Din grijă pentru judecători. ”Claie peste grămadă” și multă muncă

Alina Gorghiu spune că justiţia nu trebuie să se mai asocieze cu expresia ”claie peste grămadă”.  În acest sens, ministrul justiției anunță că Tribunalul Gorj are o clădire mai mare, dar şi două noi posturi de asistenţi judiciari.

”Justiţia nu trebuie să se mai asocieze cu expresia ”claie peste grămadă” vreodată. De astăzi, Tribunalul Gorj are o clădire mai mare, dar şi 2 noi posturi de asistenţi judiciari. Şi totuşi, oricât de mare ar fi volumul de muncă, şase judecători, sunt voluntari în cadrul proiectului Educaţie juridică în Şcoli, iniţiat acum mai puţin de un de Ministerul Justiţie împreună cu alte cinci instituţii”, a spus Gorghiu după vizita în judeţul Gorj.

Ministrul a arătat că a abordat inclusiv cazul de la Jilava, în urma căruia DIICOT a destructurat o reţea care trafica droguri şi a cărei coordonare era făcută de către un deţinut din penitenciar.

”Da, lupta împotriva drogurilor nu e uşoară şi presupune inclusiv identificarea tuturor vulnerabilităţilor. Discuţiile au continuat la Baroul Gorj, iar subiectele vizate au fost digitalizarea, educaţia juridică, investiţiile în derulare şi achitarea onorariilor pentru prestarea serviciilor de asistenţă judiciară. Vestea bună este că, acum 2 săptămâni, ministerul Justiţiei a obţinut 27 milioane de lei pentru plata acestora din Fondul de Rezervă la dispoziţia Guvernului”, a mai spus Gorghiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Confort din toate punctele de vedere pentru acești bugetari de lux! Nu era indeajuns plata chiriei sau plata ratelor celor care își cumpără o casa deși au deja alta casă.

  2. Ce ne mai aburiti atat ? Toti stim ca asa zisa ,,justitie,,exista si este facuta sa faca scapati infractorii cu bani,asta cand nu e folosita in rafuielele bandelor politice cand isi dau cu dosarele in cap.

  3. Claie poate nu, dar gramada sigur! Intre justitie si politica e o simbioza eficienta, avand ca liant santajul cu interpretarea aberanta a legilor de catre unii judecatori iresponsabili si „oferta” privilegiata a politicienilor corupti si lasi pentru justitie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.