(VIDEO)”Destinaţia anului 2024″. Timiș, în competiție, ”pe mâna” lui Charlie

Timişoara fostă Capitală Europeană a Culturii  se înscrie la competiţia „Destinaţia anului 2024”. Anul trecut, Timişoara a câştigat competiţia „Destinaţia anului 2023” la secţiunea „Cea mai bună Promovare”.

Administraţia locală vrea să continue promovarea turistică a judeţului.

„Consiliul Judeţean Timiş se va înscrie, în această lună, la competiţia ‘Destinaţia anului 2024 în România’, la secţiunea ‘Cea mai bună promovare – Destinaţii turistice’ cu filmul de promovare a judeţului realizat de Charlie Ottley. CJ are în atenţie şi alte evenimente de promovare a judeţului, în afara celor conţinute în acest videoclip, la momentul concretizării acestora urmând să fie comunicate public”, spune Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica.

Tradițiile Timișoara, ”pe mâna” unui străin

Realizatorul Wild Carpathia şi Flavours of Romania, Charlie Ottley, a descoperit Timișoara și  laudă cele mai atractive locuri.

Într-un film de promovare, realizat la sfârșitul lui 2022, producătorul a adus la lumină tradiții, pagini de istorie și cultură, destinații gastronomice.

Filmul a fost difuzat de postul de televiziune BBC din Marea Britanie.

Charlie Ottley se declară fascinat. Producătorul a recunoscut  că a fost de multe ori surprins  în timpul documentării sale.  Convins că se află într-un oraș de câmpie, el a fost uimit să descopere munţi, peşteri, cascade, lacuri, păduri şi urşi.

„Sunt atâtea sate frumoase, meşteşuguri, iar diversitatea culturală din Timiş este uimitoare. Iubesc faptul că toată lumea se înţelege cu toată lumea. În alte zone din România mai sunt confruntări ale culturilor, dar aici avem unguri, germani, români, romi şi chiar pare să existe o coeziune socială şi diversitate culturală pe care o găseşti în sate, dar şi în oraş.

Eu credeam că este doar câmpie în judeţul Timiş, dar am văzut ca sunt dealuri, chiar munţi mai mici. Am descoperit cascade, păduri, lacuri şi urşi. Turismul viticol poate fi dezvoltat mai mult decât este în prezent. (…)”, arăta Ottley.

Înscrierea în competiţia „Destinaţia anului 2024 în România” se încheie în data de 15 martie.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Și apare în promovarea Timișoara Destinația anului 2024 și hidoasa statuie a românului “bănățean” Ghyorgye Dója?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.