Din februarie, dispare o bancă din România

jaf armat bancă

OTP Bank România devine Banca Transilvania în 28 februarie 2025. 

”Acţionarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea BT cu OTP Bank România, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, care a avut loc astăzi. Integrarea OTP Bank România în Banca Transilvania a început în august 2024 şi se încheie în 28 februarie 2025, prin fuziunea celor două bănci”, a anunţat BT.

Banca Transilvania şi OTP Bank România vor avea activitate independentă până la fuziune şi vor asigura în continuare o tranziţie cât mai uşoară pentru clienţii OTP Bank România. 28 februarie 2025 este data la care clienţii OTP Bank România devin clienţi BT, fiind şi ultima zi în care mai pot folosi produsele şi serviciile OTP Bank România.

“Mulţumesc acţionarilor pentru acest vot de încredere privind planul de fuziune a Băncii Transilvania cu OTP Bank România. Este cea mai rapidă integrare BT, de doar şapte luni. Perioada de până acum s-a desfăşurat conform planului nostru ambiţios datorită colaborării a 750 de persoane din echipele celor două bănci, care au alocat peste 150.000 de ore proiectelor specifice. Am încredere că integrarea va merge bine până la final, alături de creşterea organică BT”, declară Horia Ciorcilă, preşedinte al Consiliului de Administraţie, Banca Transilvania.

Banca Transilvania a achiziţionat OTP Bank România şi celelalte subsidiare din România ale OTP Group în acest an, pentru suma de 347,5 milioane de euro. Prima fuziune a avut loc la începutul lunii decembrie 2024, între BT Leasing şi OTP Leasing.

Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. OTP Bank Group este cea mai mare instituție bancară din Ungaria și a treia din Europa Centrală și de Est, înființată în anul 1992. OTB Bank este fosta CEC a Ungariei și a fost privatizată în 1995.

    -ne-au furat si numele!
    (‘Banca lu Dracula’,
    vrem drept de autor!)

  2. Acapararea mai multor banci de catre BT nu este impotriva liberei concurente? Si banca cu lenesul tot a lui BT este.

  3. Iaca, mai cumpără și ai noștri ceva de la unguri, nu numa invers (să nu vă mai aud că asa si pe dincolo! 🤣🤣🤣)

  4. Sa fim serioși, băncile nu dispar din țările unde cetățenii sunt menținuți in sărăcie prin lege! Oricum, sucursalele rămân pe poziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.