărilor.
  Ce-i de făcut ? se întreba unul cu nume ca al fostului nostru președinte, cel ce a pus bazele acestui stat mafiot, cosmopolit și blestemat să suporte toate experimentele unor descreierați matusalemici, care au mizat pe latura creștin-răbdătoare a acestui Neam, alegând să-și pună aici în aplicare toate intențiile globalist criminale ! 😎
  Și din păcate le-a reușit experimentul, dar se adeverește și blestemul căzut asupra poporului ce-și ucide conducătorul.
  Și încă în Sfânta zi a Nașterii Domnului !
  Dacă de la acel început ( decembrie 89 ), care s-a dovedit a fi sfârșitul unei perioade ce ne-a adus în atenția lumii civilizate, credeam noi 😉 , ca Țară liberă și bogată, cu oameni bine pregătiți de jos și până sus, am putea spune, dacă în vârf n-ar fi fost și cei doi oameni artificial titrați, dar simpli „după vorbă, după port” , nu ca spilcuiții de azi , în schimb buni români, nu cum s-au dovedit cei puși în locul lor : buni (pentru) străini !
  Nimeni nu ne spune ce ne rămâne de făcut, dar bănuiesc că Bunul Dumnezeu are totuși un plan cu noi, mai ales că se apropie împlinirea acelor ani de pătimire, de unde putem spera că vom beneficia ca popor de iertare divină !
  Dar important este să fi învățat ceva din ceea ce ni s-a întâmplat, dar mai ales din ceea ce ni se întâmplă, dar nu așa cum încearcă unii, încercând să ne rescrie Istoria, inclusiv cea trăită de mulți dintre noi, ci participând activ și curajos la scrierea, uneori chiar și la rescrierea ei !

 15. Plastică descrierea lighioanelor care populează bestiariile medievale ale politicii românești, că exact la nivelul acela sunt ancorate intelectual jivinele hrăpărețe ce ne conduc cu aroganță spre comasare și spre împilare, înfășate în caftanurile scumpe, cu giuvaericalele cumpărate din banii jefuiți de la popor. Cât despre saltimbancul pomădat al liberalilor ce mai este de spus, decât că veșnic îi va fi numele de ocară în analele presei românești, chiar și așa tăcută și cumpărată, cum e astăzi în covârșitoarea ei majoritate.

 16. Anthony Queen ” A 25-a oră” Extraordinar de bun film! Anthony Queen făcea cu picioarele chirpici? Cine limbă lungă are/Va tăia 5 ani la sare! Dl Ciucă joacă într-un film cu idioți, tâmpiți, trepanati mintal! Este actorul principala într-un rol de idiot într-un film cu idioți, poporul român este figurant! Nu mai zic nimic, acest personaj bâlbâit, ținut in puf de gasca pe banii bugetului, în loc ca să desfunde Latrine de rahat uman, el vrea președinte al României? Mai bine dispare România ca Sodoma și Gomora! Cred, sunt absolut convins ca va veni un „școlit” care să ne scoată din criză, inflație, sărăcie! De lepre, putori, analfabeți, bâlbâiti, impostori, România pute, pute de ei! E preaplina România, pute de ei!

 17. „PARTIDUL TOTUL PENTRU NOI!”, „Drag de România”, optimismul tineretii!

  Problema este de ce?
  Cel mai simplu raspuns, „pentru ca suntem o colonie si altii ne conduc!”
  Chiar asa? Zeci, sute de politicieni pe care i-am vazut la tot felul de actiuni, mintind, jignind, clovni, interesati sa prinda locul langa un sef. Au mintit, au furat, le-a dictat cineva sa faca tot felul de aranjamente? Ei erau niste cetateni demni, onorabili si le-a pus cineva sula in coaste sa minta si sa fure?
  Ramane intrebarea, de ce?

 18. E o prosteala pe față dar romanii le pregătesc o surpriză șoc 🥲😂🥲

 19. DICTATURA SOCIAL LIBERALA
  CE_O FI AIA DIN PUNCT DE VEDERE IDEOLOGIC ??
  DRACU STIE !!!
  PATRONAT SI PROLETARIATUL MERG IMPREUNA !!!!
  SAU DOAR AIA CARE SE DAU SEFII PROLETARILOR CU SEFII PATRONATULUI LIBERAL MERG IMPREUNA !!!
  TILHARIE PE FATZA

 20. „Dacă te uitai la primul rând de politruci bipartizani, la conferința de presă care a urmat ultimatumului de la Cotroceni, cum erau ei așezați frumușel, unul-da, unul-nu, vedeai numai fețe căzute, cătrănite, șucărite. a) PSD-iștii, cu madam Firea scrâșnind în barbă – pentru că au fost trași pe sfoară de machiaverlâcurile tandemului Iohannis-Ciolacu. b) PNL-iștii, cu Rareș Bogdan livid, semănând din ce în ce mai mult cu Lenin – pentru că se văd dizolvați în PSD, prin ei înșiși. Răspunsurile tandemului Ciucă-Ciolacu, încercând să-l scoată pe președinte basma curată, au produs cel mai hilar umor de la scena bocetului Stolojan-Băsescu încoace.”
  Eugen Serbanescu

  Imi aminteam cum in timpul protestelor fermierilor si transportatorilor, Ioha cel laș a fost dat disparut la politie iar acum cand este vorba sa-si creeze posibilitatea de a fi liber de contractul de presedintie in vederea unei functii ravnite, si-a intrat rapid in pielea de Presedinte.

 21. Radu Humor spune:
  24 FEB. 2024 LA 21:17
  Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
  Scârbă, dar și neputință, nici o rază de speranță că se mai poate îndrepta ceva în capătul ăsta de Lume și-i spun capăt pentru că am ajuns nu doar la capătul puterilor, dar și la cel al răbdărilor.
  Ce-i de făcut ? se întreba unul cu nume ca al fostului nostru președinte, cel ce a pus bazele acestui stat mafiot, cosmopolit și blestemat să suporte toate experimentele unor descreierați matusalemici, care au mizat pe latura creștin-răbdătoare a acestui Neam, alegând să-și pună aici în aplicare toate intențiile globalist criminale ! 😎
  Și din păcate le-a reușit experimentul, dar se adeverește și blestemul căzut asupra poporului ce-și ucide conducătorul.
  Și încă în Sfânta zi a Nașterii Domnului !
  Dacă de la acel început ( decembrie 89 ), care s-a dovedit a fi sfârșitul unei perioade ce ne-a adus în atenția lumii civilizate, credeam noi 😉 , ca Țară liberă și bogată, cu oameni bine pregătiți de jos și până sus, am putea spune, dacă în vârf n-ar fi fost și cei doi oameni artificial titrați, dar simpli „după vorbă, după port” , nu ca spilcuiții de azi , în schimb buni români, nu cum s-au dovedit cei puși în locul lor : buni (pentru) străini !
  Nimeni nu ne spune ce ne rămâne de făcut, dar bănuiesc că Bunul Dumnezeu are totuși un plan cu noi, mai ales că se apropie împlinirea acelor ani de pătimire, de unde putem spera că vom beneficia ca popor de iertare divină !
  Dar important este să fi învățat ceva din ceea ce ni s-a întâmplat, dar mai ales din ceea ce ni se întâmplă, dar nu așa cum încearcă unii, încercând să ne rescrie Istoria, inclusiv cea trăită de mulți dintre noi, ci participând activ și curajos la scrierea, uneori chiar și la rescrierea ei !

 22. @QED > ma lupt ca toti sa-si poata spune opinia, ma bucur ca n-ai fost cenzurat. Sper sa nu fi atacat de Tica/Charlie. Multa sanatate !

 23. Radu H., Pe 4 decembrie 1957, Nicolae Ceauşescu a condus unităţile militare care au înăbuşit răscoala ţăranilor din Vadu Roşca, judeţul Vrancea, care se împotriveau colectivizării. El avea grad de general-locotenent de armată, fiind şeful Direcţiei Superioare Politice a Armatei şi adjunct al Ministrului Forţelor Armate.

  Flancat de două tancuri, Ceauşescu a ordonat personal deschiderea focului de pe mitralierele aflate în camioanele care însoţeau tancurile.

  Nouă ţărani au fost ucişi de gloanţe (Aurel Dimofte, Ionuţ Cristea, Ion Arcan, Dumitru Crăciun, Toader Crăciun, Stroie Crăciun, Dumitru Marin, Marin Mihai, Dana Radu) şi alţi 48 au fost răniţi. Alti 18 au infundat ani multi de puscarie in urma unor procese conduse de „omul cel simplu” Adevarul

 24. Tot decembrie dar 1957, cateva zile mai tarziu, Jurnalistul Radu Borcea, martor al evenimentelor, are în cartea sa „Colectivizarea sufletelor sau memoria pământului confiscat” un episod care se referă la venirea de urgenţă a lui Ceauşescu la Răstoaca, pentru a-i linişti pe „agitatori”.

  „Era îmbrăcat în pantaloni bufanţi, groşi, din stofă de lână de culoarea cenuşii, ţesută în forma literei V peste care avea o scurtă din aceeaşi ţesătură. Şapca de pe cap întregea setul vestimentar al ministrului. În picioare avea bocanci maro, din piele, cu talpa groasă şi tureaca înaltă, de unde se vedeau şireturile prinse în capse aşa cum poartă ofiţerii în aplicaţii. Era semnul că venise cu misiunea luptătorului care instaurează ordinea, chiar şi cu pistolul, aşa cum se întâmplase în zilele din urmă la Vadu Roşca şi Suraia unde căzuseră sub gloanţe mai mulţi săteni. Discursul lui a durat vreo 30 de minute şi a fost o predică în favoarea colectivizării. A spus că ţăranii au fost umiliţi de moşieri, boieri şi chiaburi în toată istoria noastră de până în anul 1945, această clasă exploatatoare fiind lichidată de partid odată cu preluarea puterii politice de către Partidul Muncitoressc Român. Spre finalul discursului el i-a ameninţat pe localnici că organele statului însărcinate cu aplicarea legilor, deci şi a legii colectivizării agriculturii, vor pedepsi cu asprime pe toţi cei care se împotrivesc politicii partidului”, scrie autorul în cartea sa.

 25. au anuntat acum la TV, internet ziare si reviste, ca daca sunteti atacati, Austria, Finlanda, Holanda, Norvegia si Suedia vor sari automat sa vina sa va apere de Rusi. Ca voi sunteti roma, tzigani turci uitati de turci pacolo pan Bukres si teleorman.

  ca voi sunteti mai avansati la creer, mai mult ca aia din Ukraina. Plus, ca voi sunteti si membrii. Vor curge ajutoarele in bani, arme, munitie si armata, venita mai ales din Austria. Darar ciuman neamu vostru de tatari tampiti. No mai duceti mult pacolo. Cei sa facut la fascistu Antonescu, vi se va face la toti. Nu scapati niciunu, camas pa mormantu vostru de tatari roma turci.

 26. Nu o sa mai mearga lumea la vot…nu ii mai voteaza lumea…niste has-been’s…oarbaaaa…

 27. Ăsta cu votul nu contează ,este puțin exagerată și că se fură votul tau cum vor ei ,este posibil și ăsta ,dar să revenim un pic la subiect , werner când a fost ales ,eu cred că nu sistemul a hotărât,el chiar a fost ales pe bune de foarte mulți români,că anti vot contra lui ponta ,dar și pe principiul ,că este Neamț și va merge bine țara sub conducerea lui , Dezastru acestei încrederi acordate nu a întârziat să apară el dovedit că este doar un turist belfer, werner fiind un fiasco total,deci foarte multe ni se trag nouă că nație și pentru că votam cu dosul , fără să analizăm corect situația ,pe criterii de ură și prostie

 28. „CIUMA ROSIE” adica PSD poreclit atfel, de Johanis&PNL si restul golanilor „dreptaci” – astia care, la razmerita condusa de Geaca Rosie pe strazile Bucurestiului, au calcat in picioare si-au batut-o pe jandarmerita atacata marsav de rezistii si pnlistii si pmpistii lu’ Johanis, sigla comasatilor trebuie sa fie femeia stalcita in bataie ! Alooo! NATO/UE refuzati sa-fixati pe Johanis ca sef pe-acolo, sa dea socoteala despre femeia batuta sub privirile personale.

 29. Comasarea e expresia fricii de popor, nu vă luați după sondajele comandate de ei, vor fi surprize din nou că la celelalte alegeri, degeaba ai toate televiziunile cumpărate din subvenții daca propaganda nu e propaganda ci doar prosteala pe față

 30. Un alt bandit spunea – dintre noi, pentru noi, pentru linistea noastra !

 31. Rareș Bogdan, cel care se gudură pe lângă toți șefii PNL de când a intrat în politică.

 32. …nu comasarea este problema, ci tabletele sts-ului…altfel eu sunt convins ca astia, pe bune, nu scot nici 20%…

 33. Comasare : sint cei 30 % care se prezinta la vot atit de incuiati incit nu pot stampila pe niste hirtoage idolii politruci ? Despre tablete : cei care cred ca vor fi furati au oameni in toate sectiile , acum in era 5G cite ore sint necesare pentru centralizare si apoi forta d. & haur & usr &sosoaca srl &hudmr sa conteste la tribunal numaratoarea ? Hi ?

 34. Cum sa nu contam,contam și noi că pentru noi defilează ,să-i vedem și să-i vadă și ambasadele mai ales ambasada Americană.
  Mihai Tudose râgâie nu vorbește,vocabularul lui Tudose are numai cuvinte de BUFET și bine e sa nu stai tare aproape de pentru că atunci când deschide gura parcă a sărit dopul de la un spumant.

 35. Iata un editorial pe care-l notez maxim. Nu inteleg insa incrincenarea dlui Nistorescu cu alegerile comasate. Ii reamintesc reputatului jurnalist, ca votantul e mai destept decit cred multi. Si ce mare comasare s-a facut? Era cea mai realista, adica readucerea localelor acolo unde au fost.

 36. PNL cei care au distrus colonia RO in favoarea Diavolului drogat si criminal ammerrllocc

 37. Ce inseamna oare ca si formator de opiniesau cva si partid politic si sa incerci a te „pisa” contra vintului ? 70 la suta dintre romani vor comasarea imediata a alegerilor iar PSD si PNL , spre deosebire de budapestatii filorusi atit de activi in partidele romanesti ce formeaza actuala opozitie(Kelemen ,Barna ,Orban ,Ciolos si Simion ) , nu pot ignora dorinta cetateanului .Cetateanul a decis .Vrem comasarea alegerilor .Ceea ce PSD si PNL executa fara cricnire dar spre a -si maximiza prezenta la vot si obtinerea unui succes total muta decisiv .O doamna (independenta politic) va fi cap de lista in alegerile Europarlamentare acolo unde vor fi liste comune .In alegerile locale intelegerile vor fi punctuale si ele au drept scop cistigarea Primariilor marilor orase .PNL si PSD vor avea candidat comun in marile orase ce vor fi cistigate toate de actuala alianta nelasind USR sa cistige niciuna .Totul se va extinde si in alegerile prezidentiale care vor arata fie un candidat comun in persoana lui Ciuca ce ofera lui Ciolacu functia de Prim Ministru fie va fi sustinut de catre cele doua partide un candidat comun poate o doamna . Sondajele momentului vor decide alegerea .Joc inchis .

 38. Coma-sare- alegeri aflate în Coma peste care s-a presarat sare ca să nu se imputa.
  Cama-sat- comă cu influente rurale.
  Coma- sare: Coma nascuta cu o detenta deosebita, cu ajutorul căreia SARE la ordin peste ștachetele ridicate de către Ambasada Americii.
  Coma-sat – sat aflat în Coma dupa deztarizarea practicata de autorii comasării.
  Coma-sari- stare de Coma cu sari romane de bucurie c-a venit SUA în vie.
  Alegeri coma-sate: alegeri aflate in Coma la sate și orașe.
  Autorii actului de Coma-sare: persoane politice aflate în Coma după consumul exagerat de SARE gema, Bazna, de Himalaia și marina militara Americana.

 39. solutia e sa votati pe ALTII. Daca nimerim securisti vom vedea ce sunt in stare avand puterea pe fata. Dar sa nu mai votam marionetele astea dovedite! Doar printr-un vot NEGATIV in masa se mai poate schimba ceva.
  Referitor la comasare: se doreste ca prin confuzie si absenteism sa se obtina mandate. Nu va lasati pacaliti!

 40. Pentru cei care se gandesc cu nostalgie la vremurile trecute si care, ori au uitat, ori n-au aflat.

  Cand il plang pe un dictator care a sfarsit intr-o zi de Craciun, sa se gandeasca la taranii ucisi sub comnda sa directa in luna de Craciun a anului 1957, la taranii raniti si la cei care au fost judecati si condamnati de acelas dictator la ani grei.

  La Vadu Roşca au fost optsprezece condamnaţi, la Suraia cincisprezece, la Răstoaca patruzeci şi la Cudalbi cincizeci. Erau tineri, n-au murit prin puşcării. Dar nici viaţă nu s-a numit cea pe care au trăit-o după aceea. La Vadu Roşca au fost în dimineaţa zilei de 4 decembrie 1957 patruzeci şi opt de răniţi. Peste asta s-au numărat zece morţi: opt bărbaţi, o femeie, Dana lui Radu, şi un clopot.

  Toţi, cu mormânt fără nume…”

  Depinde numai de noi, ce viata ne dorim… Sa luam in serios ideea de libertate, de alegeri, de voturi… sa ne intereseze… si, daca noi vom fi hotarati, politicienii, se vor conforma. Daca noua nu ne pasa, ei sunt precum soarecii din zicala, cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa!

 41. Metoda UNICA de promovare in functii in societatea capitalista romaneasca este pe baza de INCOMPETENTA si VULNERABILITATI. Cu cat esti mai incompetent intr-un domeniu si si vulnerabilitati (preacurvisme, furturi dovedibile, etc) cu atat esti mai eligibil pentru a fi promovat in domeniul respectiv.

 42. De la decada electorala la decada electorala, participarea la vot era in declin din cauza nemultumirii generale cat se poate de reala. Se parea ca doar se schimba ei intre ei, Iohannis nefacand practic nimic a oficializat ce se banuia de 34 de ani.
  Doar 30-40% mai participau la alegerile paralmanetare si prezidentaiale, la locale dezinteres si mai ridicat, participare si mai scazuta. Intre timp s-a mai aflat ca un milion de persoane considera statul roman din ce in ce mai irelevant, motiv sa se stabileasca prin alte tari sa dea din ce in ce mai putin pe acasa, casa lor nu mai e Romania, comasarea intareste decizia luat sa incheie socotelile cu politrucii de la Bucuresti definitiv. Sa nu mai aiba de-a face cu comasatii in partidul unic.

  „Nici Iulian Dumitrescu, nici Sighiartău, nici Hubert Thuma, nici Cristian Bușoi nu sunt diferiți. Toți arată ca o ceată de bani gata, născută din implicarea în politică. Și, ca să fiu drept, întorcînd capul spre tabăra cealaltă, ca și Alfred Simonis și Sorin Grindeanu, și ei un fel de Radu Mazăre mai mici sau mai mari, mai creativi sau mai săraci cu duhul”
  Prin comasare s-a reinfiinta oficial PCR pe baze si valori europene cum pretind Ciolacu, Ciuca si Iohannis care si-a pus singur pile pe la NATO, dupa doua mandate de presedinte de stat degeaba, prin calatorii de lux.

 43. Nici eu nu inteleg de ce un partid considerat extremist acasa,cu „probe”,merge la Washington sa ia lumina,de fapt toti merg la Washigton ca mustele la cacat.Inteleg ca avem doua partide extremiste:unul este HAUR,cu un extremism acceptat peste tot,chiar si de catre sionismul de la Washington,si partidul extremist SOS Romania atacat din toate partile asa de crincen incit o sa se ajunga la partaj.In ce priveste cuplul impotriva naturii PNL-PSD,inteleg ca deja a cistigat alegerile iar noi ca alegatori ar trebui sa ne vedem de-ale noastre.

 44. ” PSD, PNL , lupta animalica pt. putere ” , ” PNL,PSD , bestiarul politicii romanesti ” ! Cumplite adevaruri despre ce se petrece in Romania . Tara in care Anormalitatea a fost transformata in Normalitate , de catre o mina de oameni care conduc cele doua partide . Nu mai au nIci macar un minim simt al autoconservarii . Exceptional articol !

 45. …pt asta e…dar in 1907 cati tarani au fost ucisi?…aceasta comasare vrea sa readuca paradigma de-atunci, combinata cu paradigma la care faci referire…eu zic sa fie una noua, normala…adica cea dorita de popor, fara manipularile celor care se cred demiurgi, ei stiind mai bine decat noi ce este sau nu…bine pt noi, nu crezi?…

 46. Concluzia? „Drag de Romania” are dreptate! Sa mergem la vot si sa luam in serios votul! Poate astfel, implicandu-ne, ii vom obliga sa fie responabili!

 47. CVirgina politică Rareș Bogdan brusc a uitat de lupta pe viață și pe moarte cu balaurul PeeSeeDee, s-a executat, a intrat în comă și s-a comasat.

 48. Sa nu-i fie periclitat jobul la NAT0, sa-si asigure sua pozitia Iohannis si-a „cladit” si PCR-ul Meu.

  Comasarea un troc-truc ordinar intre PSD, PNL si „seful statului”.

 49. Cum sa … „nu contăm” : magariu’i chemat la nunta doar cand … „este nevoie de lemne si apa” ?!

 50. „vanatorul de troli”, noi am trait o epoca si cred ca trebuie sa o privim cu luciditate si cunoscand ce si cum a fost, sa stim ce vrem.

  „Au crezut că am murit, își amintește Marin Crăciun. Când să mă ia, am mişcat. Atuncea omul cela mic (Ceausescu, 39 de ani), în scurtă albastră, mi-a tras un bocanc în burtă şi m-a înjurat. Da’ io n-am zis nimica şi numai am gemut şi l-am blestemat în gând. L-am blestemat greu, tare de tot, cu tot neamul lui şi pentru toţi morţii noştri. Şi aşa s-a şi întâmplat. Zic unii că a fost de la revoluţie, de la Iliescu, trebuia să-l împuşte ca să-l facă să tacă, da’ nu-i adevărat. I s-a tras de-atuncea, de la iarna aia și de la blestemul nostru, al roşcănenilor de la Vadu. Uite şi dovada. A murit tot aşa cum l-a omorât el, cu batalionul de Securitate de la Tecuci, pe Aurel al lui Dimofte. La fel şi la fel. Tot aşa a căzut în genunchi şi atât au tras în el, că a căzut pe spate, tot în genunchi şi tot ca Aurică Dimofte.”

 51. Se uită (oare ?) prea ușor că în 1957 erau la putere, dacă nu chiar la vedere, mai toți cei trimiși pe tancurile sovietice să implementeze în România visul lor de aur – comunismul , iar Ceaușescu nu era decât un pion care executa orbește ordinele primite de la cei din umbră, mai toți alogeni, ca și acum !
  Spre cinstea lui , atunci când a ajuns cu adevărat la putere, și asta s-a întâmplat mai ales după ce a curîțat România de toate bestiile alea comuniste în frunte cu Ana Pauker, Teohari Georgescu, Chișinevschi și toată șleahta lor România a reușit să devină o Țară independentă , inclusiv de ruși, care după ce și-au încasat daunele pe care am fost obligați să le plătim și-au luat catrafusele și au plecat. Am rămas și cu petrolul, și cu gazele și cu aurul și celelalte zăcăminte ale noastre, cu întreprinderi , hidro și termocentrale, dar mai ales cu pământul țării nevândut în proporție de peste 50 % la străini : austrieci, italieni, nemți, francezi,olandezi, dar ce să vezi toți vorbitor de idiș !
  După 89 ne-am trezit( vorba vine, că dormieam și-atunci 😎 ), că e vrei, nu vrei , vorba iar de ei : Roman, Isărescu, Bârlădeanu, Berceanu, Frunzăverde, Măgureanu, cei din Udemere și mulți, prea mulți alții, ca să nu mai vorbim de președinți , nici unul român de-al nostru, ci corcituri de-ale lor !
  P.S. Eu am avut unchi chiaburi , care au făcut pușcărie pentru că erau gospodari și nu-și beau banii câștigați la cârciuma ovreiului din sat și care munceau cot la cot cu argații ca să-și facă o situație materială proseperă m care să fie luată apoi cu japca la statul comunist condus de alogeni prin câteva cozi de topor, codașii localităților puși ca și astăzi în fruntea bucatelor!
  Uită=te cu ce ne-a lăsat Ceaușescu și cu ce-am rămas acum după 34 de ani de democrație capitalistă.

 52. P.S.
  Și ți-am mai spus, dragă Core :
  N-am fost membru PCR și am fost exmatriculat din trei faculltăți și o Școală Tehnică Financiară din cauza dosarului, ba chiar primind interducția de a mă mai înscrie la vreo formă de învățământ superior , absolvind UBB Cluj de abia după ce am reușit să obțin aprobarea de a mă prezenta din nou la admitere !
  ȘI da ! E regretabil ce s-a întâmplat, dar până la urmă și-a răscumpărat, și încă cu vârf și îndesat , greșeala !
  Pe când ăștia, ai tăi …… 😎

 53. Nea Cornele, si eu cred, ca si altii de mai sus, ca voturile noastre sunt importante!

 54. În București, au avut loc mișcări studențești în noaptea de ajun de Crăciun 1968. Regimul comunist din România suprimase de mai mulți ani vacanțele de Crăciun și chiar ziua de Crăciun fusese declarată o zi de lucru, când se țineau cursuri. Manifestația a început de la studenții de la căminele Institutului Politehnic care au plecat să colinde, continuând toată noaptea. Spre dimineață au intervenit organele de securitate care au încercat să oprească acțiunea. Coloana de manifestanți a pornit spre Ambasada Americană dar străzile din jur fuseseră blocate. Coloana de manifestanți a devenit mai agitată și de la colinde de Crăciun s-a ajuns să se strige „Libertate, libertate pentru studenți”.

  Acțiunea studenților a fost calificată de conducerea de partid ca o manifestare huliganică, anarhică. La 26 decembrie a fost convocată o ședință a Biroului Uniunii Tineretului Comunist (UTC), unde Ion Iliescu, la acea dată prim-secretar al UTC și Ministru al Tineretului a prezentat o informare.

  În discursul său Ion Iliescu s-a declarat un adversar al oricăror manifestări cu caracter religios.

  Ion Iliescu arăta: „Și în legătură cu practicile față de care s-a slăbit incisivitatea, combaterea unor practici mistice: studenții merg și se căsătoresc la biserică și organizația nu ia atitudine! Își botează copilul la popă… Organizațiile noastre trebuie să contracareze unele manifestări, ca să fie instrumentul luptei ideologice”.

  Este de remarcat că, peste 12 ani, în fruntea acțiunilor de reprimare a studenților se afla tot Ion Iliescu.

 55. „…mişcarea studenţească de la Timişoara a încolţit cam când a fost invazia Cehoslovaciei. La intrarea în cămin, lângă portar se afla deja câte un securist. Studenţii s-au gândit să pregătească sărbătorirea zilei de 1 Decembrie. În 1968, se împlineau 50 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Intenţiile studenţilor erau frumoase, dorind să aniverseze un eveniment măreţ. Şi-au propus să facă un marş până la Alba Iulia în acea zi de 1 Decembrie. Acest mers pe jos până la Alba Iulia nu a mai putut avea loc, pentru că studenţilor li s-a comunicat că marşul lor va fi stopat de o divizie de tancuri de la Lipova. Atunci, mişcarea studenţească s-a derulat altfel. S-a organizat în Piaţa Unirii din Timişoara o mare adunare populară şi cu această ocazie s-a cântat, cu solemnitate, Deşteaptă-te, române… Astfel, a fost întâmpinată cu inima deschisă ziua de 1 Decembrie (care atunci nu era ziua noastră naţională), o mişcare care să scoată în evidenţă clipele înălţătoare de la Alba Iulia, când s-a înfăptuit Marea Unire a Românilor. Mai târziu, prin decembrie, după ce s-a aflat că la Bucureşti s-a aprins o mişcare studenţească cu ocazia colindelor, studenţii din Timişoara au manifestat şi ei. Dar, începând de atunci, au început să se facă liste cu studenţii propuşi pentru exmatriculare. S-au studiat dosarele, să se vadă din ce familii provin anumiţi studenţi şi în vară, deci nu imediat, au fost anunţate exmatriculările…”

 56. „Printre exmatriculaţi, se afla şi consăteanul meu Şerban Danciu. La o probă de examen din acel an, în urma răspunsului la o probă orală, profersorul i-a cerut carnetul de student, semn că a trecut examenul. Dar profesorul nu mai voia să-i înapoieze carnetul. I-a spus că a luat nota şapte. Peste o zi sau două, studentul în anul II Danciu Şerban a fost chemat la secretariatul facultăţii. Secretara i-a spus că trebuie să-i înapoieze diploma de bacalaureat, apoi i-a spus studentului că nu mai are ce căuta la vreo facultate din Timişoara. Studentul era în anul II şi a cerut şi foaia matricolă, pentru că, fiind în anul II, a dat şi a luat nişte examene. Nu i s-a dat nicio foaie matricolă. Pe scurt, a fost exmatriculat, dar nu i s-a spus motivul real al exmatriculării. I s-a comunicat că nu face faţă cerinţelor examenelor. Dar el luase note bune, iar pe plan sportiv era în echipa care trebuia să meargă la o Universiadă. Pe scurt, i s-a comunicat că nu mai are ce căuta la vreo facultate din Timişoara. Şi el a înţeles. De ce?

  Iată, pe scurt. Familia Danciu fusese o familie înstărită, avea, înainte de comunism, hectare de pământ şi hectare de pădure, avea o moară şi o fabrică de ulei în sat. Bineînţeles, au fost naţionalizate. Tatăl lui Şerban era de mai mult timp în închisoare şi abia în 1964, sau cu un an, doi mai devreme, a fost eliberat. Cred că Şerban Danciu a înţeles de ce a fost exmatriculat. Motivul (ascuns) a fost „originea” lui. Adică provenea dintr-o familie de „duşmani ai poporului”. Trebuia s-o ia de la capăt. A pierdut doi ani, a dat din nou admitere la facultate, după ce făcuse un stagiu în producţie, şi a devenit student la Constanţa.”

  Alti copii in aceeasi situatie, s-au pierdut.

 57. 1956, reprimarea revolutiei din Ungaria.

  Studenții de la Facultatea de Filozofie au mai încercat să organizeze o nouă manifestație la 15 noiembrie, dar organizatorii au fost arestați înainte de a putea transmite mai departe această inițiativă.

  Încă din 27 octombrie 1956, Biroul Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român, întrunit în regim de urgență înființase un comandament de criză sub conducerea lui Emil Bodnăraș, în alcătuirea căruia intrau Nicolae Ceaușescu, Alexandru Drăghici și Leontin Sălăjan. Comandamentul avea atribuții foarte largi, având dreptul de a ordona deshiderea focului și de a declara stare de urgență în orice regiune a țării. În mod explicit, comandamentul avea dreptul de a suspenda cursurile în institutele de învățământ superior.

  Organele de partid au trecut însă imediat la măsuri de represiune, pentru a preveni alte acțiuni potențiale similare în viitor.

 58. @ Radu Humor : regret necazurile care le-ai indurat tu si multi romani adevarati care n-au inghitit bolsevicii veniti pe tancuri & cei autohtoni , dar apararea presidentului cu sceptru nu pot intelege si gata .

 59. Radu H., au fost in situatia ta foarte multi tineri. Unii au recuperat cum ai fost tu, altii, din lipsa posibilitatilor materiale nu. Dar si tu si ceilalti duceti cu voi, o rană.
  In ce priveste celalat aspect cu cine a venit pe tancuri, stii lozinca, fara deosebire de… Se dizolva orice identitate, ramanea doar una. Toti erau „tovarăși” desi, pe parcurs, s-au abatut de la lozinci si au inceput epurarile…

  In ce priveste ai mei si ai tai, amandoi apartinem aceluias popor si ne dorim ce este mai bine pentru el. Si ce este mai bine? Sanatate, educatie si restul vin de la sine.

 60. …pt asta e…daca vrei sa stii ce ai trait, lasa lacrimogenele!…judeca tot prin prisma principiilor si a rezultatelor!…sper sa nu te sinucizi daca ajungi la concluzia corecta, eu fac apel la obiectivitate…

 61. Hai să aduc și eu în discuție ceva din nedreptățile/exmatriculările mele :
  Am intrat la ICFS ( Institut de Cutură Fizică și Sport ) fiind selecționat în echipa „ Sportul Studențesc” în div.B de fotbal, când mi s-a comunicat că din motive legate de origine nesănătoasă sunt exmatriculat.
  Era la finele anului I și mi s-a sugerat să mă prezint anul următor din nou la admitere că se va rezolva totul.
  N-am fost primit, dar am mai prins o sesiune de examene la Litere la Iași și am intrat !
  Jucam baschet la Voința Iași în div.A și fotbal la Medicina Iași în div.B și eram membru/solist al formației de muzică ușoară a Casei de Cultură a Studenților.
  După un an am fost exmatriculat și de aici în urma unei înscenări grosolane cum că aș fi lovit un milițian, culmea chiar secretarul de partid al Miliției Regionale.
  Am dat examen la Institutul „Maxim Gorki” din București, crezând că-i păcălesc devenind unul de-al lor, dar după un semestru am fost exmatriculat, cu mențiunea că nu mai am dreptul să mă prezint la admitere la nici o instituție de învățământ superior.
  Am intrat la Scoala Tehnică Financiară „Nicolae Krețulescu”, dar după primul an am fost exmatriculat și de-acolo , pentru aceleași motive, dar în special pentru că peste tot, am refuzat să-mi torn prietenii și colegii , care ajunseseră să spună că sunt înfumurat și nu particip la agapele/chefurile în care se discutau inevitabil probleme politice.

 62. II……
  P.S. Îmi pierdusem orice speranță, astfel că mă descurcam jucând fotbal la o echipă destul de modestă din orașul meu, de fiecare dată când eram solicitat să mă transfer la o echipă mai bună, șeful securității din oraș, cu care eram vecini, spunea că „dacă plec eu, pleacă și tatăl meu ”, e ușor de bănuit unde… ! 😎
  Ba chiar când am plecat în armată am ajuns direct la clubul Dinamo, de unde după ce mi s-a descoperit iarăși originea nesănătoasă am fost transferat la IMUM Medgidia. Cu toate că aveam origini nesănătoase 😎 am făcut parte din selecționata Armatei a II-a și am jucat finala pe Țară la Râmnicu Vâlcea !
  P.S. Pentru @gmbplay
  Am să-ți spun ceva legat de ziua căderii Ceaușeștilor :
  Am ieșit în stradă și ne bucuram sincer de sfârșitul lor, când a apărut ca din senin un bătrân în costum național destul de uzat care ne-a spus, de fapt mi s-a adresat direct :
  – Nu vă bucurați ! Vor urma vremuri cumplite !
  A refuzat să bea din paharul oferit și s-a pierdut parcă în neant!
  Mă crezi că tot pe atât de tare cât m-am bucurat atunci îmi este astăzi rușine de acea stare , mai ales văzând astăzi ce s-a întâmplat cu Țara asta , cândva numită Grădina Maicii Domnului !?

 63. II……
  P.S. Îmi pierdusem orice speranță, astfel că mă descurcam jucând fotbal la o echipă destul de modestă din orașul meu, de fiecare dată când eram solicitat să mă transfer la o echipă mai bună, șeful securității din oraș, cu care eram vecini, spunea că „dacă plec eu, pleacă și tatăl meu ”, e ușor de bănuit unde… ! 😎
  Ba chiar când am plecat în armată am ajuns direct la clubul Dinamo, de unde după ce mi s-a descoperit iarăși originea nesănătoasă am fost transferat la IMUM Medgidia. Cu toate că aveam origini nesănătoase 😎 am făcut parte din selecționata Armatei a II-a și am jucat finala pe Țară la Râmnicu Vâlcea !
  P.S. Pentru @gmbplay
  Am să-ți spun ceva legat de ziua căderii Ceaușeștilor :
  Am ieșit în stradă și ne bucuram sincer de sfârșitul lor, când a apărut ca din senin un bătrân în costum național destul de uzat care ne-a spus, de fapt mi s-a adresat direct :
  – Nu vă bucurați ! Vor urma vremuri cumplite !
  A refuzat să bea din paharul oferit și s-a pierdut parcă în neant!
  Mă crezi că tot pe atât de tare cât m-am bucurat atunci îmi este astăzi rușine de acea stare , mai ales văzând astăzi ce s-a întâmplat cu Țara asta , cândva numită „Grădina Maicii Domnului” !?

 64. Câţu preşedinte, Câţu preşedinte, Câţu preşedinte! …. hahaha ….. Unde-i Câţu, nu e Câţu!…… hahaha ….. grijania ta de famen!- HUOOOOO, LINGĂU SECURIST!

 65. Core, ai uitat să aduci și protestele studențești de la Cluj.
  Pe timpul studenției am stat chiar în Căminul „Avram Iancu” de unde a început totul !

 66. @Drag de Romania
  Desen: Toti candidatii la oricare tip, gen, fel, nivel, etc de alegeri, sunt intai periati de „noi” dupa care „voi” sunteti liberi sa ni-i alegeti. Absenteismul ii va face pe bajeti sa stie ca se stie. Macar atat daca to nu se schimba nimic, fie ca votezi fie ca nu.

 67. In fiecare incercare analitica Nea Cornel ascunde cate o zicere care-l defineste si-i completeaza reala viziune despre Lume si Viata, de data asta paralela dintre „Ciocoii vechi si noi”, bine#nteles CIOCOII VECHI fiind BOIERII, nu BURGHEZIA PROLETARA!!!
  De unde sa stie ca „boierii” care se lalaiau la Paris, Berlin, Roma si Viena ERAU ILEGALISTI ai Internationalelor marxiste si
  dupa 1903 ai Cominternului conspirativ care urma sa fie oficializat in 1919…

 68. @ Core – nu stiu de ce , dar cred ca in 90 nu ai votat ilici&fsn .vREAU SA CRED CA MA INSEL , EXACT CA IN CAZUL LUI r. H

  @ Core – imi place sa cred ca totusi nu ai votat ilici&fsn in 90 .Oare ma insel ?

 69. ” Pe front te loveste glontul , in politica , cuvintele” Asta-i esenta , dupa parerea mea a articolului.Si @ Core si @ Radu Humor- aveti dreptate , au ramas multe rani nevindecate.Poate de asta Creatorul ne-a dat si puterea uitarii si a iertarii.Dar pe linga toate astea , EL , Creatorul ne-a dat si judecata . Mai bine sa stai strimb si sa judeci drept , decit sa stai drept si sa judeci strimb.Va doresc o viata senina si frumoasa , cu sanatate pina ne intilnim cu EL. CREATORUL !Auguri!

 70. Daca am pune degetul pe oricare moment din istoria noastra am gasi o conjunctura a relatiilor cu imperii, state…
  Situatia noastra a depins de altii mai puternici dar si de diplomatii nostri. Mi-ar placea ca un istoric sa-si expuna niste idei avizate, sa marcheze niste puncte importante.
  Si, da, intr-un fel, am polemizat cu Radu H. Sper sa fi castigat macar un punct.

  Eu am o singura idee clara, daca s-ar pune accent pe domeniile educatie si sanatate, am avea sanse bune.

 71. Păi romîne, Clar ești o turmă de muls și sacrificat.De ai avea rațiune și curaj, ai fi de mult pe străzi la proteste.. ai chiar multe motive de a protesta,..dar,. stai ca ceva maroniu in iarbă chiar acoperit cu brusture,. Asta e,..nația /..

 72. Dacă nu putem schimba trecutul, să ieșim masiv la vot. Să nu ratăm nici-o alegere. Și, mai ales, să nu ne luăm după manipularile djn presă.

 73. comasati si separati, tot o iau in barba. Ii iubeste poporul, ca sarea in ochi!

 74. Citeam o carte a unui scriitor roman. nu-i mai retin numele , oricum ardelean daca-mi aduc bine aminte. ” Daca ar vorbi pietrele , apele sau ne-ar povesti iarba si copacii despre toate ranile ce le-am avut si avem, ma intreb cum am supravietuit ?”Si iata , datorita credintei si mai ales dupa cum spunea Dan al lui Alecsandri la intrebarea hanului : ” Ghiaur zice tatarul , cu inima haina / Ce simte firul ierbii , cind coasa-i e vecina ? – Apleaca fruntea-n pace raspunde capitanul/Caci are sa renasca , mai frageda la anul!” .

 75. Ăștia la PNL$D se coma$eaza, alzde Șoso se de-coma$eză. Într-un vădit $cop electoral.

 76. gmbplay, am votat Ratiu. Nu am votat niciodata cu Iliescu. Nici cu Vadim Tudor. Ascultam cantecele Pietei, nu i-am aplaudat pe mineri…
  Au fost niste semne, am fost aparati de gen Gusa, am auzit-o pe Doina Cornea speriata de ce descoperea, cand s-au retras…
  Sper ca in momente critice sa mai apara niste romãni cu minte si inima.

 77. Comasarea bate circul cu Soso! Fraierii se uită in gura circarilor! Fiecare cu interesul lui! Un popor de circari!

 78. Radu HUMOR ,13.28 Comentariu pertinent si adevarat . Valul de minciuni, manipulari , nu pot acoperi adevarul spuselor tate .

 79. Da, Radu H. imi aminteam prin ce ai trecut si de aceea nu intelegeam idilizarea lui Ceausescu… Am citit si eu cum ca Tara era sanctionata pentru fronda lui Ceusescu pe care tu o numesti independenta.

  Erau de neacceptat glasnost si perestroika?

  Ce s-ar fi intamplat daca le-ar fi acceptat? Toata umilinta si chinurile pe care le indurau romanii simpli, erau pentru cauza nobila a independentei tarii sau era orgoliul lui Ceusescu?
  Oricum, punctul meu castigat (facand trimitere la sportivul Radu) se referea la faptul ca nu ai incercat sa ascunzi o parte din crimele de care se face vinovat.

 80. Spuneam ieri la 17:32 lucruri deranjante stapanului de aici, de aceea am fost blocat, spre deosebire de cuplul NONAGENAR Cpt core/
  Core-hemo roidu care dejecteaza in rafale de peste Garla:

  Accentul trebuie pus pe DEMILITARIZAREA Securitatii ETERNE in care CRIMINALUL CONTRA UMANITATII ROMANESTI, Ceausescu, COMINTERNIST care a fost SCOLIT LA MOSCOVA si a ocupat INALTE FUNCTII imediat din 1945 intai in Armata BOLSEVIZATA si apoi in SECURITATE!!!

  Accentul trebuie pus pe IZOLAREA ILEGALILOR SI ACOPERITILOR de INSTITUTIILE STATULUI, pentru ca cu „educatia si sanatatea” NU PUI DEGETUL PE RANA CANCERIGENA lasata de IDEOLOGIA GENOCIDULUI…E drept ca sanatatea ne uronala a IENICERULUI hemo roid e precara!
  IENICERII sunt nepoti de „chiaburi” spalati pe creiere…

  Ce poti spune de geamanul cuplului, Yahwe Yoram Hassan Hayssam Bairam Ramadan El Zorab care vorbeste cu marsavie de „Creator” fara sa-l numeasca DUMNEZEU pentru a nu intra in conflict cu sine, adica cu doru popescu ticacalosu care nu poate judeca STRAMB
  decat STAND STRAMB, pozitia lor naturala…

 81. Stand DREPT in fata NATURII … si JUDECAND in mod DREPT despre NATURA (Universul Extragalactic, obiectul astronomic DESCOPERIT in 1930) …

  OMUL este CREATIA DomnuluiZEU cel URANIC (Universul Extragalactic, cel descoperit la anul 1930) care (in cursul evolutiei sale fizice de expansiune si racire adiabatica) a CREAT si ‘CERURILE (DZEUS/cel vizibile cu ochiul liber) si PAMANTUL (Geea)’.
  Ca VREM, ca NU vrem … ACESTA este ADEVARUL ! Ce vina am eu ca ASA este alcatuita LUMEA/NATURA ? Sa mint … ca altii, in cartile lor FALSE, de acum 3000 de ani ?

  DAR, SCOPUL Universului Extragalactic (ca obiect cosmic) NU ESTE cel de APARITIE a VIETII. Viata este un PRODUS de tip SECUNDAR al evolutiei Universului Extragalactic. Ca VREM, ca NU vrem … ACESTA este ADEVARUL! Ce vina am eu ca ASA este alcatuita LUMEA/NATURA ? Sa mint … ca altii, in cartile lor FALSE, de acum 3000 de ani ?

 82. Stand DREPT in fata NATURII … si JUDECAND in mod DREPT despre NATURA (Universul Extragalactic, obiectul astronomic DESCOPERIT in 1930) …

  OMUL este CREATIA DomnuluiZEU cel URANIC (Universul Extragalactic, cel descoperit la anul 1930) care (in cursul evolutiei sale fizice de expansiune si racire adiabatica) a CREAT si ‘CERURILE (DZEUS/cel vizibile cu ochiul liber) si PAMANTUL (Geea)’.
  Ca VREM, ca NU vrem … ACESTA este ADEVARUL ! Ce vina am eu ca ASA este alcatuita LUMEA/NATURA ?

  DAR, SCOPUL Universului Extragalactic (ca obiect cosmic) NU ESTE cel de APARITIE a VIETII. Viata este un PRODUS de tip SECUNDAR al evolutiei Universului Extragalactic. Ca VREM, ca NU vrem … ACESTA este ADEVARUL! Ce vina am eu ca ASA este alcatuita LUMEA/NATURA ?

 83. Despre LUMEA în care noi nu contăm …
  Dar nimeni nu ingradeste credintele unora ca … Pamanul ar putea fi plat … Pamantul s-ar putea gasi in centrul Universului … ca LUMEA ar putea fi atropocentica si antropomorfa … este doar treaba lor si a credintelor lor … RAMASE invechite in RAPORT cu CUNOASTEREA UMANA de astazi !

 84. Credintele noastre, cele stravechi mitologice (PIE/3000 BC) de pe acest taram, sunt descrise de catre Herodot/450 BC …

  „Au din belșug lucrurile cele mai însemnate pentru existenta. Ei se închină numai la următorii zei: înainte de orice la Hestia [NATURA Mama, probabil o zeitate Neolitica] apoi la Zeus/DZeus [CERUL Tatal], la Geea [PAMANTUL cel Fertil], apoi la Apollo [Soarele], Afrodita cerească [Luna] ” (Herodot, Istorii, IV. 59.)

  „VII,3,5. Se spune că un get cu numele Zamolxis ar fi deprins de la acesta unele cunoştinţe astronomice, iar o altă parte ar fi deprins-o de la egipteni, căci cutreierările sale l-ar fi dus până acolo. Mai întâi, [Zamolxis] s-ar fi făcut preot al ZEULUI cel mai slăvit la ei [DZeus cel CERESC], iar după aceea a primit şi numele de zeu.”(Strabon/(64 BC–24 AD), Geografia).

  „I,94,2. Într-adevăr, se povesteşte că la ariani Zathrausthes a făcut să se creadă că o zeitate bună i-a dat legile întocmite de el. La aşa-numiţii geţi, care se cred nemuritori, Zamolxis susţinea şi el că a intrat în legătură cu zeiţa Hestia [zeita NATURII], iar la iudei Moise, cu divinitatea căreia i se spune Iahve.” (DIODOR DIN SICILIA – BIBLIOTECA ISTORICĂ/80-21 BC).

  Este oare ceva gresit, chiar si astazi, la aceste credinte mitologice stravechi ale NEAMULUI nostru cel ancestral ? NU !
  NATURA/Mama si CERUL/Tata, Pamantul/Geea, Soarele si Luna sunt si astazi SOCOTITE drept simple OBIECTE astronomice OBSERVABILE de catre toti OAMENII …
  In timp ce Iahve cel iudaic este o divinitate NASCOCITA (drept ANTROPOMORFA) si NEobservabila !

 85. Multumesc, Yahweh, frumoase versuri! Astazi, am vazut primele floricele pe niste ramuri parca uscate.

 86. @ Charlie-daca-i spuneam dumnezeu ,imi replicai cu Elohim sau Yehova , sau mai stiu eu cine. Tinind cont ca ” Dumnezeu , Yehova , Elohim, etc” sunt niste nume atribuite de oameni , CREATORUL este unul si acelasi .vad ca nu te linistesti . Dar asa sunt toti” tontalaiiȚ care cred ca stiu cite ceva.Ia uita-te in urma , iti vezi umbra ? sau cind te uiti in oglinda crezi ca ma vezi pe mine ? Nu cred ca-s eu cel vazut de tine in oglinda , pricoliciule….

 87. Stimate dle Nistorescu, chiar că nu înțeleg de ce nu-mi apare intervenția mea de mai jos. Sigur, nu e o capodoperă, dar nici nu are înjurături sau abateri de la precizările Cotidianului. Să încep să cred că dacă nu dai în „comunism„ (care evident nici nu a existat, dar dă bine dacă îi sări la beregată) ți se închid ușile? Vă asigur că nu doresc să se revină la cea fost, chiar dacă s-ar putea tot n-aș vrea. Dar, pentru Dzeu, nu putem să nu vedem și lucrurile bune care au fost.Eu sunt copil de țăran din Ardeal care a avut 8 copii în familie și datorită sprijinului primit(bursă și la liceu și la facultate) se la statul socialist am ajuns în poziții importante pentru apărarea interesului național, care acuma e călcat în picioare. Cel mai mult îmi place să spun adevărul și nu văd de ce s-ar supăra Redacția dacă îl spun. Încât rog să se acepte cele două puncte de mai jos. Cu tot respectul.
  1.Dl Nistorescu, cu neîntrecutul său talent jurnalistic și curajul civic patriotic (nu zic naționalist ptr că unii încă nu înțeleg sensul cu totul pozitiv al termenului și care nu are nimic de a face cu șovinismul) a mai pus o dată fierul roșu pe nemernicia politicianismului românesc. Scrisul dânsului ne face bine și câtă nevoie avem de astfel de condeie! Am citit cu interes toate comentariile de bun simț.Știu câtă durere, nedreptate,opresiune și alte nasoale au fost în regimul trecut față de care nu e nimeni nostalgic. Dar, nu trebuie să negăm și lucrurile bune care au fost. Și tata a fost amenințat că ar merita să fie împușcat că nu se înscrie în colectiv și ce să vezi, după mai mulți ani, el, care ținea la pământ ca la ochii din cap și pentru care a venit din Ardeal să-și ia servici în București la Astra-Vagoane numai ca să mai poată cumpăra ceva pământ (eram mulți copii în familie).

 88. 2. într-o zi îmi zice: Mă copile, prost am fost că nu -am înscris primul, că uite acum cât de ușor cultivăm pământul cu tractoarele de la SMT. Și-mi amintea cum ne chinuiam să arăm cu bivolii mai ales când nu ploua la timp și cât de greu era la sapă și la seceră manual. Dle Radu Humor, interesante lucruri am aflat, tot respectul. Vedeți dvs, chestia aia cu „unchi chiaburi, care au făcut pușcărie pentru că erau gospodari și nu-și beau banii câștigați la cârciuma ovreiului din sat și care munceau cot la cot cu argații„ e de comentat. Desigur, au făcut pușcărie pe nedrept, e clar că munceau cot la cot cu argații, numai că nu știu dacă argații n-ar fi meritat și ei să aibă în general pământ sau ceva mai mult pământ să poată trăi din munca lor și nu fie obligați să slugăreală la alții. Ok? Acuma e o tendință, un fel de modă de a te da de dreapta și a blestema ceea ce s-ar putea înțelege corect prin socialism. Nu vă trimit direct la „Manifestul Partidului Comunist„ al lui Marx și Engels c-o să mă înjurați ( e bibliografie obligatorie în primele 10 cele mai importante univ. americane și nu de ieri), ci v-aș ruga să citiți eseul lui Einstein:„De ce socialism„ de pe internet; e și tradus. Și apoi n-o să-mi ziceți că mersul ăsta dea-ndărătelea al României după Contrarevoluția din 89 e o mare realizare istorică pentru națiunea română cât a mai rămas în țară.

 89. 3.Cred că avem nevoie de câteva lucruri esențiale: naționalism-în sensul pozitiv; muncă serioasă ca singura sursă de bunăstare personală; dreptate socială și economică; raport corect între individ și națiune (ea fiind nemuritoare iar individul trecător). În plan extern: suveranitate, independență, egalitate, neînstrăinarea resurselor naturale și umane, cooperare reciproc avanatajosă și cu toate țările; se mai pot adăuga și altele. Oare de ce papa Francisc a cuvântat nu de mult:„Capitalismul ucide. Cultura bogăției este cultura crimei”? ca să nu vă mai amintesc ce-au zis și ceilalți doi papi dinaintea lui. NATO și UE? Hmm, vor deveni nu peste mult timp simple notițe de subsol ale istoriei, ca două șandaramale apărătoare ale capitalismului criminal

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.