Dinamo trece barajul cu un egal modest

Dinamo Bucureşti va juca şi în sezonul viitor în Superliga de fotbal a României, după ce a remizat în deplasare cu echipa de ligă secundă FK Csikszereda Miercurea Ciuc, 0-0, luni seara, în manşa secundă a barajului pentru menţinere/promovare în primul eşalon.

Dinamo, care a făcut un joc modest în Harghita, se menţine în Superligă graţie victoriei din tur, cu 2-0, prin dubla lui Dennis Politic.

La Miercurea Ciuc, Dinamo a beneficiat şi de faptul că doi jucători ai gazdelor, marocanul Soufiane Jebari şi Szilard Veres, s-au accidentat în prima repriză şi au fost înlocuiţi.

Csikszereda a reuşit să marcheze, în min. 13, prin Jebari, cu o execuţie splendidă de la distanţă, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid la Gabor Makrai.

Dinamo a avut singura sa ocazie din prima repriză prin Domagoje Pavicic (45+1), însă croatul a şutat pe lângă poartă.

Gazdele au ratat o mare ocazie de a intra la pauză în avantaj, Benjamin Babati (45+4) reluând pe lângă poartă.

Primul sfert de oră al reprizei secunde a fost dominat categoric de echipa antrenată de Robert Ilyes, care a avut cinci ocazii clare de gol: Babati a reluat imprecis din faţa porţii (47), brazilianul Ceara (52) a şutat de la 25 de metri, dar portarul Adnan Golubovic a scos de sub bara transversală, slovacul Peter Gal-Andrezly (57) a şutat în plasa laterală, Golubovic a respins şutul expediat de Attila Csuros (49) de la circa 40 de metri, iar apoi goalkeeper-ul sloven s-a remarcat şi la voleul lui Janos Nagy (59).

Dinamo a reuşit să se apropie periculos doar o dată de poarta lui Szilard Gyenge (73), dar portarul gazdelor a prins şutul lui Hakim Abdallah (73).

În min. 20, jocul a fost întrerupt câteva zece de secunde deoarece un suporter dinamovist a avut nevoie de intervenţia medicilor, fiind transportat cu ambulanţa la spital.

Dinamo a ocupat locul locul 7 în play-out, iar FK Csikszereda s-a clasat pe locul 6 în play-off-ul ligii secunde, în condiţiile în care Corvinul Hunedoara şi CSC Şelimbăr nu au avut drept de promovare.

Dinamo a jucat baraj pentru Superligă pentru al treilea an la rând (două câştigate la rând), după ce în 2022 a retrogradat, iar în 2023 a promovat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

  1. Meci foarte slab al dinamovistilor, ca de altfel și nivelul superligii de la noi în care a ajuns pe locul I aceasta creatura ilegala fcsb ce a câștigat meciuri prin arbitrii birsan, coltescu, cumpărați de cel de la fcsb, care a cumpărat și echipe în deficit financiar, mascate prin transferuri de jucători, astfel asigurându-și victoria în meciurile cu aceste echipe

  2. Amândouă echipele au avut un jucător ieșit din comun; Dinamo un jucător român între străini, cei din Miercurea Ciuc un marocan între….să le zic localnici* pînă lămuresc treaba.
    Clubul Dinamo, prin echipa de fotbal, este aruncat în noroi, batjocorit deoarece este un simbol, reușit dpdv sportiv, al celuilalt decor de teatru numt regim**. Echipa de fotbal și-o merită deoarece a fost primul club de fotbal, cel puțin din Div A, ce a adus străin, pe Demollari din Albania. E drept, a fost de departe cel mai bun fotbalist străin ce-a jucat la noi. Ideea a fost a lui Lucescu! Ar trebui văzut ccare-i treaba cu Luceștii.
    * a se citi cartea lui Gheorghe Popa-Lisseanu – Originea secuilor si secuizarea romanilor
    ** regimurile sînt doar fațadele prin care ne conduc aceiași, cîțiva care conduc lumea. Mai pe șleau ce-i ce-au condus înainte de al 2-lea război mondial și România au condus după și, prin urmași, au condus după schimbarea de decor/regim de la 1989 numită mincinos Revoluție sau Lovitură de Stat.

  3. Gorea, așa se spune și despre CFR, că grupul de la Cluj a înlesnit câștigarea multor campionate de către echipa locală. O fi adevărată chestia asta, o fi adevărat ce spui și tu. Dar fără dovezi sunt doar supoziții. Așa cum eu pot afirma despre tine că ești hoț… hai să avem discernământ, nu să înghițim propagandă sau să lăsăm nemulțumirile individuale să ne umbrească judecata.

  4. penibil meci… un fel de facatura pentru ca fotbal nu se poate numi… era evident faptul ca miercurea ciuc nu are cum merge mai departe. insa felul in care s-a prezentat dinamo a fost sub orice critica. ce le lipseste celor de la dinamo? un antrenor si vreo 20 de jucatori de fotbal. au doar portar…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.