Despre cum merg lucrurile în România

Un film românesc care își propune o dezbatere morală de profunzime este boicotat fără rușine și fără teamă. Premierul și miniștri se vîntură pe la comedii și producții subculturale și se fac că nu știu nimic și n-au auzit de filmul preotului Ciprian Mega cu ai săi „21 de rubini”.

Cum să le pese de caricatura propriei lor lumi și vieți. Am vrut să văd filmul în București,dar rulează undeva departe, pe la orele amiezii. Ori unde nu e de mers, ori spre miezul nopții sau deloc. Aflu că în zona Moldovei, unde în interiorul bisericii se derulează cele mai puternice scandaluri, afaceri și drame erotice între preoți, filmul a fost scos din proiecție fără nici o reținere.

Mai mulți preoți au protestat și au cerut interzicerea lui, semn că mesajul este precis și a lovit și în marile slăbiciuni ale preoțimii. Dacă ar fi vorba numai de păcatele preoților tot n-ar fi mare nenorocie. Cea mai mare parte a populației și a credincioșilor le cunoaște. Filmul este incomod pentru că bate în tot sistemul, de la primari, la procurori, de la justiție, la influența americană devenită ideologie oficială. Filmul lui Ciprian Mega izbutește portretul unei societăți cu toate slăbiciunile ei, pe domenii, pe profesii, pe perioade. Și, în același timp, este verosimil, este trist, este drept și îi bagă în sperieți și îi face pe toți cei care se regăsesc în el să se solidarizeze.

Pentru prima dată după 33 de ani, în țara noastră se produce o blocare pe față a unei opere artistice pentru că puterile din statul bolnav se simt vizate, terfelite și luate la refec. Se tem de răsturnarea din jilțuri și de pierderea linguroiului de privilegii. Ca pe vremea lui Ceausescu. Are soarta Reconstituirii și a Acțiunii „Autobuzul”. Poate mai rău. Atunci un film, o carte sau o piesă de teatru erau blocate după o vizionare sau o lectură la CC al PCR.

Acum filmul „21 rubini” este blocat șerpește, abil, aprope mafiot. Atunci bloca partidul. Acum blochează lumea păcătoșilor și a vinovaților. Așa se face că boicotul la adresa filmului este foarte aproape de a fi total, de a fi o cumplită și „nevinovată” operațiune de cenzură. Parcă cineva s-ar grăbi să acopere cu o pînză neagră o oglindă în care se văd cu insistență tote mizeriile zilelor noastre. Filmul nu poate fi văzut și toată România pare a se spăla pe mîini de parcă ar zice, noi românii nu știm nimic, nici usturoi n-am mîncat, nici gura nu ne miroase.

Cu un patriotism oficial găunos, contrafăcut și ticălos este blocată o dezbatere morală prilejuită de un demers cinematografic mai mult decît credibil.

O procuroare îndrăgostită (Corina Moise) trăiește sub imperiul unei drame de familie. Tatăl, om simplu, de la talpa țării, se zbate să-și sprijine fiul să intre la seminarul teologic. Face sacrificii, trece pe lîngă lege și morală pentru a-l ajuta să-și împlinească visul născut din întîlnirile cu părintele Alexei (Valer Dellakeza). Fratele ei s-a sinucis după ce s-a lovit de lumea stricată a sistemului (biserică-primării-influențe externe). Amintirile din copilărie legate de parcursul fratelui ei spre seminar și preoție sunt redate cu o mare putere de expresie. Emoționează de-a dreptul.

Procuroarea Nina Lucreția Ciofu, susținută de americani și de personaje de la Comisia Europeană se află la un pas de a fi numită procuror general. Și totuși, memoria și simțul datoriei sunt mai puternice. Refuză să închidă ochii la comenzile politice și este arestată la rîndu-i. Ca alți procurori care au refuzat obediența.

Filmul se termină trist. Copilul care se visa preot s-a sinucis,șoferul ajunge la spitalul de nebuni, iar procuroarea este cercetată în arest la domiciliu.

Fimul izbutește un lucru. Să exprime destul de clar cum merg lucurile în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 47

48 de Comentarii

 1. Lucrurile acestea sunt stiute la nivelul cel mai inalt. Daca dupa 1990 analizam toti presedintii tarii si premierii, ministrii toti au cultura zero, educatie putina dar toti au fost corupti si au facut trafic de influenta. Si mai jos la fel. Niciodata nu vor dispare dateaza de pe vremea Evului Mediu.

 2. „În foarte multe localități din țară, administratorii spațiilor publice în care, în mod curent, se desfășoară proiecții cinematografice, au refuzat difuzarea filmului românesc 21 de Rubini, cu toate că pelicula nu conține instigări la violență, nici pornografie, nici alte elemente neadecvate unei proiecții publice, ci este destinată publicului larg, fiind clasificată de Centrul Național al Cinematografiei cu ratingul A.P.12.
  Au existat localități unde, la presiunile autorităților locale sau ecleziastice, proiecțiile au fost anulate de funcționarii publici cu putere decizională’:))))
  disperarea finantatorilor acestui film e matre,nu face ‘casa’
  sincer un film absolut stupid,cu ‘maestrul’Visan in frunte,pierdere de vreme
  gusturile nu se discuta,dar cu un film nu se face primavara in Romania care traieste in minciuna de 34 de ani; adevarul despre anul 1989 in lagarul comunist si in URSS,ca nu a fost ‘reforma’ si nici ‘transparenta’

 3. S-a cerut moldoveanul in Oradea (un solid fief al papistasilor si al celor derivati din aia) ca sa-i rutineze pe bolovanii aia in tainele credintei ortodoxe si ale filmului. Depinde acum adeptul carei credinte ortodoxe este: al celei sanatoase in care l-au crescut parintii sau al celei noi strecurate de BOR-ul locotenetilor lui Daniel banuiti de simpatii ecumeniste, pe intelesul tuturor globaliste.

 4. Pentru ca santem subminati pe toate planurile de alogenii paraziti care au ocupat toate institutiile importante, de forta ale statului, ca lupii imbracati in blana de oaie prin minciuna viclenie si „valori” occidentale iudeomasonice globaliste sataniste !
  Astfel, agenda iudeomasonica pentru sclavizarea lumii si transformarea intr-un lagar digital merge mai departe fara probleme prin „crizele” lor provocate : crize financiare, medicale, militare, climatice, sociale, economice….de catre iudeomasonii globalisti satanisti nealesi de nimeni de la Davos, Bilderberg, Forumul Economic Mondial…curat „democracy”…si noi dormim…

  TREZEŞTE-TE ! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră aducând în loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, desfrâu, droguri! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital ! Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur ! Trezeşte-te ! Ridică-te!

  „Oamenii nu vor schimbarea decat in caz de necesitate si vad necesitatea doar in conditii de criza” – debiteaza Jean Monnet parintele babiloniei neomarxiste iudeomasonice UE !

 5. ‘ .. trece pe lîngă lege și morală pentru a-l ajuta …’, românul este ‘principial’ doar în ceea ce îî privește pe ceilalți iar pentru el aplică ‘scopul scuză mijloacele’.

 6. filmul loveste in biserics ortodoxa,e film finantat de strainii de neam,de ocupantii vremelnici,de minoritari cu 2-3 cetatenii, o porcarie cap -coada

 7. sunt foarte multe filme bine facute dupa 1989, la care, eu personal foarte greu ma incumet…pentru ce deja traiesc aici dintotdeauna…cu exceptiile zilnice, oameni de lumina, viata noastra este GRI. am avut o perioada colorata si mai frumoasa, in perioada 2000-2007 sa zic, cand romanii se intorceau din strainatate sa munceasca aici; apoi au aparut „ordinele” de sus in jos – aka de la serviciile de spionaj catre paiatzele puse pe functii si totul s-a dus de rapa. romanii au luat din nou drumul pribegiei. tineti minte cand bashila le spunea doctorilor sa plece? au ramas doar „medicii”, adica shpagarii si mafiotii (din nou, cu putine exceptii). dupa „moartea domnului lazarescu” n-am dormit 2 saptamani, atat de rau m-a marcat. de ce eu? la fel, balanta, terminus paradis, cel ales, filantropica, aferim, despre oameni si melci, apropos: senatorul melcilor (politrucii romani!! MELCI BHAI, MELCI!), LUMEA E A MEA (mi-a plans sufletul), sunt foarte multe… foarte greu le-am urmarit. foarte bune. INGROZITOARE. PENTRU REFLECTA EXACT CINE SI CUM SUNTEM. LIPSA DE UNITATE, LIPSA DE EDUCATIE, CORUPTIA SI „CAPRA VECINULUI”. asa ca, in fiecare zi. cu otrava cu lingurita, trebuie sa ma departez de cele lumesti si sa imi spun ca am avut sansa sa plec si am refuzat sa o fac…habar n-am de ce…

 8. Cata tevatura pentru un film de fictiune , sa nu zic de doi lei.O poveste cinematografica aiurita , ca multe altele.Poate era bine ca producatorii sa mentioneze pe ecran ca intamplarile sunt imaginare.
  PS. Cotidianul a abandonat conflictele militare de langa noi , ori din Orientul Mijlociu si este preocupat de subproduse cinematografice?

 9. @omul simplu de pe strada : oare de ce imi bat capul cu tine spalatule pe creier!?! vezi pe youtube investigatia Recorder despre mafia din biserica in frunte cu ala de la tomis/constanta; Hristos zice ca in vremurile de pe urma lupii vor pazi oile! ori nu ai auzit in viata ta de Evanghelie ori esti vreun nemernic de preot corupt din bor! cu vreo 10 ani in urma am avut un coleg de serviciu care are un frate absolvent de teologie: ca sa-i dea parohie lui frate-su i-au cerut 300(3 sute) de milioane de lei vechi!

 10. si peste 100 de ani oamenii vor privi cu drag filme ca ‘BD la munte si la mare’care a implinit 65 de ani
  asta e diferenta d-le Nistorescu intre arta cinematografica si josnicia prezentului cinematografic

 11. Titlul corect al articolului ar trebui sa fie: ,,Derspre cum NU merg lucrurile in Rromania”.
  Nici nu vor putea sa mearga cu un gunoi de justitie(j) ca a noastra si cu niste gunoaie de magistrati ca ai nostri.
  Auzi: judecatoare amanta unui interlop, traficant de droguri si care se droga si ea, judecatori care primesc spagi, judecatori inregimentati politic, judecatori mana in mana cu SRI……[Rumburak]

 12. Peste două mii de ani, urmașii nu se vor amuza de BD în acțiune, vor citi editorialele semnate cornel nistorescu, care dărâmă totul in jur, sperând că soclul statuii proprii, se va vedea de pe lună,iar pe soclu, ce să vezi, doar nasul de globalist, roșu si lung, ca al lui Pinocchio. Este clar, religia lui Nistorescu e clară :”fără”.

 13. Multumesc pentru prezentarea filmului. Parca-i vad cum se sperie toti, fiecare simtindu-se vizat. Lantul faradelegilor. Fiecare abuz, atrage dupa sine altul si tot asa, pana se ajunge dictatura.

  Aud „sefii la lume” hotarasc si conduc. Imi este greu sa inteleg cum o entitate, undeva departe de noi, ne poate dicta existenta ca si cum noi, am fi depersonalizati, niste roboti.

  Este adevarat ca pentru mine, ramane un mister cum doi buni procurori, unul german si altul francez, se retrag din cursa pentru o romncuta cum spune amicul nostru. Este o ilustrare dar pot crede ca era vorba despre o dorinta de a fi si noi bagati in seama.

  In zilele acestea se discuta despre jaful facut in pandemie. Si, daca la inceput, se credea ca am fost obligati, s-a aratat ca de fapt, a fost un exces de zel al tinerilor nostri frumosi si liberi…

 14. Faptul ca sunt preoti de la noi care calca in gropi prin peacurvie si lacomie, nu era un secret, dar sa bagi procurorii in joc si rolul americanilor, este nu o descoperire, ci o realitate cruda. La mai mult!!

 15. Sa-i amintiti, va rog frumos, adresa mea cand va’ntalniti cu fericirea, strada Sperantei la subsolul Coti, o mai astept si mai sper…
  Cred ca asta a fost norocul nostru, al romanilor, speranta, rezistenta…

  Cui am datorat, de fapt, România Mare? Norocul, diplomația și „foamea” de pământ au dus la salvarea națiunii. Cosmin Patrascu Zamfirache
  … bătăliile de la Mărăști, Mărăștești și Oituz dar și alte confruntări, în care soldații români au luptat cu un eroism ieșit din comun.
  Unul dintre cele mai elocvente episoade în acest sens, a fost cel oferit de Regimentul 32 Infanterie „Mircea”.
  Ostașii acestui regiment rezistau eroic bombardamentelor germane în sectorul lor, adică satele Străjescu, Doaga și Moara Roșie. Fiind cald afară, maiorul Atanasie Ionescu, comandatul batalionului 3 le-a ordonat soldaților să rămână doar în cămașă. Cum nemții au început să atace în valuri, muniția soldaților s-a împuținat dramatic. În acel moment, maiorul le-a ordonat soldaților să monteze baionetele și au ieșit la atac împotriva liniilor germane. Și-au spulberat inamicul și au intrat în legendă.
  La trecutu-ti mare, mare viitor!

 16. Daca tot vor sa -l prezinte publicului larg de ce nu-i schimba denumirea ? Poate cei care se vad intruchipati de personajele respective devin mai maleabili ? Ce ar fi sa-l numim : ” Cui ii e frica de … sa nu spunem Virginia Wolf” ?Si @ Core , noi traim o alta dictatura acum , numai ca toti incearca sa o mascheze.Parca Hobana ,avea o povestire SF . Povestire in care robotii preiau controlul Terrei si incearca sa o faca un cub ,precum capetele lor ….

 17. Si din aceasta cauza , Cornel Nistorescu este un ziarist important ! Pt. ca scrie despre subiecte tabu , subiecte grele , subiecte care aduc pericol pt. noua clasa exploatatoare a poporului roman , PORCII !

 18. Se incadreaza intr-o logica perfecta modul cum Nea Cornel isi desearta cu linguritza, pas cu pas, intreaga viziune despre Lume si Viata in care nu putea lipsi aceea fatza de Biserica Ortodoxa!!!In ce priveste blocajele acestea se practica din 1947 neintrerupt
  si, aici Nea Cornel are dreptate, Partidul opereaza blocajele si dupa 1989, anul LOVITURII DE STAT KGB/GRU/Comintern, anul care A ASIGURAT CONTIUNUITATEA pe care numai orbii nu o vad sau se fac ca nu o vad!!!

  Blocaje la toate nivelurile, vizibile mai ales in media securista unde cand te abati de la LINIE ti se baga pumnul in gura…

 19. hahaha Chiar de ce iti bati capul? recorder e o hazna pentru retardati, nu o sursa de informatii. Nu ai cumva si un coleg de vreo 100 de ani care e vaccinat si inca traieste? Precizez pentru poporul woke ca acesta este un punct de vedere laic, pentru a evita derapaje ulterioare penibile si psihotice.

 20. …cel mai tare film postdecembrist este teambuilding!…doar pt cunoscatori…rezumatul nepolitizat a tot ce se intampla in cocioc de 34 de ani…

 21. BOR nu a avut nici un rol in lovitura de stat din 89,insa rolul ei in ceea ce a urmat a fost enorm,a fost cheia succesului pentru acest sistem unic in lume.La ora actuala pe linga faptul ca dirijeaza política precum islamul in Iran,au si partid.Ma refer la AUR,care este casatoria trío (e la moda,e concept european) intre SRI,BOR si sectorul politic romanesc de sorginte comunist.Nici nu se putea mai perfect.

 22. Cand totu-i bani, vax morala si demnitatea, atat la invartiti din politica cat si la cumparatori de parohii, totu-i invarteala si parveneala dementa (alde de Base, Klaus, Ciuca/Ciulacu vor un loc in galeria patriotilor natie, iar Danielus/Tomitanul Spagamanul vor loc in iconostasul plaiesilor) .

 23. „Filmul este incomod pentru că bate în […] influența americană devenită ideologie oficială”…
  Domnu’ Nistorescu, amerlocii parșivi au de două decenii, aici, un PROGRAM DE ERADICARE a religiei creștin-ortodokse în Rro’. Că o agresează prin promovarea PRIN LEGE a ideologhiyei LGBTQ, că prin mass-media, că prin MAFIA politică (ce în acest caz particular ajuta BOR, prin intervenții de culise datorate relațiilor personale locale), că prin oscilațiile în programa de Învățămînt, că prin zupărmarcheturile cu poolitica lor dă „sărbători dă Sezon”, în fiecare an $$oroș obține încă o scădere a aderenței populimii veghetale, la BOR. Pe mine nu mă deranjează asta, BOR a fost unealta prin care BRU a fost desființată și decimată. unealtă ordinară ce A BLAGOSLOVIT UCIDEREA ȘI ÎNCARCERAREA preoților BRU ardelene!
  Dar e clar că C.I.A. se zbate ca comuniunea confesională ortodoksă a rro’ cu Rusia și cu aliații ei confesionali (Srbija, Bălgarska) să dispară. Din pacate, BOR însăși se străduiește să fie tăcută și obedientă: inventarea de noi și noi „sfinți” adunați din șanțuri e destinată ruperii sincronizării cu ortodokșii de alte limbi. Declararea [TRĂDĂTORULUI Creștinătății la Stănilești în 1711] Brînkoveanu, „sfînt”, din seria asta soap-opera dîmbovițelă face-parte! Pentru că: pe cine a trădat jegul ăla oltean la Stănilești? Rusia pravoslavnikă! …și pe moldoveni, care erau conduși de Kantemir, care e considerat cel mai mare om de cultură al Rusiei din Evul Mediu, și mîna-dreaptă a Țarului Rusiei. Asta, ca să ne dăm-sema de parșivitatea BOR……[RumBurak Özçivik]

 24. omul simplu,de pe strada Ba lache, loveste in coruptia BOR si politica. Daca tu te inchini BOR si nu catre divinul mnezeu esti incult si tantalau. Nu am vazut nici un ruman pupator de moaste sa-si apere credinta fata de Dumnezeu.Ci fata de popii pe care presa ii prezenta ca demoni ,borfasi, golani,batauisi ,gay si fustangii.

 25. intox Asa e teleaca, doar a 3 si realitatea tv sunt reale si detin adevarul.Recorder e pentru intelectuali, apropo.

 26. Daca acest film nu avea macar un sambure de adevar atunci BOR nu ar fi luat acum masuri canonice de pedepsire a preotilor si calugarilor. Nu iese fum fara foc.

 27. unele materiale recorder sunt bune. sa nu generalizam. in urma acestora s-au speriat ciumele securice din institutii care incepusera sa impiedice adevaratii profesionisti sa-si faca treaba. dosarul revbolutiei este ok facut chiar daca sunt vorbitori perversi pe care-i stim deja – liiceanu, petrica, catarama, vantu etc. dar arata un trist adevar: romanii NU stiu ce este LIBERTATEA, nu inteleg CE INSEAMNA SI NU STIU CE SA FACA CU EA. asta vine din lipsa educatiei si a culturii. astfel ca, din nefericire, aceasta natie este sortita pieirii, pentru ca este extrem de la indemana urmasilor tortionarilor ceausisti. de 33 de ani Romania este campul de lupta a structurilor de tradatori si criminali antagonice: ciocoii vechi si noi.

 28. Șobolanii din sistem gen Hamas, au ieșit din canale și au năvălit pe forum . Pentru ei totul e perfect.

 29. De la 17 la 21 de pietre abia dacă se reușește stabilizarea mecanismului de la mișcările gravitaționale ale cădelniței către cele de jogging ale purtătorului. 21 Rubini pune filmul în rânduială cu Un Pas In Urma Serafimilor, Miracol, După dealuri, Balaur. În NATO-ortodoxie, să urmezi calendarul, să cronometrezi cu celeritate și de ce nu, să levitezi cu tourbillons, cere de la 25 de rubini în sus și poate indică și cu o țagără către un remake la Osînda.

 30. Di păcate, până la vizionarea filmului nu pot să împărtășesc nici una dintre opiniile vehiculate . Spun asta pentru că după vizionarea filmului cu Arsenie Boca am avut priejul de a discuta, nu neaparat polemic cu Solomon regizorul filmului și atunci s-au lămurit mai bine unerle lucruri.
  Faptul că filmul este interzis, sau mă Rog, împiedicat dela difuzare de tot felul de conducători locali poate sluji ambelor tabere și pare că tratează adevăruri incomode ambelor părți , așa cum, din greșeală se pare că a făcut și Solomon atunci când a lăsat niște secvențe ce priveau Mișcarea Legionară, a cărei forță de convingere , dar mai ales de forță națională a impresionat profund spectatorii și acest lucru binențeles că a cam fâsâit restul mesajului.
  Așa și cu rubinii ăștia, până nu vezi filmul nu poți să-ți dai cu părerea, că vorba cuiva : Când Dumnezeu nu vrea , degeaba vor toți ceilalți ! Și invers ! 😉 😎

 31. O veche vorbă românească spune că „Să faci ce spune popa, nu ce face el !”
  Așa că oricât de parșiv ar lucra unii dintre slujitorii ei în anumite etape ale existenței sale, Biserica rămâne cea, care cu bune și mai puțin bune, ne-a fost alături, e drept că uneori, chiar ca drum, în tot cursul existenței noastre ca neam și de aceea nu suntem noi cei care să-i reproșăm ceva, că vorba aia: Are CINE !
  Și când spun asta îmi aduc aminte de cei din sânul ei, nu întotdeauna ca cel al lui Avraam, care au avut curajul s-o mustre cu blândețe, sau s-o critice vehement când a fost cazul, pentru că și acolo , de cele mai multe ori „peștele (tot) de la cap se strică..”!

 32. DA, DA, in biserica si-au cam luat-o-n cap . Nu tin cont de lume, de enoriasi, nu dau socoteala la nimeni, Stau cu barbile acelea urate , anteriurile pana-n pamant cum se imbracau preotii iudaici si apoi bizantinii acum 2500 de ani-din antichitate efectiv. Lumea s-a schimbat, sta sa zboare pe Marte, fizica cuantica este la usa … Nu inseamna ca nu credem in Creatie, in Dumnezeire dar la un nivel superior… si mai profund.

 33. Toti astia de la putere cenzureaza adevarurile neconvenabile lor care le dezvaluie coruptia, lipsa de omenie si ilegalitatile. In schimb se duc umili ca niste caini batuti de stapan ca sa se prosterneze la muzeul holocaustului. Ce explicatie poate exista la comportamentul lor deviant? Alta treaba nu au de facut, au rezolvat tot ce au promis in campaniile electorale?

 34. Guvernul bulgar trebuie să solicite o revizuire a deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului din 5 septembrie prin care statul este obligat să creeze un cadru legal care să ofere recunoaștere și protecție juridică cuplurilor homosexuale, afirmă Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

  Sinodul a declarat după ședința sa din 22 noiembrie:

  Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare-Patriarhia Bulgară, pe baza învățăturii Bisericii lui Hristos despre om ca fiind o mare creație a lui Dumnezeu, a identității naționale constituționale a Bulgariei și a supremației legii, nu are dreptul și nu-și poate permite să nu-și mențină poziția sa consecventă cu privire la problema conceptului de ‘gen’, a căsătoriei, a familiei și a protecției copilului. Căsătoria și familia, înțelese ca o uniune binecuvântată de Dumnezeu între un bărbat și o femeie, reprezintă o valoare străveche și inviolabilă pentru creștinism. Pentru creștinism, există un singur concept de gen, care provine din natura biologică a omului ca fiind creația lui Dumnezeu.

  Astfel, statul trebuie să ceară revizuirea deciziei pentru a proteja adevărul creștin, precum și pentru ‘a proteja autoritatea Bulgariei ca stat suveran guvernat de statul de drept’.

 35. Toti astia aflai la putere cenzureaza adevarurile neconvenabile lor care le dezvaluie coruptia, lipsa de omenie si ilegalitatile. In schimb se duc umili ca niste caini batuti de stapan ca sa se prosterneze la muzeul holocaustului. Ce explicatie poate exista la comportamentul lor deviant? Alta treaba nu au de facut, au rezolvat tot ce au promis in campaniile electorale?

 36. Ca fapt diversz.

  In care cinematografe sa mai ruleze in alea care nu mai exista din anii 90 sinucisse viitorul PSDNL o data cu industria ceausista?

 37. Cum sa mearga ? Desteptii lucreaza si Prostii ne conduc.Pas cu Pas.Ps.Turistul de renume mondial a ciordit doctrina politica ,,Pas cu Pas,,de la comunistii chinezi,nici macar n-a fost in stare sa vina cu ceva emanat de creierasul lui.Poate ne trezim acuzati de plagiat din cauza plavanului de lux ca doar avem bani de dat.Mai platim si daune morale chinezilor din cauza unui neesential puturos si falos.

 38. Eu nu o să cred nici în ruptul capului că americanii n-au altă treabă decât să agreeze sau nu procurorul general al României. Astea sunt naționalisme ieftine.

 39. Oricum ar fi filmul, dacă e finanțat de străinii de Romania nu mă duc să îl văd. Mulțumesc pentru informație!

 40. Dna procuror: „Refuză să închidă ochii la comenzile politice și este arestată la rîndu-i.”
  Din thriller se observa ca cel care urma s-o angajeze era mai corupt decat coruptii de investigat. Imbracat ca un conte, fumand in nasul ei, ala era dracu gol, nu vreun reprezentant.
  Tatal: „să-și sprijine fiul să intre la seminarul teologic”
  Pai asta si face diferenta intre Hamerica si Ioropa. In Hamerica popii isi castiga traiul din ce produc. In Ioropa daca nu te distingi ca ofiter prin uniforma sa ai prestanta, atunci incerci preotia ca totusi stai degeaba, vine salariul de la stat si e „munca” fara efort. Asta era ambitia tatalui, nu e clar daca si a fiului.
  Tatal a vrut sa-l dea pe el la seminar si n-avea cu ce sa-l sustina. De parca asta conteaza in fata lui Dumnezeu. Investitia a fost proasta. Trebuia sa-l insoare, sa-i dea casa si sa lase umil in meseria lui, oricare.
  Fratele: „Fratele ei s-a sinucis după ce s-a lovit de lumea stricată a sistemului (biserică-primării-influențe externe).”
  Pai era alt potential bugetar dezamagit!

  Nu merita sa vezi asa film. E plin de stereotipii si idei invechite.
  Statul tine popii la caldurica, reprezentantii anticoruptie sunt mosieri,

  Munca e terapie!
  Ea nu se sinucide pentru ca are importanta de sine, se simte procuror anticoruptie.
  De altfel o aresteaza. E un film care submineaza munca.

  De cine va e frica dle Nistorescu? Spuneti-mi mie si-l bat cu facaletul!

 41. dobicreti elenapopa, de ce crezi tu ca DNA este sustinuta total de FBI? pana si hartie de xerox le dadeau acum cativa ani! au investit enorm in denea, dupa chiar marturisirea chiovesoaiei! motivul sustinerii? „cointeresarea” unui functionar cu pix puternic intr-un stat cu o coruptie redusa costa mult mai putin

 42. Eu propun sa se facă un film despre ziariștii și intelectualii care au adus Romania în starea actuală. Sau despre companiile multinaționale care nu plătesc taxe și impozite. Apoi vrem sănătate și educație.Sau despre averile imense ale unor speciali.Acum Biserica este vinovată de tot ce e rau in tara?!Ipocriți! Biserica reflecta starea societății. Este efectul și nu cauza😕

 43. Nu cumva e o greseala in titlu? Este vorba despre 21 de rubini sau rabini?

 44. Pai eu degeaba scriu atunci daca oficial biserica isi permite sa tina lectii de moralitate fiind slujbasa a guvernului. E ipocrizie orice din partea sa daca vine cu jelania la mine dupa ce ca ii da statul salariu. Nu mie imi face slujba sau educatie ci tot parte din stat e. Si atunci inteleg de unde aroganta de cleric. E tot un comunist care nu-si da seama ca actuala conducere surpa orice efort.
  Clar Romania nu-i de mine! Unde e libertatea mea religioasa? Sunt multe de discutat. Poate intr-o alta zi cand voi putea fi o feminista in toata gloria mea.

 45. un film care “le-o zice“ e boicotat pe față de “system”

  unde am ami auzit harneala asta ?
  ah mi-am amintit : “lady baller” hmmmm
  production value zero
  credibility zero
  orientare politică pe baza mușcă din dușman 100%

  de ce a-si da bani ca sa vad asa ceva ?

  din fericire / nefericire filmele din seria BD s-au văzut, se văd și se vor vedea și peste 50 de ani , filmele din seria Glissando, moartea domnului Lăzărescu sau acesta ……
  Timeless human values nu e totuna cu ultima modă in mușcatul din dușmani linetratura nu e tot-una cu pamfletul jegos de la ziar.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.