„Diavolul ne joacă pe degete”: Bănescu critică goana după „importanță”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, atrage atenția, într-o postare pe Facebook, că cele mai grave păcate nu sunt cee trupești și că rădăcina tuturor relelor este mândria.

În ciuda unei păreri superficiale, generalizate, atent întreținute de diavolul însuși, cele mai rele plăceri și grave păcate sunt cele pur spirituale, NU cele trupești: plăcerea de a-i devora prin intrigi și critici pe ceilalți, de a te purta despotic inclusiv în numele Domnului, de a corupe și strica viața altora, de a înmulți abil răul, de a murdări, trăda și minți pentru a parveni.

Cortegiul răutății e nesfârșit. În fruntea lui merg perversele plăceri ale puterii strivitoare și ale urii distrugătoare.
Viciul originar, rădăcina tuturor relelor care crește în sus este mândria. Trufia. Autostrada cu sens unic și multe benzi către toate celelalte păcate. Starea de spirit otrăvită de ură colcăitoare, total opusă purității transparente și iubitoare a lui Dumnezeu.

Diavolul ne joacă pe degete ca pe niște inerte marionete după ce ne seduce cu propria noastră imagine trucată, ahtiată de vizibilitate și slavă deșartă, adică de vidul camuflat în „importanță”.

Propulsați de întuneric, ne lansăm orbește în goana după laude, like-uri, onoruri, justificări ale oricărei de noi comise erori sau orori, ale minciunii și mințirii de sine. Întrucât merităm, desigur, nesfârșit mai mult decât ni se oferă cu zgârcenie și nerecunoștință. Dumnezeu nu e drept, ceilalți nici atât. Nimeni nu ne merită. Ingratitudinea e aerul care, lipsit de orice stimă, ne înconjoară”, a scris pe Facebook Vasile Bănescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

16 Comentarii

 1. va ridicați catedrale de secol XII, cu buncăre și patru lifturi, când va plimbați cu mertane, când va luați hoteluri, cabane, gatere, păduri, haine aurite, înseamnă mândrie sau nu?
  Din cauza voastră trece lumea în alte religii si secte, sa știi!

 2. Bănescu critică goana după „importanță”. Tuasu Capitanul nu a facut scoala necesara, important este trandafirul, decat. In fine, il toleram, daca justitia tolereaza escrocheria si pedofilia.

 3. Mai rar așa ipocrit! Băneacu vorbește despre mândrie, el, fanfaronul care mustește de ea!

 4. Totusi , este important ca o spune d.l Banescu ! Pt. ca o spune si pt. el ! Si pt. cohorta de mari dregatori ai Bisericii , plini de trufie si lacomie ! Si exemplific cu marea vedeta tv. de la MAREA NEAGRA !

 5. Don Juan a spus: „Bisericile sunt monumente ale importanței de sine”. Circe era o zeiță greacă antică care putea să hipnotizeze bărbați, să-i aducă în casa ei și să-i transforme în animale care le luau mințile departe, astfel încât să o poată susține și hrăni. Circe a devenit „Kirk”, iar cuvântul scoțian „Kirk” devine „Church” în engleză. Știm că bisericile sunt corporații / „întreprinderi” care fac bani. Cele mai multe dintre lucrurile rele care ni se întâmplă în viața oamenilor se datorează inconștienței, probleme create de la sine, sau mai degrabă create de ego-drame. Importanța de sine este unul dintre cei mai mari dușmani ai noștri. Gândește-te .. ceea ce ne slăbește este să ne simțim jigniți de faptele și nelegiuirile semenilor noștri. Importanța de sine presupune ca cineva să-și petreacă cea mai mare parte a vieții jignit de ceva sau de cineva. Cel mai comune și mai distrugătoare dintre toate „păcatele”? Frica, mândria și ignoranța.

 6. dar vrand nevrand si tu daca nu stai retras iti dai importantam vrei ca lumea sa stie de tine, sa te pomeneasca, fie laudandu-te fie criticandu-te, asa ca esti la fel de ”ispitit de diavol” cum poate ai vrea sa le spui altora. Uneori emotiile tale au dovedit latura ta intunecata, fii sigur ca nimeni nu scapa chiar daca in strafundul tau esti un ateu pus de paza la usa unui prelat…Noroc ca poporul are o vorba ”sa faci ce zice popa nu ce face”, iar voi faceti multe ajungand manuitori de net. Nu uita Creatorul te asteapta sa te intrebe:”ce ai facut cu Lumina/scanteia/sufletul pe care ti l-a dat?” Ti-a cerut sa fii om nu manipulator…

 7. Mai, cine mama dracu e asta, Diavolu? Toata lumea da vina pe Diavolu….mi se pare ca individul este persecutat.

 8. Romania este o republica religioasa in care ayatolahul (Daniel,in acest caz rarisim pe planeta) are puterea suprema asupra politicului.Distragerea atentiei de la problemele grave cu care se confrunta Romania este misiunea cu carácter permanent a acestui grup ideologic-spiritual.De ex.numarul mare de participanti la manifestaciones de 1 dec.se datoreste exclusiv actiunilor BOR.AUR este rezultatul casatoriei BOR cu política.Despre asta sa ne povesteasca filozoful Banescu,nu sa ne intoxice cu vrajeala de doi bani.Dar poate vorbi si despre hotiile,fraudele,evaziunile fiscales,despre toate matrapazlicurile facute de BOR intru Domnul.

 9. Da ! Se pare ca mai „venim de acasa”, domnule Banescu, dupa ce ti-am descifrat diferenra dintre „pacatele spirituale” si „pacatele trupesti” ?! Si toturi vorbiti si scrietzi si voi mai pe intelesul tuturor ca sa fitzi mai bine intelesi…?! Cea mai ingrozitoare si monstruoasa crima impotriva existentei pe pamant si a omenirii in general, este „pedofilia”, batjocorirea sexuala a copiilor, domnule Banescu. Acesti monstri trebuie arsi de vii in pietele publice.

 10. Bă, deștepților, bă comentaci obraznici! Atentie la mine! Să faci ce zice popa, nu ce face popa! S-a auzit!

 11. Pai Domnu Banescu ,Comunistii si neocomunistii au adus,propagat si impus grandomania cocalareala,manelizatia,vulgaritatea,zeflemeul,aroganta,drogurile,prostitutia shmecheriala (giseftereala,profitul pe spinare oamenilor cinstiți, care se lasă luați de prosti),genocidul,tortura, imigrația,la rang de ,,valoare ,,VIP,,restul fraieri( termen adus din Rusia de magia evreiască,adiccare inseamna invers ,adica shmecher).Trebuie sa multumim etniei predominante din elita partidului comunist,fratii nostri,care sant si acum impanziti Prin politica institutii, Massmedia,cu nume romanizate,khazari evrei).Dar v.a sugerezi sa fiti atenti si sa nu vorbiti desprei ei ca ar fi javre veninoase care aduc,ura discordie degradare ,MANIPULARE si Ca sant PARAZITI criminali,Ca nu.i adevarat si puteti fi considerati….. șșșșt, ANTISMINTIȚI.Chiar mă minunez cum din 47 incoace in Palestina au putut aduce atâta prosperitate,armonie,bună înțelegere între cetățeni,chiar sânt un bun exemplu cum propovăduiesc religia superioara a binelui și bunei conviețuiri așa cum place ..dumnezeului lor ,pentru care văd că fac pe dracu in patru să.l aducă la comanda și le cam reușește și nimeni nu spune nimic🤔.Pai daca nu spunem acum,când trebuie spus ce e de zis și facut,degeaba vom spune când nu v.a mai nimic de zis și de făcut,atunci vom da seama ?🤔

 12. Domnu purtator de cuvant al BOR analizeaza putin urmatoarele si extrage esenta: un om din Romania e monitorizat agresiv si haituit de structuri de 40 de ani. In timpul asta a fost lovit, amenintat, injurat, haituit, provocat, turnat si ambalat de toti ai lui, inclusiv de preoti, toate astea la ordinul securistilor romani. Niciunul nu a rezistat sa nu tradeze. Desi omul era aproapele lor si i-a slujit pe toti mereu cu toata inima. Securistii i-au distrus viata, dar el acest om a ramas cu crucea la gat si cu gandul doar la Dumnezeu si Maica Domnului. Chiar si cand toti au tradat, el tot i-a ajutat si acceptat. Dumnezeu Singur nu a tradat defel. Asa ca domnule purtator de cuvant al BOR securismul marsav a cangrenat Romania si BOR. Un singur om a demonstrat sistemului nu doar ca se inseala ci ca Niciodata nu o sa plece capul in fata Sistemului. Povestea asta este reala din Romania. Bucuresti si imprejurimi.
  Dumneata domnule Banescu ai tradat si romanii si Biserica! Cand ai acceptat colaborarea cu Sistemul securist. Stiu ca doare, dar asta e adevarul.
  Nu mai tradati! Aiud a fost exemplu de rezistenta! Si nu numai!

  Tradarea a fost politica oficiala de la Decebal pana in prezent, individual si organizational si statal structural, asa ca solutii nu sunt. Filonul e bolnav de tradare!

  Cu stima!

 13. Domnule Banescu, oamenii cunosc doar aparentele, niciodata profunzimile unui suflet. Deci inselarea este Uriasa in multe dintre cazuri. Am vazut investigatori inselati grav in profesionalismul lor avansat drept foarte specializat. Si si-au luat-o atat de grav ca nu reusesc nimic intr-o anumita speta. Cand Dumnezeu vrea sa ascunda oamenilor rai adevarul atunci lucreaza ca aceia sa se insele permanent, pentru ca fac rau. Cu toate tehnologiile agresive de supraveghere uite un exemplu Remote Neural Monitoring si nu numai.
  Sunt aspecte atat de ascunse ca nici macar preotii nu pot descoperi, poate doar cei ce merita. Dar cu adevarat Formidabila e Puterea Lui Dumnezeu! Iar asta s-a demonstrat concret prin anumite lucruri si pentru niste „puternici” ai zilei… Stiu ei care…

 14. & ”Își clamează apartenența”, ? ”Rudă cu bancherii” , ?

 15. @TRADAREA …
  Exagerezi PATETIC.

  La FEL este la TOATE Natiile.
  Diferentele Specifice sunt CONJUNCTURALE si deci, NU se pot cuantifica.

  Comportamentul SOBOLANESC este NECESAR ca sa TRAIESTI intr-oLume STRAMBAsi – mai ales – strambata expres.

  Persnal NU am CE sa imi prerosez realtiv la TRADARE.

  NU m-am tradat pe MINE, in Primul RAND, dar este o Situatie GREA.

  NU TOTI sunt capabili sa ramana LIBERI si CURATI.

  Cat despre AROGANTA incriinata de domnul Banescu, este de discutat.

  Ideea MEA este ca – daca NU te promovezi SINGUR- NIMENI NU te va aprecia NICICAND, decat DACA are f’Un Interes Pasager, repede UITAT, dupa Folosire.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.