Dezastru financiar la CFR Cluj!  

Se cam adună nori negri și grei deasupra echipei care în ultimii șapte ani a câștigat de cinci ori titlul în prima noastră divizie.

 

Dincolo de falimentul sportiv al acestei stagiuni, în care este ca și scoasă din lupta la titlu și a fost eliminată și din Cupa României, se află și o situație financiară teribil de grea pentru CFR Cluj.

Ultima speranță la un trofeu în acest sezon a fost risipită brutal marți, pe terenul divizionarei secunde Corvinul Hunedoara, care i-a executat pe clujeni cu un neverosimil 4-0. Antrenorul Adrian Mutu și președintele Cristi Balaj nu au mai suportat și și-au înaintat demisiile, acceptate de patronul Neluțu Varga.

Este foarte posibil ca rezultatele departe de așteptări și de valoarea lotului să fie cauzate și de aceste grave probleme financiare, existând restanțe financiare destul de mari față de jucători și alte persoane din club. Cert este că în raportul financiar al anului 2023 al clubului din cartierul Gruia suma la care se ridică datoriile este una imensă: nu mai puțin de 35 de milioane de euro!

Și, cu toate acestea, Neluțu Varga spune că nu renunță la ideea de a face în sezonul viitor un lot extrem de puternic la CFR Cluj, cu multe nume sonore din fotbalul european. Întrebarea care se spune este cum va reuși acest lucru, atâta timp cât actualii jucători sunt tentați să plece în vară, văzând că plata drepturilor lor suferă mari intârzieri.

În acest capitol sunt incluse inclusiv sumele pe care le mai au de primit angajații și care sunt, în total, de 2,1 milioane de euro. Pierderile sunt de două ori mai mari, 4,6 milioane, scrie gsp.ro.

Unul dintre motivele pentru care tot ce se adună nu aduce o diminuare a datoriei este faptul că banii primiți de la UEFA au fost mult mai puțini. În sezonul precedent, CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul pentru optimile Conference League, unde a fost eliminată de Lazio cu 0-1 la general.

În cel actual, echipa ardeleană a pierdut cu Adana Demirspor în turul doi preliminar din Conference League. Ca urmare, suma primită a fost cu 6 milioane de euro mai mică decât 2022/2023.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. „Este foarte posibil ca rezultatele departe de așteptări și de valoarea lotului să fie cauzate și de aceste grave probleme financiare”…
    Io nu cred asta! …și în anii trecuți au fost restanțe financiare la salarii, și datorii! Datoriile, TOATE făcute de bowul Neluțu!
    Cred că problemele sunt la Neluțu și la echipa lui de sCăutări! Marele Bilașco – o nulitate de cînd există! – e stabil acolo ca muntele Găina! Bowul Neluțu a văzut că-i furat dă Kuopkil „dăcît” cînd l-a dat-afară cu scandal. Ăla făcea ce voia mușchii lui, cu banii Neluțului, că ăsta se ocupa de vise, de adus prazilieni șî ukraineni ye$$pirați, că-i admira iel dîn kuopkillăriie! Aducerea de antrenori și jucători nepotriviți, și concedierea lor după o lună sau după 5 luni, cu sume imense date ca despăgubiri, asta a băgat clubul în groapa finnaciară de acu’……[Rumburak]

  2. Lasă bre, nea Varga, că vine Dănuț și te scoate din necaz, că de aia și-o fi dat demisia de la nord-coreeni.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.