Dinamo are antrenor pentru sezonul viitor

 După ce a reușit să se salveze cu mare greutate, în urma barajului cu divizionara secundă Csicszereda, Dinamo are cu totul alte planuri pentru viitorul sezon.

Conducerea clubului a explicat prin vocea adiminstratorului Andrei Nicolescu faptul că nu se mai dorește sub nici o formă să se mai treacă prin emoțiile sezonului recent încheiat și că obiectivul va fi clar clasarea în primele șase echipe, pentru participarea în play-off.

Cum obiectivul inițial, de salvare de la retrogradare, pe care l-a avut antrenorul croat Zeljko Kopic a fost îndeplinit, conform clauzei stipulate în contract înțelegerea cu actualul tehnician se prelungește automat, bineînțeles numai în cazul în care și el dorește să continue.

Kopic a confirmat că se simte capabil să poarte Dinamo spre locurile fruntașe și că vrea să demonstreze acest lucru continuându-și munca, evident la un nivel superior. Problema pentru el și pentru conducere este că va trebui să se implice personal în dialogul cu unii dintre jucătorii care au venit în iarnă doar până la finalul sezonului pentru a-i convinge să rămână la Dinamo.

În această situație, se află jucători importanți, cu evoluții bune și care din punctul său de vedere și al conducerii ar fi fundamental să fie păstrați. Este vorba despre portarul bosniac Golubovic care vrea un salariu mai mare, despre fundașul central macedonean Velkovski și despre mijlocașul croat Pavicevic, împrumutat de la Aris Salonic, care vrea să joace și mai departe la Dinamo, dar problema trebuie tratată cu grecii.

Omul care a contribuit decisiv la menținerea lui Dinamo în SuperLiga, atacantul Dennis Politic, are de asemenea o înțelegere secretă stipulată în contract, imediat activată de Nicolescu pentru a fi sigur că jucătorul rămâne. Alți trei fotbaliști aduși în iarnă au contracte până în vara lui 2025 și au decis să rămână: Gnohere, Milanov și Abdallah.

Cu siguranță, este nevoie de sânge proaspăt, dar Kopic a înțeles și mesajul conducerii care i-a cerut să găsească și jucători români care să poată fi transferați. Deocamdată, Dinamo are foarte puțini autohtoni în lot (veteranul Patriche, căruia la 36 de ani i s-a oferit încă un an de contract), Bani, Amzăr și Bordușanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.