Din adâncul gândirii lui Dîncu a mai izvorât una

Fostul vicepremier Vasile Dîncu a declarat sâmbătă, la lansarea cărții sale, că scopul politicii „nu este să crească PIB-ul, nici să crească productivitatea sau randamentul”, ci este „fericirea oamenilor”.

„Ceea ce am vrut să spun în această carte e că politica s-a îndepărtat foarte mult de oameni și trebuie să-și regăsească adevărat menire (…). Vreau să vă spun și un secret. Am visat ca această carte să fie începutul unui ciclu politic despre alegerile din decembrie; am crezut că un nou ciclu politic în care va veni o putere nouă va ține cont, va încerca măcar să ia două-trei idei din acest ghid și să le ducă mai departe, pentru că sensul cel mai important al politicii, principala făgăduință pe care o face politica oamenilor este să-i treacă deșertul, să-i treacă deșertul social, deșertul politic. Scopul politicii este omul și noi am pierdut acest lucru. Scopul politicii nu este să crească PIB-ul, nici să crească productivitatea sau randamentul, ci este fericirea oamenilor. Avem nevoie să redescoperim omul. Asta înseamnă să consideri că omul este mai important decât propriul tău partid sau că România este mai importantă decât partidul din care faci parte”, a spus Vasile Dîncu.

Dîncu și-a lansat cartea în prezența ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, și a rectorului UBB, Ioan Aurel Pop.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.