Deţinuţi, printre care și criminali în serie, evacuați de urgență

Sute de persoane, printre care 225 de deţinuţi dintr-o închisoare de înaltă securitate, au fost evacuate din cauza incendiilor de pădure din Canada, au anunţat autorităţile duminică, la începutul sezonului estival al incendiilor, notează AFP.

Incendiile au lovit puternic ţara în 2023 de la est la vest, făcând scrum peste 15 milioane de hectare. Acestea au costat viaţa a opt pompieri şi au determinat autorităţile să evacueze peste 235.000 de persoane.

Centrul penitenciar federal Port-Cartier, situat la aproximativ 500 de kilometri nord-est de oraşul Quebec, a fost evacuat în acelaşi timp cu circa o mie de locuitori în weekend.

Penitenciarul a fost închis, iar deţinuţii „au fost transferaţi din zona afectată în alte unităţi de penitenciare federale securizate”, a precizat Anne Kelly, şefa administraţiei penitenciarelor din Canada, citată într-un comunicat.

Între zidurile închisorii se află unii dintre cei mai cunoscuţi condamnaţi ai ţării, printre care câţiva criminali în serie.

Starea de urgenţă a fost declarată local vineri, când incendiile de pădure au ameninţat oraşul Port-Cartier.

Mai la nord, 750 de angajaţi care lucrau la un baraj hidroelectric din provincia Newfoundland şi Labrador au fost şi ei strămutaţi. Centrala furnizează energie electrică în mai multe regiuni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Mai nou ,gretomanii dau foc pădurilor că să-si confirme teoria. Binențeles, contra cost. Gratis și din convingere o fac doar akhbarriștii, dar și ei au în vizor ceva virgine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.