Din absurdul epocii Iohannis – Administrația Prezidențială, dată în judecată

Jurnalista Recorder Anca Simina anunţă că a dat în judecată Administraţia Prezidenţială „cerând instanţei să oblige statul la transparenţă”, după repetate solicitări de a afla care sunt costurile legate de închirierea aeronavelor cu care preşedintele Klaus Iohannis se deplasează în vizitele externe. În România lui 2023, informații banale la care publicul a avut acces ani la rând au devenit, în mod surprinzător, clasificate. În luna martie, în timp ce președintele Iohannis călătorea în Asia cu un avion de lux al unei companii private, Administrația Prezidențială le-a transmis jurnaliștilor interesați că nu le va comunica nici costul de închiriere a aeronavei, nici numele firmei de transport la care a apelat, pentru că informațiile ar fi secrete“., spune ziarista.

Același răspuns a fost primit și la solicitarea de informații legate de costul primului zbor oficial al președintelui Iohannis, din ianuarie 2015. Doar că „aveam deja aceste informații de la aceeași instituție care obișnuia, în trecut, să le comunice la cererea oricărui jurnalist. Paradoxal, în 2023 ni s-a răspuns că și acelea sunt secrete. Brusc, ne-am trezit, așadar, în situația de a fi fost, ani la rând, în posesia unor «informații clasificate»“.

Citiți articolul integral pe recorder.ro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

18 Comentarii

 1. „clasificarea” ar trebui sa supere mai mult decat suma
  da’ (editat) comuna nu intelege asta!

 2. Provocare la legionarism ! Nu primiti subventie de la buget, presa preseaza … motiv pentru care s-a pus pe disparitie dupa ce a generat pe cei mai bogati bajeti de la tara, superiori de regiune.

 3. daca poate oase roade….valorile euroatlantice de care ne vorbeste acest agent al jidanilor teroristi ….problema e ca jurnalistii independenti care mai sint au alte preocupari…democratia cu transparenta de care facem parada cind vorbim de regimuri autoritatare…sic…

 4. Nu președintele este de vină, ci noi toți, în frunte cu aleșii noștri. Noi nu vrem să ne întoarcem la normalitate, adică la Monarhie.

 5. Poland tocmai a primit 1 miliard de euro de la CE pentru fermieri sa-i despagubeasca pentru stupida decizie de a deschide granitele UE la toate gunoaiele agricole din ukropia, ieri. Cat a primit rromania? Ciolacule, Ciocule, Daea? ceva? cumva? ehh… ceva-cumva? Da… ramanem cu buza umflata iara.

 6. Las-o moartă și cu monarhia !
  – vreau sa citesc și eu cum au făcut averi uriașe Hohenzollernii, pripășiți cu o valijoara în Romania ?
  – vreau să știu de ce/cât/pe ce plătește sume „necomentate” Republica România actualelor rămășițe profitoare ale fostei monarhii ?

 7. ‘Mai mult ca sigur’, a treia putere în stat va tranșa ‘de îndată’ subiectul !

 8. da tovarashi. asa incepe sa se formeze rapa adanca dintre ei – viitorii dictatori – si noi, sclavii…greu cu trezirea asta eh…

 9. Sobolanii astia doi care sfideaza poporul roman si isi bat joc de tara ,trebuie sa raspunda penal pt. tot ce fac ! Hai sa terminam cu joaca asta si sa nu mai permitem ca din banii tarii ,astia doi sa se distreze cum vor muschii lor !

 10. Felicitari, doamna Simina, asa trebuie procedat cu acest cuplu de borfasi, care de ani de zile deturneaza si se infrupta din banul public ! Ba, mai mult, trebuie dati in judecata (sau cel putin Momîia Nationala) si pusi sa plateasca si costul deplasarilor cvasisaptaminale Bucuresti-Sibiu si zuruck !

 11. In prima parte iti dau dreptate, adica romanii sunt de vina ca suporta sa-si bata joc de tara si de romani, sa cheltuie banii dupa bunul-plac in lux acestei neobrazati, acesti (editat)(editat)! Priveste ce rad in poza acesti (editat) care au furat nu stiu cate case si apoi spune ca cei care nu au furat ca ei, au ghinion!!! Despre partea doua, cea cu Jonathan, nu te sustin!

 12. Sunt de acord ca acesti (editat) sa raspunda penal pentru inalta tradare, pentru risipa avutului natinal! Dar oare se va gasi cine sa o faca?

 13. Ar trebui plângere penală împotriva celor care au clasificat informații pentru care legea nu permite posibilitatea de a fi clasificate.

 14. Werner si Ravashituarea lui, Kanye West si Kim Kardasian de Romania, sunt in bani si ei isi permit mereu la cea mai mica dorinta calatorii cu private jet in lume

 15. Nu înțeleg! Toți îl înjurați, îi arătați lipsurile, prostia, trădarea etc dar niciunul nu vrea sa-l pună acolo unde îi e locul. Dacă mâine ies eu în stradă și țip, nimeni nu se bagă… ia, un nebun acolo!

 16. Mare pacat ca unul din cei doi soldati din poza nu sufera de Parkinson … sa-i tremure bratul cu sabia ridicata si sa-l vedem pe „presidente” ca pe van Gogh, cu una bucata ureche lipsa ! …

 17. De ce va vaitati, ca doar voi ati ales acest individ care va cheltuie banii si isi bate joc de voi!!!!!!!! Nu vedeti ce rade de voi, atit el cat si ravasitoarea lui?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.