Dezbaterea legilor educației: salarizare, religie, educație sexuală, bac

Legile educației vor fi analizate zilnic de deputați, până joia viitoare între orele 9 dimineața și 9 seara, excepție făcând ziua de duminică.

Deși se convenise ca acest pachet de legi să fie adoptat în procedură de urgență de către prima Cameră sesizată, programul de dezbatere a fost prelungit  la cererea social-democraților.

Dezbaterile vor avea loc în privința textului legii, dar și a sutelor de amendamente depuse de parlamentari, dar și de către reprezentanți ai părinților, cultelor religioase, elevilor și ai sindicatelor din educație și rectorate.

Există controverse la nivelul celor două proiecte de legi pe care ministerul le-a elaborat. De exemplu există cereri ca salarizarea profesorilor debutanți să fie introdusă în proiectul legii învățământului preuniversitar după ce, la nivelul coaliției, se convenise ca această prevedere să fie cuprinsă în viitoarea lege  a salarizării.

În privința examenului  de bacalaureat există critici din partea elevilor, părinților și societății civile că se păstrează acea posibilitate de examen separat pentru liceele de top, fapt considerat discriminatoriu și care ar încuraja industria meditațiilor.

O altă critică vizează introducerea ca materie opțională la bacalaureat a religiei, o cerre făcută de cultele religioase. Tot din partea cultelor religioase vine cererea de eliminare a tuturor prevederilor care se referă la conceptul de diversitate și educație sexuală în școli.

Astăzi, în Parlament, ar putea ajunge şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Termenul stabilit pentru votul în plen era, inițial, 26 aprilie.

Biroul Permanent a aprobat prelungirea dezbaterilor în comisie cu o zi în plus, până pe 27 aprilie, ceea ce înseamnă că „votul în Camera Deputaților ar putea fi dat pe 3 mai”.

 

Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Bine ca avem și se construiesc biserici cu subsol ,etaj ,parter !!! Pentru ele avem fonduri !! Și grecii sunt ortodocși și nu au așa cv !! Mergem spre fanariotism ….MÂNDRI !!

  2. TUDOREL BUTOI E PSOHOLOG, EXPERT CRIMINALISTICA, T TOADE E RECTOR LA IASI, FOST MINISTRU AL JUSTITIEI

  3. DE 25 DE ANI LUPT PT EDUC JURIDICĂ ȘI PREVENTIE, dar sinistrii de la educație, de sus in jos, promit si uită, jură, apoi înjură, incat colegulpsiholog, PROF UNIV TUDOREL BUTOI cere acum minti luminate, iar nici ministrul educației nu are timp de 3 minute sa-i pun pe birou lucrarea de educ jur si preventie, expunerea de motove, in timp ce minori de 13-15 ani scot cutitul in scoală pt că li se dă un extemporal sau la ora de sport???este O RUSINE NAȚIONALĂ, edc sexuală, denumita dolosiv, educ pt viata în detrimentul educ juridice, complicitate la fenomenul infractional in randul minorilor , prin ignoranță, incompetență, aroganță, tăinuire, favorizare, nesimtire.aeducația juridică și preventia =disciplină de studiu obligatorie in cls a Xa de liceu. ajunge. destul. suficient. educația =prioritate natională ca in legea invnr. 84/1995 și minim 4 % din PIB, alocat conform art. 1779 alin 2 , aceeasi lege, amendament pt care dirijorii parlamentului si partidelor falimentare m-au exmatriculat din viata politică ca să ramână ei pt acaferi, amantlâc, iresponsabilitate.

  4. Cum adică niște needucați, inculți, analfabeți, necivilizați, adică deputații români, să dezbată legile Educației? Ei pot dezbate doar legile educației sexuale, că și așa practică cu ibovnicele angajate la stat tehnicile văzute pe site-urile pornografice la care se uită toată ziua în timpul ședințelor de la Cameră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.