Diferențe de discurs Iohannis -Tusk

Cititorul care semnează Radu comentează articolul Iohannis: Trebuie să fii în mijlocul oamenilor

Discursul lui Iohannis la Congresul PPE de la Bucuresti este o insiruire de lozinci uneori fără acoperire. Iată un exemplu:

„Europa este un continent al păcii! Trebuie să afirmăm răspicat acest lucru și să le reamintim oamenilor că beneficiem cu toții de cele mai mari garanții de securitate din istorie, iar complementaritatea dintre Uniunea Europeană și NATO este pragmatică, realistă și asigură securitatea națiunilor noastre.”

Acelasi Iohannmis adresează o intrebare retorică către eurosceptici: „Care este alternativa voastră la un proiect care a adus peste 50 de ani de pace și prosperitate?”.

Reactia vine chiar din partea premierului polonez Donald Tusk, care in discursul său a atras atenţia că „vremurile de calm fericit s-au terminat” si că situatia geopolitică impune o altă abordare:

„Vremurile de calm fericit s-au terminat. Epoca de după război (Al Doilea Război Mondial – n.r.) a dispărut. Trăim vremuri noi, într-o epocă de dinainte de război. De fapt, pentru unii dintre fraţii noştri, nu mai este nici măcar un timp de dinainte de război. Este un război la scară largă în forma sa cea mai crudă. Nu este vina noastră că vocabularul nostru zilnic include, încă o dată, cuvinte precum lupte, bombardamente, atacuri cu rachete, genocid”.

De aceea, Tusk spunea că responsabilitatea pentru soarta civilizaţiei occidentale, bazată pe libertatea şi respectul pentru fiecare individ, revine fiecărui cetăţean al continentului „Nu putem trăi cu iluzii. Nimeni nu ne va lua locul în această luptă pentru siguranţa noastră şi pentru viitorul nostru. Noi înşine suntem cei mai buni garanţi ai siguranţei noastre şi ai unităţii noastre. După cum bine ştiţi, singura persoană pe care te poţi baza eşti tu însuţi” .
Si exemplele ar putea continua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

21 de Comentarii

 1. Aici chiar are dreptate Iohannis. UE este înființată exact cu scopul de a se preveni războaie pe teritoriul său. Dar dacă voi sunteți miopi și nu puteți zări în perspectivă, oricât as vorbi eu, voi nu înțelegeți.
  De altfel dacă era vorba să vă pună să faceți traduceri de legislație cine știe cu ce dihănii mai veneați.
  Ar fi trebuit să aveți tăria de caracter să spuneți Europei pa în momentul în care pune condiții dar pentru ca oi mioritice sunteți voi, v-ați pus poalele-n cap și ați dat satisfacție vesticilor. Acum la ce bun ca vii să comentezi discursul lui Iohannis când aveți zero orientare pro-europeană toți aleșii voștri fiind aleși de dezorientați și rupți de realitate?
  Vă atrag atenția la una din lozincile voastre: “aceeași mizerie” dar n-ați explicat în clar de ce vedeți aceeași mizerie.
  Cu alte cuvinte,
  R.I.P. România! Nu știi încotro te îndrepți.

 2. Hăhăiala de acum o să vă coste mai târziu.
  Ciolacu același mort în costum este .

 3. Caut și nu pot găsi nimic. Nimic bun nu pot găsi despre acești „celebre personalități ai contemporanității”..
  Celebri „frecători de mentă’ la masa comisarilor sorosiști..

 4. O minciună gogonată pe care numai Johannis putea să o spună! Europa nu a avut 50 de pace datorită UE şi NATO. Din contra: A avut 45 de ani de pace datorită echilibrului NATO- Tratatul de la Varşovia dar a urmat apoi dezechilibrul după căderea Tratatului de la Varşovia ce a lăsat cale liberă extinderii NATO, contrar înțelegerii celor doi lideri Buch şi Gorbaciov iar rezultatul este acest război ce riscă a escalada foarte mult cu mari şanse de a scăpa de sub control. Unde vede el pace!? Cine i-a scris discursul şi-a bătut joc de el iar dacă acestea sunt ideile lui, este grav pentru țară căci pare rupt realitate.

 5. Realizări KWI
  1.România educată
  2.Aderare spațiu Schengen
  3.Cheltuieli personale din bugetul statului 20 milioane euro(avioane și renovări vile)

 6. Sa faci afirmatii cu „50 de ani de pace” cand NATO a semanat dezastru in IUgoslavia vecina inseamna sa iti bati joc de istorie, sau sa confirmi ca esti un mare ticalos.

 7. Superb:,, De fapt, pentru unii dintre fraţii noştri, nu mai este nici măcar un timp de dinainte de război. Este un război la scară largă în forma sa cea mai crudă. Nu este vina noastră că vocabularul nostru zilnic include, încă o dată, cuvinte precum lupte, bombardamente, atacuri cu rachete, genocid”.Ma înclin ,respectuos ,inaintea lui Tusk.Trebuie sa fii imbecil să nu apreciezi asemenea cuvinte perfect adevărate.

 8. Radu are dreptate , dar ce sa-i faci cand Iohannis este cu gandul doar la un fotoliu european, chiar mai comod decat cel de la Cotroceni ! Ce a facut in 10 ani de mandat cu privire la aderarea la spatiul Schengen ?! Acum poate inteleg si romanii cu capul in nori, prea multi din pacate, care au fost resorturile instalarii la Cotroceni a acestui personaj mediocru, chiar tradator. Avem oarecum consolari…..Biden, Macron, Scholz, s.a., ,,alesi” tot pe spranceana !

 9. @ Fara ipocriti!-de ce nu mergi tu la Maskba ori Fenian?Ori la mama dracului! Dacă nu-ți convine Europa du-te-n pustiu!

 10. Iohanis e un dobitoc care nu cunoaste istorie… ca multi „intelectuali” vestici… pentru ei fenomene ca Irlanda de Nord, Yugoslavia, Kosovo, Cipru nu exista. Faptul ca au trimis trupe de ocupatie in Irak, Afganistan sau de „protectie a pacii” dupa ce au bombardat alte state sau livreaza armament pentru state care poarta razboaie si comit genocid cu respectivele arme europene, toate astea sunt bagate sub pres sau cum mai nou a aparut ideea de „arme din fondul pentru pace”

 11. Aveți pe dracu dreptate! A da cu barda în masă nu rezolvă nimic. Nu după 30 de ani. Admiteți că sunteți în cădere liberă!
  De aceea sunt aici. Să va cânt Miserere Domine la cap. Nu pentru altceva!
  Mi-am făcut vină că am părăsit corabia când mi-a fost greu, dar văd că îndărăt dau peste aceleași capete pătrat- romboidale.
  Nu vă cunoașteți interesul și chiar sunteți mai lipsiți de credință decât ateii.
  Nu mai iau îndărăt răspunsuri. V-ati drogat cu toții.
  De ce mi-ar pasa acum de voi? Doar pentru ca a muri doare un pic?
  Ce am rezolvat dacă vă supraviețuiesc tuturora pentru ca aveți capetele fierbinți?

  Mai aveți o lozincă pe care o mestecați precum chewing gum. Cutare e “sorosist”, cutare nu e. De unde atâta etichetare pe voi? Să va văd motocicletele ăstora care vă dați mari și tari liberi în conștiință! E ca n-aveți pic de romantism în voi?
  Dacă aveați, altul era nivelul discuției. Dar sunteți un cor penibil de soprane.

 12. Știm că își caută job dar nu poți pune un idiot într-o funcție vitală pentru ue in aceasta criza

 13. Ursula spune : Suntem mandrii de sluga Klaus Iohannis ! O fi stiind ea ceva ?

 14. Dar cuvinte ca PACE,DIALOG, ARMISTITIU, NEGOCIERE, BUNASTARE, SANATATE cand le pronuntati domnilor politicieni?

 15. Leano,mai lasa sabloanele astea cu plecatul la Moscova sau Fenian ca m-am plictisit.Chiar ca tu si banda de slugi din care faci parte ati devenit lipsiti de idei si de-a dreptul orbi daca nu vedeti ca Europa Ursulei a ajuns o mlastina.

 16. Hitler a promise Poloniei un compromise rezonabil care, daca ar fi fost acceptat ar fi evitat WW2. Dupa ce a inceput WW2 Polonia a pretins ca a acceptat compromisul propus de Hitler. Cand ? Istoria trebue studiata asha cum a fost shi istoricii de azi ar trebue sa stabileasca daca Polonia a respins compromisul propus de Hitler sau daca l-a acceptat la timp cand el era inca valabil. Shi azi ca shi atunci Polonia duce o politica agresiva, razboinica care inevitabil va duce la WW3.

 17. Asistăm la descompunerea capitalismului și instalarea dictaturii globalisto sataniste,unde nu o să aveți nimic dar veți fi fericiți,la care pun umărul vsi multe tv inconștiente și ademenite cu câțiva firfirei pătați de sânge

 18. Tusk , a lovit magraonul fix în bot ! Botul care debitează tîmpenii pe măsura lui …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.