(DOCUMENT) Guvernarea Ciolacu cu fondul de rezervă

Anul trecut, Guvernul Ciolacu a emis aproape 100 de acte normative prin care aloca bani către diverse instituții din fondul de rezervă al guvernului, așa numitul buget paralel. În felul  acesta s-a fentat regula rectificării bugetare, mai transparentă. De unde s-a alimentat acest fond? Deputatul Claudiu Năsui a întrebat Ministerul Finanțelor și iată răspunsul:

”Ca să alimenteze faimosul fond de rezervă, guvernul Ciolacu a tăiat masiv de la înzestrarea armatei. Din 10,7 miliarde  de cheltuieli tăiate pentru a alimenta fondul de rezervă, Guvernul Ciolacu a tăiat 7,2 miliarde de lei de la înzestrare! Adică în timp ce avem un război la graniță și alte țări NATO se pregătesc serios de scenariul unui război, domnul Ciolacu a tăiat fix de la armament nou, rachete, avioane și ce ar mai fi nevoie să ne apărăm în caz de război. Dar nu vă faceți griji, pentru pensiile speciale domnul Ciolacu a avut bani. Acolo a dat bani prin fondul de rezervă. Nu cumva să piardă casta specialilor vreun privilegiu”, a spus Năsui.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4559 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Da nu mai bine ziceai…”…din fundul de rezervă?…”…la cât rahat e in colonie cred că ajunge pentru toți bugetarii…

 2. Despre ce transparenta vorbeste acest nimeni, el crede ca-l intreaba pe el cineva, ceva ? Din fericire, vaccin antiprostie nu s-a facut, functioneaza selectia naturala !

 3. Fondul de rezerva al tarii a ajuns de fapt pusculita de partid pt toate promisiunile desantate ale guvernului. Ca imprumuturi nu mai poate face prea mult. In loc sa sprijine mediul privat si noi locuri de munca sustine pramatiile cu pensii speciale, bugetarii fara numar.

 4. năsui nu e nepotul jeneralului cu afacerea motorola care la vremea respectivă valora cât 2 000 de apartamente în bucale? Nu-ți ajunge, măi, par venitule, că am cheltuit 41 000 000 000(41 de MILIARDE de EURO) pe tomberoane militare amerloce, sigur, poartă și nume- avioane, tancuri, rahete (cacatriot pleacă 2 din 3) , și alte jeguri făcute să OMOARE OAMENI? Că cam cât ai vrea mătăluță să mai dăm, să ne dăm și sufletul? Acum cât ai para-ndărăt de sufli așa ? Ia ia-ți mătăluță jeneralul, copii și TOT neamul tău și du-te pe front, nazi nu mai au carne de tun , marș înainte sau înainte marș! SLAVĂ PĂCII, ipo critule, umflat de bani nemunciți !

 5. Da de unde ai fi vrut să taie?
  Fundu de rezerva e și el al nostru,tăiem de peste tot și băgăm în fundu de rezerva să aibă Belferul bani sa zboare că el mereu zboară cu bani din fundul de rezerva!
  Acuma „nea Cornel”e cu ochi pe fundul de rezerva!

 6. Daca Ciolacu ia bani de la Inzestrarea Armatei merita nota maxima….E o nerusinare sa spui ca Romania e amenintata militar de cineva…Razboiul din Ucraina este un Razboi Civil in care o parte, Ucraina, este ajutata cu miliarde de dolari de catre Occident pentru a invinge partea cealalta, Rusia….Occidentul vrea sa invinga Rusia prin slugoii sai din Ucraina….Cine nu vrea sa intre in NATO de buna voie este fortat sa se supuna prin Sanctiuni economice, politice si prin implicarea intr – un razboi provocat de NATO.
  Cine ar vrea, cine ar putea putea ataca militar Romania, in afara de NATO? Romania fiind deja o tara ocupata militar de NATO, nu are cum sa fie ocupata si de altcineva, cum ar fi Rusia….

 7. De data asta, si daca Nasui are dreptate, bravo lui Ciolacu!

 8. ps: nu sunt, însa, de acord cu mentinerea unora din institutiile din tabelul explicativ al folosirii de catre guvern a fondurilor de rezerva: Administratia presidentiala cheltuieste prea mult. Ministerul apararii nationale, si el. Consiliul national de studiere a arhivelor securitatii trebuie desfiintat, si urgent. Agentia nationala de integritate, la fel. DNA, si ea (desi nu-i în tabel). Ministerul apelor si padurilor: drastic restructurat, cu posturi mai putine, dar eficace, fiindca nimeni, acolo, nu munceste, nu-si merita salariul. Consiliul legislativ trebuie desfiintat, fiindca legile se voteaza-n parlament, si-n tara sunt organe de aplicare a lor. Ministerul transporturilor si infrastructurii, restructurat drastic, si el: sosele si cai ferate vechi, periculoase, în România, si banii de investitii, evaporati. Ministerele educatiei si al sanatatii, la fel: de restructurat masiv, date fiind esecurile lor stralucite: analfabeti tot mai multi, paturi de spital, medici, surori, etc, tot mai putini. SRI, de fapt, nu exista. Exista, în schimb, în România, CIA. De desfiintat, pentru binele tarii.

 9. curand se va trece tot bugetul in fondul de rezerva?
  Iar ciolacu va sta in capul mesei si va da pe spranceana, celor cuminti?

 10. @In: Bugetul e si-al tau, fiidca = impozitele si taxele populatiei. Oricând poti sa-l tragi de mâneca pe Ciolacu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.