„Doamne ferește!” Violeta Alexandru știe ce vorbește?

Fostul ministrul al Muncii Lia Olguța Vasilescu o acuză pe Violeta Alexandru, actualul ministru, că nu cunoaște legea pensiilor, după ce Alexandru ar fi declarat că vrea să modifice legea pentru a putea fi cumpărați ani de vechime pentru pensie.

„Doamne fereste! E deja de un an ministru si nu a citit legea pensiilor inca! De un an se plange de inechitatile care sunt deja corectate! Iar ea trebuia sa aplice noua lege si sa se apuce de recalculare de 6 luni!!! Acum vorbeste de cumpararea anilor de vechime pentru pensie care deja e in vigoare de cativa ani… Sunt mii de pensionari care au beneficiat de acest drept! Chiar nu o convinge nimeni sa citeasca legea pensiilor si sa nu mai tot bata campii? Incredibil cata incompetenta!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Ce a spus Violeta Alexandru, conform Antenei 3

”Prima modificare pe care aş intenţiona să o fac este legată de posibilitatea oamenilor de a-şi cumpăra, de a putea recupera din spate perioade pentru care nu au contribuit. Sunt persoane care mi-au semnalat acest lucru mi-au adus în atenție că ar avea disponibilitate constatând că din toată perioada de stagiu minimal de cotizare le lipsesc câțiva ani și ar fi dispuși să îi acopere.

Asta ar fi o potenţială modificare pe care o voi pune în dezbatere publică, voi vedea reacţiile şi apoi voi decide”, a declarat la TVR Violeta Alexandru, citată de Antena 3.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8500 Articole
Author

26 de Comentarii

  1. Inca o inselatorie pe spinarea cetateanului! Iti cumperi vechime speransd cav vei avea o pensie mai acatari, si tot la 1450 sau 1700 lei ajungi! Tot cei de lux vor avea peste limita suportabilitatii bugetului de stat, majoritatea care au muncit din greu in 2-3 schimburi, tot greu vor trai.

  2. Mare atentie mare ! Eu zic ca doritorii sa se gindeasca de zece ori ! Pentru ca, in conditiile mizerabile de viata din Romania (nu ma gindeszc la politicieni, borfasi si alti „oameni de afaceri” !) chestia cu cumparatul anilor de pensie poate fi o adevarata „ruleta ruseasca” ! Da omu’ bani ca sa recupereze citiva ani , sperind ca isi va ronati pensia linistit ani de zile, si dupa aceea, la citeva luni de la iesirea la pensie si „multumita autoritatilor” care ne-au creat un nivel de trai asemanator celui din Rwanda secolului 17, sa „dea coltul” ! Cum spuneam, e o adevarata loterie, statul in nici un caz nu va face cadouri …

  3. Daca tot nu mai exista emisiunea „Comici vestiti ai ecranului”, sunt buni si astia ai lu’Sica pentru entertainment!

  4. E adevarat. Cumpararea anilor vechime la pensie, functioneaza de 3 sau 4 ani.

  5. Dar ce, nu se cumpara de 30 de ani pensie de handicapat? Mai acum o zi ni se prezentau la tv orbi care merg pe bicicleta si doctorii care au dat certificate la orbi care fac injectii au viloaice si bani de-i intorc cu furca sa nu mucegaiasca. Huuo jefuitorilor de prosti!

  6. Violeta, Violeta, ai descoperit roata ? Pesedeeeeeeee ti-a luat-o inainte din 2016.

  7. Doamna Violeta are deja pregatit un proiect de lege care prevede ziua de duminica ca zi libera si se aude ca colaboreaza intens si cu colegul de la Transporturi, pentru un brevet de inventie denumit „Roata. O revolutie in domeniul transporturilor terestre” ! (apropo, doamna : eu de cumparat nu cumpar nimic de la statul roman, pentru ca sint sigur va voi fi escrocat, da’ de vindut, pot sa-mi vind cei cinci ani cit am lucrat in saracia asta ? Haai, ca de cotizat am cotizat an de an, luna de luna ! Adica, practic, sa-mi recuperez banii cotizati si pina acum, practic FURATI de catre statul roman)

  8. Într-un stat mafiot nu m-ar mira să-ți cumperi vechimea pentru pensie la naștere.???..vom avea primul pensionar din lume la naștere…!!!..

  9. „Strania poveste a lui Benjamin Button” … Desi pentru doamna Veoleta eu am o alta „contrapropunere” : pensie „din oficiu” pina la 65 de ani, dupa aia „la munca” !

  10. Violeta nu stie nimic despe ministerul pe care zice ca-l conduce. Toata ziua este pe drumuri. La ordinul lui Johanis a devenit agentul electoral al lui Cap de Lemn. Ea si cu paznicul prafolog de la mediu.

  11. Coana Veo, da’ o pensie speciala pot sa cumpar de la matale ? Saru’ mana, manca-ti-as ochii aia frumosi de coropisnita !

  12. Lege pensiilor nr 127 din 2019 Art.6 – Orice persoană care a realizat un stagiu minim de cotizare de cel puţin 10 ani se poate asigura în sistemul public de pensii în baza unui contract de asigurare socială.
    În sistemul public de pensii se poate încheia contract de
    asigurare socială şi pentru perioade de timp de maximum 5 ani anteriori lunii încheierii contractului, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, cu respectarea prevederilor alin. (2).
    Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale, în cazul contractului de asigurare socială prevăzut la alin. (3), sunt cele care se încadrează în intervalul de timp cuprins între data dobândirii capacităţii de muncă şi data încheierii contractului de asigurare socială.
    Perioada pentru care se încheie contractul de asigurare socială prevăzut la alin. (3) constituie stagiu de cotizare şi se valorifică pentru obţinerea unei pensii potrivit prezentei legi.
    continuare

  13. Art. 10. – (1) Contractul de asigurare socială prevăzut la art. 6 alin. (2) şi (3) se încheie între persoana interesată sau, după caz, reprezentantul legal ori mandatarul acesteia, desemnat prin procură specială şi casa teritorială de pensii competentă, în funcţie de domiciliul persoanei interesate.
    (2) Contractul de asigurare socială se încheie în formă scrisă şi
    produce efecte de la data înregistrării acestuia la casa teritorială de pensii.

    Art. 11. – (1) Venitul asigurat înscris în contractul de asigurare socială prevăzut la art. 6 alin. (2) poate fi modificat, din iniţiativa asiguratului, prin încheierea unui act adiţional la contractul de asigurare socială.
    (2) Venitul asigurat înscris în contractul de asigurare socială prevăzut la art. 6 alin. (2), în baza căruia se calculează contribuţia de asigurări sociale se modifică, din iniţiativa asiguratorului, respectiv a casei teritoriale de pensii, prin notificarea scrisă a asiguratului, ori de câte ori venitul lunar asigurat este mai mic decât cel prevăzut la art. 33 alin. (1).
    Art. 29. – În situaţia contractului de asigurare socială contribuţia de
    asigurări sociale se datorează de la data încheierii acestuia, în cota prevăzută în Codul fiscal.
    continuare

  14. Art. 30. – (1) Plata contribuţiei de asigurări sociale datorate de
    asiguraţii prevăzuţi la art. 6 alin. (2) se face lunar de către aceştia sau, în numele lor, de către orice altă persoană, în contul casei teritoriale de pensii la care sunt asiguraţi, în baza contractului de asigurare.
    (2) Plata contribuţiei de asigurări sociale, în cazul asiguraţilor prevăzuţi
    la art. 6 alin. (2), se poate face şi anticipat, pentru perioada de până la sfârşitul anului calendaristic. În aceste situaţii, stagiul de cotizare este corespunzător timpului scurs în interiorul perioadei pentru care s-a efectuat plata.
    Art. 31. – (1) Plata contribuţiei de asigurări sociale datorate de
    asiguraţii prevăzuţi la art. 6 alin. (3) se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, în termen de un an de la data încheierii contractului de asigurare socială.
    Contractul de asigurare socială încheiat conform prevederilor art. 6 alin. (3) îşi încetează aplicabilitatea la data la care contribuţia de asigurări sociale datorată în baza acestuia este achitată în întregime.
    În situaţia în care la expirarea termenului de un an, prevăzut la alin. (1), contribuţia de asigurări sociale datorată nu este achitată în întregime, stagiul de cotizare se constituie corespunzător plăţii efectuate.
    continuare

  15. Art. 42. – (1) Contractul de asigurare socială încetează de drept la
    data decesului asiguratului.
    Eventualele sume neachitate până la data decesului, reprezentând contribuţii de asigurări sociale şi, după caz, dobânzi şi penalităţi, nu se mai urmăresc. Stagiul de cotizare se constituie numai din perioadele pentru care s-au plătit sumele reprezentând contribuţia de asigurări sociale şi, după caz, dobânzile şi penalităţile calculate.
    În situaţiile în care, conform prevederilor art. 30 alin. (2), sunt
    efectuate plăţi anticipate pentru perioade ulterioare datei decesului, sumele plătite pentru aceste perioade, reprezentând contribuţie de asigurări sociale, se restituie, la cerere, persoanelor prevăzute la art. 111 alin. (1), în termenul general de prescripţie de 3 ani, calculat de la data decesului.
    În situaţiile prevăzute la alin. (3), constituie stagiu de cotizare perioada pentru care s-a plătit contribuţia de asigurări sociale până la data decesului.

  16. Ce sa citească Idioții astea de PNL-epre si Johannis ? Degeaba citesc ca nu inteleg nimic.
    Astea nu stiu nici ce scrie Constitutia Romaniei ,dar Legea Pensiilor?

  17. Veoleta, ministra, ce sa vezi, nu stia. Ce s-a gandit ea, ministereasa cu vizeta, sa faca ea o lege care era gata facuta si promulgata.

  18. De fapt care-i treaba ? E Violeta Alexandru sau Alexandru Violeta ? Intreb si eu, ca de cind cu transgenii astia si cu copilasii care-si aleg sexul la 10 ani … in plus, am mai avut si un „Domnu’ Trandafir”, parca …

  19. s-o fi saturat sa stea turceste pe mocheta din birou,
    incearca sa castege un record inca nedoborat,
    poate sunt rau,
    se spune ca: o femeie care nu-i frumoasa este desteapta,
    ea vrea sa demonstreze ca teoria este gresita…
    voi de ce nu o intelegeti?

  20. Violenta face parte din idioții utili ai lu Soros.Și e mîndră de asta

  21. Legea de cumparare a pensiei a durat pe termen limitat si nu permanent. Olguta degeaba comenteaza ca a uitat detaliile iar actualul ministru al muncii o doreste sa functioneze permanent nu temporar.Mai puneti de cititi legile.

  22. Ce pretentii sa ai de la coana Veoleta , care-i habarnista cu staif ? Bate si ea , sarmana , campii , poate o mai baga cineva in …seama . Cum e turcul si pistolul sau , mai bine , pestele de la cap se impute !

  23. @ sanda Marin Bună întrebare. De la distanță Violenta pare femeie. De aproape, ar trebui un specialist în „identitate de gen” să își dea cu părerea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.