Dispariții și decese ale mai multor turiști în Grecia

Un american în vârstă de 55 de ani a fost găsit mort pe insula greacă Mathraki, a anunţat luni poliţia, al treilea turist decedat într-un interval de o săptămână după o perioadă neobişnuit de caniculară.

Temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius la începutul acestei luni, perioadă când în Grecia debutează sezonul vacanţelor pe plaje izolate, în situri antice sau pe poteci de munte.

Valul timpuriu de caniculă a coincis cu o serie de dispariţii şi decese ale unor turişti pe teritoriul acestei ţări mediteraneene, ceea ce a scos în evidenţă pericolele expunerii la soare.

”Există o rutină comună – cu toţii au pornit într-o drumeţie în contextul temperaturilor ridicate”, a declarat pentru Reuters Petros Vassilakis, purtătorul de cuvânt al regiunii Egeea de Sud.

Trupul neînsufleţit al prezentatorului britanic de televiziune Michael Mosley a fost descoperit în insula Symi pe 9 iunie, în urma unei operaţiuni de căutare care a durat patru zile şi la care au participat aeronave, drone şi bărci. Prezentatorul plecase singur la plimbare pe caniculă înainte să fie dat dispărut.

Poliţia nu a dezvăluit identitatea americanului decedat şi al cărui trup a fost găsit duminică în apropierea unei plaje de pe insula Mathraki. A fost transferat pe insula Corfu, unde va fi desfăşurată o autopsie, a declarat pentru Reuters un ofiţer de poliţie.

Un turist olandez în vârstă de 74 de ani a fost descoperit decedat sâmbătă pe insula Samos, iar doi excursionişti au fost găsiţi morţi în Creta pe 5 iunie.

Echipele de salvatori sunt de asemenea în căutarea a două turiste franceze, de 73, respectiv 64 de ani, pe insula Sikinos, şi a unui poliţist american în vârstă de 59 de ani în insula Amorgos.

”Există alte două operaţiuni de căutare în desfăşurare în alte insule. Sunt mobilizaţi poliţişti, pompieri şi voluntari, asistaţi de o dronă şi de un câine dresat”, a spus Vassilakis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

1 Comentariu

  1. Suna ca povestea din „Zece negri mititei” de Agatha Christie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.