DNA infirmă. Dan nu e urmărit penal

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) atrage atenţia asupra necesităţii unui echilibru în discursul public şi precizează că nu a fost începută urmărirea penală faţă de nicio persoană în cazul sesizării cu privire la unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei.

Reacţia DNA vine după ce Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a afirmat vineri că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în urma plângerii sale la adresa lui Nicuşor Dan în legătură cu sursele de finanţare pe care edilul le-a avut la dispoziţie pentru precampanie.

„La solicitarea mass media şi în referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind pe unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană. Pe această cale atragem atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

DNA dă asigurări că va transmite public, în condiţiile legii, orice informaţie privind activitatea instituţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. „Reacţia DNA vine după ce Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei”

  Asta faci cand ai 7% din vot !

 2. ok, n-ati inceput urmarirea penala, dar investigatia cum sta? cercetati sursele de finantare sau ati primit ordin pe unitate si ati dat cu NUPu pe sesizare? oricum… la cum lucra porcusorii DNA probabil prin 2030-35 o sa aflam ca sursele de finantare chiar erau ilegale

 3. S-a dus vremea protocoalelor securiste ale lui Coldea care facusera din subalternii din DNA un soi de mici ‘dumnezei’. Ei anchetau, ei insailau dosarele pentru unii sau le aruncau la gunoi pe ale altora si tot ei judecau si dadeau sentintele. Judecatorii erau de decor, este adevarat ca multi judecatori indrageau si ei protocoalele. S-au dus si capeteniile DNA Luluta si colegul din Salaj, s-a dus si capetenia lor Helvig, cu totii cica ‘scoliti’ la um UBB. Pare ca securistii aripa Astalos sunt pe faras. Le ajung 30 de ani de jocuri urate la adresa romanilor adevarati.

 4. O VINIT BILETUL DE LA DOAMNA LULUȚA– DAN ȘI CLOTILDE SUNT CURAȚI CA LACTIMILE (de corcodil) dați-le pace că de nu -pe mulți îi voi lua la joc!

 5. O campanie murdara dusa de candidatii fara valoare Burduja,Firea ,Enache si Piedone impotriva lui Nicusor Dan care nici nu-i baga in seama

  Votati cinstea,votati Nicusor Dan!

 6. @omul simplu,de pe stradă. NU votam lenea, incompetenta, profitorii finantati de rusii, NU votam Nimicusor Plicusor.

 7. Daca erai om simplu de pe strada, sigur erai atacat de sobolanii din sect 1 sau mancat de balariile din parcurile din Bucuresti.[NewsReader]

 8. Postacii venetici scriu ca sa dea bine pentru inamicii primarului actual. Lucrurile se fac pe rand. Prioritatile au fost, bulevardele in reparatie, conductele de termie, tramvaie noi romanesti si autobuze electrice iar parcurile mai la urma. In 4 ani nu se pot fac toate,cand primarii Halaicu, Videanu, Lis, Oprescu, Firea nu au facut nimic si nu a dus la final nici un proiect. Doar circ si pomeni.Acum postacii le vor pe toate. Au uitat de cele 22 de firme ale lui Firea care mancau banii primariei, uita ca pentru orice reparatie trebuie analiza economuca si licitatie ce dureaza 2- 3 luni de zile.

 9. Dupa prostia DNA ului cu Boghiu de la Brasov si Clotide de la sectorul 1 unde efectul a fost contrar celor dorite, acum încearcă să se dea imparțial. S-a compromis si nu mai ține vrăjala. Comasații aluneca pe tobogan, de fapt nici nu vor la anul guvernarea. Sa vina altii sa faca reforma ei, intra in adormire, de unde vor latra , sper doar la luna…..!

 10. @Patrioate
  Daca ii trecea prin claie lu’ artimetica sa verifice gabaritele tramvaielor, poate nu „cumparam” si statiile. Mai era un pic si trebuia sa „cumparam” si stalpii de sustinere a firului de curent, eventual sa facem si alte cai de rulare. Doi, sunt curios cat va dura pana va lua foc primul autobuz electric si sper sa nu aiba calatori nevinovati inauntru. Cat despre „romanesti”, mai sapa. Ah, am uitat. Ce inseamna conductele de termie? Ca mie imi suna a conductele de temperatura, pe romaneste.

 11. @Un patriot: printre primarii care n-au facut nimic, de ce nu i-ai bagat in primul rand pe ciorbea si pe besinescu (mai ales) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.