Divergențe. Biden nu se mai ascunde! Ce vrea de fapt Israel?

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat marţi că, spre deosebire de Washington, guvernul israelian „nu (doreşte) o soluţie a două state” cu palestinienii şi i-a cerut prim-ministrului Benjamin Netanyahu „să schimbe” guvernul, relatează AFP.

La rândul său, premierul israelian a semnalat marţi „dezacorduri” cu liderul american cu privire la viziunea lor pe termen lung, odată cu încheierea conflictului în Fâşia Gaza.

„Acesta este cel mai conservator guvern din istoria Israelului”, a afirmat preşedintele american.

Este pentru prima dată de la atacul Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie, când preşedintele democrat în vârsta de 81 de ani a făcut referire public la divergenţe cu executivul israelian.

Joe Biden i-a cerut premierului Benjamin Netanyahu să „întărească şi să schimbe” executivul pentru a găsi o soluţie pe termen lung la conflictul israeliano-palestinian. El a estimat, de asemenea, că Israelul, care bombardează intens Fâşia Gaza, începe să piardă sprijinul opiniei publice mondiale.

Israelul apreciază susţinerea Statelor Unite pentru obiectivul de distrugere a organizaţiei islamiste Hamas şi eliberarea ostaticilor ascunşi de palestinieni în Fâşia Gaza, a declarat marţi premierul israelian Benjamin Netanyahu, observând însă că între aliaţi există diferenţe de viziune privind perioada de după război, notează Reuters.

Netanyahu a refuzat din nou să aprobe revenirea Fâşiei Gaza sub administrarea Autorităţii Palestiniene susţinute de Occident şi conduse de preşedintele Mahmoud Abbas.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

14 Comentarii

 1. Să facă ce știe USA mai bine să dea cu bomba …in beliții aia din Gaza … și dacă o țară îndrăznește să ii critice ii face teroriști și le trimite Bombe mai mari mai mici …asta știu asta fac ….. bombele înseamnă civilizație iar nucleara (tot o bombă) dar aia este supercivilizație …..un copil zice da dar bombele distrug …. Binden răspunde dacă nu ști să fi civilizat plătești prețul libertății …in mintea unora ca Radu Tudor Gâdea consideră că bombele apară libertatea :)))) vă dați seama că acești indivizi gândesc doar cu jumătate de creier ?? Ei cref cu moneda are o singura fată … și ca nu exista și o altă față a monedei ……..

 2. Ar fi suficient ca SUA să stopeze ajutorul anual( cca 4,5 mld/anual ) pentru ca Bibi să cadă de la putere și nu iar în picioare, ca până acum , și atunci se poate discuta de cele două state : Isreal și Palestina.
  Dar deocamdată, până nu se clarifică dosarul cu fam. Biden nu se ia nici o măsută clară, ci doar se negociază, ceea ce convine lui Bibi care are relații mai bune cu Trump decât cu Biden !
  În ce privește creșterea antisemitismului în Lume, acesta este și scopul lor : să se victimizeze în continuare, postând în victime deși sunt niște ucigași sadea ! Și nu doar cu ce fac acum în Gaza , ci mai ales cu ceea ce au făcut acolo din 1948 până acum !

 3. ” susţinerea Statelor Unite pentru obiectivul de distrugere a organizaţiei islamiste Hamas ”

  decembrie ’89
  decembrie ’23
  -ceva-ceva se aseamana, „terroristi arabi”
  tot Hamas o fi fost?
  -nu credem,
  Hamas este o organizație palestiniană islamistă teroristă. Scopul ei declarat este cucerirea Statului Israel și transformarea lui într-un stat palestinian islamic,
  se ocupa cu altceva!

 4. Depinde ce va hotari lumea musulmana in spatele careia se afla rusul si chinezul.

 5. Pai ce ati facut Bambitza,o luati iar de la cap cu un stat palestinian liber si independent la tuneluri si terorism,asezat in coastele Israelului,asa cum a mai fost,si unde sa isi trimita si popii iranieni chiar si trupele mai aproape de excursii in Tara Sfanta cu „botezul” islamist din poarta in poarta?

 6. E grav …PERDANTII au nevoie de-o LEBADA NEGRA in EGIPT
  altfel nu le (mai) dau nicio shansa ! 😐 Turci au deja o data pre-stabilita 🙁 ! (Putin a vorbit si cu … arabii ! 🙁 )
  ______
  daca BIDEn nu primeste urgent cele 100 miliarde … bancile americane au curand o problema de debalansare 😉
  care daca incepe nu mai poate fi oprita (mai ales cu bani tipariti oprita!)

  -> „NINGE PE FED!” 😛

 7. ..ipocrizie si diversiune …,mint fara sa clipesca…
  de grija civililor palestinieni SUA au trimis Israelului cate 10 obuze pe cap de palestinian…,iar israelienii ucid fara discernamant,…,…caci sunt deasupra legilor….oare pana cand?

 8. @Radu Humor
  -oaile nu pricep
  ce se intampla de Pasti cu mieii lor!

 9. @deeper
  Serios? Păi ia să-ți aduc eu aminte de ce-au făcut evreeii contra palestinienilor. S-a petrcut între 16 și 18 septembrie 1982. Atunci milițiile falangiste (aliate cu Israelul) au intrat cu acordul și protecția Israelului în taberele de refugiați palestinieni de la Sabra și Shatila, und au ucis 800 de femei, copii și bătrâni. Armata israeliană a încercuit taberele și au permis masacrul, astfel că bieții civili nu au avut unde fugi. în plus, băi mămăligă-n praștie, toată lumea condamnă Rusia că a anexat Crimeea (care a fost a lor) dar tac precum porcu-n paie despre anexarea Înălțimile Golan, care aparțin Siriei.

 10. Evident ne este !
  Întregii Căi a Laptelui DegreZat (1.5%) etc.
  Oameni buni, eu vâ tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  KhaZarii din Israel vor Gaza (și Zăcămintele off-shore de gaZe), da’ fără Palestinieni.
  La fel cum KhaZarii de la Kiev vor Donbasul și Crimeea, da’ fără Ruși.
  Vor Nordul Bucovinei și Herța, da’ fără Români, TransCaroatia, da’ fără Unguri și Slovaci șamd.
  Că așa e „poporul superior” KhaZar, VREA MULT !
  măRog…🤮

 11. parerologi si postaci, simtiti cum participati la politica mondiala prin intermediul mediei on-line?cel putin aveti sansa sa stie lumea ce capete seci aveti:))
  cineva isi bate joc de voi…

 12. „parerologii” astia
  stiu evident mai multe decat CIA sau MOSSAD-ul 😀
  Nu-i desconsidera pentru ca scriu imbacsit si agramat !
  AUD?
  … cati ante-straniu-stiau inaintea parerologilor de pe COTIDIANUL ca straniu-deja-intamplatul:
  ❤️”Mi-e frica de …POGROAME!”❤️
  va aduce si un straniu-prestiut TUN la BANCA IUDEICA si un GENOGID (inca din 7 otombrie ora 19) prezis ? („omul simplu” e deseori perceput ca adevarat -> om prost, nu pentru ca genetic-inferior ci pentru ca lipsa-educatie diversificata !)

  AUD ?

 13. „parerologi” 😀

  stai sa vezi cum ii vei numi dupa psrerolog-ante-prezidul.

  „NINGE PE FED!”

  PS: Cati mai stiu de rezultatele tinute secret PROSTIMII
  la TESTUL DE STRESS al bancilor UE + USA ? AUD ?
  non-parerologule … fudul dar prosst ?!
  🙂

 14. Pai , daca au aparut divergentele de ce nu trimite soimii sa l aduca la scultare , sau macar sa puna de o primavara evreiasca ca a fost plina de primaveri zona ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.