Disperata

Cel puțin în utlima vreme, aproape că nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care Gabi Vrânceanu-Firea-Pandele să nu iasă la televizor și să spună că vrea să fie nominalizată candidat PSD la funcția de primar al Bucureștiului. Cu alte cuvinte, mai vrea o dată.

Când o vezi cerșind nominalizarea partidului, n-ai cum să nu te gândești la Zița lui Caragiale, cerându-i lui Titircă Inimă Rea să o ducă la Iunion, în situația de față rolul lui Titircă fiind jucat de Marcel Ciolacu, om al dracului, în ochii Firicăi, mai al dracului ca Titircă, pentru că se codește, și se tot codește. Personal, sper să nu cedeze rugăminților, precum personajul din ”O noapte furtunoasă”, o dată, pentru că Firea a fost și va fi un dezastru, ca Primar General, și apoi, nici nu merită, din niciun punct de vedere, fie el administrativ-gospodăresc, fie politic.

Dar Firea e atât de disperată încât cere, cere, cere. Doar că, dacă Zița lui Caragiale se alinta pe lângă Jupân Dumitrache, fac pariu că în discuțiile cu președintele PSD-ului, Firea urlă la el și mai fac pariu că are drept singur argument în favoarea sa  voturile pe care le-ar aduce partidului la alegerile parlamentare de la toamnă de la Pandele, și nu popularitatea de care s-ar bucura, pentru că lumea s-a săturat de ifosele și incapacitatea totală de a conduce destinele unui oraș.

Însă, disperarea Firicăi n-are limite. Aproape că aș putea face pariu că madama e disperată pentru că a rămas datoare, prin pierderea alegerilor de acum patru ani, găștilor care au profitat de pe urma madatului său.

Pentru că, vezi bine, după plecarea ei, Nicușor Dan nu a acceptat asfaltarea aleii centrale din Cișmigiu, ca să pună tarabe, cum dorea Găbița, nu a mai prelungit PUZ-urile în beneficiul mafiei constructorilor, pentru a construi oriunde și oricum, mutilând Bucureștiul, așa cum a fost de acord vrânceanca.

Nicușor Dan a blocat contractul cu turcii, nemaifavorizând firmele de acolo, pentru îmbunătățirea transportului comun, aducând tramvaie românești de la Arad, a desființat companiile primăriei generale pe care Firea le înființase tocmai pentru sifonarea fondurilor, alea care au adus Bucureștiul în stare de faliment, a revigorat bugetul Bucureștiului punându-l pe plus, putând face plăți pentru a continua investițiile, a început reparațiile infrastructurii de căldură a Capitalei lăsate de izbeliște de Găbița cea interesată doar de a da bilete de turism bătrânilor din organizația PSD, singurele întârzieri fiind cele cauzate de dificultățile de aprovizionare cu conducte din oțel, aduse din Ucraina, nu a mințit că a făcut un spital nou, arătând o poză, așa cum a fost în stare să facă Gabi Firea în trecuta campanie electorală, ci a finalizat stația de epurare a apei uzate de la Glina pe bune, nu pe poze animate, a reușit să facă plățile pentru terminarea pasajului de la Doamna Gica etc.

Acum, să nu credeți că aș crede, la rându-mi, că primarele Nicușor nu are bube, pe cea mai mare considerând-o totala lipsă de abilitate în privința comunicării, dar nimic din cele de mai sus nu ar fi fost posibil dacă Gabriela Firea ar mai fi rămas primar general.

Însă ea se vrea din nou mai mare peste bucureșteni, clientela fiindu-i muuuultă și foamea fiindu-i uriaaaaașă. Mai vrea o dată, iar disperarea îi e într-atât de mare încât a ajuns să se înjosească public, declarând că e gata să dea în scris că, dacă se va alege din nou, nu va cere ulterior vreo funcție de conducere în partid.

Dar calitatea de acum, din Guvern, și funcția de vicepreședinte al PSD, ce-o fi soro!? Păi, nu a fost trocul de care a beneficiat în urma scandalului cu bătrânii din azil!? Cine să o creadă, când spune așaceva, cum că nu mai cere nimic!? Eu, nu și, la fel, majoritatea bucureștenilor.

Pe de altă parte, mai luați în calcul că PSD-ul și PNL-ul, sunt conștiente că dacă Nicușor Dan mai iese o dată primar general, este foarte probabil ca unele robinete ale corupției să se închidă definitiv, lucrul ăsta nefiind acceptat de mulți care consideră Bucureștiul o vacă de muls mai mare și mai pătată ca o Bălțată românească. De aceea, actualul primar e pe post de sac de box.

Și tot de aceea, Sebastian Burduja, de la liberali, stă și el la pândă, chiar dacă nu e decât o marionetă a aranjamentelor dintre PSD și PNL, lucru pe care Firea îl cunoaște bine, desigur. Pentru că, de fapt, Firea se bate cu alianța, nu cu Ciolacu sau cu altcineva, pentru că nominalizarea ei drept candidat la funcția de primar general ar pune sub semnul întrebării această alianță vitală pentru București, dar, mai ales, pentru viitoarele alegeri parlamentare și prezidențiale de la toamnă. Dar dacă, până la urmă, Firea va primi candidatura, tare sunt curios să știu cum îi va recompensa pe liberali.

Circul e mare, spectacolul e ”a la grande”, dar votul e la bucureșteni și e bine că e așa, pentru că asta e democrația, votul, nu urletele Bițilicăi din Biroul Politic al Partidului Social Democrat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 29

42 de Comentarii

 1. Şi ce va oferi bucureştenilor? Azile de exterminare ale bătrânilor ca la mafia din Voluntari? Chermeze de prost gust la preț triplu? Pomeni pentru doamnițe nesatisfăcute în dragoste? Trotinete pentru membrii de partid?

 2. Sarmancur si tot clanul de mafioti Pandel,tata Puiu,Oprea ‘Budigai’au fost scosi de la borcanul cu miere PMB si acum, mai ales ‘sinistra sotie a lui Pandel’mai vrea o tura ,le ghioraie matele dupa afaceri cu parandarat asigurat pe relatia Turcia ( y compris Ponte insusi )
  Speram in a doua victorie decisiva a lui Nicusor!

 3. Indiferent de parea unora platiti sa murdareasca, lumina tot va scanteia ca e lumina!

 4. Tare as vrea sa vad pe madam Firea pierzand alegerile sustinuta de ciuma rosie+ciuma galbena…ar fi spectacol total…

 5. Mai Ilie Stoian până acuma au postat doi de ai tai,tu mă știi că nu te suport pentru că ești un susținător al Partidului Tenie(USR),partid FABRICAT DE SECURITATEA trădătoare de țară.
  Oricum între Nicușor Dan și Gabii Fii Rea ,bucureștenii nu au alternativa normala decât DISPERATA că oricum e mai normala la cap.
  Nu ți-am citit mazgaleala că plec la o ședință și nu am de gând să stric aerul în sala.

 6. ”Disperata”

  Imi place titlul.
  Tanti ar face orice pt a prinde functia. Fara jena, insista public, cauta variante……………
  A lasat o mega/gaura la buget, dar crede ca a fost un meneger bun.

 7. Batalie mare pe Capitala care in 34 de ani de democratie securista a ramas cu aceeasi infrastructura rutiera, fara strazi si fara autostrazi suspendate, fara AUTOSTRAZI DE CENTURA cu cate PATRU-SASE BENZI pe sens, ca pe vremea lu Ceausescu…
  Nea Ilie a punctat perfect o parte din CRIMELE BASOIDO-PONTOIDO-EVANGHELEISTE Fierea, dar a si profitat sa-l ridice-n slavi la un mod inestetic pe Plicusor, al carui singur merit a fost ca A BLOCAT unele monstruozitati ale FIAREI Fierea care e INDRAGITA ZEILOR
  daca dupa aproape un an NU E INCA INCULPATA pentru CRIMELE comise in CARDASIE MATRIMONIALA cu viceamiralul sef de piroga…

 8. …oricum, trebuie admirata perseverenta…oricum, probabil autorul ori nu locuieste in bucuresti, ori are centrala proprie…sa-l lauzi pe actualul primar general imbecil nu poate avea alte explicatii decat cele amintite…

 9. Postacul sarmancur are o suferinta vizibila. Are sarmancur la cap….Primarul Nicusor e primarul celor cu sarmancur la cap….USR e gasca care fiind la Guvernare a trimis la Brucsel planul PNRR care prevedea o prima crestere a pensiilor dupa anul 2070…..USR e ala cu lozinca Luptam si Rosia Montana o salvam….Sunt buni de plata, 2 miliarde de dolari lu Gabriel…USR e gasca oamenilor cu sarmancur la cap…

 10. Eu o iubesc pe doamna Firea.Pentru că sa zic că este foarte frumoasa,manierata,grijulie cu bătrânii (eu însumi sunt bătrân filozof,va avea grijă de mine).O iubesc și pace.Am căzut la femeie,întocmai cu se zicea in trecut :am căzut la partid(comunist),atunci când un om se convertea la comunism.O iubesc,o iubesc…

 11. Nicusor castiga prin metoda Clotilde….Gasca sarmancur la cap e destul de numeroasa, macar 200 de ruksaci cu voturi sunt in stare…

 12. @Vanatorul de troli: autorul este useristul de serviciu scos la ínaintare ca să facă propagandă escrocilor săi. E foarte bun Nicuşor, Clothilde e perfectă iar despre Fritz nici nu mai avem cuvinte! Aşa-i Stoiane? Haide, cântă la altă masă!

 13. @ Useristul de deserviciu-cine te-a întrebat?Stai în banca ta.

 14. L-ai uitat pe usereistul de la Brasov care se lauda in CV cu o scoala la care nu avea diploma de absolvire, ca Vlad Voiculescu, care a facut o post universitara la o universitara neabsolvita la Viena.

 15. …pt 12;55…mai, nu credeam ca va functiona dar sa stii ca m-a sunat!…asta este, daca esti timid, iti trimit niste filmari, stii tu, material didactic pt sala de lectura din funduk de batatura…n-am gasit alta rima!…

 16. Nea Ilie, nea Ilie mai lasă-ne! Gabriela e’o dulceață de moldoveancă, iar mata, prea înăcrit să scri vreodată de bine de cineva! Ești partizan și nu se cade! Cică jurnaliștii sunt echidistanți! Să fie!

 17. Domnule jurnalist Ilie Stoian, sponsorul meu domnul de afaceri Caine va multumeste ptr aceasta frumoasa compunere electorala si spera ca nu mai cereti si transa a doua de plata, deoarece prima transa a fost, consideram, indestulatoare.

 18. …pt useristul de deserviciu…asta este, trebuie sa-i respectam optiunea…

 19. Cita ticalosie si pic de rusine la acest ilie stoian ?! Mai japitza, este femeie ma in primul rand, dar si sotie si mama a 3 copii. Mai apoi este persoana publica votata de milioane de romani. Da tu cine esti tu mai nenorocitule de batjocoresti fara nici un menajament un astfel de Om ?! De unde ai aparut, din ce gunoaie sau canalizari ?! Un pic de rusine mai boschetarule pentru ca sunt convins ca in plan personal Gabi Firea nu te-a deranjat cu absolut nimic.

 20. Ce-mi place la CEAUSISTUL RESOVIETIZAT Batranul e Con secventa, atat PRO-SECURIST-CEAUSISTA, cat si pro-sovietica… Flacaul asta tomnatic se face ca ignora REALITATEA ca Securitatea a fost creata ca TRADATOARE DE TARA si a RAMAS TRADATOARE DE TARA intr-o CONTINUITATE MONSTRUOASA!!! TRADAREA s-a facut dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern pe FILIERA FILIALELOR Comintern deepee de staatee/Langley si Brueexeelles/Berlin intrucat se juca PARODIA INTERBELICA cu CAPITALISTII Comintern Groza, Ausschnitt, Malaxa, Blanck, Mociornitza!!! Pentru conformitate vezi tambalaul reactualizat cu AGENTUL Securitatii si Comintern Timis din AGENTURA lu COMINTERNISTUL si MILIARDARUL ROSU Söros, artizanul LOVITURII DE STAT KGB/GRU/Comintern din 1989 executata de AGENTI SOVIETICI COMINTERNISTI si ODTRASLE DE COMINTERNISTI!!!

  Cine SCOATE PE USA REALITATEA nu stie ca REALITATEA INTRA PE FEREASTRA, vorba CLONEI „Barlie” a lu maxtor ticacalosu tomlin…

 21. a mâncat „răcitura”, piftia de porc
  cu tot cu belciug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  -Sârma!

 22. Disperata iese diseara pe A3cnn si se propune candidat la primaria Bucuresti. Independent ?

 23. Afirmatia din articol cum ca moldoveanca a ramas de data trecuta datoare mafiotilor care a sponsorizat-o se confirma in sectiunea comentarii. E suficient sa le citesti ca sa observi ca inca se investesc bani in ea.

 24. Firea,
  Tu nici nu stii sa-ti pui o masca pe fata. Cum sa fi avut tu grija de romani in pandemie?

 25. Are tupeu individa , multa nerusinare ,obraznicie ,inpertinenta ,curaj ca sa minta cu zimbetul pe buze .Asta daca chiar reuseste sa mai ajunga in politica ,inseamna ca noi romanii sintem inconstienti ,ne batem joc de noi si de viitorul copiilor nostrii.

 26. Una dintre cele mai perverse figuri politice din Romania ! Da Este disperata ! Este disperata pt. ca este pe cale sa piarda totul , sa ajunga din nou la Varan . Totul a inceput odata cu grozavenia azilelor mortii , oamenii nu uita asa ceva . Primul semn a venit cind CIOLACU a usuit-o din functia de ministru . A devenit toxica pt. PSD , nedorita . Si ea simte asta . Cit despre NICUSOR DAN , om de o modestie si bun-simt incredibile , are o mare calitate NU FURA ! Si pt. foarte multi bucuresteni asta conteaza .

 27. Gabi, mai lasă-l pe Ion odată și hai în casă că s-a făcut noapte!
  Bine, îl mai las odată și vin.

 28. Unde a disparut peste noapte Shosho ? Nici numele nu i se mai pronunta pe undeva. Sper sa-i dea sa manance ! Asa o sa pateasca partidul URA, nu-si va gasi numele pe listele de vot ? Mijto, asta inseamna sa-ti bati joc de ambasada Izdrael si Departamentul de Stat al SUA, pentru necunoscatori.

 29. duoamna este „decat” o „fatada”. este fatada stapanilor ei. este santajata de ei, iar ea este impinsa sa joace si sa castige, a fost antamata long time ago pentru asta. altfel, va incepe circul „dna” la comanda umbritilor…absolut toata putoarea este „irganizata” la fel. si stiti si voi.

 30. Firea nu înțelege ca e terminată politic după ce tunuri a dat în București , băgase orașul în faliment cu aranjamentele ei , PUZ-uri peste PUZuri și companii municipale de tăiat frunza la caini fără număr . Să îi dea soțul funcție la primăria Voluntari cu susținerea PUSL sau cum naiba se mă cheamă partidul televizor al varanului .
  Nu o mai votează decât gașca de fomisti bugetari cărora Nicușor le-a tăiat accesul la mălai . Și pensionarii beneficiari de cupoane plimbat Grecia

 31. …dap, nici eu nu credeam sa existe personaje politice de sex feminin care sa se bage in combinatii, iar firea nu face exceptie…dar de-aici pana la a-l ridica in slavi pe mucusor e-o cale-atat de lunga!…mi-am propus sa gasesc un singur nume de politician cinstit din ultimii 33 de ani si nu am gasit!…iar insistenta, incapatanarea, indarjirea de care bda dovada cu candidatura asta chiar poate conduce la banuiala ca a luat un parandarat si nu s-a mai facut smenozeala…

 32. A fost scos la dejectat hemo roidu BaTRACian AlCibiade direct din Balta statuta a Brailei ca sa le tina isonul securistoizilor ceausisti resovietizati Batranul, marius, Justinian/nicu olahus si alte creaturi care au tupeul ordinar sa o mai „sanctifice”
  pe aceasta basoida ordin Narr-a din RETEAUA lu Del Ponte cu care A DISTRUS PeeSeeDee tocmai cand incercase Dragnea sa-i dea o
  fatza umana!!! Acesta e blestemul ceausistilor marunti, sa-i apere pe DUSMANII partidului lor de suflet!!!

  SCLAVEII CEAUSISTI SOVIETIZATI l-au IDOL LATRAizat pe Ilici GENOCID care i-a CIURUIT pe Ceausestii care i-au facut NEOAMENI, la fel pe Nasty care era FOST MAHAR CEAUSIST de ultima ora, nu ca Ilici GENOCID, apoi pe Mircica pentru ca era fecior de GENERAL de Securitate si tot asa pe PROFI Pedro, Severnii, Cosha-rul etc!!! Asa le trebuie SCLAVETILOR CEAUSISTI daca nu le vine mintea la cap si asculta de HAITELE Cpt core/Core care sunt basoide sub acoperire…

 33. Fata tatii,stai fetito acasa la cratita ,lasa politica pt. oamenii corecti si cinstiti ! Tu nu ai dat dovada nici de cinste si nici de coectitudine ,asa ca lasa politica si ia in mana facaletul !Cel mai corect ar fi ca tu impreuna cu Panelica al tau ,sa incercati ca sa raspundeti in fata oamenilor si al unei justitii corecte din Romania, cum v-ati batut voi doi joc de batrinii din Caminele din Voluntari.

 34. Cât a fost la butoane a făcut rahatul praf. Acum ar fi bună, după hahalera Ciolacu, pe motiv că are experiență. Atâtea bogății au strâns clanul Pandele, că nu se mai satură? Mai ușurel, că vă rupeți și voi gâtul, ca alți nesătui!

 35. Nu mai functioneaza Bowserul Mozilla Firefox . Am gasit Alt Browser !

 36. PSD- ul are mingea…. insa vulturii se aliaza cu vulturii si nici un vultur nu face aliante cu gainile ci le mananca. Oamenii data trecuta nu l-au votat pe „pacalici ” la PMB pentru ca l-au placut ci pentru a scapa de cineva a carei poza era de gasit in DEX la termenul „dizgratie”.

 37. Vitejii barbati ai forumului în lupta de la Podul Mogoșoaia cu inteligenta, cultura și bunul simt a doamnei Firea își urla victoria creație Darwiniene.
  Ieri erau in ring, în coltul albastru pregătiți s-o facă KO în prima repriza. După ce si-au pus proteza și si-a introdus pumnii in mănuși au constatat ca își uitaseră vlaga in debaraua cu maturi și mopuri asa ca parasira coltul albastru, ca Marea Moarta, și declarara ca fiind lipsiți de vlaga au nevoie de mai multa ura ca să se revigoreze. Poate asta și explica ura manifestata împotriva doamnei. De asemenea bărbați are nevoie România în armata, ca să se lupte cu dușmanii tarii. Bărbați adevărați care își masoara forțele cu femeile pentru a ne dovedi ca adrenalina le curge prin sânge precum a curs forță de intervenție rapida în Irack. Rog Cotidianul sa posteze și mâine un articol despre doamna Firea ca sa-i vedem pe viguroșii cu mușchi de fier și nervi de otel cum si-i incoarda ca să fie incununati cu premii la concursul de culturism, secția Mușchii și Impotenta Fizica, jurizat de către izmenarii rațiunii pure. Neapărat domnului tovarad Charlie sa i se atribuie premiul ” Bolșevicilor de AUR”, pentru merite deosebite în combaterea pestei porcine la găinile silențioase din Lacul lebedelor înțesat cu pești cominternisti de rit neomarxist. Charlie în goana după AUR și medalii olimpice la pugi lat și pugi lung.

 38. Dupa cat de vanata a fost de securitatea cea noua si anexele acesteia din justitie, Gabi Firea trebuia sa fie in puscarie de mult. Dar GHINION! Femeia a fost un functionar exemplar care nu a putut fi compromisa oricate curse i s-au intins. Tocmai pentru ca a alungat mafia securisto-pedelista (care l-a impachetat pe naivul Oprescu) de la banii primariei a transformat-o pe Firea in cel mai nedorit candidat la functia de primar al Capitalei. Are sanse uriase de a reveni daca nu va fi furata din nou de acesta mafie securista care a pus din nou labele pe capitala cu concursul useristului Nicusor.

 39. Madam sufera de vedetism. Ca si Elena Udrea, femeile provenite din medii sarace care s-au ajuns, cum se spune in popor, nu-si mai incap in piele. Vor sa apara la tv, la sindrofii, sa-si etaleze pantofii, gentile, fustele, vor sa se dea mari. Chiar femeile casnice, pana nu isi pun pozele pe facebook, cainele, pisica, cozonacul, parca nu exista. Dar madam Pandele nu accepta ca nu mai apare la TV, la taiat de panglici, ca nu mai vine soferul la poarta, ca nu mai vine cu cohorta de madame godeiste, ca nu mai primeste flori de la pensionari, etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.